Kristopher Schau “På vegne av venner”

Jeg kom plutselig på en ting som virkelig har satt dype spor. For fire år siden ble jeg “tvunget” til å lese boka “På vegne av venner” av Kristopher Schau. Ja, jeg tuller ikke, mannen kan faktisk skrive! Jeg var kjempe skeptisk, for hvem husker vel ikke han som en fyr full av tull og fanteri i “Team Antonsen” eller i det gale programmet “De syv dødssyndene”?


Boka er en skikkelig tankevekker. Den handler om noe jeg aldri har tenkt på før. Hvis du leser en dødsannonse som er signert med “På vegne av venner” er det kommunen som står ansvarlig for begravelsen. Ingen slektninger eller venner bistår. Tenk det da dere, kapellet er tomt, ingen dukker opp i begravelsen. Det skjer faktisk veldig ofte, og er forferdelig trist.


Kristopher var nysgjerrig og følte virkelig på dette, så han bestemte seg for å stille opp i disse begravelsene over en lang periode og underveis skrive om hvordan han oppfattet det. Boka er altså så brutal ærlig, og jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle komme meg gjennom den på en dag. Jeg klarte rett og slett ikke å legge den snaue 100 siders blekka i fra meg. Tenk, der satt han altså som eneste oppmøtte og hørte på at presten forsøke å snakke varmt om et menneske ingen kjente. Helst spesielt, for alle har jo krav på et verdig farvel, ikke sant?

Ofte dukker denne boka opp i tankene mine. Den har satt dype spor og jeg anbefaler alle å lese den, eller kanskje gi den i gave til en du er glad i, for den treffer midt i hjertet ♥

Klem Nina

#bøker #kristopherschau #boktips #påvegneavvenner

8 kommentarer

Siste innlegg