A day to remember <3

God mandag dere.

For dere som kjenner meg godt, så kommer det nok ikke som en overraskelse at neste års sommerfeie planlegges allerede. Det kribler i magen, for hvis vi klarer å gjennomføre dette, blir dette et stort eventyr fra begynnelse til slutt. Lurer dere på hva vi har i tankene? 3-4 ukers interrail rundt om i hele Europa! Er ikke det sprøtt?! Først hadde vi tenkt å kjøre bil, men hvorfor ikke tog? Det frister noe i hampen mye, så allerede nå driver vi å diskuterer hvilke byer vi skal besøke. Åhhh så spennende! Jeg er så takknemlig for at jeg er gift med Bjørn Erik, som faktisk lar slike drømmer gå i oppfyllelse.

Samtidig sitter jeg og mimrer tilbake på den flotte sommeren vi har hatt. Jeg er ennå ikke helt ferdig med turen til Bali, og jeg ser at vi faktisk klarte å få masse kjekt ut av alle Oslo-turene våre også. Jeg blir aldri lei av å rusle rundt i fødebyen min. Det fine med å ha barn med stor alderssprik, er at jeg gang på gang har en god unnskyldning til å leke guide å vise frem herligheten. Dagen Mille og jeg var på One Direction ble “a day to remember” på mange måter. For før vi tok t-banen bort til Ullevål, slo vi ihjel mange timer i hovedstaden.

Vi har alle lastet ned en app på mobilen som heter “RuterBillett”. Over nett med denne kjøper vi altså en billett som kan brukes hele dagen på buss, t-bane og trikk. Helt genialt!
Åhhh, jeg elsker Oslo-by!

Nyt dagen! Love you all a lot!

Klem Nina

Crazy about…

God søndag fininger.

Nå har jeg akkurat tatt farvel med folket mitt som har reist videre til Danmark og Berlin. Det har vært en deilig avslappende helg, men gode samtaler rundt bordet med masse god mat og drikke.

Når jeg en sjelden gang setter ned tempoet, senker skuldrene og tar livet med knusende ro, hender det jeg lar kameraet ligge og glemmer alt rundt bloggen og neste dags innlegg. Da er det godt å ha noe i bakhånd. Det har blitt mange turer til Oslo i det siste, og der har jeg selvfølgelig ikke ligget på latsiden. For det er ingenting som er mer morsomt enn å være turist i egen hjemby.

Dere kan tro jeg ble overrasket når Bjørn Erik og jeg besøkte mitt aller første hjem i Torshovgt. 5. For bare et steinkast unna i Torshovgt. 3, fant jeg butikken Ruth 66. Jeg elsker nettbutikken, og så ligger altså selve butikken ved siden av barndomshjemmet mitt. Wow!

Den er ikke så stor, men jeg kunne blitt inne i fargehavet i timesvis og kost meg. Hvorhen man ser, oppdager man den ene kule nostalgiske perlen etter den andre. Hadde det ikke vært for at Bjørn Erik og avtalen vi hadde den dagen, hadde jeg ikke kommet ut med kun en stor handleposen, men sikkert måtte bedt om bærehjelp.

Jeg har for lengst falt for flamingoene som finnes i alle former og varianter, men også alle partyeffektene i form av girlandere og lyslenker. I tillegg har de en enormt utvalg i geniale morsomme gaveidéer. Love it!
 

Reine familieboligen…


Nå skal snuppa og jeg gå en liten tur med Pippi-luska, og så tror jeg vi setter nesa mot byen og tar oss en kinotur. 

Håper dere alle nyter søndagen!

Klem Nina

 

#ruth66

En helg i latskapens tegn…

God lørdag dere!

I dag våknet jeg opp med et kyss på ryggen fra Mille-mor ♥ Jeg har nemlig flyttet inn på hennes rom denne helgen, og dere kan tro hun synes det er stas å dele seng med mammaen sin. 

Vi har fått besøk fra Jessheim, så for en gang skyld skal vi tilbringe lørdagen hjemme i ro og mak. Det er en sjeldenhet, og jeg merker det er kjærkomment.

I morges klokken syv sneik Mille og jeg oss ned på kjøkkenet og lagde til stor fellesfrokost. For allerede klokken ni skulle folket avsted for å rekke ferjen over til Tau for å gå den spektakulære turen opp til Preikestolen. Mille, Pippi og jeg har tatt denne turen før, og følte så absolutt ikke trangen til å gjenta det i dag.

Vi fikk uansett gjort mye i går, så da synes jeg det er helt innafor å ta en “break”. Eller mye og mye “fru Blom”. Det er ikke så veldig mye tid til overs, når man lunsjer i nesten fire timer med bestissene Vibeche og Tonje. De er noen av viktigste folka jeg har rundt meg, så jeg finner alltid tid og rom for et realt treff i løpet av uken. Påfyll av gode samtaler og klemmer er et “must”.

Vet at tiden flyr når vi jentene først begynner å skravle, derfor har vi begynt å møtes tidlig for å få masse ut av dagen. For når snuppeline slutter på skolen klokken 13, går jeg “all in” for å være mamma. Mille har slitt med stor tannlegefobi, så i går tok vi turen innom tannlegen igjen. Det er deilig å se at hun endelig klarer å slappe av, og faktisk synes det er morsomt å være der. Hun lager ikke “hekkanpekkan” for den minste lille ting lenger, men er mer opptatt av å vite hvor mange sukkkerbiter det er i det vi døtter i oss. Fine Mille-mor, hun overrasker stadig ♥

Det er deilig å ikke ha noe på agendaen. Kun lage noe godt ut av en 1,7 kg oksestek. Kanskje på tide å begynne å tenke på det, så den blir mør og skikkelig “tasty” til kvellinga.

Ønsker dere en deilig lat lørdag…nyt den ♥

Klem Nina

Det er lamt å ikke gjøre borgerplikten sin!

God fredag fininger, tenk endelig helg!

Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2015, er unnagjort. Før Bjørn Erik dro offshore i går, dro vi inn til Olav Kyrres gate 23, parkerte bilen, forhåndsstemte, og fem minutter seinere var vi ferdig. 

Nå som man faktisk kan forhåndsstemme omtrent hele dagen fra 10 august til 11. september, er det ingen unnskyldning å ikke gjøre borgerplikta si. Jeg er så lei av folk som aldri “gidder” å ta seg tid til dette, for dette er viktig. I så tilfelle bør de klappe igjen talatuten i etterkant, hvis de er misfornøyd med noe. Jeg mener faktisk man mister retten til å uttale seg, hvis man ikke klarer å bruke fem minutter på det her.

Jeg har stemt hver bidige gang siden jeg ble myndig. Det er morsomt å se tilbake på hvordan tankegangen min var da, og hvor drastisk den har forandret retning. Som ung kapitalist, svevde jeg på en luftsky om at hele verden var min. Etterhvert som jeg fikk barn og giftet meg, ramla jeg fort ned på jorda og begynte å sette pris på mangfoldet og ideologien om at man må stå sammen i felleskap…og dele.

Det har ikke alltid vært like enkelt å stå rakrygga og ofte mene noe utenom “flokken”. Men etterhvert som jeg har blitt eldre og tryggere på meg selv, og ikke minst blitt litt flinkere til å lytte, så viser det seg jo at vi er mange som tenker likt. Jeg har blitt partimedlem, og er stolt av tilhørigheten.

Så vær grei å stem. Hver bidige røst er viktig. Selv om mange (vår Pelle på 18 år også) mener de vet for lite om de forskjellige partiene og ennå ikke har klart å bestemme seg, er det nok av tid igjen til å gjøre seg opp en mening. Godt valg!

FYI! Du trenger ikke å ha med deg valgkortet, kun legitimasjon. Enklere kan det ikke bli…Ønsker dere alle en superduper fredag, og GOD HELG!

Klem Nina

 

#valg2015

Skrullemors alenetid…

Hei igjen kjære venner.

Jeg hadde gleda meg til å sove leeeeenge i dag, men slik ble det ikke. Aner ikke hva det er med meg for tiden, men søvn er ganske så oppskrytt. Så da var det bare å komme seg opp å begynne å fungere.

Det er nå deilig med disse fridagene også da, hvor jeg først rusler oppe i 2 etg. et par timer for så å ta fatt på ting nede og ute. Huset ble vaska fra topp til tå i går, så i dag har jeg kun småputtla rundt.

Nå er jeg egentlig ingen rosablogger, eller det hender jeg blir kalt “gammalrosablogger”, men i dag føler jeg innlegget blir litt sånn fjortisakitg. For hvem går vel rundt med kameraet i lomma og knipser alt hun gjør i huset? Vel, det er visst meg det…

Fikk forresten stukket innom Avea Klinikken i går, til Oda på Lashes and Nails og tatt etterfyll på vippene mine. Så fornøyd! Sorry, det var en digresjon 🙂

Så hva har jeg egentlig gjort i dag da? Jo, skiftet surt dusjforheng…

Vasket sminkekostene mine…

Tatt ekstra godt vare på huden min…

Gjort Mille sin seng om til dobbelseng, for hun sover ikke like godt lenger i den som enkel…

Tatt eddik på den gamle “roundup flaska”, og tatt en runde rundt huset…

Og ikke minst har søppelbøtta fått seg en grundig salmiakkvask. Fyfader den lukta vondt, og jeg tror hele bunnen var full av mark, ÆSJ!

Nå er jeg på vei ut dørene her for å gjøre dagens beste gjerning, nemlig å FORHÅNDSTEMME! Nå pleier ikke jeg å bruke store bokstaver når jeg skriver, for jeg kan ikke fordra når andre gjør det, men dette er viktig. Skal forsøke å få lokket med meg Pelle-mann også. Det er hans første år som myndig, og Bjørn Erik og jeg forsøker å fortelle han hvor viktig dette er. Vet ikke om det holder å lokke med en is for å få han med, men det er verdt forsøket….

Så da må jeg løpe dere. Bjørn Erik skal offshore etterpå også, så nå må jeg gi gass.

Skrives seinere, klem Nina

Dytt meg, mamma!

Oppe allerede dere også?

Jeg må være disiplinert og fokusert til tusen nå, for å klare å rekke over alt på agendaen. Vil til nød gå glipp av noe, selv om jeg har begynt å jobbe igjen, men det har krevd litt forandringer i hverdagen. Det har blitt mye mindre TV-titting, særlig nå som jeg sitter og leser maualer på kvelden, men det er nok egentlig ikke så stort tap. Vel, nå juger jeg! For jeg elsker å synke ned i sofaen og drømme meg bort i timesvis foran TVén. Ser alt mellom himmel og jord…men nå må jeg altså prioritere annerledes.

Jeg tilbringer den siste timen hver kveld foran Mac´en, og planlegger morgendagens blogg. Det er som sagt “babyen” min, og jeg koser meg med redigering av alle bildene jeg tar. Det er en fin måte å avslutte dagen på, synes jeg. Det gir meg en indre ro.

I går kveld åpnet himmelen seg igjen, og det bøtta ned i timesvis. Da var det rart å jobbe med bildene fra den fine solskinnsdagen vi hadde på Sjøbadet Myklebust her for leden. Sola kommune har virkelig fått til noe flott. Et fantastisk badeanlegg i stilig arkitektur som går i ett med den ville og råe kysten vår her. En utrolig kul plass, som vi hyppig kommer til å ta i bruk.

Mille syntes nok vannet var noe i kaldeste laget, men som vanlig hentet hun fram yndlingsfrasen sin:”Dytt meg da, mamma!”. Hun elsker nemlig at jeg dytter henne uti hvorhen vi er. Da skriker og hoier hun noe inn i hampen høyt, og jeg, jeg kan selvfølglig ikke la være. 

Det er jo lov å håpe at sommeren ikke har gitt seg. Det kan ennå komme noen gode solskinnsdager innimellom alt regnet.

Ønsker dere alle en finfin dag!

Klem Nina

Jeg gir gass!

God morgen!

Ja, da var nok en langhelg over for min del, og jobben kaller. Mange lurer kanskje på hva jeg jobber med? Tja, det var det da. Jeg har vært i samme firma i over 17 år, og har så vidt begynt å jobbe igjen etter lang tids sykefravær. Det har tatt tid å komme i “shipshape” igjen etter et par store operasjoner, men i en uke nå har jeg altså så vidt begynt å snuse på det å “virke” igjen.

Den opprinnelige stillingen min forsvant med de “dårlige tidene” her i Stavanger, så nå starter jeg opp igjen med blanke ark med noe jeg aldri har vært borti før. Jeg skal altså lære meg å fakturere! Det er utrolig mye å sette seg inn i, alt er helt nytt, så det er bare å gi gass. Dette skal jeg klare!

Jeg er av den sorten som noterer ned alt jeg blir lært opp i, og da mener jeg absolutt ALT! Har selv lært opp mange på min vei, og hatt folk ved min side som har nektet å skrive ned en eneste ting, men da har jeg diskutert så busta har fyki og forlangt at de tar opp penn og papir asap. Jeg håper det blir unødvendig å kikke i notatene for hver bidige minste ting, men akkurat nå synes jeg det er viktig å skrible ned alt.

Siden jeg kun har startet å jobbe noen få timer i uka, jobber jeg litt hjemme også. Da renskriver jeg notatene som er skrevet ned i hui og hast på jobb, og forsøker å nøste opp trådene i det jeg har lært. For selv om jeg så vidt har vært borti noen av systemene før, er det allikevel fjernt fra det jeg kan fra før. I tillegg har hjernen hatt “pause” fra sånn type tenking, så det er godt med de timene jeg i ro og fred kan friske opp minnet igjen.
Det er alltid skummelt med det som er nytt. Særlig for sånne som meg, som fort kan føle seg ubrukelige når de ikke har full kontroll. Jeg kjenner ofte på det, men har gudskjelov folk rundt meg som gang på gang sier at jeg må gi dette tid. Håper og tror at dette skal gå bra, det må det!

God tirsdag!

Klem Nina

Tror alle gjorde som oss i går!

God mandag kjære dere!

Ja, da var det ny uke på gang, og jeg er altså så glad for at jeg alltid har fri fra jobb på mandager. Da blir nemlig søndagene som oftes veldig avslappende og fine, for jeg vet jeg ikke trenger å stresse dagen etter.

Gårsdagen var i alle fall noe av det mest avslappende vi har hatt på lenge. Vi som resten av hele Stavanger (virket i alle fall sånn), tok turen til stranda. Vi har enormt mange flotte strender, men i går for aller første gang på over 25 år, var “vår” del av stranda stappfull. Har aldri opplevd makan! Vi har alltid hatt denne perlen nesten for oss selv, men i går var det helt vilt. Tror nok rogalandingene begynner å få litt småpanikk for at sommeren er på hell, og tenkte som meg at hver bidige solstråle må nytes.

Det som er så fint med den gjengen vår, er at vi som regel er de som holder ut lengst. Vi var ikke hjemme før klokka åtte på kvelden, så da fikk vi faktisk stranda helt for oss selv allikevel de siste timene. Da var det av med badetøyet for de små, for ingenting er bedre enn å “børne” rundt naken.

Det ble nok en finfin dag blant gjengen som på et tidspukt var oppi hele 16 store og små. Jeg storkoste meg under parasollen min, og klarte fint å holde ansiktet mitt unna den sterke sola. Har egentlig fått beskjed å holde meg unna all sol i 1,5 mnd fremover, men DET kommer ikke på tale. Da får jeg heller gå rundt med parasoll eller stor hatt som i går, og ikke minst kladde på med faktor 50. For så fint vær må nytes…

Stupte i seng før elleve og våknet derfor opp utvilt og klar for en ny supertravel uke. I tillegg til å fortsette å bli lært opp i ny stilling på jobb, begynner “rushet” med å besøke alle Mille sine spesialister. Det er mye som skal på plass nå i oppstarten av nytt skoleår, så det er bare å brette opp armene og sette i gang. Første punkt på agendaen er tur med Pippi for så å dra seg opp på Pulz.

Ønsker dere alle en superduper start på uken!

Klem Nina

Stranda here we come!

God søndag fininger!

Nå stresser alle mann her, for nå er det om å gjøre å komme seg raskt ut på stranda. Midt i farging av hår, kom den ene smsén etter den andre: “Stranda, nå?!” Ehhh, selvfølgelig! Vi er klare…snart!

For det er ikke bare bare å få familien Thorsen, eller hu Nina-mor med seg ut på tur. Halve huset skal være med, for vi planlegger å være der til sola går ned. I tillegg så går jeg på så sterke medisiner for huden min i ansiktet nå, at jeg må “blokkes” herifratilhelv…”. Faktor 50 er påsmurt og hatten, den stoooooore turkise herligheten som alle ler av, er selvfølgelig med.


Så opp og ut i sola dere, nyyyyt de siste sommerdagene maksimalt ♥

Kys og klem

Fortsett treningen, eller bli uføretrygda!

God lørdag fininger!

Oi, jeg ser at overskriften ble noe “hard”, men inni hodet mitt, er det dette jeg gang på gang forteller meg selv. For hvis jeg ikke trener, så går det bare en vei, og det er nedover, bratt nedover.

Jeg fungerer litt sånn at hvis jeg er er flink i noe, ja da er jeg ganke god på det meste. Slurver jeg med en ting, ja da kan det godt hende jeg ser litt mellom fingrene med andre ting også…vel, i hvert fall når det kommer til det å være sunn. Trener jeg, ja da går jeg pokker meg ikke hjem og døtter i meg dritt etterpå. Da er jeg “flinkisNina” hele uka og koser meg heller ekstra møøøøøøye på lørdagen.

I sommer har det skorta litt med den treninga og da har det selvfølgelig sklidd helt ut på inntaket av mat og snop også. Det straffa seg med en gang, og det er absolut ikke greit. Så da var det bare å ta grep og sparke seg sjøl bak. Ta tilbake kontrollen!

For innerst inne så veit jeg jo at det er lurt å trene for å klare hverdagen. Det er ingen vei utenom. Kroppen spiller på lag med en gang den får kjørt seg litt. Jeg vil ikke akkurat si det var morsomt å være tilbake på Pulz, men første uka er jo alltid litt tøff. Meningen er å få til tre runder der oppe hver uke, men jeg må innrømme at det kun ble to. Til mitt forsvar ble det en god lang tur i raskt tempo rundt Stokkavannet i tillegg.

Jeg får fortsette å si til meg selv at dette er en nødvendighet, og håper det blir litt lettere neste uke. Satser på det!


Endelig lørdagskveld, og snart “Bridgeblanding”. Har hatt venninnebesøk i hele dag, og klart å styre unna de største utskeielsene, men nå er det like før posen får kjørt seg.

Håper dere alle nyter lørdagen!

Klem Nina

 

#pulz #trening #helse