Bak skyene er himmelen alltid blå…

Kjære fininger 💜

Da var vi kommet til årets siste dag. Året 2015 kunne vel vært mindre turbulent, men jeg vet at denne familien som vanlig vil komme styrket ut av det. For bak skyene er himmelen alltid blå, mulighetene er mange.

2016 blir nok et utfordrende år for oss alle. Selv har jeg tenkt å manne meg opp og ta en del tøffe valg. Til tider har det blitt for mange hensyn å ta, og jeg har mistet litt av meg selv på veien. Jeg skal selvfølgelig stille opp for de rundt meg, men det må bli slutt på å stue unna egne verdier for å please andre.

“Takknemlighet”, er et ord som stadig dukker opp. Jeg har så utrolig mye å være takknemlig for. Kjærligheten til min omsorgsfulle mann, varmen jeg føler for mine tre totalt forskjellige herlige trollunger, samholdet til min tillitsfulle gode mamma som alltid er der for meg, troen på et stadig voksende vennskap fra støttende venninner som holder ut med alle “sprella” mine, og sist men ikke minst godheten jeg føler for alle dere kjære trofaste lesere. Uten alt dette, hadde veien videre vært fattig, I Love You all 💜


Kjærleik fra Nina 💜

Hold på hatten!

God morgen!

Jeg har vært våken en stund allerede, for nå uler det så til de grader i veggene her. Det kjennes ut som om huset snart blåser overende.

Disse bildene tok jeg i går, når gjengen min med friskt mot trodde vi skulle kunne gå den faste ruten vår på Hellestøstranda. Det tok vel akkurat et brøkdels sekund å forstå at det ikke ville fungere, i det dørene på bilen holdt på å bli flærra av. 

Når vi allikevel hadde pressa oss inn i ullundertøyet, og funnet frem luer og votter, bestemte vi oss for å gå snarveien ned og i det minste forsøke å ta noen bilder for å bevise at vi faktisk hadde vært på tur. 

Djiiiiisus! Vi var altså nødt til å gå sidelengs for å klare å holde oss oppreist. Stakkars lille Pippiluska, hun føyk jo avgårde. Tror nok dette ble vårt aller korteste Hellestøbesøk ever. 

I dag blåser det altså enda verre, og jeg synes synd på Kristin og Dennis som skal fly hjem. Er faktisk ikke helt sikker på om det er mulig…
I dag er det meningen at vi skal i stallen, men jeg tror vi skipper ridningen. For når det blåser så ille nede i dumpa vår, som egentlig er ganske så skjerma, er det ti ganger verre ute på Randaberg. Må uansett ut, for det skal handles inn mat til nyttårsfeiring.

Hold på hatten dere, klem Nina

 

Instagram: nthorsen          

Facebook side: Nina Sprell Levende         

Snapchat: ninasprell

And the winner is?

God kveld, dere!

I dag ble det blodig alvor. Kristin og Dennis inviterte nemlig til bowlingkonkurranse. Nå har vi, eller i alle fall jeg, vært mer eller mindre inne siden bittelille julaften, så det var faktisk kjærkommet å bevege seg igjen.

Noen tror kanskje bowling er en rolig og ganske så lite anstrengende sport, men ikke for denne dama her, eller resten av familien Thorsen for den saks skyld. Vi konkurrerer aldri for moro skyld. Til tider gikk jeg nesten ut av mitt gode skinn, ble så eltrande forbanna, blodårene sprengte på i tinningen. Jeg var overbevist om at jeg var mye flinkere!

Jeg ville vel egentlig ikke ha slutta å spille før lag Pelle/Nina hadde vunnet heile driten, men da tror jeg vi hadde holdt på ennå. Tror nemlig team Kristin/Dennis har øvd masse i det siste, for de vant soleklart begge rundene. Trøsten må være at team Mille/pappa tapte, og for å si det sånn, det var ikke pga Mille-mor. Bjørn Erik bomma så til de grader, så her er det en som må skjerpe seg til neste gang. For en neste gang blir det garantert, for selv om vi tar dette gravalvorlig, var det jo moro!
Det ble snacksemiddag på Inside etterpå. Burgere, løkringer, mozzarella sticks, jalapeno poppers og sprøstekte potetbåter gikk ned på høykant med diverse dipper. Det var akkurat det ekte “idrettsutøvere” trengte etter en lang kveld med tevlinger, kremt…

Da var det duket for film med gjengen. “The Curse of the Black Pearl” står på menyen, og jeg veit det er ei lita snuppeline som grugleder seg litt. Dette blir nok spennende og kanskje litt skummelt for henne , tenker jeg.

Fortsatt god kveld, klem Nina

 

Instagram: nthorsen          

Facebook side: Nina Sprell Levende         

Snapchat: ninasprell

Made by Love ❤

God ettermiddag, fininger ❤

I dag har jeg vært ute og lufta den nye ponchoen min som jeg fikk av mamma til jul. Jeg vil tro det var flere enn meg som fikk strikkeplagg i gave i år, og når sant skal sies så er vel dette noe av det jeveste man kan få.

Denne ponchoen har jeg ønsket meg i en evighet. Helt siden jeg så den på “Strikkesida til Annelise” i oktober. Ponchoen er stor og god, med ermer og søt hette. Jeg går stort sett i leggings, og denne ble akkurat passe lang til at jeg kan fortsette med det.

Jeg kan ikke få rost den snille mammaen min nok. Når en selv ikke får til å strikke, er det en drøm å kunne be henne om den ene tjenesten etter den andre. Skapene bugner av de herligste kreasjoner, og det varmer.

Ikke bare fikk jeg et go´plagg i gave i år, men heldige meg fikk også et nydelig skjerf av venninnen min Vibecke. Jeg setter altså så utrolig stor pris på det, for jeg vet at slike ting ikke gjøres seg av seg sjøl. Made by love ❤

Nå har Bjørn Erik reist avgårde med både mamma og Mille. Det føles som om mamma kom inn dørene her i går, tiden har gått så alt for fort. Nå er hun altså på vei tilbake til Oslo igjen, snufs.

Mille skal i stallen, for i kveld skal det avsløres hvem som har vært “secret santa”. Hun har ingen anelse om hvem som har vært så snill mot henne denne jula, så det skal bli moro å vite hemmeligheten.

Ønsker dere alle en fortsatt koselig dag, smask Nina

 

#strikking #poncho #bestegaven

Familybrønsj ❤

God kveld, skjønnasser ❤

Da har vi jentene akkurat kommet hjem fra stallen. Vi var seine med å komme oss avgårde, for i dag var det nemlig duket for årets julebrønsj.

På slike dager skippes frokosten så man kan gafle innpå alt slags snadder i timesvis. Julematen har vært stua vekk i noen dager, men i nå kom noe av den på bordet igjen.

Søteste Kristin har endelig ankommet Stavanger by, noe som alltid er en fornøyelse. Godt å se at “ungdommen” som til vanlig lever superhektske dager i tigerstaden, klarer å slenga beina opp i sofaen og ta det helt kuli.

Det er utrolig godt å møtes sånn. Den fine lille familien min ❤Dennis har reist på julebord med gutta, Pelle har reist ut med kompisene sine og han far er og øllebøller på Cardinal med et par kompiser. Så da satt vi jentene her igjen, godt planta ned i sofaen. Jeg holder på å ta opp den første “Pirates of the Caribbean”, for jeg lurer rett og slett på om det kan være noe for 10-åringen vår. Veldig usikker, men tror jeg skal gi den en sjangs. Får heller sitte med pute klar, just in case….

Ønsker dere alle en fortsatt koselig julekveld, smask Nina

 

Instagram: nthorsen          Facebook side: Nina Sprell Levende          Snapchat: ninasprell

For et slabbedask liv…

God kveld, fininger ❤

Er det mulig å være så lat da?! Det var så vidt jeg fikk karra meg opp av sofaen i dag for å ta meg en dusj, men tror jeg trengte det, både dusjen og det å røre seg litt. Trodde ikke det var mulig å bli så støl og stiv av å ligge i samme stilling på sofaen, men det gjør man faktisk, thihiiii.

Kristin har ankommet byen, og turtelduene har lagt seg inn på hotell. Allerede i morgen får jeg klemt de igjen, for da skal det diskes opp til stor julebrønsj. For nå har vi nemlig holdt oss unna julematen i noen dager, så da er det vel på tide å finne den frem igjen. I dag ble det knaskemat, nachos i sofaen, helt innafor.

Guriland så deilig det er å gjøre akkurat det man vil. Ha fullstendig ro i kropp og sjel…

Nå har jeg satt Downton Abbey på “hold” en liten stund mens Mille-mor har sett siste episode av Julekongen. Blir litt vemodig å ta farvel med gjengen i England, men håper det avsluttes med masse kjærleik og kanskje en baby.

Fortsatt god kveld, dere!

Kjærleik sendes dere i fleng ❤

Familytime ❤

God kveld i stugo, og vel overstått julaften ❤

Ja, da var det første juledag dere, og den har jeg tilbragt i onepiecen med det nye skjerfet mitt som min venninne Vibecke har laget og liggi ganske så manger timer under det nye herlige pleddet jeg fikk av Kirsten. For aller første gang på årevis, har jeg valgt bort det å pynte meg på første juledag og lage til kjempemiddag. Det ble nemlig et etegilde uten like her i går. Tror faktisk jeg skal finne frem litt ost og kjeks snart…helt utenom det vanlige egentlig, but I love it!

Bjørn Erik og Mille dro rett etter frokosten til hans foreldre på sørlandet, og Pelle og Dennis var trege i dag, for de valgte å ta en liten guttetur på lokalpuben seint i går kveld. Så da har mamma og jeg hatt masse alenetid. Kost oss med film, snop og kjælne katter og hund rundt oss til enhver tid.

For jula koker jo ned til det å kose seg. Slappe av og bare nyte hverandre. I tillegg så er det viktig at alle tar seg tid til å gjøre det de selv vil. Jeg har i alle fall stressa ned skikkelig de siste dagene. Med unntak av en liten tur i stallen i går, ingen ridning, kun kos og stell, har jeg ikke beveget meg ut av dørene her på flere dager. Har kun ruslet rundt i koseklær med mine kjære rundt meg ❤Hmmm er veldig usikker på hva vi skal spise i kveld. Har ikke lyst på julemat, litt mett på det akkurat i dag. Mamma frista med gratinert blomkålhodet med ostesaus og bacon, men spagetti carbonare frister også. Eller kanskje jeg bare skal slå til med ost og kjeks, har nemlig et hav å velge i, jammi.

Håper dere alle hadde en fin feiring i går ❤

Klemmer i fleng sendes dere ❤

Familien Thorsen har funnet roen…

Nå er det like før dere!

Presis klokken fem setter vi oss til bords, med ribbe, medisterpølser og medisterkaker. Den roligste av oss alle er nok smuppeline Mille, men de andre er nokså gira. Dere kan tro Bjørn Erik og jeg gleder oss til å se reaksjonen til ungene seinere i kveld. De har ingen anelse om hva som kommer.

I går var det et stor ønske om pinnekjøtt, så da disket selvfølgelig mamma opp med det. En avslappa Thorsenfamilie håva innpå godbitene. Dere kan tro var godt å krasjlande i sofaen etterpå da. Heile hurven så den drøye men nokså gode filmen “The Martian” med Matt Damon og vår norske Aksel Hennie. Takk gud for stor sofa, for når alle er stappmette og skal ligge strake, er det godt å ha plass til alle.

Nå er det kø for å komme inn på badet hører jeg. Jeg har egentlig ikke lyst til å skifte fra joggis til finklær, men det er tross alt julaften kun en gang i året. Klarer det…

Håper dere alle har kost dere i dag og at dere får en finfin kveld ❤

Stor juleklem fra Nina

Slik ble årets julekort til ❤

God Jul, kjære dere ❤

Årets julekort ble noe annerledes enn det det pleier å være fra familien Thorsen. Til vanlig er hele hurven med, og det har vært moro å sette litt humoristisk preg på det, men denne gangen ble det sukkersøtt med Mille og Vilja. 

På en forblåst tidlig desemberdag, tok jeg med meg alt av kamera, folk og fe og rusla litt rundt i nabolaget rundt stallen. Pippi var vel den som “fæla” mest, for hun holdt altså på å blåse vekk der hun febrilsk forsøkte å holde tritt med oss. Lua hennes falt av i ett sett, så det ble en del shoots før vi naila det.

Julekort ble det nå i alle fall. 150 stk. er nå på vei ut i den vide verden, til og med til Canada. Dette er vel den juletradisjonen jeg verdsetter aller mest. Gleder meg som en unge hver gang jeg går i postkassa, og håper og tror andre også synes dette er en koselig gest ❤Akkurat nå er Bjørn Erik på vei for å hente Mille og venninnen hennes Kaja. De lastet opp sekken med kaker, sjokolade, kakao og pølser tidligere i dag, og satte nesa mot stallen. 

Nå står pinnekjøttet på kok, og jeg skal komme meg i dusjen og gjør meg klar til nok et etegilde. Jeg har i god tradisjon tro igjen klart å holdt meg unna alt som heter butikker, mas og kjas. Roen har senka seg, men det er kanskje på tide å komme seg ut av onepiecen og få på seg noe annet…

God lille julaften dere!

Vit at jeg setter utrolig stor pris på dere ❤

Klem Nina

Alt på stell!

God ettermiddag, fininger!

Ja, da har jeg vært hos den flinke legen min og selvfølgelig stod ikke alt bra til. Fant blod i urinene, så det var bare å begynne på antibiotika. Svetta litt ekstra over å måtte ut dørene her igjen, tryggest her hjemme, men nå har jeg i alle fall fått tatt dagens to første piller og henta frem masse drikke.

Det beste med dagen var at jeg faktisk fikk sove igjen, etter å ha bestilt legetimen. Når jeg våknet, luktet det bakst i hele huset. Nå er alt på stell her.Favorittkakene er ferdige, delfiakake, kromkakerog kransekaker.

I kveld skal vi ha finnebiff og i morgen blir det Idsøe sitt pinnekjøtt. Julaften blir det tradisjonell østlandsmeny med ribbe, medisterkaker og medisterpølser . Det er neste så jeg gleder meg til januar allerede, for kommende matgilde blir litt av en prøvelse…


Nå er det juleferie for han far også. Han har vært på kurs i to dager, sikkerthetskurs, og hadde vel egentlig sett frem til å sove lenge i morgen. Må nok dessverre be han om en siste ting til før den store dagen, å shoppe ribba og julepålegget hos slakteren Gabbas i morgen. Det er alltid jeg som pleier å gjøre dette, men det å ha hundre folk foran seg i køen frister lite akkurat nå. 

Da skal jeg pløye Se og Hør sitt TV program, og huke av hvilke julefilmer jeg helst vil se. Mamma har akkurat funnet ut at “Med Grimm og Gru” kommer i morgen halv åtte på NrK3. Blir nok mye sofa fremover, så greit å ha litt planer.

Håper dere alle begynner å finne roen og nyter hverandre ❤

Klem Nina