Praktfulle Akropolis!

Hei igjen!

Nå sitter familien Thorsen i SAS lougen og slår i hjel et par-tre timer i rolige omgivelser. Det er rart og ikke minst herlig å plutselig ha nettverk som virker igjen. Kan endelig jobbe uten at det tar halve dagen…

I går valgte vi altså å avbryte ferien vår på Agia Marina. Kun en dag før, for at Mille også skulle få oppleve Akropolis. Jeg elsker å traske rundt på steder med eldgammel historikk, og dette må vel være noe av det vakreste og ikke minst “breathtaking” på jord. Palasset, tempelet, borgen, festningen eller helligdommen som dette stedet også blir betegnet som, har blitt bygd opp flere ganger. Allerede 1500 f.Kr bodde det folk her, tenk på det da dere!

Det har blitt utkjempet historiske kamper her, erobret og gjennvunnet, og det har blitt brent ned etter at lynet slo ned i krutttårent. Jeg vet ikke helt om Pelle og Mille synes dette er så superfantastisk som det Bjørn Erik og jeg gjør, men de har nå i alle fall fått oppleve det. Vi dro med oss en sliten og svett Mille-mor opp de 150 meterne, og det ble en del syting og klaging underveis. Men vi lo og sprutet kaldt vann nedover nakken hennes, og forsøkte å gjøre det så spennende som mulig. Det beste hadde selvfølgelig vært å stått opp grytidlig og tatt dette før gradestokken viste 33 grader, men det valget hadde vi altså ikke. Dere kan tro jordbærslushen smakte fortreffelig når vi var ferdig!Det var duket til Othello konsert den kvelden. Til og med han far hadde hatt lyst til å oppleve dette, men det var neppe billetter å oppdrive.

Svette-Guri!Athen består av nesten 4 millioner mennesker! En av de største trusslene beboerne lever under er luftforurensning og trafikkproblemer. På grunn av klimaet, blir alle utslippene liggende som et lokk over byen…

Den sterke forurensningen har ført til at UNESCO har ført opp Akropolis under listen over verdens kultur- og naturarv. Marmoren forvitrer og må hele tiden vedlikeholdes. Dette er helt klart noe som bør taes vare på!

Nå gleder vi oss til å komme hjem, selv om timene her på Kastrup går radig så lenge vi kan kose oss i loungen. Synes vel mest synd på Pippi-luska som ikke har fått lufta seg på timesvis, men hun har gått i dvale i veska si.

Ønsker dere alle en fortsatt fin kveld!

Klem Nina

God morgen…

Når trultemor sovner før klokka er ti på kvelden, ja da sier det seg selv at dagen begynner tidlig. Allerede før klokka halv syv i morges hadde Pippi-luska og jeg ruslet rundt her i Athens gater. Jeg tør selvfølgelig ikke å traske for langt unna hotellet, for jeg eier ikke stedsans, men vi fikk nå sett litt.

Hadde egentlig tenkt å vise dere bildene fra gårsdagens Akropolis-tur, men først må jeg få bli ferdig med vakre Agia Marina som vi forlot så sårt. Nå har hele familien fått oppleve perlen, og vi lurer jo alle på om vi noengang kommer til å returnere dit igjen. Bjørn Erik er skråsikker, men da mener han det får bli med seilbåt. For i likhet med meg, vil han oppleve flere nye steder, og det finnes så klart andre plasser som er vel så flotte. En av grunnene til at vi er nødt til å returnere hit er alle de herlige mennenskene som har fått så stor plass i hjertet vårt. Tanken på at vi aldri skal få klemme dem igjen, er helt uaktuelt, så seiltur høres slettes ikke verst ut.

Jeg våknet med sola i går også, og ruslet rundt på område vi har tilbragt de to siste ukene. Det var helt klart vemodig å ta farvel igjen…

Her er trioen Lena, mini-Mille og Henning som har vært naboene våre den siste uken. Lena har vært her over tyve ganger, og vi har vært så heldig å få tilbringe tid med henne hver gang vi også har feriert her. Bonusen denne gangen var at hun har skaffet seg sin egne lille familien som vi elsket fra første stund ♥

Blårutete duker på slitte blåmalte bord gjør noe med meg…blir aldri lei.

Vi dusjet aldri på hotellrommet, og jeg kommer til å savne utedusjen vår…


Den bittelille båthavna i Agia Marina er usedvanlig vakker.


Man skal aldri si aldri…tror nok vi returnerer tilbake igjen en dag ♥

Ønsker dere alle en fin torsdag, klem Nina

 

God natt, Athen <3

Guriland nå er det natta dere!

Vi ankom hotellet i Athen klokken tolv i dag, og da var det bare å ta beina fatt og traske opp de få meterne til Akropolis som vi faktisk kan se fra verandaen vår. Hvordan den turen var, må jeg få lov å fortelle dere om i morgen, for nå er skrotten klar for verdens mest innbydende seng. Er så gåen, men på en deilig tilfredsstillende måte, for opplevelsene har vært mange. Nå gleder jeg meg til å ta en laaaaang dusj og til å få skrubbet føtter som har gått i flippflopper i støveste gater i timesvis.

Tror vi sier nattinatt allesammen, sov godt ♥


Klem Nina

Athen, here we come!

God morgen!

Da er vi på farta igjen, nå står Athen for tur. Gleder meg til å vise småtrolla Akropolis. Har akkurat fått vite at de har åpnet et nytt museum der, så da blir det litt nytt for oss gamlissene også.

Kan se tilbake på to deilige uker, med latskap fra morning til kveld. Tror vi har vært på stranda en gang før klokka tolv og det er veldig typisk familien Thorsen. Ingen planer, alt taes på sparket, men allikevel synes jeg vi har fått med oss masse. 

Blir ikke all verdens innlegg denne gangen, men jeg kan love dere at jeg skal få vist dere vakre Athen seinere.
Gleder meg til å ta fergen inn til byen. Helt magisk å sitte på taket og kjenne vinden i håret og se Athen åpenbare seg.

Ønsker dere alle en finfin dag, skrives seinere i kveld!

Klem Nina

Farvel…

God kveld, kjære lesere ♥

Da var siste kveld kommet. Plutselig har han far bestemt seg for at familien Thorsen skal avslutte ferien med brast og bram i selveste Athen. Han har slått på storetromma og oppgradert oss til det luksushotellet og når det i utgangspunktet ikke var planlagt, så storgleder jeg meg. Nå blir det Akropolis, Plaka og masse sightseeing!

Det som også var litt greit, er at jeg nå ikke har fått innstilt meg til å si farvel til alle her. Som regel pleier jeg å bli skikkelig deppa når jeg vet at timene for avskjeden nærmer seg, men nå måtte jeg ta det på sparket. Ble derfor sittende på Akrogiali strandkafe til sola gikk ned i kveld, og fikk noen gode klemmer av fine Pavlos når vi gikk. Mille har blitt skikkelig forelska i eieren av Pavlos, og jeg må nok innrømme at vi alle har blitt glad i den mannen. Han kom løpende etter oss når jeg gikk der i fra med tårer i øynene, ga oss steiner fra stranda og en flaske med Ouzo ♥Hjertesukk, for et sted og for noen flotte folk, I will miss you all ♥

Klem Nina

Trist, men utrolig vakkert…

God morgen, fininger!

I går ble det seint for både store og små igjen. Vi bor som sagt på et lite familiehotell, og for tiden er vi kun elleve nordmenn og to nederlendere her. Vi spiste middag på stranda siden vi var der så lenge, så alle ble sittende rundt bassenget og snakke til langt over midtnatt. Her er det ingen regler om når man kan bade, så jeg tror Mille badet til klokka var elleve og hun sovnet nesten i armkroken til pappaen sin rett før ett.

Tror ikke snuppeline har kjedet seg en eneste dag, for vi har dratt henne med oss overalt. I går dro vi innom gravlunden like i nærheten her. Bjørn Erik syntes først det var litt rart at vi skulle vandre rundt på en slik plass uten å “besøke” noen kjente, men det brydde jeg meg ikke noe om. Tror neppe grekerne synes vi er respektløse, vi ønsker bare å lære mer om hvordan de lever.

Det tok nesten pusten fra meg å gå rundt å titte på de utrolig vakre marmorgravene. De var pyntet til randen av fargerike blomster og de fleste hadde bildet av vedkommende pent rammet inn på steinen. Mille fant ei lita jente som døde fem år gammel det året hun selv ble født og det var selvfølgelig litt spesielt. Særlig når hun fikk se bildet av den nydelige jentungen.

Det er litt snodig også dette her da, eller uvant mener jeg vel egentlig. For grekerne er jo så religiøse. De er et av Europas mest troende folk hvor over 80% av befolkningen er registrert som gresk-ortodokse. De er dønn seriøse og behandler kirken sin med stor respekt. Allikevel gravlegger de sine egne med pomp og prakt i sikkert svindyr marmor. De lager på en måte sitt eget tempel rundt sine kjære, men bilder, blomster, lykter og gjenstander som sikkert har tilhørt den døde. Jeg så til og med små lamper som gikk på solcellepanel oppi blomsterdekorasjonen, så jeg kan tenke meg det er vakkert her til og med på kvelden. 


Nå nytes dagene maks, for nå vender vi snart nesa vår hjemover igjen. Hører det fortsatt er deilig sommer der hjemme, og det er absolutt ikke å forrakte.

Ønsker dere alle en finfin dag, skrives helt sikkert senere!

Klem Nina

Souvala <3

God kveld i stugo!

I dag ble ikke dagen helt som planlagt, for Mille har en tann som bøller. Sjekka alle tennene hennes hjemme uka før vi dro, for vi er jo vant til at ting forandrer seg veldig fort inni den munnen der, men neida, nå må vi nok hjem å trekke litt igjen. Men uansett, da fikk vi oss en byastur igjen, på firehjulingen, og det er jo alltid moro. Den snille tannlegen tok godt i mot oss, og overbeviste oss om at tanna ville bli holdt i sjakk siden hun allerede går på medisiner for øret. Med litt ekstra Ibux, skal nok dette også gå så bra så.

Tok selvfølgelig masse bilder i dag også, men siden jeg allerede har ferdigredigerte bilder fra turen vår til Souvala, kjører jeg de i kveld. Nettet her går som sagt så tregt at det kan være greit å ikke bruke hele kvelden på å være usosial. 

Souvala er en bitteliten fiskelandsby halvveis til Egina havn, på andre siden av der vi bor. Her fant vi oss en helt tom retaurant helt nede ved vannkanten. Her kunne hvem som helst tatt med seg kameraet og tatt bilder på bilder av den greske idyllen, for absolutt alt så smashing ut. Jeg ble sittende stum av beundring…guriland så vakkert! 


Nå nyter vi dagene maks her nede, for han far har plutselig funnet ut at vi kanskje skal ta et døgn i Athen og være litt turister der også. Drar hjem på torsdag, så da telles timene ned her…

Ønsker dere alle en fortsatt god kveld!

Klem Nina

Rass-diktatoren!

God morgen!

I dag var denne frøkna oppe og hoppa allerede klokka seks, herlig!

Jeg skrev til dere i går at jeg hadde vært og besøkt et skikkelig creepy sted her på Egina. Bjørn Erik, Mille og jeg tok endelig motet til oss, og kjørte opp til noe av det styggeste som finnes her på øya.

Når jeg var her første gangen for 14 år siden, ble jeg mektig imponert over et byggverk som ruvet over badebukta her. Jeg tenkte at dette kom til å bli det flotteste hotellet noensinne, med den absolutt beste utsikten. Spurte når det var planlagt ferdig, men da fikk jeg historien om at det hadde stått slikt og forfalt i over tretti år. WHAT?!

Dette var ikke begynnelsen på et hotell, men et påtenkt familie/vennepalass til diktatoren Georgios Papadopulos som kuppet landet i 1967. Den kødden av en mann landsforviste kongen og utnevnte seg selv til statsminister. I syv år styrte han landet med tortur, sensur og unntakslover. I 1974 ble demokratiet innført igjen, etter at modige høyskolestudenter gjorde opprør og hvorpå djevelen deretter ble dømt til døden. Straffen ble omgjort til varig fengsel, og han døde er av kreft 80 år gammel, fortsatt fengslet.

Når jeg ble fortalt denne historien og stod der på stranden og så nøyere opp på byggverket, så jeg jo forfallet. Det var ikke så lett og se det med en gang, trodde som sagt først det var et hotell under bygging, men skadene var tydelige. Ble jo litt nyskjerrig, og fikk lyst til å ta det litt nærmere i øyesyn, men fyttikatta for et ekkelt sted. Gigantiske betongkolosser i forfall!

Vi stoppet med syklene våre midt i byggmakket. Det første vi da opplevde, var hudebjeff rett over oss. Så de ikke, hadde ikke kontroll på hvor de var eller hvor mange de var, så vi var på nippet til å kjøre videre. Kan dere tenke dere hvor ekkelt det er med lyden av sinte bikkjer du ikke kan se? Tenk om de plutselig kom løpende mot oss?! De hørtes jo ut som en skokk blodtørstige gærninger. Vi satt stille en stund, til de ga seg, og så gikk jeg forsiktig i motsatt retning. Mille og Bjørn Erik ble sittende igjen, og jeg lot nøkkelen stå igjen i sykkelen i tilfelle jeg var nødt til å ta beina fatt og hive meg på den i kjent James Bond stil.

Jeg ble skikkelig trist av å stå på tuppen av det som en gang skulle ha blitt et megastort basseng med utsikt over hele Agia Marina. Tenk at en enkel mann planla og tappe statskasse for enorme summer for å bygge sitt eget ego-tempel. Det var altså ment at han skulle boltre seg her, men en hundretalls familiemedlemmer og venner, mens han styrte landet rett i dass med jernhånd. Grusomt!

Jeg har ofte spurt grekerne her hvorfor de ikke river det, jevner med jorda. Det hadde selvfølgelig kostet en formue, men da hadde de sluppet å se det. Svaret er at de vil at det skal stå der. Folk skal ikke glemme det grusomme den mannen gjorde, det er på en måte et minnesmerke…til skrekk og gru.På 80-tallet var det en russer som forsøkte å kjøpe rettighetene til å gjøre det ferdig, men det ville blitt alt for dyrt. Det har stått så lenge og forfalt, så det hadde ikke nyttet å gjøre noe med det uten å rive det meste først. I dag hender det at sigøynerne bruker det som oppholdssted når de kommer streifene. Fatter ikke at de tør, for det er skikkelig uhyggelig der.

Synes uansett det var verdt å ta en nærmere titt. Har som tidligere nevnt vært her tre ganger før, men aldri turt å ta turen opp bakken. Been there done that!

Nå skal jeg ta turen ut med Pippi-luska, må vel vekke henne tenker jeg. Det er så vidt jeg ser to små øreflipper som titter opp av kofferten min. Hun liker seg godt der blant lukten av “mammaen” sin.

Ønsker dere alle en god starten på uken, klem Nina

 

 

#agiamarina #greece #hellas #holiday #georgiospapadopoulos

In love with Greece <3

God kveld, fininger ♥

Atter en nydelig dag i Hellas går mot slutten. Igjen tilbragte vi dagen på stranda omtrent helt til solen gikk ned. Deretter dro vi på en litt guffen sightseeing som jeg skal fortelle alt om i morgen. Har nemlig alltid hatt lyst til å gjøre det, men som sagt er det ganske så creepy.

Derfor blir det å dele dagens koselige snaps med dere i steden. I´m in love with Greece ♥Gjengen venter på´na mor….de skriker etter mat!

Skrives i morgen, smask

Og slik går dagen…

God morgen, kjære dere!

Her er vi fortsatt i komamodus. Det var jo lørdag i går, og det betyr litt voksentid. Det ble ikke så gale, bare et par jodlevann, men så satt ungdommen oppe rundt bassenget når vi kom hjem. Da ble det til at vi måtte tøyse litt med dem før vi la oss, så det ble gruelig seint allikevel.

Så nå har vi altså lest og kost oss på sengekanten. Til og med Pippi har fått potetgull i senga, hjælpedumeg! Det er litt av noen ferievaner vi har lagt oss til!Det er nok kanskje ikke så rart at undertegnede ikke ble så veldig gira i går. For når du er på stranda i 10 timer, er det ikke mye puff igjen i skrotten. Blir jo så salig sliten, at det ble vanskelig å komme i gassen. Men, men vi skal nå ikke hjem riktig ennå, så det kan jo hende dansefoten har lyst til å lufte seg en annen kveld.

Ønsker dere alle en finfin søndag!

Klem Nina