Så klart ting er enkelt, hvis man først veit hvordan man skal gjøre det!

God kveld, fininger!

Jeg har i flere måneder vært megasugen på god hjemmelaga ertesuppe. Jeg er til vanlig Toro-posens beste venn, men når det kommer til ertesuppene ser de rett og slett ikke fristende ut. Jeg er nemlig ikke så begeistra for de tørka grønnsakene og kjøttet de har oppi disse posene ellers, er overbevist om at når man kommer til ertesuppe, så er hjemmelaga mye bedre. 

Når jeg forteller dette til mamma, sier hun selvfølgelig som alle andre gode husmødre, at det å lage ertesuppe er noe av det enkleste i verden. Vel, så klart det er det. Alt er enkelt, bare man veit hvordan man skal gjøre det. Jeg derimot, aner ikke hvor jeg skal begynne. Har ikke engang peiling på hvordan en pakke erter ser ut! Så flaut! Så når mamma var her i jula, insisterte jeg på at hun skulle lære meg dette ned til minste detalj. Hun ble beordra til å stå 30 cm fra meg hele tiden, og sjekke alt jeg foretok meg steg for steg. 

Bjørn Erik ble sendt i butikken for å shoppe erter, og det var jo så klart ingen stor bragd i følge han. Gule erter er gule erter, og det var vist umulig å ta feil. Siden ertene kostet under ti kroner, la han ved en bukett roser…smelt. Nei, nok kliss, tilbake til ertesuppa.

Ertene ble lagt i en kjele med vann, hvor de lå til dagen etter. Tror egentlig det er fordi de skal svelle, men jeg veit ikke helt om jeg så noe forskjell. Etter et døgn i vann, ble de skylt godt for deretter å bli putta i kjele med ca 2 liter vann og to stykk  kjøttbuljonger. Alarmen ble satt til 1,5 times koking. Deretter puttet jeg opp i en pakke med oppkutta skinnfrie kjøttpølser, saltet og pepret et par tre ganger mens jeg smakte underveis. Hvis du her synes det er litt lite vann igjen, så suppler gjerne med 3-5 dl. Til slutt lot jeg hele sullamitten koke i 30 minutter til.

Voilá, jeg klarte å lage ertesuppe! Den var til og med god!








Jeg må innrømme at dette kanskje ikke var særlig hokus pokus allikevel, men når man aldri har gjort det før, og har ganske dårlig erfaring med å lese mat- og bakeoppskrifter fra før av, kvier jeg meg alltid til å prøve ut noe nytt. Jeg stod faktisk å skreiv ned steg for steg på en lapp underveis, for jeg hadde et håp om å klare det, og det gjorde jeg altså, jippi! Det ble jo litt suppe ut av dette også, særlig når det kun er kokka sjøl som liker det, så nå har jeg putta resten i fryseren.

Nå skal vi se tredje episode av “Making a Murder”, Netflix-serien som har fått det til å koke i folket. Merker selv jeg blir trist og lei når jeg ser den, og noen har fortalt meg at episodene bare blir verre og verre. Er det mulig?!

For dere som lurer på hvordan det går med nesesprayavvenningen min, så må jeg innrømme at jeg snart går ut av mitt gode skinn. Det er nå 31 timer siden min siste “sprut”, og jeg sitter her pottetett men pustende åpen munn og derfor sprekt leppe. Sov vel til sammen fire timer i natt, men har så absolutt ikke tenkt å gi meg. Bjørn Erik ler så han griner, for han har aldri vært borti makan til sutring, men han om det! Håper snart jeg merker en liten forbedring…på tide synes jeg!

Da er det bare å ønske dere en fortsatt god kveld!

Klem fra husmorertesuppelager Nina

Instagram: nthorsen          

Facebook side: Nina Sprell Levende         

Snapchat: ninasprell

2 kommentarer
    1. det er veldig vanlig finsk rett, vi bruker alltid grønne erter. de som spiser kjøtt putter skinkebiter oppi. og alltid med litt sennep:)
      det er god, mektig og meget billig mat! vanskelig å bomme på denne:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg