…og slik går no dagen…

God kveld igjen, dere!

Jeg har valgt å blogge om alt mellom himmel og jord. Hver bidige dag, uansett humør. Til tider, faktisk som oftest, har jeg en plan. Være seg tull og tøys, eller noe litt mer alvorlig. I dag, hadde jeg liten lyst til å holde meg til planen. For jeg har faktisk en bok jeg skriver ned alle idéene mine i, og som jeg til en viss grad følger til punkt og prikke. Det gadd jeg altså ikke i morges, for det var mye viktigere å få unna en del arbeid og ikke minst få vaska og klipt Pippiluska.

Noen synes kanskje ikke slike innlegg er så spennende, men så er heller ikke hverdagen min “texas” 24-7. Når jeg derimot har valgt å stikke innom her hver dag, så får dere bære over med meg, og bli med på Pippi sin marerittdag. For en Yorkshire terrier bør vaskes hver 14 dag. Noen sier hver uke, men her i huset har jeg bestemt at det holder med 1-2 ganger i måneden. Jeg er egentlig ikke så begeistra for strigla hunder med sløyfe i luggen og klær på, men det er viktig at hun er uten floker og nogenlunde rein siden hun bor i sofaen.

Det er ikke sånn at hun stritter i mot og lager baluba når jeg setter i gang. Hun på 1,4 kg kan uansett ikke hamle opp med mine 85 kg. Det er derimot ikke så vanskelig å se at hun misliker det, og at humøret er helt nede i kjelleren. Hun surmuler, viker vekk fra meg, og halen må brytes ut fra magen når jeg skal børste og klippe den.  

Tispa er uansett litt mer fornøyd nå. Hun ble belønnet med en tur etterpå, og det er så typisk henne å rulle seg i alt for å få tilbake raggepelsen. Fine lille Pippién vår. Snart fire år, og så høyt elska…


…snakker ikke til deg!


…hva er meningen med det her?

…så jæ…. unødvendig!

…ser fortsatt ikke på deg!

…kan jeg stikke av nå?


…pause, før marerittet begynner.

…fint skal det være.

Åhhh, nei!

Totimers jobbing står for tur.

I´m done!

Gud, så deilig å være ferdig. En måned til neste gang. Hun må nok bades før det, men klipping trengs ikke så ofte.

Ellers så har gjengen min tatt det ganske så med ro i dag. Mille og mamma har strikkedilla som vanlig, og så har vi vært ute og shoppa badedrakt. Mamma og venninnen hennes skal til Portogal til høsten. Hun har ikke flydd på over tyve år, og jeg synes altså hun har blitt så tøff. Nå har hun ordnet seg badedrakter i fleng, og jeg gleder meg så på hennes vegne. Snille mammaen min ❤

Nå er det snopetid på gang. Vi får heller skrives mer i morgen. 

Fortsatt god helg, klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Det her er altså så vanskelig for meg, men allikevel noe av det viktigste!

God morgen.

Denne dagen her hadde jeg helt glemt å dele med dere. Dagen da Nina-mor mannet seg opp å dro til gynekologen sin. Herregud, for ei skrulle jeg er! Tenk, at dette som er så forbaska viktig, er noe av det vanskeligste for meg å gjøre. Er det mulig?

Det står side opp og side ned om at alle kvinner mellom 25-69 år, bør sjekke seg hvert tredje år. Akkurat det der, velger altså fru Thorsen å overse. Vel, helt til ting ikke er helt som det skal. Da tenker hun på det et helt år, later som om hun ikke ser eller merker det, så sløvt, og egentlig ikke meg i det hele tatt.

Når jeg derimot mister litt nattesøvn, og etterhvert lekker litt informasjon til min kjære mann, ja da er det ingen “kjære mor” lenger. Legetime ble beordret, og selv om jeg i all nervøsiteten klarte å møte opp fire dager for tidlig, så traff jeg til slutt på riktig tidspunkt, og fikk det unnagjort.

Jeg har omtrent alle symptomer på at kroppen gjennomgår en celleforandring. Blir helt gal av det, har lyst til å grave meg ned, særlig når jeg leser all infoen rundt det. Men nå velger jeg å stole på legen, om at alt er i skjønneste orden. Hormonspiralen lager ofte krøll, den ligger og uroer, og skaper ofte veldig uregelmessige blødninger, det er visstnok ikke unormalt i det hele tatt.

Det har blitt tatt prøver av både livmoren og livmorhalsen, og jeg satser på at jeg ikke hører et kny fra sykehuset. Det gjorde ikke særlig vondt den gangen her heller, så jeg kjenner jeg blir litt forbanna på meg selv, over å ha utsatt det så lenge. Alt ser ut til å være helt ok, og det er jo ei lykke. Tenker ikke på det mer, vel jo litt, en måneds tid til. Etter det kan jeg puste ut…

Nå skal jeg få vekt snuppeline, for hun vil i stallen tidlig i dag. Hun hadde det helt magisk der i går, sin aller første alenetid med Sol, og det vil hun gjenta. Jeg har lunsjdate med venninner klokken 12, og tenker jeg joiner stallen etter det. Det pøser ned, men det en ikke får gjort noe med, kan man heller ikke klage på. 

Ønsker dere alle en fin dag, og dere, sjekk dere hvis det er lenge siden…

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Barnas drømmedag ❤

God kveld igjen, dere!

Nå tror jeg hele Stavanger er i byen på gratiskonserten med Postgirobygget, men ikke den dama her. Mille-mor har fått lov å tilbringe alenetid i stallen for første gang med Sol, og jeg tror faktisk hun har hatt privattime med treneren også. Jeg har ringt henne tre ganger i løpet av dagen, men hun vil altså ikke hjem, og jeg hører på hele henne at livet smiler.

Livet smilte også her for leden, når hele hurven venninner og familie børna rundt omkring i Kongeparken. Folk kan si hva de vil, men jeg synes ennå parken gir så det monner. De byr stadig på nye nytt, som gleder både store og små. Skulle bare ønske de ville utvide åpningstiden, for vi får aldri tid til alt, selv om vi omtrent ikke står i kø. For vi var som vanlig raske med å skaffe oss køfrisonekort med ledsagerbeviset til Mille, og det gjorde dagen enda mer perfekt. Brodern med familie, og venninnene mine med sine små, gjorde dette til nok en drømmedag.

* Bildedryss *


Kortet er gull verdt for barna våre med spesielle behov…

Nå er det tacotime, og krim med mamma. Fortsatt god sommer dere!

Smaks Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Freshbox er søren meg supersmart!

God kveld, dere!

I dag ville Mille-mor være hjemme aleine med mommo, så da tok jeg meg en god lang kveldstur i stallene “by my self”. Nå sitter jeg litt halvdød i sofaen, nydusja, men mamma sin tomatsuppe og pannekaker med blåbærsyltetøy gjør nok snart susen.

Magnus og heile hurven dro hjem igjen til Bergen tidligere i dag, og før de dro hadde vi selvfølgelig stor fellesfrokost. Alltid like koselig, rundt maten skapes det samhold, det er rein lykke. Det som også var litt morsomt, var at jeg fikk testa ut min nye “Freshbox”, fra Foodsave. Jeg ble fullstendig solgt når en venninne av meg viste frem frokostbordet sitt, med denne hendige saken. Det så så utrolig mye ryddigere ut, og ikke minst skikkelig delikat. Jeg var nødt å anskaffe meg en selv, og nå er den altså min. Er den ikke kul?


Sjekk hvor ryddig hylla i kjøleskapet mi er nå. Det lufttette lokket, men sidevegger rundt hver lille boks, gjør at jeg ikke putter plastikk rundt matvarene. Kanskje jeg må ha meg et par til?

Åhhh, nå skal det bli godt med mat. Det er rart det der, at alt smaker så mye bedre når man ikke har stått å kokkelert selv.

God natt, dere. Vi får skrives mer i morgen, klem Nina
 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Familytime ❤

God kveld, fine dere!

Nå kan dere tro vi er tre voksne noe slitne foreldre i sofaen her. Min bror Magnus er her fortsatt med sin fine familie, og i sammen med et par venninner og deres barn møttes vi alle i Kongeparken. Det har blitt en fast tradisjon å tilbringe hele dagen i parken med gode venner hver sommer. Ungene våre har blitt så store nå, og så vant til å henge med hverandre, så dette er noe av sommerens store “høydare”. Vår Mille får faktisk ikke vite noe i forveien, for da blir hun så elektrisk og umulig å være i hus med, for dette er stort.

Nå er det derimot så seint på kvelden, så bildene fra dagens barnegleder for jeg heller dele med dere i morgen. Jeg kan derimot vise dere gårsdagens visitt i stallen. Familien var selvfølgelig med og Sol, stjerna til Mille, var selvfølgelig midtpunktet ❤

God natt, kjære dere. Vi får heller skrives ner i morgen  ❤

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Kupp, kupp, kupp!

God morgen.

Ja, nå er endelig brodern og hans fine familie på plass. Jeg våknet som vanlig tidlig, og jeg synes nesten det er litt snodig at ingen andre er oppe og hopper, med tanke på at det er fire barn i huset. De er søren meg flinke til å sove, men så var de også ganske så aktive i går og fikk være våkne like lenge våkne som oss. Det er nemlig ikke så ofte vi sees, så alle skal få lov å nyte øyeblikket så lenge de vil.

I dag skal hele hurven få være med oss i stallen og møte Sol, og jeg tror det er ei snuppeline som stolt gleder seg til det. Men sjekk her da dere, jeg har virkelig vært på salg og gjort de kuppa…vel, det synes i alle fall jeg. Jeg er nemlig ganske flink med pengebruken min for tiden, særlig nå som vi har anskaffet oss hest, men når det er 50-70% salg, nesten gratis, ja da klarer i hvert fall ikke jeg å holde fingrene fra fatet.

Jeg har endelig fått supplert stua mi, med enda mer jungel-nips. Det er jo helt crazy at jeg egentlig synes det er fint med alle disse falske fuglene, men må innrømme at jeg faktisk elsker dem. De har derimot vært ganske så dyre, eller kanskje ikke, men jeg betaler ikke 200,- spenn for en liten grønn papegøye. Nå derimot, var de på 70% salg, og de formelig skreik til meg:”Take me hoooooome, Nina”.

Det ble både fugler, matchende papptallerkner til putene mine, og nye lysestaker. Jeg har sikla på de en evighet, og til 30,- pr. stk. måtte de bare bli mine…


Sååå fine…

Nå skal jeg lage til stor fellesfrokost, bråke litt med kopper og kar så jeg snart kan få klemme på de fine folka mine igjen. Så må jeg en liten tur til Toruun og fikse neglene mine, og så bærer det avgårde til stallen. Bare kjekke ting på agendaen med andre ord.

Ønsker dere alle en finfin start på uken. Love you all ❤

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

What a night!

Hellu hellu, you rockers!

OMG, for en kveld! Jeg har altså vært så dårlig i dag, og har regelrett hatt lyst til å kappe av meg hodet, men det er nå prisen man må betale for å øllebølle i gode venners lag i et helt døgn. Takk gud for at mamma er her og tar seg av flokken min, for i dag har jeg rett og slett hatt mer en nok med meg selv.

For første gang på tre år, turde jeg altså å dra til byen under Gladmatfestivalen. Vi pleier alltid å være på ferie på denne tiden, og personlig så synes jeg denne eventen samler så alt for mye folk. Det har ikke vært et “must” å gå som sild i tønne, og sloss om de få ledige sitteplassene, men i går tok vi altså sjansen.

Vi holdt vel ut i Vågen i akkurat fem minutter, før vi tok strake vegen bort til sjøhusene og årets Tattoo Convention. Det ble altså ikke en eneste matbit, kun et par klemmer og “smalltalk” underveis, for folk med masse blekk lokket oss mer. Det som derimot er litt snodig, er at ingen utenom meg, tok turen inn på selve conventionen. For vi fant tonene med så fine folk utenfor, i solsteiken, så der ble vi altså sittende en evighet. Det var stille og rolig ingen mas og kjas, og det passet vår lille gjeng utmerket.

Etterhvert som sola forsvant, forsvant også lysten på å sitte i ro. Det var på tide å røre på seg, og vi havna altså på Hanekam i fargegata. I had the time of my life. Tror aldri jeg har opplevd Stavanger på denne måten før. Det var plassert en DJ midt i gata, som spilte alle de gode gamle superhitene, og det tok bokstavelig talt helt av. Folk dansa “all over”, og det tok ikke lange tiden før vi også hoppa rundt. Wow, det der var rått altså!


Tattoo Convention…


I 40 års gave, fikk jeg et maleri lagd av han her…

Det ble altså øllebøll på jentene, David og meg helt til det stengte, og da var det så absolutt på tide å komme seg hjemover igjen. Jeg møtte Pelle og Linni, og vi dro hjem i sammen. Her lagde vi oss ostesmørbrød og Grandis, så det var altså den maten jeg fikk i meg under fabelaktige Gladmatfestivalen. 

Nå skal jeg snart komme meg i dusjen og begynne å virke litt, for snart kommer det kjærkomment besøk. Min kjære bror, Magnus, er like rundt hjørnet, og det skal altså bli så godt å se han og den fine familien hans igjen.

Håper dere alle har hatt en finfin helg. 

Klem Nina
 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Ups, hva skjedde nå?!

God morgen, fininger!

I dag spratt jeg opp av senga klokka syv, og det er altså så feil dag å våkne tidlig på. For det er jo lørdag, og endelig skal bøllefrøet Tonje og jeg ut og lufte oss i Stavanger by. Vi skal på Tattoo convention, og selvfølgelig skal vi sjekke temperaturen på Gladmatfestivalen. Denne dama her, hadde så absolutt trengt litt mer søvn, men det går altså ikke an å sove bort en så nydelig sommerdag. Det er helt fantastisk bak i hagen min nå, så stille, for hele huset sover fortsatt.

Jeg skulle derimot vært blond igjen nå, men skjebnen ville noe helt annet. Jeg var egentlig ikke ferdig med det lilla håret, elsket det faktisk, men etter å ha begynt å ri igjen, var det helt umulig å holde det vedlike. Jeg ba derfor min gode venninne og frisør Andrea om råd, og hun var enig med meg at det var på tide å forsøke å jobbe tilbake til det lyse håret igjen.

Jeg så ikke akkurat frem til det, men etter å ha detoxet håret en ukes tid, var jeg klar…trodde jeg. Jeg satte meg godt til rette i godstolen på sachs frisør og velvære, og var ganske så spent på hvor langt Andrea ville klare å komme i prossesen “bli blond igjen”. For en må være ganske så realistisk, det der er ikke gjort på nullkommaniks. Håret har vært über fargebehandla i lang tid, kremt, faktisk i over tredve år, så utgangspunktet for en finfin blond farge igjen, er neppe noe enkel oppgave.

Det var ingen tvil om at detoxen hadde gjort en del av jobben allerede. Håret var gått fra lilla til blått, men ennå satt de blå/lilla pigmentene godt. Håret trengte en omgang avfargning, og det var under den behandlingen at “underverket” oppstod. For verdens kuleste grønnfarge dukket opp, fargen jeg lenge har hatt lyst på, men som jeg ikke helt har hatt tålmodighet til å begynne å jobbe frem, dukket opp helt av seg selv. Jiiiippppi! 

Den planlagte blonderingen ble derfor stoppet umiddelbart. Ikke pokker om jeg skulle gå glipp av å være litt turkis/grønn fremover. Jeg er så absolutt ikke ferdig med alle fargesprella mine, det er “snickers og twist”. Dette er bare moro. Takk igjen Andrea, for at jeg nok en gang formelig svevde ut av salongen din igjen…


Jeg var litt spent på hva mannen i huset ville si, men han ble nok ikke overraska…

Nå skal jeg hive meg i bilen og skaffe folka mine litt snadder til kvelden. Allerede klokken to skal jeg være klar hjemme hos Tonje. Denne dagen blir bra, kjenner jeg.

Ønsker dere alle en superfin lørdag. Nyt den og ta godt vare på hverandre ❤

Kjærleik sendes i fleng, Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Arrene vi bærer med oss for alltid…

Hei hei, kjære dere ❤

For fem år siden våknet vi opp i San Francisco til fullstendig koas. Lite visste vi hva som hadde skjedd hjemme i Norge noen timer før, og det var helt uvirkelig å fordøye det vi fikk servert på BBC nyhetene. Redselen snek seg inn i årene våre, og det eneste som stod i hodet på oss, var å finne ut om alle “våre” var i god behold.

Dennis var ikke med oss på denne turen til USA, og jeg visste at planen hans for denne sommeren var å dra til Oslo. Det var umulig å gjøre noe den dagen, før jeg fikk tak i han og visste at han hadde det bra. Vel, bra og bra, han var like sjokkerte som oss, og der og da var avstanden så alt for stor husker jeg. Det ble ingen planlagt utflukt på oss den dagen. Vi satt klistra til TV-skjermen, og forstod vel egentlig ikke der og da omfanget av grusomheten som vår til da fredelige nasjon ble slått ut av. 

Så hva har denne hendelsen gjort med oss? Hva har det kostet oss alle?

Jeg føler selv vi lever i et mer skeptisk samfunn. Landet vårt har fått dype arr i sjelen, som kanskje aldri vil gro. Vi sier høyt at slik ondskap ikke skal få grobunn og styre oss, men det er nesten umulig å ikke la seg påvirke. 

Jeg tror uansett at det er svært svært få mennesker på vår klode, som vil oss noe vondt. Jeg tror på det gode, jeg har rett og slett ikke noe annet valg, og at det til syvende og sist vil seire. Uansett så ser jeg at denne hendelsen har gjort noe med oss. Vi ønsker alle trygghet, og setter dessverre oftere og ofter spørsmålstegn rundt alt som er nytt og uvant.

Vi har alle ansvar for egen lykke, så vi må aldri slutte å leve, men vi skal heller ikke glemme dagen for fem år siden…

Mens hele huset sov i dag, listet jeg meg opp og plantet tolv nydelige margeritter i pottene mine. Jeg lot tankene vandre i stillheten, og tror dagen 22. juli alltid vil slå oss litt ut.

Dere får ha en god helg dere! Kristin og Dennis er på vei, og egentlig skal vi i stallen nå, men vi får heller drøye det bittelitt…

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Dennis sin marerittdag, ble rein moro for alle oss andre!

God kveld, fininger!

I går fikk lattermuskelen virkelig kjørt seg. Det er ikke pent å le av andre, jeg fortrekker heller å le med noen, men Dennis ga oss ikke noe annet valg. Han oppførte seg som en liten treåring, som sutra og bar seg, så vi som stod rundt og observerte han, holdt på å knekke i sammen av latter.

La meg få starte fra begynnelsen på denne historien. Mille og jeg var på besøk hos Kristin og Dennis i Oslo 17. mai. Mille og storebroren hadde ikke sett hverandre på en stund, og det ble en kjærkommen gjensynsglede på søsknene. Kristin og Dennis hadde den dagen, som de alltid pleier på nasjonaldagen, bedt en stor gjeng til champagnefrokost. De var nok på en liten “snurr”, så når Mille der og da spurte om ikke hun kunne få lov å være med på den populære YouTube kanelen deres, Kristin og Dennis, var ikke storebroren sein med å svare “ja, så klart det”. Hmmm, dere kan tro det er ei her, som har mast hver bidige dag, om akkurat det her. Det nytter nemlig sjeldent å love noe er i huset, eller si “kanskje”, så i går var det en gledens dag.

Det ble nemlig “challenge” på superparet, og det i Mille sin regi. Hun kom nemlig på den brilliante idéen om at de skulle få ri hesten hennes Sol, i en liten liten slalomløype, og se hvem som taklet det best. Det ble reine marerittet for Dennis, han skapte seg altså så til de grader, men det ble jo fantastisk underholdning for oss som så på. Han ville først ikke opp på den “store” hesten, han ville ikke at hun skulle bevege seg og jeg har altså aldri noensinne sett en mann svette så mye.

Snuppeline Kristin derimot, storkoste seg, og selv om jeg var noe skeptisk til skovalget hennes, var jeg veldig trygg på at dama klarte seg supert på egenhånd. Jeg gleder meg altså så til å se resultatet av filmen som ble laget, for det kan ikke bli noe annet enn hysterisk morsom galskap ut av det…


NEI! Dette vil jeg IKKE! Få meg ned!

Mille synes i alle fall det var stor stas å ha med seg duoen i stallen. Det er henne hjemmebane, og det er ikke til å stikke under en stol at storebroren ble mektig imponert og stolt over hva lillesøster får til ❤

Da tar jeg kveld dere, og finner sofaen et par timer før leggetid. Jeg har tilbragt kvalitetstid hos frisøren min Andrea, og jeg gleder meg til å vise dere resultatet i morgen…

Takk for at dere stikker innom, og inspirer meg til å fortsette!

I Love you a lot!

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell