14 dager og allerede turbo-fan…

“En farfar har varme hender og et lunt fang. Han tar deg med tilbake til gamledager og har kunnskap og erfaring uten like. I sammen med han er det alltid tid til lek og moro. Dere deler mange opplevelser, og han far deg til å le. Hos farfar er det trygt og godt å være”

Disse orene fikk vi innrammet til jul av Kristin og Dennis, og Bjørn Erik og jeg har det stående foran oss når vi spiser frokost hver bidige dag. Tenk, Falk er 14 dager i dag, og altså så fersk i vår lille familie at det må påpekes og mimres over allerede. Dere vet:”Tenk nå er det hele fjorten dager siden han han. Gud som tiden flyr”. Ja, det går i den duren der, så derfor ble det helt naturlig å vise dere den litt spesielle gaven farfar forærte gullgutten sin. En Turbonegro babybody så klart til ære for farfar sin musikksmak. 

Den skal tidlig krøkes, den som god krok skal bli, er det noe som heter, og det gjøres altså allerede nå et tappert forsøk på å få gutten på redd spor, i følge Bjørn Erik. Selv om det akkurat nå mest går i jazz for den lille pjokken.


Grip dagen 🌸

 

#farfar #barnebarn #turbonegro

Gaven til det rykende ferske barnebarnet vårt…

Fra den dagen jeg fikk den overraskende og gledelige nyheten om at jeg skulle bli farmor, var jeg i lykkerus. Jeg ble som sagt tatt skikkelig på senga, og begynte akkurat som de kommende foreldrene og telle ned til den store dagen. Samtidig begynte jeg å kjøpe inn gaver til den lille. For det meste klær, men også praktiske ting som gulpekluter, myke liggeunderlag, smokker og sist men ikke minst mye koseleker, les gjerne innlegget om det “her”.

Endelig kom den store dagen, og endelig kunne vi ta turen opp til Ullevål sykehuset og møte de stolte foreldrene og vakre Falk, men hvordan skulle vi pakke inn alle tingene vi hadde kjøpt? Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, jeg er ikke særlig kreativ, men jeg er ganske flink til å ta i mot gode råd og hente idéer fra nettet. Så til slutt endte jeg opp med dette, en stor fletta kurv, med masse små pakker i.

Jeg pakket gavene inn i gråpapir som jeg klistret søte små sølv- og gullhjerter på. Det var lenge usikkert hva han skulle hete, så jeg ventet til siste minutt med å lage navneskiltet, men synes det ble ganske fint det også. Klistret en og en bokstav på en liten papir englevinge, og festet den med en liten klesklype på en tykk hamptråd. Tråden knøt og limte jeg fast til et par grillpinner, som var lett å stikke ned i kanten på flettekurven.

Plutselig var det mye kjekkere å gi gulpekluter i gave, som jeg forøvrig ikke pakket inn, men kun vasket, strøk og brettet pent i sammen og samlet med hamptråd 💙

 

💙 F A L K 💙

 

 

#fødselsgave #nyfødtgave

Tåreflod på hele gjengen 😭

Hallaisen daisen, dere.

I dag har vi hatt en etterlengta familiedag, hvor trekløveret har holdt sammen hele tiden. Fellesfrokost, stallkos og deretter dro vi rett på kino. Bjørn Erik og Mille har nemlig gnåla noe inni hampen mye om at vi skal gå å se Avengers: Endgame, og det ble det.

Bjørn Erik mente faktisk at han gleda seg like mye til den filmen her som til den første Ringenes Herre filmen, så da ble også jeg optimistisk og derfor pakka med meg hele heimen, for hold dere fast, herligheten varte i hele tre timer.

Epler, appelsiner, meloner og fire bokser Pepsi-Max, jeg skulle ikke gå tom for noe å tygge på. Den dama her skulle nemlig fortsette den sunne livstilen som er fulgt de tre siste dagen, og det holdt…nesten helt i mål. På vei fra bilen og til kinoen, gikk jeg nemlig på en megasmell. Den snille dansken ble fort kvitt en hot-dog og den nye smågodt butikken fikk et stort innhugg i smågodtet sitt. Jaja, sånn kan det gå.

Filmen var forresten like fantastisk som folk sier, og ja, man bør ha sett en del av de tyve andre Marvel filmen som har blitt laget i forveien. Det har selvsagt familien Thorsen gjort, siden vi ser det meste av alt av serier og film, og denne avslutningen var helt magisk. Det må derimot nevnes at vi stortuta på slutten, i kor. Tårene rant og rant og ville ingen ende ta. Det er neste så jeg synes synd på de rundt oss, for jeg tror de følte seg litt brydd over all hulkinga.

Nå har vi derimot gått en kveldstur med snuppeluppa Pippi og skal snart manne oss opp til å se de to siste episodene av Quicksand på Netflix. Det er lenge siden en serie har gjort meg så fly forbanna, jeg formelig dirret av sinne i går etter endt episode. Temaet er så aktuelt (vil ikke røpe noe), og det blir derfor så virkelig, skikkelig skummelt, må sees dere.

Hvordan har deres lørdag vært til nå da? 

Dagen starta så bra…

Jeg elsker å gre Sol nå. Vinterpelsen faller av i store dotter.

Mitt snop for i kveld, og jeg spiste i et sett på kinoen også, så da kan dere jo tenkte dere hvor mye jeg egentlig kjøpte i utgangspunktet.

– Nina –

 

 

##avengersendgame #hesterbest #familietid #islandshest

God helg 🌻

Endelig helg!

I dag har jeg flata helt ut. Det hender det trengs for alle og enhver i blant, og i dag passet det bra, for Bjørn Erik kom hjem fra Oslo i går. Dere kan tro han har kost seg med “lillegull”, virkelig nytt han. Det har vært stor ståhei her i Stavanger hver gang det har pepet i innboksen og jeg har fått video og bilde av de to i sammen, for jeg kan som sagt ikke få nok av han. Dere må faktisk bare bli vant til at jeg slår saltomortale av begeistring for dette rykende ferske barnebarnet vårt altså, for det er og blir en veeeldig stor del av livet vårt nå.

I går kom altså den kjære mannen min hjem til et sovende hus, selv om klokka kun var kvart på ti på kvelden. Mille har nemlig gått litt på sjølstyring i stallen de to siste månedene, så nå trenger vi foreldre å få henne på rett vei igjen, få henne til å finjustere rutinene sine igjen, for mye var glidd ut. Det er ikke store greiene, men jeg er nå ganske tydelig på hvordan hesten vår Sol bør og skal ha det til enhver tid, så da trenger hun å ha oss litt rundt seg igjen, så alt kommer på stell.

Tre-fire timer daglig i stallen for meg to dager på rad, blir derimot litt i meste laget, så derfor trengte jeg å hente meg inn i dag. Så selv om jeg var oppe klokken fem i morges, ble det kun en liten tur med Pippiluska ned til sjøen for så å flate ut til Bjørn Erik kom og plukka meg opp for å dra til legen. Der ble jeg beordra til å ta eksakt anbefalt dose smertestillende, noe jeg egentlig skulle ha begynte med for fem år siden, og det ble selvsagt reine karusellen for na´mor. Så før Bjørn Erik dro tilbake på jobb igjen, pakka han meg inn i puter og pledd i hengekøya, og der har jeg altså liggende resten av dagen…og tenkt det dere, helt uten smerter. 

Nå er jeg derimot superlada, og klar for å lage nachos i langpanne. Har dere forresten prøvd det? Eller er det bare jeg som plutselig lærte det av en venninne nå etter alle andre. Djiiisus, så mye bedre det er. Knasende godt med sprø ost på toppen, jammi!

Påsken er forresten rydda bort, alt utenom det fine kortet jeg har fått av Karoline. Jeg har nemlig ei lita venninne i Florø, som jeg jevnt og trutt sender kort til, og jeg blir hoppende glad når det kommer et i retur. 

God helg, smask Nina

 

 

#hengekøyeistua #hengekøye #hundkatt

Første møte med farfar…

Åhhh, smelt, har dere sett noe så fint?

Jeg veit jeg gjentar meg selv gang på gang nå, men se på de gutta da dere. For en deilig ro, samhørighet og garantert gryende forelskelse.

Endelig var det også farfar sin tur til å bli bergtatt. Det kunne ikke passet bedre med to dagers møter i Oslo akkurat nå, og kjenner jeg farfar rett, er hjemturen i dag planlagt seint.

Dette er så vel unt han, for de små nurkene vokser og forandrer seg så alt for fort. Tenk første barnebarn, første klem og lukt på ungdomskilden. Tre generasjoner Poppe…

 

 

#tregenerasjoner #farfar #barnebarn

Slik blir plastpottene som nye igjen 🌸

Hei igjen!

Jeg føler meg egentlig ikke som en sånn typisk “tipse-person”, er vel ikke den mest kreative, men akkurat nå så bør de av dere som trenger råd om å freshe opp plastikkpottene sine, spisse øra. For jeg var altså så fortvila allerede i fjor når jeg så pottene mine bli mer og mer solbleka og stygge. Da brukte jeg vanlig matolje på de, noe som funket bra der og da, men ulempen med det var at de ble klissete og derfor etterhvert tok til seg alt av støv og dritt.

Denne gangen har jeg derimot brukt samme middel som brukes på gummidetaljer på biler, som for eksempel støtfangere. Pottene mine er selvsagt ikke av gummi, de er i hard plast, men dette middelet funket som bare det. Det gjenopprettet ganske mye av fargen, så nå ser de nesten nye ut igjen. Jeg tenkte derimot jeg skulle gjenta prosessen en gang til, så tenker jeg resultatet blir noenlunde perfekt.

Først vasket jeg selvsagt pottene, med god hjelp fra hunken så klart, deretter lot jeg dem tørke og så var det bare å spraye og tørke dem med en tørr klut rett etterpå. 

Sant de ble fine?

Vi brukte altså denne, men jeg tenkte jeg skulle forsøke den andre varianten han kjøpte også. Likt produkt men i form av en sprayflaske lik de vi har hårlakk i.

Tror Bjørn Erik ble letta, for jeg tror han så hundrelappene fyke der et øyeblikk på helt nye potter…

Ha en superduper dag dere, klem Nina

 

 

#tips #blomsterpotter

Brakstart på hverdagen…

Hei igjen!

Da tenkte jeg det kanskje var på tide med en knøttliten babypause for dere kjære lesere. Det har seg faktisk sånn at jeg ikke har hørt noe fra trioen i Oslo siden i går, altså heeele den lange dagen i dag, så nå kjenner jeg abstinensene komme. Det tar meg derimot ikke lange sekundet å hente frem et par videosnutter i ny og ne, bare for å kjenne på at hjerte brister litt av kjærlighet og lykke. For jeg er jo som sagt helt tullerusk forelska.

Tenk, i morgen skal Bjørn Erik få møte Falk for aller første gang, så nå pakkes det litt småting igjen til den lille. For han farfar kan jo ikke komme helt tomhendt. Bjørn Erik var ikke særlig høy i hatten når han uventet måtte vende nesa hjem til Stavanger igjen uten å få snust på sitt førstefødte barnebarn, men denne gangen skal han være i Oslo i to hele dager og all fritid er huket av i boka for “babykos”. Jeg kjenner jeg er litt misunnelig, eller ganske mye egentlig, men han har lovet å ta med seg kameraet mitt, så jeg i etterkant kan få se hvordan de har hatt det.

Så nå er vi altså tilbake til hverdagen og vår egne lille trio. Minsten Mille var nok ikke særlig fornøyd med å stå opp grytidlig for å rekke sykehuset klokken åtte i morges. Hun begynner nemlig ikke på skolen igjen før i morgen, så hun synes selvsagt det var unødvendig å legge nok en undersøkelse på fridagen hennes (hadde avtale sist onsdag også). 

Turen i morges gikk altså til sykehuset og til Nevrologisk avdeling og en grundig test om jentungene har et snev av epilepsi. For å være helt ærlig, så tviler jeg på det, men dette er en del av elimineringsmetoden for å forsøke å finne ut hva som skjedde når hun falt bort fra oss to ganger i begynnelsen av året. Dere husker kanskje at Bjørn Erik og jeg var kjempebekymra i de seks dagene det pågikk? Da Mille ikke reagerte på noe? Hun hverken snakket lo eller grein, hun var helt lukket inne i sin egen verden. En grusom opplevelse, særlig når det gjentok seg igjen eksakt en måned etter. 

Testen i dag så i alle fall ut til å gå greit, og innen en uke så er vi helt sikre, da får vi svaret. Jeg må forresten få nevne at Bjørn Erik, sirkuspappaen, var skikkelig “slem” i dag. Han sa nemlig at Mille måtte barbere vekk hår på alle de plassene der de 25 elektrodene skulle sitte, og det ble selvsagt møtt med skrikende hoi etterfulgt av en særdeles stressende latter. På ansiktet hans å dømme, forstod hun selvsagt at dette vare var tull og fanteri, nok en rampestrek fra Mr. Poppe, men helt greit var det derimot ikke etterpå. For hver elektrode ble festet med en svær kladd fett, så dere kan jo gjette hvordan håret så ut etterpå. Veeeldig sleikete, veldig Grease-aktig (filmen altså), men hun skulle kun i stallen etterpå, og hesten Sol er tross alt ikke så nøye på det 💕

Kan dere se tilbake på en god påske da? Jeg fikk selvsagt livets gave, det lille barnebarnet vårt, men ellers så ble det mye hagearbeid og TV-titting, mye krim.

Klem Nina

 

 

#testesforepilepsi #nevrologisk #barn

Forelska 💙

Tusen, tusen takk for alle de varme gratulasjonene. De strømmer stadig inn, og minner oss gang på gang hvor heldige vi er. Det er rart det der dere, at et så lite vesen knytter så mange i sammen. Kjærligheten formelig flommer over, og det er rett og slett herlig.

I dag har Falk allerede rukket å bli en uke, og det har ikke gått en dag uten at vi har fått se han “live”. Jeg blir altså aldri lei av å se på det lille nurket, og vi tøyser og tuller med at vi burde ha et kamera på han hele tiden, så vi kunne sitti her i Stavanger og nistirra på han. Jeg må nok få innrømme at jeg synes vi er alt for langt fra hverandre akkurat nå, men når jeg tenker meg om, så er det kanskje like greit. For jeg er litt redd for at jeg hadde stått på døra og klort for å komme inn hver bidige dag, og det er jo heller ikke greit. Skrulla av en farmor må helt klart ta et steg tilbake, for tross alt kommer det nok av stunder fremover hvor vi kan ta igjen all den tapte tiden. 

Den lille trioen på “Løkka” trenger uansett ro nå til å bli bedre kjent med hverandre og alle de nye rutinene, og da trenger de ikke en super forelska farmor på døra i ett sett. Vi skal dessuten feire 17 mai sammen i år, og det er tross alt ikke så lenge til. Nedtellinga har allerede begynt… 💙

Kjærlighet ved første blikk, Nina

 

#nyfødt #barnebarn #farmor #besteforeldre

Da har vi blitt besteforeldre 💕

Den fineste hemmeligheten kan endelig se dagens lys, endelig kan vi rope ut til alle og enhver at vi har blitt farmor og farfar 💕

I nesten en hel uke har vi visst det, og jeg kan ikke få sagt hvor sprekkferdige stolte vi er. Stolte til vakre lille Falk, vår lille hjerteknuser.

Da Dennis fortalte at fødselen ville bli satt i gang på fredag for over en uke siden, tok det oss akkurat to minutter å bestemme oss for å kjøre innover til Oslo. Presis klokken fire på natta var vi klare, for den farmora her ville selvsagt være i nærheten når mirakelet skjedde.

Så var det i gang, og vår kjære Dennis tok seg av all kommunikasjon underveis, informerte oss om hver minste lille utvikling som skjedde og drøyde, men tre døgn seinere var han altså her. Dyktige Kristin hadde kontrollen hele veien, og var med på å gjøre dette til en god opplevelse for oss alle. Jeg var faktisk aldri bekymra for henne, for hun virket så dedikert med en konstant ro hele tiden. Det var faktisk mye latter og humor underveis, og det kan ikke alle skryte av.

Den lille familien vår har altså blitt utvidet med en til, og Bjørn Erik og jeg føler oss altså så lykkelige. Tenk at det nydelige lille vesenet der er en grein av oss, vi kunne ikke vært stoltere 💕

Farmor og farfar elsker deg allerede høyt herfra til månen og tilbake igjen 💕

Påskeaften nytes 🐥

Påskeaften jo!

Dette må være den snåleste påskeaften jeg har opplevd på lenge. Jeg har på en måte gravd meg ned, ikke i snø, men ned i min egne sofa. Helt crazy, siden det ser ut som om alle andre er ute og slikker sol, nyter og storkoser seg ut i det fine været.

Jeg tror jeg rett og slett har valgt å være inne fordi jeg ikke gidder å ta tak i hagearbeidet der ute. Bjørn Erik har vært superflink og spylt og feid om hverandre, og nå har han til og med hentet frem alle de ni gigantiske blomsterpottene mine, og kastet alt grapset i dem. Jeg har faktisk kjøpt inn hvite margeritter til den store gullmedaljen, men så var det det å få ræva i gir da dere, få startet på potte-prosjektet. For jeg kan selvsagt ikke bare hive i nye blomster, nei nei, det hadde vært alt for enkelt. Først må pottene tømmes for gammel jord, skal de skrubbes grundig med såpe, deretter spyles og til slutt skal de pensles med et tryllemiddel som visstnok får frem den gamle fargen på dem igjen. De skal bli som nye, og jeg er overbevist om at dette er et alt for stort prosjekt å ta tak i akkurat nå, eller i hvert fall i dag.

NrK krim på TV lokker altså mye mer, i hvert fall for et par timer til. Da kommer Bjørn Erik hjem fra Harley turen sin og Mille hjem fra stallen,  og da skal hele hurven flytte ut i hagen for å grille og tenne opp i bålpanna. Nå derimot, sitter jeg og nyter alt den gule pynten innendørs. Gult er ganske fresht og fint, dere, sant?

Nyt påskeaften dere 🐥

 

#påskepynt #påskeaften #påske