Pølsefest, neseblod, fôrvert og “Free Jump” for alle penga…

Happy, Friday!

Jøssenavn så deilig det er med helg, dere. Denne uken har vært jysla hektisk, og selv om det meste bare har vært kjekt, gleder jeg meg til å sove lenge de kommende dagene. Mamma har i alle fall beordra meg til å ta det med ro, for jeg har hatt heavy neseblodkrasj de siste dagene. Det begynner å renne uten forvarsel, og jeg får altså ikke stoppet det. Jeg veit jo at man helst bør holde hodet bakover når det skjer, men det pumpes så mye blod ned i halsen da, at jeg brekker meg. Så da er det bare å sette seg ned foran doen og spytte og skifte papir etterhvert som det trengs, og jeg må innrømme at jeg har vært lite høy i hatten de siste dagene.

Helt med ro kan jeg uansett ikke ta det, for i morgen skal Pelle feire tyve års dagen sin. Jeg vil jo egentlig at det skal skinne i hver en krok her hjemme og pyntes opp etter noter, men det er visstnok ikke helt stemning for det. Gutter er gutter, og trenger ikke sånt dilldall, blir jeg fortalt, men det er jeg ikke enig i. Helst vil jeg ha han far opp av sofaen nå, så han kan bake, men Bjørn Erik er også enig med jubilanten: “Kaker er bare tull”. Hjertesukk for noen teitinger altså. Jeg tror uansett jeg skal begynne å henge opp vimpler og blåse opp ballonger, vimse rundt og forstyrre TV-tittingen, så kanskje jeg allikevel får litt hjelp.

Ellers så kan jeg jo nevne at Mille-mor har reist til Hege for helgen. Før hun dro fikk hun derimot en uventa overraskelse i form av en gave jeg vet hun har drømt om lenge. Det er utrolig populært både blant store og små ryttere å gå til innkjøp av “Free Jump” stigbøyler. De fantes ikke når jeg var ung, men det er godt verden er i utvikling, at noe har forandra seg til det bedre. Utsiden av bøylen er fleksibel, den kan bøyes, og ved et uhell er det derfor mye enklere for rytteren og komme seg løs. Mille har etter siste stygge fall, vært veldig usikker, og Bjørn Erik og jeg har flere ganger vurdert å skaffe oss denne sikkerheten. Vi håper hyppigere ridetimer og denne etterlengta gaven styrker henne, det er i alle fall lov å håpe.

 

Nå som Mille er bortreist, blir det mye alenetid i stallen på meg. I dag hadde jeg derimot besøk av ei sprek dame, som testet ut Sol som mulig fôrhest. Jeg har en stund nå ymtet frempå med at vi kanskje burde ha litt hjelp innimellom, så kanskje våre bønner blir hørt? Vi vil nemlig helst ha en voksen med oss på laget, og jeg følte besøket i dag var meget positivt.

Det er mye gode vibber ute og går for tiden…

Håper uka har vært gode med dere og at helgen blir likeså ❤

Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Dere ass!

Ja, der gikk lufta ut av meg, dere er søren meg gullgode!

Innerst inne synes jeg det har vært litt kipt med bursdager de siste åra, for jeg vil jo helst ikke bli eldre. Vi kan dessverre ikke stoppe klokka, tiden flyr, og selv om jeg til tider gjerne hadde sett at jeg var “førti-et-eller-annent” resten av livet, må jeg innse at de dagene snart er omme. 

49-års dagen min ble altså feiret i Oslo. Mille hadde et utrolig viktig besøk på Rikshospitalet, så alt annet var egentlig litt uvesentlig. Jeg håper virkelig jeg snart kan komme med gla´nyheten vi har kjempet så hardt for så lenge nå, men ennå må en viktig brikke på plass. Jeg kan dessverre ikke fortelle dere om det riktig ennå, rett og slett fordi vi ikke vet noe selv før om en uke. Ventetiden er grusom, men for en gangs skyld er jeg utrolig optimistisk.

Innimellom slaga, ble jeg uansett behandlet som en prinsesse, og selvfølgelig gikk jeg med krone hele dagen (vel, så klart ikke på sykehuset). Dagen startet med frokost sammen med mamsen, og jeg nøyt hvert bidige sekund vi fikk i sammen denne gangen også, selv om tiden var knapp. Seinere den dagen, fikk vi også samlet den lille gjengen vår på Südøst. Dette er en av favorittplassene mine i Oslo, og han snille mannen min hadde altså bestilt bord til oss der. Kristin og Dennis, som bor omtrent i samme gate, kom selvfølgelig også, og akkurat der og da skulle jeg virkelig ønske jeg kunne stoppet klokka igjen. Er det lov å få skryte bittelitt? Jeg synes nemlig de begge to er så fine. Jeg kjenner jeg savner den fine duoen noe inni hampen mye. Tiden gikk så alt for fort, helt sikkert fordi vi hadde så utrolig mye å ta igjen.

Det ble seine kvelden før vi begynte på den lange hjemveien, men jeg håper og tror at denne svippturen “hjemom” kanskje var en av de viktigste “ever”, at det virkelig var verdt det…

 

Oslo i mitt  ❤


 

Vi ankom Hundvåg nærmere fire i natt, og når vi våknet bar det rett avgårde til Ortopediteknikk og videre til stallen. Der fikk jeg derimot streng beskjed om at Mille-mor helst ville være helt alene, så da var jeg ikke sein om å komme meg hjem. En venninne av meg er så snill og henter henne seinere, så nå tenkte jeg faktisk å sette meg ned å lese alle de koselige bursdagshilsningene dere har sendt. Dere skal vite at jeg etter utrolig stor på at dere!

Love you all ❤

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Pelle ble tatt litt på senga…

God kveld, kjære dere ❤

Pelle ble selvfølgelig feiret i går, og han ante ingen verdens ting om at vi hadde invitert noen få gjester for anledningen. Han skjønte ingenting når han kom hjem fra jobb, og så at bordet var pyntet og dekket på til syv stykker. Det var ingen bombe at han da begynte å stresse noe inni hampen mye, og maste høl i huet på meg hvert bidige minutt. Han forlangte å vite hva jeg hadde funnet på…hvis ikke skulle han gå. Hans plan for kvelden var nemlig å slappe av i sofaen, spise favoritten sin finnbiff og se på film.

Det var ikke snakk om å la denne store dagen gå i glemmeboka, selv om han har invitert vennene sine til stor fest til helgen. Så inn dørene våre etterhvert, kom farmor og farfar fra Fevik og selvfølgelig vår alles kjære tante Tonje. Når overraskelsen var et faktum, kom smilet fort på plass hos gutten vår igjen. Vel, det var ikke like kjekt å måtte ikle seg de innkjøpte hattene, men det ble nå litt moro ut av det også…synes jeg.

Finnbiff ble det med Tonje sin hjemmelaga potetstappe, og favorittkaka kom også på bordet etterhvert. I sammen skapte vi god stemning og ga vår kjære jubilant den oppmerksomheten han så absolutt fortjente ❤

 

Åhhh, så kjekt med bursdagshatter, NOT!


 

Nå sitter vi i bilen på vei til Oslo. Mille skal på Rikshospitalet i morgen, og det er med blandende følelser vi vender nesa vår dit igjen. Vi skal nemlig ha en “second opinion” pga avslaget vi fikk i Stavanger på hormonbehandlingen av Mille. Hun er nå like lang som meg, og synes en del ting begynner å bli litt sårt og vanskelig med sine 170 cm. Vi har ikke helt manna oss opp til “fighten”, men det er ennå noen timer igjen til vi skal i “ringen”.

Håper dagen har vært god mot dere ❤

Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Stolt mamma til en 20-åring ❤

Pelle-mann, er 20 år i dag!

Mellomstemannen har altså bursdag, og det må selvfølgelig feires. I god tradisjons tro, listet vi oss opp trappa med pakker, kake (cookie) og sang, og jumpet opp i senga til en meget trøtt herremann. Selvfølgelig litt tidligere enn det som først var avtalt, for man blir jo aldri for voksen til “overraskelser”.

Det har skjedd mye fint for gutten vår i det siste, mange brikker har falt på plass. Han klarte å snu det negative over å ikke få lærlingplass til noe positivt, så i dag jobber han i barnehagen rett oppi i gata her. Allerede etter kort tid, ser vi at han elsker det han gjør, han stråler. Han er dedikert og oppriktig interessert i den viktige oppgaven, og jeg begynner nesten tro han er i ferd med å stake ut kursen videre i livet. Pelle har vært utrolig heldig som har fått komme inn i varmen til den gode gjengen i gamlebarnehagen til Mille-mor, men de er jammen meg heldige de også som har fått han. For Pelle gjør aldri noe halvhjerta, han går “all in”, samtidig som han er rolig og trygg. Han er gull verdt.

Gratulerer så mye med dagen, hjertet mitt, du er best og vi er så utrolig glad i deg ❤

 

Klem fra stolt pappa og mamma

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

For et fyrverkeri av en kveld!

Wow!

I hele fire måneder har Mille-mor hatt nedtelling til denne dagen. Jeg aner ikke hvor mange timer hun har lagt bak seg med pugging av sanger, hvorpå strenge meg har bedt henne gang på gang å ta på seg headset eller sku ned lyden (uff, dårlig samvittighet), men i går så jeg hun at hadde full uttelling for disse stundene. Det var ikke en sang hun ikke kunne, og gleden over å endelig få oppleve noe så stort, overgikk alt og alle.

For en gangs skyld trakk Mille det lengste strået også. Vi kunne brukt ledsagerbeviset, men pappaen hadde ordnet det slik at snilleste mann på jord, byens pådriver og arrangør Øivind, kom og hentet henne og lot henne være den aller første til å entre hele Sørmarka Arena. Tenk det da dere, jentungen vår fikk lov å velge akkurat hvor hun ville stå eller sitte, og bare det i seg selv, var en høydare uten sidestykke. 

Det å stå først ved scenen, ble aldri diskutert, men å få sitte øverst på nærmeste tribune, var som å vinne i Lotto. Her fikk Mille hoppet og danset seg gjennom den ene slageren etter den andre, mens tårene…og svetten rant. Klapping ble det lite av, for som venninnen min Vibecke og jeg fant ut, den yngre generasjonen her, foretrekker intens hyling. Jeg har aldri før opplevd makan til hylekor, men guriland så kjekt det var! 

For de av dere som tror dette ble et mareritt for oss voksne, tar dere helt feil. Siden sist vi opplevde Marcus og Martinus, har gutta virkelig “vokst”. De har tydeligvis blitt intens kurset i både sang, dans og sceneopptreden. Sjarmører har de vel alltid vært, og de har smelta hjertet mitt for lengst. Denne opptredenen var på ingen måte “en straff” for oss mammaer en kjærkommen lørdagskveld. Sammen med jentungene våre, rompedanset vi oss gjennom hvert bidige minutt, og sang og heiet på våre små, som var fanget “in the moment” ❤

 

Det var helt magisk å få være de første til å entre arenaen…

Mille sover fortsatt ut “rusen” etter gårsdagens strabaser, men om ikke så lenge skal hun ha ridetime i stallen. Etterpå skal vi rett i bursdag, så vi skal med andre ord ikke holde hviledagen hellig. Det er på tide å få alle mann opp!

Har dere gjort noe spennende i helgen da? Eller har dere samlet krefter til den kommende nye uka som er like rundt hjørnet?

Happy Sunday, folks ❤

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Snart begynner galskapen ❤

Mille er klar!

Gjenbruksplakaten vår er oppdatert med kveldens store begivenhet. Endelig skal Mille få innkassere bursdagspresangen hun fikk for en evighet siden. Marcus og Martinus entrer i kveld scenen her i Stavanger, og byen koker av spinnville småjenter. Min lille prinsesse på 11 år er intet unntak, og jeg gleder meg til å få oppleve denne galskapen i sammen med henne.

Det har på en måte blitt en trend blant oss voksne å ikke like det “bråket”, den dårlige musikksmaken til våre små, men jeg synes faktisk mange av låtene til M&M fenger. Vel, jeg var ikke så begeistra når de plutselig ble spilt på et utested i Trysil sist vi var der, jeg må innrømme det ble helt feil, men en gang i blant i bilen etter Milles store ønske, er helt innafor. Jeg ble jo som sagt veldig positivt overraska når jeg var og så filmen om dem nylig også. Hadde som plan å sove meg gjennom hele greie, men der tok jeg feil, for de er jo ganske så sjarmerende til tider.

Jeg har rådet Mille til å la maskaraen være i dag, med tanke på at tårene antagelig kommer til å renne i strie fosser. For dette er stort dere, “a real dream come true” ❤
 

Den hjemmelagde plakaten vi brukte under en demonstrasjon i fjor, har altså blitt pimpa opp etter noter…

Det er ennå en time igjen til vi skal forsøke å nærme oss køer og virvaret, og siden vi var grytidlig opp i dag og har brukt end del timer i stallen, skal jeg nyte sofaen i fem minutter før jeg skal begynne å pynte snuppeline med tatoveringer (klistremerker). For jeg har selvfølgelig skaffa henne M&M tattoos…

Ønsker dere alle en fabelaktig lørdag!

Smask Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Vi er så vidt ferdig med det ene, før vi skal ut på den andre…

Fredag jo, dere!

Denne helgen har Mille-mor lengtet etter i en evighet. Hun skal på filmkveld med klassen i kveld, og i morgen er det konsert med storidolene Marcus og Martinus. I tillegg skal hun ha ekstra treningstime med Sol på søndag, så vi skal med andre ord ikke ligge på latsiden.

Ja, noen langtidsplaner skal altså “høstes” disse dagene her, samtidig som en herlig gjeng venninner og jeg planlegger nye sprell om ikke så altfor lenge. Bjørn Erik og jeg var som sagt nylig på en skikkelig klissklass kjærestetur til London, men om to måneder er jeg på akkurat samme sted med de aller beste girlsa.

Vi skal også bo i Shoreditch, Oslo´s svar på Grünerløkka, fra torsdag til mandag, og jeg gleder meg altså så inni hampen mye. Denne gangen har vi planlagt noe hver bidige dag, både revy og bordbestillinger er på plass, så dette blir nok heller ingen “hviletur”. Programmet er ganske så “satt”, så jeg har nesten angst for å ikke få shoppa litt. Jeg liker egentlig ikke å gå å vimse for mye i butikker når jeg har ferie, men litt av shoppingsuget må jeg få stilna. 

Jeg brukte lite tid i butikkene sist. Vel, det trodde jeg i alle fall. Når jeg derimot pakka ut koffertene (betaler alltid for en ekstra baggasje på returen), ser jeg jo at det ble litt allikevel. Særlig til Pelle, som har bursdag nå på mandag, og til Mille som har vokst ut av alt hun har i skapene. Jeg kan selvfølgelig ikke røpe hva som ble med hjem til bursdagsbarnet, men litt av det andre “nipset” kan dere jo få se. 

 

Ipad beskyttelse…

“Trolls” pyjamas finnes neppe i noe dameavdeling her…

Leken ny garderobe til snuppeline…

Sjekk den kule “olajakka”…

Mille har altså vokst ut av alt, så leggings og vanlige gensere til å ha under det meste (trengs til og med på sommeren her i Stavanger), ble hanka inn i hvitt, sort og grått…

Paraplyen har allerede vært i bruk flere ganger…

Elsker slikt nips. Lyslenker, lekne ringer og flamingo blyant…

Digger disse…

Jakka mi ble pimpa opp etter noter…

Innpakningspapir…

My Lady…

Mille “stuff”…

Harry Potter er “inn”, og det er fortsatt…

pokemon også…

Vannkannene var nok mitt aller beste kjøp, elsk…

Badedrakt og badebag…

Får aldri nok…

Åhhh som jeg elsker London. Jentene jeg skal dra med i mai, er de mest fargerike kvinnsa ever, og et par av dem har jeg faktisk ikke sett på over et år. Noen reiser fra Oslo og vi andre som sagt fra Stavanger, og jeg gleder meg stort til selve flyturen også. Stakkars de som kommer til å sitte rundt oss, de kan glemme å legge ned setene for å ta seg en blund, for her skal det skravles, vi skal i alle fall ikke sove bort den dyrbare tiden vår.

Får håper helgen blir god dere, nyt den!

Klem Nina

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Det er nå ikke bare pappaen som blir lurt…

Hei igjen, dere ❤

Når vi kjøpte oss hest i fjor, satte vi opp et nøye vurdert månedlig budsjett, og jeg var fast bestemt på at vi skulle holde oss innenfor rammene. Jeg kan vel med en gang innrømme at vi i begynnelsen gikk litt amok og shoppet ting vi kanskje ikke trengte med det første, men i det siste har det roet seg kraftig ned. Hesten har absolutt alt den trenger, og jeg kan faktisk ikke tenkte meg en eneste ting på ønskelisten akkurat nå. Vel, forutenom ting og tang jeg ikke visste om, og som snuppeline selvfølgelig hadde sååå lyst på.

Flott mappe til Sol sitt pass og alle de viktige papirene hennes, var jo selvfølgelig “kjekt å ha”. Særlig når Sol sitt navn og fødeplassen kunne trykkes på foran, og bak Mille sin logo. Det var også stor happiness over å kunne få tak i en gigantisk stor bag, med plass til alt av rideutstyr oppi. Trengte hun dette? Tja, kanskje ikke med det første, men det skal sies av vi har vært utrolig flinke med pengene i det siste, og holdt oss langt under budsjett, så hvorfor ikke?. Det er som sagt ikke en ting den hesten trenger nå, kun litt dilldall, som det her, i ny og ne ❤

 

Det er sååå stas med egen logo…

Da er det kveld dere, og jeg sitter nå og krysser fingrene for at jeg får tak i billett til kveldens konsert på Martinique. “The Dogs” spiller, og det hadde jo vært så moro å få oppleve kjekken Kristopher Schau igjen.

Håper dagen har vært god mot dere, og at kvelden blir like fin.

Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Vennskapsbåndene holdes ved like…

Halloen, fininger!

Dagene ruller avgårde i rekordfart, vi haster frem og tilbake til det ene og det andre, og folk flest klager over hvor slitne de er og at tiden ikke strekker til. Jeg ser selv at jeg bruker mer og mer tid på familien og det som fungerer best for akkurat vår lille flokk, men i bakhodet kverner alltid den dårlige samvittigheten for alle vennskapsbåndene jeg så absolutt bør holde ved like.

Uten å virke for hovmodig, så må jeg få nevne at jeg strekker meg som regel langt for å sette av tid til venninnene mine. Det er som sagt ikke like enkelt lenger, men på mandag møttes vi ni kvinns til en koselig pizzakveld hjemme hos meg. Vår alles morsomme Line var også på plass, og hun presenterte som vanlig den herlige kolleksjonen til me&i. Komfort, kvalitet og fargeglede, er ordene jeg gjentar gang på gang om disse fantastiske plaggene, og igjen så innfrir de og overrasker.

Mens vi jentene gomlet i oss pizza over en lav sko, viste altså Line stolt frem det ene flotte plagget etter det andre i vår- og sommerkolleksjonen. Det ekstra kjekke er at en i gjengen er gravid også, og det er ikke hverdagskost, nå som nesten alle har passert de glade førti. Sammen med henne gleder vi oss noe enormt over det lille mirakelet som om noen måneder skal se dagens lys, og det å kunne sitte å drømme seg bort i babyklær for en gangs skyld, var altså så koselig.

Det er nok ikke bare bare for Line alltid å vise frem klær for den gjengen min, for vi er alle ekstremt frigjorte når det kommer til kropp. Det er ikke en ting vi ikke kan snakke om og gjerne deler. Temaer rundt cellulitter, mage, hengepupper og rompe blir gjentatt til det uendelige, men gudskjelov alltid etterfulgt av mye latter. Jeg er så glad for at vi er en så åpen gjeng hvor humoren alltid seirer, og denne kvelden var altså intet unntak.

I vår alles travle hverdag, fant vi altså i sammen. Vi svinsa rundt i løpet av kvelden og prøvde klær i alle varianter og størrelser. Ingen kjas og mas inn og ut av trange prøverom med utålmodige unger på utsiden, kun i fred og ro med gode venninner rundt oss. Nå venter vi mange i spenning på hentelappen fra posten, så vi kan ikle oss me&i kreasjoner denne våren og sommeren også ❤

 

Nå har snuppeline kommet hjem fra skolen, og akkurat nå sitter hun og koser seg med en kanelsnurr før vi skal i stallen. Hun hadde nok helst blitt hjemme akkurat i dag, for nå er nervene i helspenn i påventa at pappaen skal komme hjem med den nye sykkelen hennes. Ny sykkel er stort, men først kommer hesten ❤

Håper dagen er god mot dere, klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Noen har klart å lure pappaen sin igjen ❤

God kveld, kjære dere  ❤

Det er vel ingen bombe at Mille har vokst i fra sykkelen sin igjen. Hun sykler med knærne oppi haka, og det var litt av et sjokk at hun nå må opp i voksen damesykkel, basert på en høyde på 180 cm.

Det har vært mye frem og tilbake om hun burde ha elektrisk sykkel, men i første omgang må hun få tråkke selv. Vi kommer nok til å søke motor av Hjelpemiddelsentralen etterhvert, men sykkelen skal tross alt kun brukes her på øya, og vi har jo ikke all verdens bakker med bakker.

Det er ikke bare bare å kjøpe nytt utstyr til denne familien her. Bjørn Erik skal nemlig sjekke kvalitet og pris så omfattende, at jeg blir lei før vi har begynt. Allerede før jul luftet jeg sykkelkjøpet for han, men etter tre dager kapitulerte jeg, og glemte til slutt hele greia.

I dag derimot, fikk jeg både mann og barn tidlig hjem fra skole og jobb, og bestemte meg for å få alle med meg ut på en rundtur i fire utvalgte butikker. Listig som jeg er, kremt, fikk jeg styrt gjengen med meg til favorittbutikken min. Sykkelpikene har de kuleste doningen, noen skikkelig fargeklatter av noen gla´sykler. Bjørn Erik syntes nok også det var mye fint der, men han hadde nok foretrukket at vi holdt oss til planen og sjekket flere steder som først planlagt.

Det tok i alle fall ikke lange tiden før vi var to mot en, for Mille-mor falt selvfølgelig pladask for første og beste rosa herlighet. Hjelm i hennes størrelse kom hun også med, med koselige hjertemotiver, og det var ikke snakk om å forlate butikken før alt var i boks.

Thihiii, stakkars mann, det er nok ikke bare bare å måtte stå i mot to bastante kvinnfolk. Planen min lyktes, for selvfølgelig skal snuppeline ha det aller beste. Det fortjener hun virkelig, og jeg gleder meg til å se hun fyke avsted på den rosa herligheten sin, som kommer i hus allerede i morgen ❤

 

Alle gikk selvfølgelig ut dørene her med “Rock Your Socks”, for å markere den internasjonale dagen for Downs Syndrom.

 

 

Jeg har fri fra stallen i dag, helt snodig egentlig, men jeg hadde et arrangement hjemme her i går, og vi klarer altså aldri å avslutte i normal tid. Det ble veldig seint før jeg fant senga, så jeg var nødt til å hente meg inn litt. Snille stalljenter trår til og hjelper til, så resten av kvelden skal jeg bare pusle rundt her hjemme.

Har dere hatt en fin dag så langt da?

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell