Veldig mange går rundt og ikke aner at det er noe som heter ledsagerbevis. Et lite kort som man kan søke om å få hvis man har barn som ikke er som alle andre. Det skal hjelpe med å sosialisere vedkommende, høyne livskvaliteten. Vi kan skrive under på at dette er et kort alle burde skaffe seg som har barn med nedsatt funksjonshemning, du kan lese mer om det her her.

Når barnet ditt har et ledsagerbevis, så kommer vedkommende som følger/er med det, gratis inn. Det være seg kinobesøk, teater, fornøyelsesparker, kollektivt, museer, ja omtrent alt av festligheter. Mille, som de fleste andre barn, elsker dette, så vi tar med oss kortet overalt. Til og med i Legoland, fikk Mille utlevert eget "Vis hensyn" kort som lot hun komme forbi alle køene. Da slapp vi masse unødvendig negativitet, for køkultur eier ikke den lille frøkna vår. Det ender som regel i fullstendig kaos.


Vi brukte kortet på buss, trikk og flytoget i Oslo nylig, og dere kan tro vi sparte masse penger på det.


Mille er derfor i overkant interessert i kulturlivet i denne byen. Hun er med på alt og det gleder meg! Hun ser alt av barnefilmer på kino, og alle barneforestillingene i Stavanger, Sandes og Sola. Selv i konserthuset kan kortet brukes. Hun blir aldri lei Putti Plutti Plott eller Melodi Grand Prix Jr. Helt innafor når det kun er henne billett som må betales.

Klem Nina

 

 

#ledsagerbevis #sotos


 

  • Skrevet: 06.02.2014  •  Kl: 09:36  •  Kategori: Sotos  •  Kommentarer: 7

Estefania

Skrevet: 06.02.2014  •  Kl.09:45
Ledsagerbevis er en super ting ja! Hadde det selv da jeg var mindre!! :-) Men vet faktisk ikke om jeg får det nå... Men en diagnose er vel en diagnose uansett grad? Men synes huske at jeg har fått beskjed at jeg ikke er kvalifisert til det pga graden av funksjonshemmingen min er så mild.. :-)

God torsdag Nina, kos deg!

Klem i fleng <3

karenmarenmette

Skrevet: 06.02.2014  •  Kl.10:39
Fint å lese.. Du er so positiv.. Full av beundring for ein positivivitet og fin kvardag dykk har og klarer å behalde i dykkar familie.. (Det ein ser gjennom deg og din blogg, sjølvsagt :) ) Dette er jo ikkje ein sjølvfølge i dagens samfunn, slik vi stresser, og strevar etter å henge med i hektiske dagar. Kan berre tenke meg at det innimellom må vere tøft også. Men for nokre flotte mennesker dykk verkar som alle, heile familien, deg og Mille inkludert og dykk som vi ser mest til sjølvsagt :) Fine mennesker !!! Takk for at du delar om dg og ditt..

stian lea

Skrevet: 06.02.2014  •  Kl.13:18
et tips

jeg følger ofte å mye med på svindel

1. vær forsiktig med å legge ut bilder av følgebevis osv

det er mange som kan være frekke nok til å ødelegge for dere med f.eks

kopiere bildene + det du legger ut så forfalsker bilder, kort osv med å bytte navn å bilde.

samme som gikk på tv2 hjelper deg angående parkering for funsjonshemmede i oslo

Nina Sprell Levende

Skrevet: 06.02.2014  •  Kl.18:09
stian lea: Helt enig, må være litt obs der!
Har forandret litt på det.

Nina Sprell Levende

Skrevet: 06.02.2014  •  Kl.22:55
karenmarenmette: Det er som du sier at også tøffe dager som må mestres og overvinnes. Velger uansett å fokusere på det som er positivt, akkurat som du gjør. Det er lov å henge med nebbet av og til...men kun av og til :-)

Nina Sprell Levende

Skrevet: 06.02.2014  •  Kl.22:56
Estefania: Så lenge kortet kan øke dein livskvalitet og sosialisere deg mere, så burde du så absolutt ennå få det, men kan dessverre ikke reglene så godt.
Klem

Estefania

Skrevet: 07.02.2014  •  Kl.11:15
Det skal jeg absolutt sjekke opp igjen! Takk for at du skrev om det, å fikk meg inn på tanken om det igjen! :-)


Profilbilde
Ja, her er jeg!

Snart voksen jente som plundrer med det meste her i Stavanger. En skulle tro man hadde "landa" med mann, tre barn og huset fullt av gale dyr, men livet er så alt for kort til å bare flyte med. Drømmer skal fortsatt realiseres, og kamper kjempes.

Jeg har en fargerik krets av mennesker rundt meg som inspirerer og tar meg med på sprell titt og ofte. Samtidig har jeg mye på hjertet som jeg så gjerne vil dele med dere, så heng på!

+ Venneforespørsel
+ Kontakt

Siste innlegg

KategorierDesign og koding av Silje Lien
hits