Gjør det!

Det er svært lite jeg forlanger av gutta mine, men er det en ting jeg mener de må, så er det å bruke stemmeretten sin. Jeg veit de tidligere ikke har vært særlig interessert i politikk, at de gjerne synes det er mye å sette seg inn i, og det har de helt rett i, men de må allikevel stemme.

For meg og mine er det viktig å hente frem gode leveregler og verdier, og min mening er at alle burde finne seg noen fanesaker de brenner for. Så nå er jeg på hugget på telefonen til Pelle og Dennis. Ber de gjerne teste seg, sjekke hvilken side de heller til. De trenger overhodet ikke å fortelle meg hvem de stemmer på, det er så absolutt en privatsak, men jeg vil at de skal sette av noen minutter til dette.

Hvorfor er det så inni hampen viktig det her da dere, hva har jeg selv i bakhodet når jeg stemmer?

  • Man har ikke lov å sutre og klage fra sofaen, hvis man ikke forsøker å gjøre noe med det selv.
  • Det er og blir fordummende å ikke sette seg litt inn i hva de forskjellige partiene står for. For å ikke føle at jeg står utenfor, så følger jeg med hele året, og finner ut hvor jeg hører til.
  • Noen partier har man langt opp i halsen, så jeg må sørg for at de står svakere ved selv å stemme.
  • Jeg henger meg ikke opp i valgflesk og useriøse politikere. Tenker heller på at det tross alt er mange flinke engasjerte folk der ute å heie på.
  • Jeg stemmer ikke nødvendigvis for min egen del, for jeg kunne ikke hatt det bedre. Jeg tenker derimot på fellesskapet, rettferdighet og mangfoldet. Hva er best for at alle skal ha det bra?
  • Jeg elsker å være i dette fellesskapet av folk som stemmer. Det gjør meg stolt, og jeg føler meg engasjert og at jeg er med og bidrar til fellesskapet.
  • Jeg føler meg privilegert som får lov å stemme. Det har ikke alltid vært en selvfølge å være kvinne å få lov til det. Det er min borgerplikt og en ære å bruke stemmeretten min i et demokratisk land.

Så opp og hopp, bruk stemmeretten din!

Det finnes faktisk ingen unnskyldning for ikke å stemme lenger. De popper opp plasser overalt hvor man kan stemme i mange dager før selve valgdagen.

Det er kommune- og fylkestingsvalg, så man velger både en rose og lyseblå seddel fra partiet ditt. 

Etter eventuelle forandringer, brett stemmeseddelen slik at partinavnet er inne og stempelfeltet vender utover.

Gå til funksjonær og legitimer deg, og få stempel på valgsedlene dine.

Da var det gjort!

Lykke til med valget dere!

 

#valg2019 #stemmerett #demokarti #kommunevalg #fylkestingvalg

Etter regnet synger fuglene…

“Omgitt av mørke skyer vinden blir kaldere
Omgitt av mørke byger himmelen faller ned
Så grå og nifs ligger våt og trist men har fått bevist
Etter regnet synger fuglene”

 

Jeg elsker låtene til Erik og Kriss, de fenger og tekstene er så levende. Etter regnet, kommer sola, eller som i teksten her, etter regnet synger fuglene. Alltid. Man tar tak i utfordringene, ordner opp så godt man kan og går deretter videre. Når vi står på i sammen, er vi sterke. Vi gir oss aldri, viker aldri, holder stø kurs.

 

Gode øyeblikk. Lykke. Hva er egentlig det? Hva gjør meg lykkelig? Når er jeg lykkelig?

Jeg går ikke rundt og føler meg konstant lykkelig, men finner velbehag, lysglimt i små opplevelser. Ikke hver dag, men ofte, og det holder det. Det holder i massevis. Jeg ser ikke noe poeng i å jage etter lykken, for den befinner seg rundt oss konstant, man må bare sette pris på den, ta den i mot.

Jeg våknet i svarte natta på Paros. Fikk ikke sove. Da har jeg en regle om at jeg skal stå opp. Gjøre noe fornuftig. Gikk ut bak på verandaen og satte meg på det eneste stedet hvor det var nettverksforbindelse. Redigerte bilder, for da koser jeg meg, men kom plutselig på at jeg kunne gå å få med meg soloppgangen.

Helt orgasmisk. Et øyeblikk av lykke 💕

Den bittelille stranda vår.

Skulle jeg ha vekt de to som lå bak dørene og sov? Nei, jeg trengte denne stunden for meg selv.

Velkommen du fine nye dag.

– Nina –

Nett trusselen endte i Konfliktrådet

Ja, hva føler jeg nå mon tro? Etter å ha sitti rett ovenfor jentungen som trakasserte og truet vår fine Mille på det groveste. 

Siden jenta var mindreårig, kunne hun ikke straffeforfølges, men vi som foreldre hadde allikevel lyst på et møte. Rett og slett for å få fortalt vår side av saken, hvor farlig og skremmende en slik handling kan være, og ikke minst få svar på en hel haug med spørsmål.

Saken endte altså opp i Konfliktrådet. Den statelige tjenesten hvor sivile konflikter og lovbrudd blir forsøkt løst utenfor rettsvesenet. Dessverre så er alt som skjer under disse møtene taushetsbelagt, så jeg kan overhodet ikke gjengi noe av det som ble sagt eller hva vi ble enige om.

Jeg har veldig blanda følelser rundt det hele nå i etterkant. Er fortsatt sint og skuffa, men det viktigste oppi det her er ikke hvordan jeg har det, men hvordan Mille har det. Hun grua seg noe helt forferdelig, men har igjen vist at hun har en unik måte å takle vanskelige ting på. Hun stoler blindt på at vi er der for henne og støtter henne der hun føler hun ikke strekker til, og ikke minst så stoler hun på oss når vi sier at alt kommer til å ordne seg til slutt. Så nå snakker hun ikke mer om dette. Hun er ferdig, ville legge det bak seg og gå videre, dog med enda et arr på sjelen, men som vi alle vet blekner de også med tiden.

Det surrer mange tanker rundt det som har hendt. Kunne vi håndtert saken annerledes? Ja helt sikkert, men der og da, når usikkerheten rådet og vi ikke visste hva og hvem vi stod ovenfor, var det viktigst å stå opp for Mille. Agere og vise at vi holdt ord. Tørre å ta bladet fra munnen og stå i det. Være tydelig på at slik dårlig oppførsel blir straffet hardt, at vi ikke viker for noe. 

– Nina –

Et lite mirakel 💕

God morgen, kjære dere ☀️

Tenk det dere, mens jeg var i Miami og shoppet babyklær til vårt kjære kommende barnebarn, så gikk jeg samtidig og så etter gave til venninnen min som også ventet baby. Det er altså så magiskt at det fortsatt kommer babyer i blant oss, selvsagt en sjeldenhet, så dere kan tro dette gjør noe godt med kjemien og stemningen i blant oss.

Vi kan ikke få nok av denne lille skapningen. Hun er altså så bitteliten, yndig og fin at en reint holder pusten for å ikke ødelegge henne. Vi blir salige i blikket heile hurven, og vi prøver så godt vi kan å opptre anstendig ved å ikke sloss om å få holde henne. Vi kan alle sitte å observere henne i en evighet, nyte det vakre synet og kjenne på takknemligheten over å få lære henne å kjenne. 

Mor og barn er så nydelige i sammen. Mor formelig stråler, og en skulle nesten tro hun aldri hadde gjort noe annet enn å være mamma hele livet 💕

Nei da får vi se å ta fatt på uken dere. Mille skal hentes om et par timer, vi skal nemlig på sykehuset og ta noen grundige tester av synet hennes igjen, for det er ikke blitt gjort på mange år og nå klager hu på at hun ser dårlig. Deretter må vi haste avsted til stallen for å få Sol skodd, for nå er alle skoene løse. I ettermiddag får vi besøk av en Yorkshire Terrier som skal bo hos oss om litt, så det må vaskes og ordnes litt før jeg må løpe av gårde.

Grip dagen dere! Det er ventet 27 grader her og strålende sol så denne dagen må jo bli bra 💕

 

#venninner #babylykke

Siste sommereventyr for i år ☀️

Jeg var ganske så avslappa til Utopia arrangementet i går. Det var ingen artister som fristet så alt for mye, så vi gikk ikke dørene på festiavalområdet før i kvellinga.

Været viste seg fra sin aller beste side og det i seg selv la en helt nydelige og avslappet stemning over festivalen. Når Zara Larsson derimot entret scenen, var alle sammen på beina igjen. Det er nemlig umulig å ikke å hoppe og danse når hun er i slaget. Hun er ei øya aldri blir lei av å hvile på og når hun i tillegg kan synge, ja da ble det til og med liv og røre i hu gamlemor også. Jeg vet ikke hva det er med den lille spurvungen, men hun gjør noe med en, hun er så super yndig og fin.

Planen var å få sett “Unge Ferrari” etterhvert også, men etter å ha klemt eldstemann, var det lurest å få kapra tilbake de gode plassene vi hadde dagen før. Det er nemlig ingenting som slår det å stå på øverste trappetrinn, så en ser rett på scenen. Står man ytterst på trappetrinnet som vi gjør, står det ingen foran deg, og da får man med seg alt. I tillegg så blir man ikke dytta på i alle retninger, noe som faktisk har blitt litt viktig for meg i det siste.

Mr. Ingrosso fikk æren av å avslutte herligheten i år, og selv om jeg savnet både Kygo og Swedish House Mafia fra i fjor, fikk jeg syngi fra meg for full hals og hoppa og dansa meg god og svett. Det er selvsagt dumt å hele tiden sammenligne årets festival med i fjor, men jeg tror jeg for sikkerhetens skyld neste gang venter med å kjøpe festivalpass til jeg veit hvem artister som skal være med.

Mille er i alle fall klar i sin tale. Hun skal jobbe og jobbe med frykten sin for fyrverkeri, så hun etterhvert kan få være med mora si på spetakkelet…

Nei, da skal jeg komme meg ut i sola og rydde og kaste blomster i pottene mine. Dennis har for lengst slokna på sofaen, så det er greit å komme seg ut så han får ladet batteriene til papparollen.

Håper dere alle har hatt en finfin helg!

 

#zaralarsson #sebastianingrosso #utopiastavanger #utopiastavanger2019 #festival

Takk gud for at jeg er altetende!

Hallaisendaisen dere!

Nå er skrullemor på sprell…igjen. For å si det sånn, jeg er altså så glad for at jeg er så altetende når det kommer til musikk, så jeg kan være med på alt mellom himmel og jord, vel, i hvert fall nesten alt. Det kan kanskje ha noe med at mine tre “små” på 13, 22 og 28 år alltid har vært musikkinteresserte. I steden for å kun kjøre de inn på det Bjørn Erik og jeg har likt, har de fått snust på både det ene og andre, og veldig ofte har det smittet over på meg også. Bjørn Eri er nok ikke like enkel å omvende, han har en image å ivareta (thihiii), men jeg blir med på alt.

Etter fjorårets Utopia festival hadde jeg gledet meg stort til gårsdagen, men jeg må innrømme at jeg ble mer og mer skuffa etterhvert som jeg fikk vite hvilke artister som kom. Jeg var faktisk på nippe til å selge festivalpasset mitt, men ombestemte meg i siste liten, for noe likte jeg selvsagt. I går hadde jeg Dagny, Otto Knows og selveste Karpe Diem på ønskelista mi, og jeg fikk med meg hver eneste låt fra beste tilskuerplass.

For å være helt ærlig så hadde det faktisk holdt med kun å ha fått med seg Karpe, for de overgikk alt. De ba opp til fest og det fikk de så til de grader!

Dagny er til å spise opp, så søt er hun, men synes kanskje det er på tide at hun bytter antrekk. Hun har jo på seg det samme hver bidige gang…

Er det flere enn meg som synes Karpe gutta er rause? Drar opp vilkårlige folk fra publikum, og lar de være med å synge ei hel låt. Rått!

Helt kaputt, smiler ja, men herregud så godt det var å finne senga!

I dag trenger jeg egentlig ikke å dukke opp på festivalen før klokka syv. Jeg satser på at Zara Larsson blir litt av et fyrverkeri og at Unge Ferrari ber opp til allsang. Høydepunktet blir helt klart Sebastian Ingrosso, men tiden får vise om det blir en like spektakulær avslutning på kvelden som i går.

Nyt lørdagen dere!

 

#utopiastavanger2019 #festival #carpediem #dagny #ottoknows

Knallstart!

Allerede fredag jo!

Mille har unnagjort den første uken på skolen, tenk nå går hun i 9-klasse, og jeg må si det er en meget fornøyd jentunge vi får hjem hver dag nå. Hun er stort sett glad og blid hele tiden, men i det siste har humøret steget ennå et par hakk.

Mille elsker skolen sin, det har hun alltid gjort, men jeg ser en mer rakrygget og selvsikker 13-åring nå enn i begynnelsen på fjoråret. Hun har funnet noen fine jenter i den nye klassen sin å henge med, en fin bukett fargeglade tenåringer, og med dem får hun lov å være seg selv. Hun trenger på ingen måte å forsøke å være noe annet enn det hun er, trenger ikke å tøffe seg seg å være kul, så jeg lurer på om det er en av grunnene til at hun er mye mer rolig.

I tillegg så har vi som foreldre tatt en ganske så stor avgjørelse om å kutte ut all kroppsøving. I fjor ble hun nemlig “syk” hver bidige kveld i forkant av disse dagene. Jeg skjønte lunta med en gang, har vel egentlig sett tegnene i et par år nå, at Mille rett og slett grudde seg ihjel for disse timene. Det er nemlig mange år siden hun klarte å holde tempoet de andre har. Hun hang etter på det meste, og ble bare trist og lei seg etterpå. Så da var det på tide å ta noen grep og finne på noe helt nytt.

Det var null problem å søke permanent fritak fra gym. Vi fikk hjelp til søknaden på skolen, og i løpet av sommeren var det på plass. Nesten samtidig dukket det opp et par andre tilbud også, som vi vurderte sterkt, så nå har hun fysioterapi igjen en gang i uken samt svømming hver onsdag morning. I tillegg så har hun jo hest, så vi er neppe bekymra over at ungen vår ikke får rørt seg nok gjennom dagene. Mille har det med andre ord veldig bra nå om dagen.

 

En riktig god helg dere, klem Nina

 

#skolestart #sotossyndrom #væreannerledes #tiltak

Ohhh, du hellige Rammstein!

Alle vil se Rammstein! Alle vil se Rammstein! Eller ville jeg egentlig det?

Jeg kan en Rammstein låt. Vel, kan og kan Fru Blom, jeg kan refrenget, men skjønner egentlig ikke bæret av hva sangen handler om, selv etter en hel haug av tysktimer på skolen. Jeg hadde derfor ingen forventinger til konserten på søndag i Oslo. Jeg diltet vel egentlig bare med. Så mitt snitt til hotellkos med mannen, og ikke minst henge med venner jeg ikke hadde sett på en stund.

Vennegjengen møttes på en stappfull Vaterland pub på Grøndland. Der fikk vi klemt og skravla litt, og deretter tok vi T-banen opp til Ullevål. Folk strømmet til fra alle kanter og takket være John og Brede sin lange kø for å få kjøpt seg t-skjorter, møtte vi på en hel haug av kjente både i fra Stavanger og Oslo. Jeg var derfor superfornøyd allerede før konsertstart, for det er ingenting som slår en liten oppdatering med gode gamle venner.

Jeg begynte å lukte lunta av hva jeg kunne forvente meg allerede før showet startet, for høyttalere store som hus stod stablet tett i tett over hele scenen. Jeg trodde ikke slike monstre fantes, ble nok litt skrekkslagen der og da, så var derfor rask med å hente frem servietter som jeg spytta på så jeg rett og slett fikk kitta øra. For det ville garantert bli lyd i kveld, myyye lyd.

Jeg hadde derimot ikke forventa det som kom i mot meg med bulder og brak. Jeg kødder ikke, men de få øyevippene som ikke lå igjen på havet bunn på Paros, klarte så vidt å henge på og håret vibrerte. Makan til bass og trøkk har jeg aldri noensinne opplevd og vet dere hva? Jeg ELSKET det!

Salikatt for en massesuggesjon! Alle, jeg mener alle stod og trampa i takt med drønna som kom i mot oss, vi gikk inn i en slags trance, jeg har faktisk aldri sett på makan. Det kom pyro og fyrverkeri mot oss med jevne mellomrom, og ikke hvilen som helst pyro. Takk gud for at jeg også denne kvelden stilte med faktor 50 i fjeset, for temperaturen steg flere hakk på kort tid, for alt tok jo fyr.

Jeg kan med hånden på hjertet si at dette var den aller aller største og beste konsertopplevelsen jeg har hatt noensinne. Selv om dette var bekmørkt og jeg følte meg som en kriger i en fremtidsfilm, var det helt rått, og jeg håper virkelig jeg får oppleve denne galskapen igjen.

#rammstein #rammsteinoslo2019 #konsert #tyskindustrimetal

 

 

Etterlengta barnebarn klem 💕

Javel kjære dere, da var vi altså hjemme igjen, etter to deilige avslappende uker i Hellas. Vel, hjemme i Norge er vi, men turen innom Stavanger ble langt fra lang. Vi kom hjem lørdags kveld, gikk og la oss tidlig, og så stod Bjørn Erik og jeg opp i svarte natta og kjørte strake veien til Oslo. Der ventet det oss nemlig Rammstein konsert på oss med gode venner.

Vi dro grytidlig, rett og slett for å få god tid til å stikke innom lille Falk og Dennis. De oppholder seg nemlig i Langesund for tiden, siden mamma Kristin stiller på årets vestlandslag i Camp Senkveld, som er å se på TV2 om ikke så alt for lenge, les gjerne her.

Jeg vet jeg er heldig, for jeg har tross alt vært med den lille trioen ganske ofte de siste fire månedene, men det er rart med det, jeg får på en måte aldri nok. Tenk det dere, nå har Falk rukket å bli fire måneder allerede, og det er ganske så fantastisk å se at han allerede i så tidlig alder har rukket å få så mye personlighet. Hvis humøret er på topp, noe det stort sett er hele tiden, får man han til å smile og le hele tiden, og han har for lengst begynt å prate med noen aldeles deilige lyder. Ellers så vil han ha kos. Masse kos i armkroken eller liggende på brystet vårt, og da skulle jeg ønske tiden stod stille.

Det var rett og slett helt nydelig å få se han igjen, Dennis også så klart, og tenk, om et par timer, så er han i armene mine igjen 💕

Det er ikke mange som får lov å leke med skjegget til Bjørn Erik, men han farfar synes det er helt greit at Falk røsker i det.

#familie #barnebarn

Antiparos

Det ble et koselig møte igjen med Antiparos, rett og slett en deilig avslappa dag. Vi har utforsket denne øya før, den gangen vi øyhoppet (finner mange innlegg om den reisen under kategorien “Hellas”). Da besøkte vi spennende dype grotter, testet strender og ruslet langs kaia og i gågata, så denne gangen var vi mye mer avslappa. Det eneste som stod på agendaen var å spise, bade, bade, bade, se solnedgang og spise igjen, og dette er som sagt Antiparos helt rå på.

Fergen fra Paros til Antiparos tar ikke mer enn tyve minutter, og båtene går mer eller mindre hele tiden, hele dagen og langt ut på natta. Vi elsket steinstranden “Soros” forrige gang vi var der, men jeg med andre sliter veldig med å komme meg opp fra vannet på slike strender, så denne gangen ville vi prøve noe nytt.

Sør på øya fant vi stranden Saint George. Her blåste det godt, noe som passet perfekt siden vi valgte å ikke leie solsenger og parasoll den dagen. Vi ville bare bare bade, bade og atter bade, og supermannen Bjørn Erik slo rekorden sin ved å ta åtte saltomortaler i vannet akkopagnert av ei klappende og leende snuppeline.

Solnedgangen var magisk på flere måter, for den hadde vi ennå ikke sett denne ferien. Mille tok dette dønn seriøst, mens Bjørn Erik prøvde alt han kunne for å sabotere det hele, les gjerne her. Moro var det nå i alle fall, og ble et godt supplement til en avslappende og fargerik dag ☀️

Godt jeg ikke kjørte denne dagen, for man får kun lov å rygge inn på ferja fordi at det skal bli enkelt seinere for alle å kjøre av den igjen.

Det er reine paradiset for surfere og kitere her, og jeg var ganske imponert over at ingen kræsjet i hverandre.

 

#hellas #antiparos #strandlivet #solnedgang #familieferie #sommerferie