Magisk avslutning på årets Tons of Rock

I skrivende stund er vi på vei hjem til Stavanger igjen, hjem fra mitt kjære Oslo, venner og familie. Bjørn Erik og jeg er begge enige om at denne festivalen fyker rett inn på topp ti lista vår over gode festival opplevelser. Klarer arrangørene å videreføre denne suksessen, så stiller vi selvsagt til neste år også.

I går gikk Tons of Rock inn i sin tredje og siste festival dag, og dette var nok Bjørn Erik sin desidert beste dag. Vi hang derfor ikke så mye i sammen, for favorittbandene hans kom som perler på en snor, og de som kjenner han vet at han da gjerne står på aller første rad for ikke å gå glipp av noe. Samtidig hadde han nok et håp om å få være med på en mosh pit også. Kort fortalt, en fysisk noe aggressiv måte å denge inn i hverandre på under en konsert. Dette synes Bjørn Erik er ekstremt morsomt, noe som resulterte i en lårhøne delux, men han klager selvsagt ikke for det er strengt forbudt når han tross alt velger å være med på noe så skummelt.

Gradestokken viste 27 varme, så jeg satte ned giret et par hakk. Jeg passet selvsagt også på å opprettholde væskebalansen, så jeg fant meg av og til noen skyggefulle plasser og nøyt den siste dagen med vennene mine. For vi var der tross alt i gang når portene åpnet den dagen og skulle som vanlig være der helt til slutt, til festivalens høydepunkt, nemlig Def Leppard. Da var han hunken min på plass også, og i sammen sang vi oss inn i nattetimene med flere tusen andre entusiastiske tilhengere. Jeg aner ikke hvordan Tons of Rock skal klare å toppe denne avslutningen til neste års festival, men jeg satser på at det blir like bra og stort.

“Circus Maximus”

“The Dogs”

Jeg måtte selvsagt spørre om å få ta bilde av Knut-Oscar Nymo, “Oslo Ess”.

“Inglorious”

Dette er mitt høydepunkt nummer en på denne festival! Hør, hør! Han karen her bodde nemlig på sammen hotell som oss, med støttekontakten sin, og de var et artig men veldig varmt og koselig innslag under dagene våre. De stod på akkurat den samme plassen hver bidige dag på festivalen, inne på VIPén, og vi så de storkoste seg, aldri mer enn en halv meter fra hverandre. Jeg så han sjelden uten øretelefoner på seg, de hadde han ofte på seg under frokosten også, så jeg skvatt litt til når det viste seg at han var en av deltagerne under NM i luftgitar som gikk av stabelen i går. Da var øretelefonene av, og etter få sekunder forsvant t-skjorta også til stormende jubel fra publikum. Han var altså så gullgod der han stod, blid som ei lerke, med selvtillit til tusen, ettersom folka rundt fort forstod at det var viktig å heie litt ekstra på han her. Ekstra morsomt var det at ei plutselig kasta BHén sin opp til han også, og han sitt svar på det var å kaste den rett tilbake. Alle disse møtene med han gjennom disse tre dagene gjorde ekstra inntrykk på meg, og de fleste av dere vet nok hvorfor… 

Christer var som vanlig i storform, og i sammen lagde vi “late-kysse-bilde” og sendte til den rocka mannen min som var på en helt annen plass når vi møttes.

Endelig kom det jeg har venta lengst på, nemlig “Def Leppard”.

Et av kveldens aller største høydepunkt var at Tommy Manboy, trommisen i Turbonegro plutselig vinket og ropte på oss fra andre siden av gata på veien hjem. Han kom bort og fortalte om de siste dagers eventer, blant annet om spillejobben i Madrid i hele 48 grader, selvsagt noe i overkant unormalt, men vi stod som tente lys og nøyt i lange drag.

Dagens snapér…

 

 

Takk for denne gang, Tons of Rock, det har vært en fornøyelse!

 

#tonsofrock2019 #festival #venner #defleppard #thedogs

Tons of Rock dag 2, nå begynner vi å bli varme i trøya

Hallo Rockeboller!

Ja, da var vi godt inni festivalen, og om litt bærer det opp til Ekeberg igjen for siste krampe. Da har resten av vennegjengen vår også bestemt seg for endelig å dukke opp, så i dag satser jeg på at det blir skikkelig hæla i taket.

Jeg hadde ikke de helt store forventningene i går, når det kommer til band. Wolfmother, Raga Rockers og Volbeat var de jeg måtte se, og de innfridde, så utover det ble det mye tid til overs for mingling. Ikke dumt, for da fikk jeg faktisk se hele festivalområde for en gangs skyld. I tillegg så traff vi på kjente også, og det er jo selvsagt noe av det viktigste når en er på festival.

Nei, i dag skal denne dama her pynte seg, så det er bare å få hivd seg i dusjen og sette opp dampen. Love you all!

Bjørn Erik og selveste Andrew Stockdale, Wolfmother.

Det er alltid deilig å møte på gode gamle kjente Turbojugend.

RAGA!

Ikke dumt å mingle litt for en gangs skyld. Lars Lønning, Black Debbath

Dagens snapér.

 

 

#tonsofrock2019 #festival #konserter #ragarockers #Volbeat #wolfmother

Barne-TV Margrethe og jeg har starta band!

Dere kan tro vi hadde en knallbra start på festivalen Tons of Rock i går!

Bussen går rett utenfor hotellet vårt, men allerede her på Vulkan var den allerede stappa av feststemte rockere. Når den nådde sentrum, var det ikke plass til en knappenål til der inne, så jeg er sjeleglad for at vi bor her. Bjørn Erik og jeg slappet uansett godt av der vi stod fastklemte, for vi hadde selvsagt med oss noe godt på lommelerka. Vi følte oss neste som tyve år igjen der vi smugdrakk og humra og lo.

Bjørn Erik er nok først og fremst på festival for musikken sin skyld. Jeg derimot, hvis du ser bort i fra Kiss og Dropkick Murphys, er der for å henge med vennene mine. Dette er nemlig en så digg måte omgås på, særlig i går når været viste seg fra sin aller beste måte. Jeg var i himmelriket med alle mine fine.

Det ble også enda bedre når jeg fikk høre at et herlig team av kreative sjeler stod til disposisjon og malte Kiss fjes på alle de som ønsket det. Vi trengte forresten ikke å stå i kø, man gikk bare å fikk registrert navnet og mobilnummer sitt, så fikk man etterhvert melding når det var din tur. Jeg er jo som en liten unge når det kommer til sånt, så jeg ville selvsagt fjonge meg opp som selveste Mr. Ace. Jeg og hele flokken til Barne-TV programlederen Margrethe ble så fine atte, så stas.

Jeg må innrømmet at jeg ikke gikk noe særlig ut av VIP område for å besøke de andre mindre konsertscenene. Jeg trivdes nemlig for godt i gin-baren og med de bandene som kom på hovedscenen, så vi var alltid en liten gjeng som holdt oss her. Bjørn Erik derimot er nyskjerrig av seg, og vil gi alt av musikk en sjanse, så han børna rundt hit og ditt. Akkurat som i dag. Han er allerede oppe på Ekeberg og har fått med seg de første konsertene, mens jeg lader opp batteriene med Cheeze Ballz og han derre Ginger Joe. Dagen er nemlig fortsatt lang, så jeg har ikke hastverk.

Jeg er glad vi rakk å få med oss Black Debbath, herregud så morsomme de var innimellom låtene sine!

Flinke og kreative Mariane skal ha all rosen for at hun gjorde denne dagen ennå morsommere med å male meg så fin.

Alltid oss to…

Mine fine…

På andre rad midt foran her under Dropkick Murphus konserten skulle Bjørn Erik inn å hoppe, jeg fatter ikke at han tør. Han innrømmet faktisk etterpå at pumpa gikk i hundre og at han var dønn sliten.

Og DER var sirkuset i gang! Jeg blir altså aldri lei de gutta der!

Dagens snapér. Jada, jada, jeg veit jeg ikke kan synge…

 

 

Nei, da får madammen også hive seg i dusjen og komme seg oppover til de andre som allerede er på plass. Skrives i morgen dere, klem Nina 🤘

 

#tonsofrock #tonsofrock 2019 #festival #kiss #venner 

Oslo, nå viser du deg jammen fra din aller beste side!

God morgen ☀️

Nå er jeg jammen meg glad for at jeg ikke våknet opp på campen oppe på Ekeberg, men i stedet kan ligge her og dra meg i en deilig hotellseng. For det ble seint i går, etter vår 12-timers lange pub til pub runde, og vi er jo tross alt ikke ikke tyve lenger, det merkes godt på kroppen.

Vi har akkurat inntatt frokost som de aller siste gjestene, så nå er det rett tilbake i senga for å lade opp til dagens første konsert. Om et par timer ankommer bestis Tonje med fly fra Stavanger, så da må vi være klare for alle dagens strabaser, herregud som jeg gleder meg!

Dagen i går ble rett og slett magisk, for vårt kjære Oslo viste seg fra sin aller beste side. Det var bare å hive på seg kjole med korte ermer og komme seg ut i finværet. Som vanlig var vi heldige og fant de elektriske sparkesyklene rett utenfor hotellinngangen, og på de kom vi oss raskt rundt til alle de gamle gode plassene vi hadde lyst til å besøke.

Turen gikk altså fra Scandic Vulkan, Sofienbergparken, Tøyenbadet/parken, Vålerenga stadion, Vålerenga Vertshus, Jordal Amfi, barnehagen til Dennis på Kampen, Kampen kirke hvor vi gifte oss, den gamle leiligheten vår på Brinken, Tøyensenteret og til slutt ned på fargerike Prindsen Hage, hvor jeg anbefaler alle å besøke i løpet av sommeren.

Vi fikk med andre ord med oss ganske mye, og det var altså så koselig å dra tilbake dit hvor eventyret for vår lille familie først begynte. Det er ikke til å stikke under en stol at vi savner Oslo til tider, vi kunne så absolutt ha trivdes å bo i byen, men vi er nå allikevel glade for at vi i dag har landa på Hundvåg i Stavanger, særlig med tanke på hvor godt vår lille snuppeline Mille har fått det.

Vi avsluttet som sagt i vakre Prindsen Hage, og der møtte vi min kjære gode barndomsvenninne Tine fra Vestli og hennes bedre halvdel Espen som jeg spilte i Vestli skolekorps med. Etterhvert kom også Kristin, Dennis og en sovende Falk på en liten stolt “vise frem barnebarnet vårt” tur, så alt i alt ble dette en svært minnerik dag. For Tine og jeg er som søstre. Tenk, besteforeldrene våre tok faktisk feil av oss som små, så like var vi til tider. Hun er meg så kjær og nær, og det er ikke en ting vi ikke kan snakke om, fine Tineén min ❤️

Tenk at det allerede har gått 23 år siden Bjørn Erik og jeg ga hverandre et “ja” i denne nydelige kirken, Kampen Kirke.

Det var selvsagt fristende å kjøpe denne til Falk, men med en mamma som er Brann supporter og en pappa som er vokst opp med en bestefar som heiet på Rosenborg, hadde den neppe blitt brukt.

Endelig frokost!

Det er en skam at jeg aldri har vært på Vålerenga Vertshus før. De har altså verdens koseligste bakhage man kan sitte i.

Her i Brinken kjøpte vi vår aller første leilighet og i samme gate ligger huset der alle Olsenbanden filmene er spilt inn. Det synes Dennis var kjempekult der han gikk forbi hver dag til barnehagen sin.

Her skapte vi gode minner. I Brinken 16c, i 3 etg.

Dennis ble faktisk først skrevet inn her på Kampen skole i første klasse, men rett etterpå ble jeg tilbudt jobb i Stavanger igjen, og siden Bjørn Erik tross alt hadde kontorbasen sin der bestemte vi oss for å flytte tilbake.


Vakre Tøyenparken, og tenk, plutselig så vi et kjent fjes komme ruslende gjennom Tøyensenteret hvor vi hadde en liten øl pit-stop igjen.

Inn en port i et ganske så lugubert strøk, og bak noen murbygninger, ligger Prindsen Hage med alle sine små søte matboder, solstoler og lange benker. Ingen turister, bare chille folk som liker å nyte en kald pils med gode venner.

 

Dagens snap…

Nei, nå skal jeg komme meg i dusjen, få på noe selvbruning på de hvite leggene mine igjen og sist men ikke minst få hjelp av Bjørn Erik til å tape puppene mine. Det blir nemlig en meget lang dag i dag, så i dag skal skuldrene få slippe BH, og i tillegg så har jeg lyst til å ikle meg fargesprakende kjole. I dag kommer nemlig sola for fullt ☀️

 

#oslo #østkanten #familie #venner #prindsenhage #vålerenga #kampen #vålerengavertshus #kampenkirke

Endelig “hjemme” i Oslo!

God morgen, ønskes dere fra vakre Oslo!

Nå er jeg virkelig glad for at vi tok det rolig i går kveld allikevel. Fristelsene var jo selvsagt mange, men i stedet for å “havne utpå”, gikk vi ut og spise samtidig som vi var med på artig quiz. Det ble ingen premie på duoen, vi tapte så det sang, men det var nå allikevel kjekt og lærerikt å delta. Etter endt etegilde avsluttet vi kvelden med en liten rusletur langs med Akerselva, her nede ved Vulkan, for deretter å hoppe til sengs før midnatt.

Han fine mannen min stod forresten og venta på meg når jeg ankom Oslo i går, og etter å ha hentet festival armbåndene våre på Youngstorget, gikk vi strake veien opp til Kristin, Dennis og vakre lille Falk. Vel, vi gikk forresten ikke, men slang oss på et par elektriske sparkesykler, for denne formen for transport falt vi pladask for i fjor når vi ferierte i San Diego.

Jeg elsker som sagt disse sjappe sparkesyklene, og vet dere hva som topper det, hva som er enda bedre? Jo, det skal jeg fortelle dere, det er effekten av kortisonsprøyten jeg tok for en uke siden. Jeg merker en enrom forbedring, så nå kan jeg føre armen/skulderen i nitti grader, sånn at jeg klarer å rekke opp til styret på sparkesykkelen. Jeg kan selvsagt ikke vri og vende på den, men bevegeligheten er formidabel, og smerten mye mindre enn før – jippi!

Dere kan tro Falk har blitt stor, og tenk, nå smiler han og “snakker” med de herligste lyder. Han har nok lagt på seg et par ekstra kilo også, blitt litt av en plugg, men det beste av alt, han er fortsatt like blid og fornøyd. Spiser og sover godt, og elsker å være med ut på tur. Bjørn Erik var forresten snillheten sjøl og lot meg ha han mest denne gangen, for han var tross alt inne og besøkte han i forrige uke også. Jeg får altså ikke nok av den fine pjokken vår. Kjærligheten til han bare vokser og vokser, så jeg er sjeleglad for at vi skal på besøk å få klemme han igjen om et par dager.

Nei, nå skal vi få kapra oss en sparkesykkel igjen, for deretter å kjøre rundt på sprell. Vi har selvsagt en liten agenda vi skal igjennom før det blir treff med vennene våre til middag i kveld, så det er bare å sette i gang.


Det er greit med alt som er gjort. Festival armbåndene er allerede hentet.


“The Quizmaster” er i gang, blir det noe premie på oss mon tro?


Ut å sjekke nærmiljøet.

Bjørn Erik kunne fortelle meg at laksen ikke klarte å hoppe opp elva her, derfor var det lagd et kunstig system på siden her som var mye enklere for fisken å forsere…

Jeg er så fascinert over hva de har klart å få til med de eldgamle kornsiloen fra 1953. Er det noe Oslo og de fleste andre byer trenger mer av, så er det studentboliger.


Det går ikke så fort med meg, for jeg må ta noen forhåndsregler, men guriland så moro det er!


Det er så deilig å være “hjemme” igjen!

 

#oslo #sparkesykkel #leiesparkesykkel #akerselva

Farmor er på vei med rabarbra, Troika og mange varme klemmer!

Endelig er dagen her! Nå skal farmor få knipt barnebarnet sitt igjen ❤️

Vekkerklokka stod på fem i morges, så jeg fikk barbert leggene, klæsja på litt selvbruningskrem og sist men ikke minst gått en tur med Pippi-luska. Nå skal jeg nemlig ikke se henne på en hel uke, så da var det viktig med litt ekstra kos før jeg trasket avgårde for å rekke bussen.

Bjørn Erik mente jeg burde ta en drosje inn til togstasjonen, men hallo, han tok tross alt med seg all baggasjen for meg på søndag i bilen sin, så jeg hadde kun en ryggsekk som skulle med, så buss var jammen meg ikke et vanskelig valg i dag. Så presis klokken seks stod jeg klar som et egg og ventet på bussen, første etappe til mitt kjære Oslo.

Vet dere hva? Jeg har faktisk gleda meg masse til å ta tog igjen. Jeg kan ikke huske sist gang jeg gjorde det, men det har lenge stått på ønskelista mi. Det er nemlig alt for ensformig og ukomfortabelt å sitte rett opp og ned i en bil hele veien til Oslo, synes jeg. Det og fly tar jo også litt tid når man må ta buss til og fra flyplassene, så hvorfor ikke spare miljøet litt og heller lene seg godt tilbake i de gode stolene på toget og nyte vakre Norge på sin vei? Som “honnør”-reisende ble det ikke dyrt heller, så madamen spanderte på seg “komfort” sone også, så dere kan tro noen koser seg akkurat nå.

Det ser kanskje litt snålt ut at jeg har med meg rabarbra og en stor kopp med sukker, men Pelle som flytter inn til oss i dag, spiser det ikke, og jeg kunne rett og slett ikke la dette snadderet gå til spille. Jeg vet derimot ikke om det blir så populært å knaske dette høylydt sånn som jeg pleier å gjøre det hjemme, så jeg skal legge godviljen til og forsøke å nyte det noe mer forsiktig…

Ja, innerst her ved vinduet sitter jeg og nyter turen.

Klart rabarbraen måtte være med!

“Gammal-dame” sjokolade, sier ungene. 

Endelig et magasin helt uten retusjering av bildene sine, slankestoff og reklame! Et kvinnemagasin til tusen, som ikke skyr unna de vanskelig sakene. Klart jeg var raskt ute med å abonnere på dette!

Det blir Karpe konsert på meg seinere i sommer, så nå har jeg endelig tid til å lære meg den 29 minutters lange sangen…djiiisus så vanskelig!

Vi skrives igjen fra Oslo, fininger, nyt dagen!

 

 

#utpåtur #tatoget #kollektiv #komfort #vu

Da var minsten i gang med drømmeferien sin…

Da var jeg ene og alene her hjemme. Bjørn Erik dro til Oslo i går pga møter, og tidlig i morges ble Mille-mor installert på rideleir ute på Randaberg. Bortimot tyve jenter skal i en hel uke fremover nå bo i lavvoer og vie seg til det de liker aller best, nemlig hester fra morran til kveld.

Det jeg som mamma synes er ekstra kjekt i tillegg til det at de får sove få meter fra hestene hver bidige dag, er at de skal få bryne seg på en del ting som ennå er litt nytt og skummelt for dem. Mille har blant annet lenge hatt lyst til å gå på langtur med Sol, noe både fôrverten vår og jeg elsker, men jeg har rett og slett vært veldig skeptisk, veldig redd for alle farene som kan lure rundt hvert eneste hjørne. Nå skal hun derimot få ri med mer erfarne og dyktige ryttere, så dette blir veldig spennende og lærerikt for henne. I tillegg skal de se NM i Mounted Games, en slags ellevill og morsom form for stafett mellom lag, dra i hestebutikk på shopping, bade og dra i Kongeparken. De skal med andre ord gjennom en hel del på kun en uke, så jeg regner med at dagene kommer til å fly avgårde.

Det var god stemning blant jentene når jeg tok farvel med dem tidligere i dag. Da satt Mille i teltet og sang med et knippe andre av jentene “Love is All Around” mens ei av dem spilte gitar. Det var altså så koselig, og en nydelig seanse for meg som mamma å få med seg, så da var det egentlig bare for meg å trekke meg stille og rolig unna. 

I morgen begynner ferien for meg også. Bjørn Erik og jeg skal på Ekeberg og Tons of Rock festivalen, men først skal vi ha en etterlengtet klem med barnebarnet vårt. Dere kan tro jeg gleder meg ❣️

 

#rideleir #leikvoll #stavanger #hesterbest #sommerferie #barn

Kjærestekveld ❤️

I går var jeg på sprell fra morran til kveld. Først var vi i 2 års dag, og etterpå var det å få på seg finstasen i en fei og dra til byen for god gammaldags kjærestekveld.

Jeg må innrømme at jeg har blitt alt for glad i sofakroken min. Egentlig foretrekker jeg å ikle meg onepieceén på en lørdags kveld og døtte i meg småsnop og Pepsi-max til en god film eller tre, men Bjørn Erik ville det altså annerledes. Det var en nyåpnet restaurant i byen, noe han hunken min selvsagt hadde fått med seg, så da var det bare å smile pent til invitasjonen og henge seg på.

Det er jo egentlig veldig koselig å få lufta seg litt også da, og jeg angrer ikke et sekund da vi fem timere seinere var tilbake på bussholdeplassen og ventet på å dra hjem igjen. Maten på Sumo var særdeles god og innbyende, og plassen var helt rå. Vi merket at servitøren vår var under opplæring, for en noe mer erfaren person gikk i skyggen på henne hele tiden og hjalp til så fort hun trengte det, men det gjorde ingen verdens ting. Vi fikk gode svar på alt vi lurte på og ble vartet opp etter noter, og som sagt maten var sinnsyk god. 

Jeg må forresten få nevnte at det var en fryd å gå på toalettet der. Nydelige håndsåper og håndkremer duftet altså så fresht at Bjørn Erik gikk inn og tok bilder av flaskene og bestilte to stykker når vi kom hjem, og skulle man trenge å rette ut håret eller lage en ekstra krøll, så lå det klart utstyr der til bruk. 

En finfin kjærestetur ble det, en liten forsmak på uka som kommer, for da begynner festivallivet…

– Nina –

 

 

#datenight #sumorestaurant #stavanger #kjærestekveld

 

Siste skoledag 🌸

Ja, der dro hun avgårde, til siste skoledag…

Tenk at frøkna vår har lagt ennå et skoleår bak seg. Det første litt skumle ungdomsskoletrinnet er over, 8 klasse, og jeg må få si det har gått nokså knirkefritt.

Lunde skole viser seg å ha vært nok en trygg og god skole for jentungen vår. Lærere, ledelse og assistent har lagt opp til en verdig og innholdsrik skoledag, og gode klassevenninner til å stole på har hun også fått. 

Det skal derimot bli godt med sommerferie nå, og allerede i dag må hun begynne å pakke til tur med Hege og flokken hennes. De skal til Sørlandsbadet i Lyngdal, så nye svømmebriller og badedrakt er kjøpt inn. Heldig jentunge, hun kunne ikke fått en bedre start på ferien.

Takk for at du er du Mille-mor, du kan tro mamma og pappa er stolt av deg! 

– Nina –

 

#sisteskoledag #sommerferie #barn

Gjør nødetatene oppmerksom på at du har husdyr hjemme 🐾

Jeg er ganske så impulsiv av meg, er tross alt “vær”, og agerer derfor ofte før jeg har tenkt meg opp. For hvis jeg først faller pladask for noe, så må jeg ha det asap. Sånn som disse enkle klistremerkene her. De oppdaget jeg nylig i en diskusjonsgruppe vedrørende hunder, og selv så mener jeg de er geniale til tusen.

For tenk om det verste skulle skje dere, at det oppstod brann i huset en dag du ikke var hjemme. Da er disse merkene gull verdt for brannvesenet. De gjør dem nemlig oppmerksomme på at det bor dyr i huset, og sjansen for at de overlever ble plutselig bittelitt større.

Jeg var som sagt veldig impulsiv når jeg kjøpte dem, for jeg burde kanskje brukt litt mer tid på å se hva som var på markedet. For det optimale hadde jo vært at de lyste i mørket, at det var en form for refleks på de. Disse for derimot duge så lenge, men hyl ut hvis noen av dere kommer over noen med refleks 🐾

Jeg orker ikke en gang tanken på at det skulle skje noe vondt med de her…

🐾 Nina 🐾

 

#sikkerhetsmerker #brannsikkerhet #dyresikkerhet