Praktfulle Akropolis!

Hei igjen!

Nå sitter familien Thorsen i SAS lougen og slår i hjel et par-tre timer i rolige omgivelser. Det er rart og ikke minst herlig å plutselig ha nettverk som virker igjen. Kan endelig jobbe uten at det tar halve dagen…

I går valgte vi altså å avbryte ferien vår på Agia Marina. Kun en dag før, for at Mille også skulle få oppleve Akropolis. Jeg elsker å traske rundt på steder med eldgammel historikk, og dette må vel være noe av det vakreste og ikke minst “breathtaking” på jord. Palasset, tempelet, borgen, festningen eller helligdommen som dette stedet også blir betegnet som, har blitt bygd opp flere ganger. Allerede 1500 f.Kr bodde det folk her, tenk på det da dere!

Det har blitt utkjempet historiske kamper her, erobret og gjennvunnet, og det har blitt brent ned etter at lynet slo ned i krutttårent. Jeg vet ikke helt om Pelle og Mille synes dette er så superfantastisk som det Bjørn Erik og jeg gjør, men de har nå i alle fall fått oppleve det. Vi dro med oss en sliten og svett Mille-mor opp de 150 meterne, og det ble en del syting og klaging underveis. Men vi lo og sprutet kaldt vann nedover nakken hennes, og forsøkte å gjøre det så spennende som mulig. Det beste hadde selvfølgelig vært å stått opp grytidlig og tatt dette før gradestokken viste 33 grader, men det valget hadde vi altså ikke. Dere kan tro jordbærslushen smakte fortreffelig når vi var ferdig!Det var duket til Othello konsert den kvelden. Til og med han far hadde hatt lyst til å oppleve dette, men det var neppe billetter å oppdrive.

Svette-Guri!Athen består av nesten 4 millioner mennesker! En av de største trusslene beboerne lever under er luftforurensning og trafikkproblemer. På grunn av klimaet, blir alle utslippene liggende som et lokk over byen…

Den sterke forurensningen har ført til at UNESCO har ført opp Akropolis under listen over verdens kultur- og naturarv. Marmoren forvitrer og må hele tiden vedlikeholdes. Dette er helt klart noe som bør taes vare på!

Nå gleder vi oss til å komme hjem, selv om timene her på Kastrup går radig så lenge vi kan kose oss i loungen. Synes vel mest synd på Pippi-luska som ikke har fått lufta seg på timesvis, men hun har gått i dvale i veska si.

Ønsker dere alle en fortsatt fin kveld!

Klem Nina

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg