Endelig er drømmerommet ferdig ❤️

– reklame –

 

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, takk skaperen for at ting tar tid her hjemme når det kommer til oppussing. For denne dama her er og blir alt for impulsiv. Den ene idéen etter den andre detter ned i hue på meg så alt for fort, og da hender det at tvilen også melder seg. Var det nå sånn jeg ville ha det? Så igjen, det er godt det ikke går så fort her hjemme, det er fint å få tenkt seg grundig om før prosjektene starter.

Denne gangen skulle barnerommet, eller rettere sagt barnebarnerommet pusses opp fra gulv til tak. Nytt gulv, nye vegger, tak males, seng bygges om og freshes opp, nye trådløse sengelamper, nye veggbilder og sist men ikke minst nytt teppe.

Det må nevnes at dette rommet lenge har vært et oppbevaringsrom og gjesterom. Bjørn Erik har også klærne sine her, så vi har lenge utsatt oppussingen fordi det er så mye som må taes tak i og ryddes. Det står også en gedigen kommode der inne med en haug av ting oppi, og et stort skap fullt av baderomsartikler. Litt av et marerittprosjekt, men nå er altså alt endelig på stell.

Det nye gulvet som har liggi under senga vår i over et år fikk altså endelig se dagens lys, og nye vegger kom opp på et blunk. I tillegg har vi valgt å bruke selvklebende oppheng på veggene til de nye bildene, så veggene enn så lenge er helt uten hull. De trådløse lampene over senga er også selvklebende, og det var altså så gøy å finne ut av slike små triks underveis.

Men kjære dere, la oss snakke litt om det fine teppe som pryder så fint på gulvet og som lyser opp hele rommet. Jeg ble nemlig kontaktet underveis av et kreativt koselig par som skreddersyr akkurat det du vil ha av tepper. Man finner duoen på Instagram RØGS by Karro & Rob (rogs.by.kr), og jeg angrer ikke et sekund på at jeg ga de frie tøyler til å lage et teppe til temaet Disney Pixar Cars. Jeg hadde et ønske om at det ikke bare ble en gigantisk rød bil, og det synes jeg de løste helt glimrende. Nå vil selvsagt Bjørn Erik ha enda et teppe, noe med Vålerenga eller Turbonegro lua, men da får han faktisk finne ut hvor han vil ha det først, for det blir ikke på det rommet her. For barnerommet har kommet for å bli, for som mange sikkert har fått med seg så fødes det nytt barnebarn inn i familien rundt mars måned. Tenk det da dere, enda en gang skal vi bli besteforeldre. Vi gleder oss så, for en lykke 💕

Det har vært så koselig å hente frem leker fra loftet som både Dennis, Pelle og Mille har gode minner med. Woody og Jessie var populære, men jeg skulle ønske jeg snart fant Buzz Lightyear som helt klart var den største helten. Det kan faktisk hende jeg kastet den også, for Pelle lekte med den konstant, så den var ganske herpa.

Alle har vært med på å perle. Det ble ganske store biler hengt opp med fiskesnører.

Bildene ble kjøpt på nett som en link, og vi printet selv ut bildene og rammet de inn. Vi har brukt selvklebende oppheng med krok på og ingen har ennå falt ned. Tips: de må henge på veggen i 12 timer før de blir tatt i bruk.

RØGS har altså laget det fineste teppe ever til oss. Tusen takk!

Vi begynte å samle på The Cars etter å ha få kjøpt en del på nettet brukt for ti kroner stykk. Etter å ha sett alle Disney filmene deres var besettelsen et faktum, og fra da av vokste bilsamlingen drastisk.

Vi bruker mye tid på å samle oss rundt diverse temaer. Som små var gutta i Frankrike hvor de fikk opplevde Astrix parken, og selvsagt ble alle figurene med oss hjem den gangen.

Knerten er for oss alle kjær, selv om en valp i huset spiste opp beina til småen for mange, mange år siden.

De fleste har nok gode barndomsminner fra barbapapa gjengen.

Jeg må få nevne at dette er en gammel Hemnes Ikea seng som Bjørn Erik har fjernet den høye ryggen på. I tillegg har han malt frontene på skuffene og satt på nye hvite knotter.

Alle de andre bilene og togtingene er flyttet ut på gangen oppe. De blir alltid brukt nede i stua.

Ikke “Fine Art”, men “Fun Art” 🎨

For en begivenhet, for en kveld og ikke minst for en kjekk julegave å få.

Tusen takk Andrea for tidenes påfunn og ikke minst tusen takk kunstner Kjersti for varm velkomst og ikke minst store dose tålmodighet. Det var nok ikke bare bare å holde styr på 14 kvinns som etterhvert gikk på en liten snurr. Jeg kan i alle fall skrive under på at jeg var ganske så fin i farta da jeg som skikkelig blidfis ramla inn dørene hjemme. Rak i ryggen og med selvtilliten til topps, slentret jeg inn med “verdens fineste gave” under armen…nemlig mitt aller første maleri.

La oss ta det litt fra begynnelsen dere. La meg få ta dere med helt tilbake til julekvelden hjemme i stua mi. Der og da fikk jeg nemlig tidenes store overraskelse i presang, “Paint and Sip i Fargegaten”. Jeg på malerkurs? Har det klikka for deg, Andrea?! Denne dama her kan hverken tegne eller male. Barnebarnet mitt på 4 år, som har rimelig god fantasi, ser hverken om farmor har tegnet en hund eller hest, så dette lovet ikke godt. Ja, ja, tanken var i alle fall god. Så med null forventning troppet jeg opp i finstasen og med god vin i håndveska.

Tenk det dere, vi fikk lov å ha med egen drikke og all tvil rundt kveldens begivenhet forsvant på sekundet da jeg planta rompa mi ned på stolen. For de andre deltagerne var så herlige. Sprudlende til tusen, og overhodet ikke høytidelige. En god blanding ukjente kvinner i skjønn forening rundt tidenes rareste tema, maling av  bjørkeskog.

Vi er jo litt snodige vi kvinner noen ganger. Snakker oss selv ned når det kommer til artisten i oss. Kjersti derimot, var overbevist at dette skulle vi alle få til. Steg for steg tok hun oss gjennom bit for bit av maleriet. Tipset om fargevalg, pensel størrelse og ikke minst bruk av vannmenge. Hun var altså så til stor hjelp, og etterhvert som tiden gikk strømmet selvsikkerheten på. For det å male dere, det ble vi bare bedre og bedre på. Det kan også hende at skuldrene senka seg noen hakk etterhvert som vinen fikk bein å gå på. Stemningen steg i takt med de gode resultatene, og til vill jubel og god lagånd, ble et og et bilde vist frem i plenum.

Dette dere, må jeg helt klart sørge for å oppleve igjen. Det var helt magisk, og hvem vet, kanskje er det et “Paint and Sip” arrangement i nærheten av deg også. Det er lov å håpe 🧡