Rett og slett et eventyr!

Hei igjen, dere!

Fossamoen og stedets ville og vakre natur, må jo være det perfekte stedet for ivrige hestejenter. Mille klarte omtrent ikke å sitte stille på veien bortover, og tankene hennes ble ivrig delt. Hun grugledet seg, og det er så typisk henne, så vi var nødt til å snakke på utpust og innpust, få alt av bekymringer og kommende forventninger på bordet. 

Mille var den første deltageren som ankom, og en herlig gjeng ganske så voksne jenter og eieren tok varmt i mot oss. Bjørn Erik tok forresten en lang samtale med Perly (eieren) om Mille før vi meldte henne på denne rideleiren, fortalt om alle utfordringene, og i fra første stund følte jeg meg trygg på at alt var under kontroll. Vi ble vist rundt på gården, og Mille ble innlosjert på en utrolig hyggelig måte. 

Etterhvert var det også duket for stor gjensynsglede med hesten Sol. Hun var overivrig når hun endelig fikk se noen kjente fjes, og trampet og stampet av iver etter å få komme ut. I første omgang fikk det holde med et par gulrøtter og kos, for programmet var satt, det var på tide å bli kjent med de andre deltagerne. Hun måtte pent vente.

Jeg dro nokså overbevist om at vi har valgt det rette, og Mille skypet med meg senere på kvelden. Lykkelig, etter første rideøkt. Hun og et par andre jenter som også hadde med egen hest, var de første til ridetime, og Mille mente selv det hadde gått strålende. Hun hadde fått mye ros, og allerede mottatt mange gode råd. Det beste av alt, var at hun egentlig ikke hadde tid til å snakke med meg, og det dere, er det aller beste tegnet på at denne uka kommer til å fungere. Det at hun slipper taket, og lever i nuet uten å henge seg opp i “tenk hvis ditt og datt skjer” er helt supert. Hun har heller ikke kontaktet meg i dag, så jeg har virkelig trua, dette fikser hun!

Vi tviholder på pakkemåten vi begynte med på øyhoppinga vår i Hellas. Sorteringsposene fungerer så til de grader.

Ganske så klar.

Spent, for nå nærmer det seg.

Endelig!

Så utrolig vakker!

Men hvor er Sol mon tro? Det pleier å være opp mot 60 islandshester her.

Der skimtet vi en kjent gul grime.

Elsk 💕

I morgen bære det faktisk opp det fjellet her for de to gode vennene. Uburen, en fire timers tur opp over 400 moh.

Det gikk faktisk veldig greit denne gangen å ta farvel, så nå er det bare til å ønske henne lykke til videre.

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Nå starter sommerens eventyr for to veldig gode venner…

God kveld, dere 🌻

Nå er jeg altså så spent. Spent på hvordan Mille og hesten hennes Sol har klart å finne seg til rette på Fossanmoen Islandshestsenter som ligger i Forsand kommune. For det gikk tross alt ikke Mille sin vei når hun skulle tilbringe tid aleine på Frambu tidligere i år, les gjerne her, men denne gangen er ting helt annerledes. For det første så er helsa hennes noe bedre og for det andre så har hun jo tross alt sin aller beste venn med seg, nemlig Sol. Det at Mille i tillegg kan skype til meg hver gang hun har litt tid til overs, det at hun ikke blir fratatt mobilen sin, gjør også ting mye enklere, og i følge Mille også mye tryggere.

Sol ble forresten hentet allerede på lørdag, av de som driver senteret. Uerfarne meg, var redd det skulle bli litt utfordringer, siden hun frøkna vår står og tramper en god del, uroer sjåføren, men jeg hadde ikke trengt å bekymre meg. Hun ble nemlig hentet i en enorm hestelastebil, hvor det allerede stod en hingst opplasta, så Sol fikk fort andre ting å tenkte på. Turen hadde visstnok vært helt grei, og det gjorde det altså så mye enklere for oss å slippe å måtte frakte henne selv.

Jeg må forresten få nevne at Mille har vokst noe enormt med oppgavene rundt Sol det siste året. Jeg sier sikkert det her ofte, men hun tar det dønn alvorlig. Vi ble blant annet tatt litt på senga og måtte gjøre klar Sol for avgang ganske så raskt, og det tok jentungene vår på strak arm. Hun vaska og pussa alt av utstyr og pakka det fint inn i reiseskapet sitt, i tillegg til å klargjøre hesten sin etter alle kunstens regler ❤️

Stolt mamma til flott dedikert hestejente 💋

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

På tide å avkjøle hue!

God morgen ☀️

I går køya vi tidlig, så det var bare for meg å stå opp med soloppgangen i dag. Jeg var faktisk sjeleglad for at uværet kom, for da slapp jeg den planlagte kveldsturen til byen for å gå på konsert med han far. Bjørn Erik derimot ble nokså skuffa, for Kvelertak er et av hans favorittband, men “belive you me”, sjansen for å oppleve dem igjen kommer garantert igjen.

Lite visste vi at det uansett skulle bli en så hektisk dag. Planen var først at Mille skulle være noen timer i stallen, for så å bli henta av papsen på Harleyen og kjørt ut til meg som allerede var installert på stranda med et knippe gode venninner. Det hendte, vi storkoste oss glugg der et øyeblikk, men så kom plutselig kontrabeskjeden om at hesten vår Sol skulle bli henta og kjørt opp på rideleiren et par dager før den begynte. Da måtte vi pakke sammen i hu og hast, og komme oss avgårde igjen. Nå er jeg derimot utrolig glad for at det skjedde, for da har vi hele roen i dag. Mille gjorde det forresten utrolig enkelt for meg, for hun hadde allerede gjort en flott jobb med å ha vaska alt utstyret og pakka det fornuftig inn i reiseskapet sitt.

Premien for å ha vært så dyktig i går, kan Mille innkassere i dag. Den årlige Kongeparken står for tur, så dere kan tro det var ei som spratt opp av senga og var megaklar allerede klokka seks i morges. Hun ble derimot beordra rett til sengs igjen, for hun kommer til å trenge masse energi om et par timer når hele gårsdagens gjeng samles igjen, superklare for nye sprell.

Pippi er ikke så veldig glad i å svømme, men på varme dager trenger også hun å kjøle seg ned. Hun er faktisk veldig flink, selv med sine tre bein. Styrer raka veien med halen sin.

Bjørn Erik og Mille hadde med seg de nye dykkermaskene våre, og det ble med en gang en stor hit.

Happy sunday, folkens! Count your rainbows, not your thunderstorms 💕

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Strandliv, Amigo, “Tall ship races”, Izabell, Dagny og gyros…

God morgen, dere!

På slike varme dager som det her, så bør man egentlig gjøre fint lite, men når det skjer så mye spennende i byen vår og undertegnede (har tross alt vært sjøspeider) forguder gigantiske seilbåter og ikke minst konsertlivet, ja da må man rett og slett ut å lufte seg litt. Gårsdagen ble en sånn “altmuligdag”, hvor vi gjorde litt av alt, og i tillegg ble dagen toppa med at vi fikk besøk av Jack Russel finingen, Amigo.

Det ble som sagt flere høydepunkter. Mitt første bad i år var rett og slett helt amazing, og konserten med Izabell var enestående. Det at hun inviterte Kriminell Kunst utpå mot slutten der også, really made my day. Det ble altså en finfin dag for oss alle, og jeg er overbevist om at resten av helgen vil bli like innholdsrik. Sol, bading, hest, venner, konserter, og skikkelig familytime, står på agendaen, og alle hjerter gleder seg.

Nei, nå må jeg begynne å bråke litt rundt meg her, for nå må småtissene våkne snart hvis vi skal få tid til alt. Ønsker dere alle en helt fantastisk lørdag, kos dere en hel haug!

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Celebert besøk på´na Mille- mor 💕

God morgen, ønskes dere fra sydenbyen Stavanger ☀️

Aldri i min levetid her i byen, har vi noensinne hatt en så varm dag som i dag, og det er en lykke at det er litt overskyet på morrakvisten før sola tar over for fullt. Jeg burde jeg tatt i mot tilbudet jeg fikk av venninnen min med å være med på stranda og slå leir der, men Mille-mor har fått besøk, og jeg tror de har litt andre planer. Det er et såpass viktig besøk også, så jeg lar de helt klart få bestemme.

Katrine har nemlig tatt toget helt alene fra Varhaug, og hun skal være her hos oss et par dager. Husker dere forresten Katrine? Den fine jenta, jeg klarte å spore opp via av dere for hele fire år siden, les gjerne her. Hun har samme syndromet som Mille, og har derfor en hel del likhetstrekk. Vi har faktisk ikke møtt henne siden den dagen for fire år siden, les gjerne her, så vi var veldig spente på å se henne igjen.

Jentene fant tonen med en gang, og dro seg lvekk fra meg med en gang for å være litt på egenhånd. De gikk i butikken, og dro deretter rett i Kuvika, en strand like borti høgget her. Bjørn Erik og jeg var selvsagt litt spente på hvordan de hadde det, så vi rusla bortover for å sjekke dem et par timer seinere. Der satt de oppslukt i egen snakk, med chips og brus, ferdig bade og fornøyd til tusen. Så forutenom å bli jaga vekk fra en sinna svanafar, tok vi med oss badetøyet hjem igjen og lot jentene holde på med sitt. 

Det er utrolig koselig for Mille å ha overnattingsbesøk, så vi spurte med en gang om Katrine ville være her en dag til. Det ville hun, så i dag planlegger vi å ta med oss jentene på konsert i byen. Det er nemlig mye kjekkere å finne på noen, når man er flere 💕

Jaja, jeg skjønner tegninga her, skal pelle meg vekk.

By the way, Bjørn Erik flekser leggen her med vilje, thihiii…

Hvordan takler dere den varmen her? Jammen ikke mye vind heller, så her er det bare å søke til skyggen.

Kos dere!, klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Var dette så lurt da?

Jada, jada, dere ser helt riktig. Undertegnende har vasket sine eldgamle yndlingssko i oppvaskemaskinen, fordi hun så noen andre gjøre det på Snap nylig, og da måtte det altså hermes. 

Jeg veit venninna mi Simone, kommer til å kjefte på meg nå. Jeg hører henne allerede: “Du må da ikke vaske de nostalgiske adidas skoene, de skal eldes med verdighet, de skal se møkkete ut!”. Ja, jeg veit jo det, de er litt ekstra fine når de ser slitte ut, men etter festivalen i Barcelona, måtte de til pers. For jeg bruker de hver bidige uke, og nå så de i overkant “klare for søpla” ut. Jeg har jo egentlig egne festivalsko, Converse i alle former og farger, men de ble rett og slett for vonde å gå i når det ble så varmt som det ble. Adidasene var derfor eneste alternativ, og etter de strabasiøse dagene, så de altså helt for jæ… ut. Jeg var nødt å vaske dem, men tok ikke sjansen på å legge den i vaskemaskinen, selv om jeg har en nokså fin sko-vaskepose med polstring. Når jeg derfor så en venn av meg putte de i oppvaskemaskinen, tok jeg altså sjansen.

Jeg kjørte de på 65 grader, og Bjørn Erik tok helt feil når han trodde skinnskoa skulle gå i oppløsning etterpå. De klarte seg helt glimrende, og etter et par timer på tørk ute i sola, var de primaballerina klare igjen. De ble ikke kritt hvite, men nå veit jeg i alle fall at de ikke er noe bakteriebomber lenger. Apropos bakterier, noen synes sikkert det i utgangspunktet er “nasty” at jeg velger å vaske de der vi vasker det vi spiser av, men det var uansett meningen å ta den rensen på maskinen nå, som vi gjør et par ganger i året, så det er nå gjort. Så, hva synes dere opp dette da?

Så møkkete!

Ikke helt hvite etter vask, men uansett mye bedre.

Før…

…etter.

Jeg veit ikke om det er sunt å anbefale det her egentlig, men jeg tror nok jeg kommer til å gjenta det med de skoene jeg er redd for. I vanlig vaskemaskin for de rett og slett for mye juling i, mens på denne måten ligger de like fint og stille hele tiden.

Nei, da skal jeg sette i gang å lage pizza. Mille er i stallen med venner i dag, men Pelle kommer innom en tur for litt mat.

Håper dagen er fin, klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Ja, vi elsker klissklass kjærlighet 💗

God morgen 🌤️

I dag var jeg alt for tidlig på´an, for den frøkna her sovna klokka ti i går kveld på sofaen. Da hadde vi tilbakelagt en hel ettermiddag og kveld i stallen med Sol, så etter å ha dusja begge hundene og meg selv og i tillegg fått servert en nydelig tandoori middag av hunken, ble det  fort natta. Det resulterte derimot i at jeg var lys våken klokka fem i morges, og klar allerede timen etter å gå første luftetur med hundene. De var nok fortsatt slitne etter det lange stallbesøket i går, for han ene måtte bæres ut av døra og hun andre var ikke særlig spretten hun heller. Nå har jeg hengt litt med Bjørn Erik før han satte seg på sykkelen og dro på jobb, og nyter stillheten av at hele huset fortsatt sover. Om litt må jeg derimot fleke ut til tannlegen, for jeg har klart å knekke en tann. Det er så vidt plomben sitter i fortsatt, så det er bare å få fiksa det fort som f…. Dritkjedelig, men hvis jeg utsetter det blir det bare verre. 

I går var vi tuppene og så den nye Mamma Mia filmen, og dere kan tro vi grein, dere. Jeg tuller ikke hvis jeg sier jeg tuta hele fem-seks ganger, og sannelig begynte ikke Mille-mor mot slutten der også. Filmen er altså så fin, hvis du ser bort i fra enkelheten, for guds skyld ikke heng dere opp i det, så vi jentene gir den høyt terningkast. Det må få nevnes at vi elsket den første filmen også, og hadde nokså høye forventninger til denne også. Denvar litt annerledes, samtidig som den var lik, og inneholder altså herlig klissklass kjærlighet fra begynnelsen til slutt. Det mangler ikke på gode vennskapsbånd heller og det overraskende er at den gjør deg noe vemodig og trist også, vel og merke på en god måte.

Jeg er stor ABBA fan, det er ikke en låt jeg ikke kan utenat, så dette traff meg midt i hjertet. For en gangs skyld var det Mille som måtte dunke meg i siden og lage “glidelås munn” etterfulgt at to foldende hender og bedende øyne. Vær så snill og ikke syng, mamma, men HALLO, hvordan kan man la være?!

Jeg mener alle har godt av å gå å se denne filmen. Vi trenger alle en “pause” hvor vi bare kan flyte med og drømme oss bort i et helt herlig fargespill. Følg også nøye med det første kvarteret, for både Benny Andersson og Björn Ulvaeus dukker opp i noen små roller, og da kan dere tro jeg hylte ut og hvisketisket det videre til snuppa mi, thihiii. By the way, husk lommetørkle…

Dette bildet ble tatt etter filmen og måtte gjøres om til svart/hvitt, for Mille og jeg var altså knall rosa i ansiktet etter å ha stortuta.

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

For et herlig hundeliv 🐾

Hei igjen, dere!

Gårsdagen var virkelig merkelig. I vennegjengen er det nemlig stort sett bare jeg som har hund, men for en gangs skyld var det nesten like mange hunder som unger, og vi hadde det altså så koselig.

Blanka, den store hvite og brune, var så absolutt sjefen. Eieren er på ferie og datteren til venninnen min passer henne for anledningen. Hun ville helst løpe etter ballen sin og overså alle “småtrolla”. Lucy, min venninne Monika sin, forsøkte å snoke til seg mat i ett sett, noe hun selvsagt ikke fikk, og hun var som en toåring en må si “nei”, “nei” og atter “nei” til i ett sett. Min Pippi er likedan, hun støvsuger hver minste lille centimeter av marka, på leit etter smuler, selv om hun veit at hun ikke får lov og heller ikke tåler det. Oskar, hunden vi passer, fikk lov å være skikkelig løs for aller første gang hos oss. Først synes han det var helt herlig å springe rundt oss i åttetall, børne skikkelig, men etterhvert slokna han, som alle de andre, under stolen til Mille.

Jeg forsøkte meg som “hundeviskeren” en liten stund der også, uten å lykkes helt, men jeg klarte på et tidspunkt å samle hele gjengen og fikk til en felles-sitt. Gamle kunstner og overtalesesevner var ikke helt glemt, og jeg må si det var nokså morsomt, med stor jubel fra gjengen på sidelinja. Det førte videre til at vi øvde på litt innkallingen også, og “smula” leverte som vanlig. Hun synes det er så gøy, så jeg burde så absolutt øve med henne mye oftere 🐾

Søteste Lucy – mattyven.

Blanka, som kan løpe og løpe uten stopp.

Min fine Pippi.

Oskar, i herlig lek.

Ønsker dere alle en finfin start på uken!

Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

“Lille” frøken fryd i lånte fjær…

God kveld, kjære dere.

Ja, da har det altså skjedd. “Lille” frøken Mille-mor har vært i klesskapet mitt, og kledd seg opp fra topp til tå. Tightsen har jeg brukt en gang og den lange t-skjorten/kjolen var så vidt kommet ut fra handleposen før hun tok den.

Jaja, noen fordeler må man jo ha som lang og fin 12-åring med sine 172 centimeter. Jeg hadde selvsagt ikke hjertet til å nekte henne dette, og for å være helt ærlig så satt dette antrekket mye bedre på henne enn på meg 💕

Håper helgen har vært god mot dere, Nina 💋

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #barn #klær

Størrelsen 3XL fra Kina er fortsatt alt for lite!

Heihei.

Ja, da har hu mor shoppa billigkjole fra Kina igjen. Jeg brukte tre uker på å bestemme meg for å kjøpe den, nervøs for å bruke et par hundrelapper (ærre mulig å være så teit) på en kjole som kanskje ikke samsvarte helt med annonsebildet. Ehhh, jeg burde nok ikke ha brukt så lang tid på å ta det endelig valget, for det tok nesten (hold dere fast) fire måneder før den endelig dukket opp i postkassa.

Jaja, gjort var gjort, kjøpt var kjøpt, og plutselig var den altså her. I aller største størrelse 3XL, som skulle tilsvare en XL European size. Ehhh, jeg veit nå ikke helt om det stemte. Ikke slang den løst og ledig rundt meg, og ikke var den så lang heller. Fargen og stoffet var derimot helt knæsj, loved it, så jeg var sånn passe fornøyd.

Den var altså ikke så gæli allikevel, egentlig verdt sine hundre og syttifem kroner. Passet ypperlig på bakgårdsfesten i går, og sikkert seinere på varme sommerkvelder…

Kjolen skulle altså egentlig se sånn ut…

Ha en finfin lørdag, dere, vi fyker utover i stallen!

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell