Solen kommer alltid tilbake…

Jøss, da var vi kommet til veis ende for året 2014!

Vi kom oss nå i gjennom det på et vis, for vi vet alle at selv om solen går ned så står den alltid opp igjen. Vår lille familie har blitt vant til noen humper på livets vei, men så lenge vi har hverandre og jobber mot felles mål, belønnes vi stadig med positive overraskelser underveis. 

Jeg er så heldig og har mennesker rundt meg som sprer glede og godhet samtidig som de bygger meg opp og respekterer meg for den jeg er. De som skaper kaos, tapper en for energi og som stadig sår tvil, har jeg endelig klart å skape en viss avstand til. Men når det er sagt, så står døren alltid på gløtt…

Jeg vil få takke alle som har vært med meg gjennom dette året, og ikke minst for at jeg har fått et innblikk i deres liv. For alle mailer, kommentarer og ikke minst alle diskusjonene vi har klart å skape. Dere beriker livet mitt og jeg håper vi kan være der for hverandre videre ♥

Klem Nina

Ute uansett vær!

God kveld kjære dere.

Da har vi trekt inn etter å ha vært timesvis i hagen bak. Vi hadde egentlig tenkt oss en tur i Trollskogen, men så lenge været var så ustabilt fant vi ut at vi heller skulle fyre opp i bålpanna hjemme.

Ost, kjeks, kakao, spekemat og pølser i haugevis har gått ned på høykant, mens Bjørn Erik har vært bålvakt. Men nå begynte det å småregne, så nå har vi trekt inn og fått i gang peisen her også. Vi kan i alle fall skryte av at vi har tatt med barna våre ut en tur…ikke dårlig bare det.
Ønsker dere alle en forsatt koselig kveld, klem Nina

Me and Lady Violet Crawley

Noen reiser og noen kommer…

Ja, da var Dennis og Kristin på vei til Tallinn for å feire nyttår, men samtidig har jeg har fått mannen min hjem ♥ Åhhh lykke! Vi sloss om å få sitte i armkroken hans i går kveld, for dette har vi lengta lenge etter. Nå blir det å feire litt jul i sammen for så å møte gode venner på onsdag og feste inn i det nye året.

Akkurat nå er Mille en liten tur på SFO mens Bjørn Erik er en bitteliten tur på jobb. Han må alltid bruke et par timer med de på land etter en tur i havet. I mellomtiden gjør jeg det jeg er flinkest til, nemlig å slappe av i sofakroken min med snille kjærlige Pippi-luska i fanget. Nå snurrer vi julespesial med “Downton Abbey” gjengen, en av mine store favoritter. Skal nytes med en god kopp julete mens jeg pakker meg inn i Mille sitt nye deilige pledd. Mille fikk denne nydelige snøkula av min kjære Vibecke før jul, og jeg har fått lov å låne den til etter nyttår. Det er så utrolig deilig å hvile øynene på den og den fremkaller et magisk lys om kvelden når den er omgitt av stearinlys.

Håper dere alle nyter romjulen. Mange av dere er sikkert på jobb eller ute og shopper til nyttår, men jeg velger altså å ta livet helt med ro. Hadde egentlig lovet Mille å dra i lekebutikken så hun kunne kjøpe noe for pengene hun fikk til jul, men hun har selv funnet ut at hun fikk alt hun ønsket seg og vil heller spare de pengene.

Nyt dagen og hverandre, klem Nina

Jeg blir aldri for gammal!

Velkommen late søndag.

Tenk, vi har omtrent ikke vært ute av dørene ennå. Tok oss en liten tur i nærbutikken i går, i pysjen, men utover det er vi fortsatt i feriemodus. Godt han far snart er på vei hjem, for han har visst planlagt grilltur på hele gjengen ute i marka. Åhhh som vi gleder oss til å se han! 

I mellomtiden rydder jeg og steller litt i heimen. Finner plass til alle de nye gavene til snuppeline og faktisk mine også. Ja, jeg fikk en del kjekke ting jeg også. Mange synes det er tull at vi voksne gir til hverandre, men jeg synes nå det fortsatt er en koselig gest. Satte utrolig stor pris på alt jeg fikk, og gleder meg til å ta det i bruk.

Blant alle de kjekke tingene, gleder jeg meg noe enormt til å ta i bruk Veho maskinen min som jeg fikk av Bjørn Erik. Godt jeg ventet med å pakke den opp til han ringte meg når jeg skulle legge meg på julaften. For jeg skjønte først ikke en tøddel av hva dette var. Ellevill jubel når jeg ble fortalt at denne dingsen gjør det mulig for meg å skanne de gamle negativene, lysbildene mine. Guriland så moro! Jeg har en bærepose med negativer. Mange av dem er over førti år gamle, så nå vet dere hva jeg skal holde på med fremover.

Ellers fikk jeg treningstøy (godt det er noen som ennå har trua på meg), megastore salt- og pepper bøsser, pizza-slice-klipper, telysestaker laget av Mille og Mie, Elsa Beskow kopper, kaffekopper, Yorkshire Terrier tulleklær og kalender, lommelerke, julesokker, snop, masse Enjo vaskeprodukter og hjemmelaga oppvaskkluter fra min kjære Vibecke. 

Av bestis Tonje ble jeg tatt skikkelig på senga. Fikk nemlig billett til Folketeateret i Oslo! Vi skal på den råeste forestillingen ever! De Tre Musketerer, er en slags musikal hvor fortiden møter en mer moderne verden, eller mer konkret, “min” kuleste tidsepoke, nemlig 80-tallets puddelrock tid. Gjett om Tonje og jeg skal kose oss?! Åhhh som jeg gleder meg!


Sjekk ut tantene da. Nostalgi på høyt nivå ♥


Hmmm, masse kjekt! De rundt meg kjenner meg godt og vet hva jeg setter pris på ♥

Ønsker dere alle en fortsatt fin romjul, klem Nina

Ingen klem på meg i dag heller…

Åhhh så kipt!

Dere kan tro vi gledet oss i går til å få brumlemannen hjem fra havet, men neida slik ville ikke værgudene det. Vi trodde han skulle komme seint hjem og hadde forberedt oss på å ha lille snuppeline lenge oppe slik at hun endelig skulle få sitte i pappa sin armkrok, men slik ble det altså ikke. Ikke nok med det, nå kommer han ikke hjem i dag heller, blæææ.

Hjertesukk, det hadde vært godt å få han hjem nå, men jeg tenker det er verre for han enn for meg. Jeg har tross alt ungene her ♥


Kanskje vi er heldigere i morgen, det er lov å håpe ♥

Klem Nina

Vi nyter slabbedask livet…

God ettermiddag fininger ♥

Ja, da har vi hoppet ut av den ene kosedressen og inn i den andre. Vi har altså ikke vært ute av dørene siden lille julaften, og trives med det. Vi nyter slappedask livet. Legger oss seint og noen av oss klarer så vidt å komme seg opp før tolv.

I dag kommer endelig pappsen hjem etter to uker i havet. Dere kan tro vi gleder oss! Jeg har savna han noe enormt og gleder meg til å smyge inn i de store armene hans og få en god lang klem ♥

Lykken er å ha funnet Disney klær i en damebutikk i London som passer snuppeline ♥
Nå ser vi på 101 Dalmantinere, en av mine favoritter.

Ønsker dere alle en fortsatt god jul, klem Nina

To familier ble til en <3

God 1. juledag kjære dere ♥

Ja, da var snuppeline også endelig våken. Hun fikk sin aller første mobil i går, og jeg hadde ikke hjertet til å be henne gå å legge seg før hun hadde fått testet den i timesvis. Så klokka ble langt over midnatt før vi fant senga. Vel, jeg må innrømme at jeg har hatt et par deilige timer på sofaen helt alene nå, kun med TV2 sin God Morgen sending som selskap. Men nå skal jeg snart lage stor julebrunsj og få liv i guttaboys.

Gårsdagen ble helt annerledes enn vi hadde planlagt. Siden bessen ble syk i Oslo og vi derfor ikke kunne ha besøk av mamma, var det meningen at ungene og jeg skulle være alene. Men noen hadde andre planer for oss. Fantastiske Anne Mai, Simone, Terje, Brede, Mayra og lille Mie-bie ønsket nemlig å feire dagen med oss. Så i steden for å sitte alene på hver vår kant, fant vi hverandre og laget god julestemning i sammen ♥

Simone og Brede kom tidlig, og de første timene tilbragte vi på kjøkkenet. Da steg julestemningen enda et par hakk, for hva er vel ikke koseligere enn å samles rundt det som for meg er noe av det viktigste i jula, nemlig maten! Brede er reine mesterkokken, og resultatet ble upåklanderlig.

Midt blant stekende medisterkaker, spinn gale unger og borddekking kom selveste julenissen. Snilleste Kjell Arve “Hesten” hadde som før meldt seg frivillig til å være julenisse for en skokk unger rundt om i hele Stavanger. Mille som er en stor “beliver” holdt på å gå i taket når noen i rødt sneik seg rundt husveggen her. Med en noe skeptisk Mie på slep, ble altså nissen og hans medhjelper til slutt bedt inn i stua. Hjertesukk for en nisse! Mannen med det store hjerte ♥

Gode og mette ble vi. Kakene kom på bordet etterhvert, og presis klokken syv begynte vi på haugen av pakker. Store og små åpnet den ene overraskelsen etter den andre, og etter noe som kjentes ut som en evighet kom vi endelig i mål. Pappa Bjørn Erik ringte fra Nordsjøen og fikk høre gledeshyla til minstejenta når hun åpnet den gjeveste gaven og han fikk også bekreftet av guttene sine at den kommende fotballturen til Tyskland falt i smak. 

En veldig koselig julaften ble det. Mye bedre enn jeg hadde turt å håpe på takket være gode venner som beriker livet mitt ♥ 


Simone på sms: “Du bør nesten komme ut og møte oss når vi kommer hvis du vil ha en god latter”. Åhhh søteste altså!


Nisselua kan aldri være for lang.
Mille er ikke noe særlig fan av smellertene jeg alltid pynter bordet med, så Simone fikk stor stjerne i boka når hun løste det problemet.

Bøllefrøa!
Noen har bakt…og det er ikke meg.


Åhhh Vibecke du Vibecke ♥


I det vi begynte å åpne pakkene i går kveld, begynte det å snø og det gjør det faktisk nå også. Det er så vakkert der ute, og det gir julen det lille ekstra synes jeg. Nå skal de neste timene nytes med min kjære barn. 

Håper dere alle har det bra. Jeg vet det sitter noen der ute og kjenner på at ting ikke er helt greit, mens vi andre nyter hverandre, men jeg håper og tror ting blir litt lettere og bedre etterhvert ♥

Juleklemmer sendes i fleng, Nina

Alt godt…

God kveld, eller god natt…

Ja, tenk da var snart selveste julaften over. Våre kjære gjester har akkurat tatt farvel med oss. Skal selvfølgelig dele alt med dere kjære lesere, men det får bli i morgen. Nå skal jeg hoppe inn i kosedressen og putte beina på bordet, vel vitende om at kvelden ble akkurat som jeg håpet på.

God natt kjære dere. Håper dere alle har hatt en fin kveld ♥

Pippi ble forresten ikke noe særlig glad for gaven hun fikk fra familien Neumann, men vi andre fikk oss en god latter…


Klem Nina

Det glitrer…

God jul og fred i stugo ♥

Nå sitter jeg i midten av pysjamasungene mine og ser på filmen “Mirror Mirror”, nyversjonen av Disney sin Snøhvit. Dette er jul for meg! Det å være helt ferdig med alle forberedelser, senke skuldrene og bare nyte stillheten og roen.

Treet har stått upynta, kun med julelysene på siden Bjørn Erik dro offshore, men nå er det endelig ferdig. Det bugner av minner. For uansett hvor denne familien drar, er hu mor på leting etter julepynt. Litt morsomt å tenke på hvordan man forandrer seg med årene. Før ville jeg kun pynte med fargene sølv og hvitt, men nå er det overlessa med alt av stasj. Vi har klart å gjøre det til vår greie, selv om det sikkert for mange ser helt kaotsik ut.

Nå skal vi snart pynte pepperkakene vi bakte i morges, for det er fortsatt noen greiner igjen som ser litt nakne ut.

Jeg fant disse to nydelige håndlagde turtelduene når Bjørn Erik og jeg var på rusletur i noen bakgater i Budapest.

Denne ble med oss hjem fra London denne gangen

Denne fant jeg på tivoliet i Danmark tidligere i år.


Ønsker dere alle en fredfull førjulskveld ♥

Klem Nina

Da var jeg i mål!

Åhhh så deilig!

Nå er jeg endelig i mål med alt som trengs å handles inn til jul. Det bugner av bæreposer på kjøkkenbenken, men jeg håper å få ryddet vekk alt i løpet av kvelden. Det er kun et par små hemmeligheter som skal pakkes inn og noen nyinnkjøpte kaker som skal opp i kakeboksene. Fikk ikke tak i alle de ønskelige sortene, så jeg må nok til pers og svinge kjevla. Jaja, alt til jul altså ikke kjøpes for penger, noe må jeg faktisk gjøre selv.

Det viktigste i dag var å få tak i all maten vi trenger fremover. Jeg var tidlig oppe og gledet meg som en unge til et besøk hos den lokale slakteren. Vår familie elsker Gabbas, for det er ikke en ting du ikke får tak i der. Glemte selvfølgelig kameraet, men jeg gjorde et innlegg om plassen i fjor her. Det er så mye lekkert der, og jeg bar på meg brokk på veien ut i bilen. Først og fremst var det selvfølgelig ribba som skulle i hus, men ungene kan også glede seg stort til de kommende julefrokostene vi skal ha. Det kommer ikke til å mangle noe!

Så nå er altså alt i hus. Ribba, som forøvrig de koselig damene bak disken på Gabbas har rutet og fjerna beina på, er smurt inn med masse godt krydder og ligger nå i kjøleskapet med svoren ned og godgjør seg. I morgen blir det å steke opp medisterfarsen og prøve å holde fingrene unna, og ellers blir det å finne frem finduken og pusse sølvtøy. Merker jeg savner bamsen i havet, for han er alltid så god på de “kjedelige” tingene, men jeg kommer nok i mål. Tar gode lange pauser innimellom med ungene. Vi nyter hverandre og roen som jeg nå regner med snart kommer snikende.Ønsker dere alle en fredfylt kveld. 

Klem Nina