Klart jeg klarte å hamstre en del ting fra London også…

Hei igjen, kjære dere 

Mille ligger fortsatt strak på sofaen, men feberen er nesten borte og hun har begynt å drikke Biola og i tillegg litt eplejuice. Halsen er fortsatt utilregnelig for mat, mener hun, men så lenge jeg ser fremgang og drikker masse, maser jeg ikke.

Jeg ble litt forfjamsa når jeg oppdaget at jeg ikke hadde bestilt muligheten for to kofferter på hjemveien fra London. Det var vel med tanke på at jeg akkurat kommet hjem fra USA og sikkert hadde shoppet nok der. Så ingen av oss jentene var i noe særlig shoppingmodus, men plutselig ble det litt allikevel. Så da ble det pakket eksakt 19,8 kg i kofferten og 10 kg som håndbaggasje.

Jeg impulsshopper sjeldnere og sjeldnere, men kommer jeg over et kupp eller finner noe “barnslig” moro, så blir det ofte med meg hjem.

For en gangs skyld opplever vi tiårets sommer her hjemme, så det ble en del sommerprodukter.

Jeg har falt pladask for pompomér, så denne solhatten har jeg allerede brukt flere ganger. Mille og jeg deler en skuff med bandaner, og jeg tenkte det var på tide å supplere med noen nye.

En slik solkrem koster 199,- her hjemme mens hele denne vesken med hele fem stykk i, kostet 18 pund, ca 196,- norske kroner. Veier mye, men kjøpte det på apoteket på flyplassen, når baggasjen allerede var sjekket inn.

Alt av apotekvarer er billigere i utlandet, så det blir som regel med en del forbruksvarer hjem.

Nydelig sommerbluse til Mille, under hundrelappen, og i mine øyne et kupp.

Jeg klarer nesten ikke å motstå ting med flamingoer eller enhjørninger.

Det har blitt en del badedrakter på Mille i det siste.

Bevar naturen – hva med å slutte med engangssugerør? Har allerede lagt en av disse i veska mi, genialt, ikke sant? 

Selvsagt måtte jeg ha med meg hjem en julepynt som minner meg om årets jentetur.

Jelly Beans, mine favoritter.

Mille sine første spisepinner.

Nye jeans og belte til minsten.

Rompetasker er skikkelig inn for tiden, og jeg sa jeg aldri skulle kjøpe meg noen, men joda, disse er råe.

Elsker flamingoer, og det har dere nok fått med dere for lengst. Koppen er forresten en gave fra Rikke-mor, elsk 

Sjekk ut disse kule teposene da, dere!

Det er alltid populært å komme hjem med klær til Mille.

Flamingobluse for myself 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Pause…

I går var jeg nødt til å ta en pause i fra bloggen, for jeg våknet dessverre opp med ei Mille med hele 39,3 i feber. Jeg luktet allerede lunta da jeg skypet med henne fra London dagen i forveien, men jeg forutså ikke at det skulle gå så fort nedover.

Mille er ikke like ofte syk nå som før, men når hun først blir det, rammer det henne hardt. Det var derfor viktig å få henne til legen så fort som mulig. Det var så vidt jeg klarte det, men hun karret seg med og godt var det. For det vokste hvitt belegg opp fra halsen hennes, og crpén viste hele 124. Kraftig halsbetennelse var et faktum, så det var ingen tvil om at hun var nødt å begynne på Apocillin så fort som mulig.

I dag ligger Mille strak på sofaen i mørket. Vi har stengt sommeren ute, for den varmen vi opplever nå gjør bare vondt verre. Hun er derimot utrolig flink til å være syk. Vel, hun nekter å spise noe, men drikker noe hver gang jeg ber henne om det og tar gladelig medisinen sin og smertestillende.

Så her blir det lite “sprell” fremover, vi tar rett og slett en liten pause.

Håper dagen er god mot dere, klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Vi fant, vi fant!

Good morning, loves 🇬🇧 

Da var siste dagen av eventyret i gang. Vi har derimot hele dagen på oss, for flyet hjem går ikke før seint i kvellinga. Godt er det, for vi har fortsatt et par kule ting igjen på agendaen.

Det siste jeg gjorde før jeg la meg i går, var å skrive hjem til Bjørn Erik om at vi er nødt til å bestille oss ny tur hit til Shoreditch så snart som mulig. For etter å ha shoppet oss ferdig på Old Spitalfields Market, som ligger rett nedi høgget her, ramla vi plutselig inn i gata med det magiske navnet “Brick Lane”. Wow, altså dere! For en plass, og for et trøkk! Her ligger alt det jeg har lest om og som jeg elsker over alt på jord. En skulle tro at Jenny Skavland hadde hatt en finger med i spillet for å forme dette miljøet, for på hvert bidige hjørnet var det kunstnere og re-designere. 

I Brick Lane yret det av liv og fargeglade mennesker i alle varianter. Barer, kafeer, restauranter og nattklubber lå på på rekke og rad, og vi fant pop-up stores overalt. I tillegg må dette være street-arténs mekka. Det var spektakulær graffiti på en rekke hus. Nydelige kunstverk, gjerne med en undertone av politiske budskap, and I just loooved it.

Kjære London og Shoreditch, you rock my day, og om ikke så alt for lenge håper jeg vi sees igjen 

Harry og Megan koppen var utsolgt, men Ranveig ble like glad for denne “vintagen”…

Nå er resten av flokken også våken, så nå skal det pakkes og ordnes her. Turen i dag går ned til sentrum og så videre ut på sprell “all day long”. 

Ha en fantastisk start på uken dere, klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#ferie #reise #london #shoreditch #venner #marked

Turister til tusen…

Åhhh huff og huff, nå var det like før jeg sviktet dere lesere ved å stupe rett til sengs etter en hel dag ruslende i nabolaget her i Shoreditch. Vi startet dagen ved å  dra i samla tropp ned til fantastiske Old Spitalfields Market for å spise frokost. Jeg elsker dette markedet, det er strukturert og ryddig og siden sist har mattilbudet vokst noe enormt. Det ble for en gangs skyld også shoppet inn et par skikkelig kule ting og jeg gleder meg vilt til å vise dere “galskapen”.

Natteranglerne brukte derimot gårsdagen til å være skikkelig turister. Vi dro på båtsightseeing på Themsen, og en mer avslappende måte å få med seg litt historie på, finnes vel neppe. Vi var først til å bane oss vei opp på båttaket hvor vi kapret oss de aller beste plassene i front. Tærne fikk luftet seg, og det ble shoppet inn deilig iskald cider. Vi nøyt det strålende været med en helt fantastisk guide, og droppet muligheten til å hoppe av og på båten underveis. Vi satt som limt fast til stolene og tok innover oss alle historiene som ble fortalt. Vi hadde det rett og slett helt toppers.

Etter nok vind i håret og en cider i hvert bein, tok vi turen bortover til Buckingham Palace for å slå av en prat med kjære Elizabeth. Hun var visstnok inne, men vi orket rett og slett ikke å slepe oss helt frem til inngangen hennes. Vi storkoste oss heller i hagen hennes, St. James Park Lake, for både blomster- og fuglelivet yret. 

Nei, nå ringer Mille-mor. Hun har visstnok blitt litt pjusk, men begge brødrene er på plass og tar grep, nå som jeg er her og pappaen i Oslo. Vi får heller skrive mer i morgen! Love Nina 

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#ferie #reise #london #shoreditch #venner

Shop til you drop…

Good morning, sunshines 🇬🇧 

En ting er i alle fall sikkert, vi jentene må aldri slutte å velge disse datoene for den årlige turen vår. Det slår nemlig aldri feil at vi alltid får strålende vær, til og med her i London, som til vanlig er kjent for sitt gråe og triste vær.

Dagen i går var magisk, og endte faktisk ikke før klokken fire i natt, og det dere, er jammen meg ikke hverdagskost for denne dama her. Jeg kjente det faktisk ikke en plass at kroppen hadde vært på sprell, og ble nesten litt sur når vi ble kasta ut fra det stengte lokale i Camden. Vi hadde det altså så moro, på den årlige “Ultimate Power” eventen, og i kjent stil dansa vi og sang til hver bidige sang.

Før vi dro avgårde til Camden, gjorde vi unna det meste av shoppingen. Det er for meg et mareritt å traske rundt i maurtua på Oxford Street, men vi jentene er ganske så effektive. Vi deler oss, og er reine turboene der vi raskt feier over den ene butikken etter den andre, så etter et par timer er vi “done”. Selv kjøpte jeg svært lite denne gangen, for jeg har som sagt ingenting å gå på i vekt når vi skal hjem, men jeg fikk nå karra til meg et par småting til minsten.

London by viser seg igjen fra sin aller beste side, og i dag gleder jeg meg noe enormt til å være skikkelig turist. Jeg tror nemlig vi skal booke oss båttur på Themsen. Vi skal cruise avgårde og forsøke å få med oss litt historie. Vi må nok derimot drøye det litt, for enn så lenge er det nokså stille her i huset.

Skrives mer i morgen dere, klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#ferie #reise #london #shoreditch #venner

Finally!

Da var vi endelig på plass i vakre og urbane Shoreditch 🇬🇧 

Denne bydelen av London, er helt klart Oslo´s svar på Grünerløkka. Et gammelt arbeiderstrøk, hvor det i nyere tid plutselig har blitt et hipt sted for unge nyetablerte å bosette seg. Det er puber og spisesteder på hvert bidige hjørnet, og selv på en torsdagskveld som i går, var alt fullpakka med folk.

I just løøøve this place, og tenk det da dere, midt blant kontorbygningene, inn en nesten usynlig dør, bor vi jentene i en tre etasjes helt herlig leilighet med en yndig liten bakhage. Det er den eneste leiligheten her, så vi kan sitte ute og skravle og le så lenge vi vil, uten at noen bryr seg.

I går kveld tok vi det litt rolig, men i dag blir det full rulle. Først shopping, så ut på indisk for så å avslutte kvelden i Camden på “Electric Ballroom”. Fyttikatta som jeg gleder meg, allsang og dans “to the bitter end”, ohhh yes!

Nå høre jeg det er frokost på gang her, så da må jeg løpe dere!

Ønsker dere alle en riktig god helg, kos dere!

Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#ferie #reise #london #shoreditch #venner

Vi er på vei!

Jada, jada, jada, nå letter flyet presis om 30 minutter!

Halve gjengen reiser fra Stavanger og resten kommer fra Oslo, og for en gangs skyld reiser vi fra morran av og har heeele dagen på oss. Fine frk. Haugen gjorde morningen litt mer interresant ved å ikke våkne av vekkerklokka, men jeg fikk gudskjelov tak i samboeren hennes for natta, så stor takk til henne for å ha redda dagen.

Nå drar vi altså, og jeg er i ekstase. Stemmen min er av en eller annen grunn allerede borte, så neste uke, blir det nok ganske så stille fra den frøkna her. Da må jeg løpe dere, skrives igjen fra London!

Love you all 

Lommepenger…

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Let´s go crazy! 🇬🇧

Da er jeg klar for årets jentetur!

Endelig, nå starter fem elleville dagers eventyr i Londons gater. Vi har igjen fått kapra den feteste leiligheten ever “Stunning 3BD Flat with Garden in Shoreditch zone 1”, den samme som i fjor, og med det været som er meldt nå med hele 26 grader, må det jo bli magisk.

Vi har dessverre glemt å bestille to kofferter til hjemreisen, så denne gangen må jeg planlegge pakkinga nøye. Ikke enkelt, for det går to antrekk hver dag, comfyklær og joggeskoene om dagen og partyklær “all night long”. Nå er jeg derimot endelig i mål, og jeg holdt meg langt under 20 kg, yes!

Vi har ikke planlagt så alt for mye denne gangen heller, men fredag- og lørdagskvelden er i boks. Billetter til kul nattklubb, men allsang og dans hele natta og bord på den spennende restauranten “The Duck and Rice”. Ellers så snuser vi litt på å stikke innom en festival og også være skikkelig turister, kanskje en båttur på Themsen? Jeg er åpen for alt, og gjengen jeg drar med er likeså. De er noen skikkelige “JAAA-jenter”, og nøler ikke et sekund med å henge seg på når noen foreslår noe.

Nå gjenstår det bare å fordele resten av sparepengene. Hver måned har jentene overført penger, så det gjennom året har vært enkelt å bestille flybilletter, leilighet og eventer. Det er allikevel litt igjen, som nå er tatt ut i pund, lommepenger…

Skokabalen gikk opp til slutt.

Mille har vært så god i dag. Hun har arrangert manikyr på verandaen og stekt en gedigen bunke med vafler til kvelds.

Mellomstemannen vår Pelle, måpte over pengebunken som lå på kjøkkenbenken i dag. Han trodde først alt var mitt…

Av er faring så veit jeg det blir en utfordring å finne tid til bloggen når fem herlige kvinner henger rundt hverandre 24/7, men jeg lover å gjøre et forsøk, så heng på!

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Pushes til nye utfordringer…

Ja, da var det altså på´n igjen dere, tilbake til hverdagen. Jeg har derimot gledet meg noe enormt til denne uken, for på torsdags reiser venninnene mine og jeg til London igjen. Vi sparer alle et fast beløp hver måned inne på min konto, og underveis bestemmer vi oss for reisemål og hva vi eventuelt skal begi oss ut på av sprell. Vi pleier egentlig å dra til forskjellige land hver gang, for det er alltid kjekt å prøve noe nytt, men fjorårets tur til London var så vellykka, så det ble et enstemmig “ja” til å dra tilbake dit i år også.

Den tilbakelagte pinsen har vært helt magisk. Hagen er helt på stell, og for en gangs skyld har vi til og med hatt vær fint nok til å nyte den. Innimellom hagekosen har vi selvsagt også vært på besøk hos Sol. Hun nyter friheten på beite døgnet rundt nå, og har egentlig liten lyst til å avbryte det, men hun må fortsatt sette av litt tid til stell og ridning også.

I går pushet jeg derimot Mille til å utfordre seg selv litt. Hva med å sitte bak frem, hadde ikke det vært kult? Mille synes egentlig det var en forferdelig dårlig idé, men lot seg allikevel friste. Veldig skummelt, for hun hadde ingenting å holde seg fast i, men det gikk nå bra allikevel. Vel, Sol småhoppet med rompa, når Mille la seg nedpå, ville på en måte riste henne av, men det skremte allikevel ikke jentungen min. Da hun hadde funnet balansen tilbake igjen etter første litt mislykka forsøk, gjorde hun det igjen, men denne gangen i et mye roligere tempo. Snille Sol stod helt rolig, hun leet seg ikke en millimeter, og da var jeg selvsagt rask med å finne frem kameraet.

Jeg ser at Sol og Mille har utviklet en enorm tillit til hverandre i det siste. Mille har blitt så trygg på hesten sin, at hun rir henne ned til beite kun med grime på. De pauser på hver bidige litt gressvoll de kommer til, en vinn-vinn situasjon for dem begge. Sol får da nemlig ta for seg av alt herligheten utenfor beitet og Mille-mor får trent ytterligere på balansen sin…

Det er et god trim å gå opp og ned på beitet for tiden.

Det er ikke så enkelt det her…

Det er litt morsomt å “nesten” skli av. Godt det da ikke er så langt ned til bakken.

Da er kofferten tatt ned fra loftet, så da er det bare å begynne på pakkinga…

Skrives snart igjen, dere!

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Ute…

Heihei!

Det blir egentlig helt feil å sitte inne å skrive i dette nydelige været, men planen er å komme seg ut fortere enn svint, straks jeg er ferdig. Verandadørene har stått på vidt gap i timesvis allerede, og Bjørn Erik og alle dyra har flytta ut, for med de dagene vi er så heldige å oppleve nå, er det helt nødvendig.

Nå ganske snart, drar vi en tur i stallen og kanskje vi får lokket hesten vår Sol inn i vaskehallen. Vi har faktisk aldri vasket hele kroppen hennes før, men nå som hun garantert ikke blir syk av dårlig vær etterpå, gjør vi et forsøk. Hun er ikke så begeistra av så alt for mye vann rundt seg, men jeg tenker kanskje det kan være litt godt også, selv om hun helt sikkert ruller seg etterpå og blir mer møkkete enn det hun er nå.

Gårdagens bilder, vitner som sagt om nok en gla´dag utendørs. Vi fikset litt i hagen, gikk tur, grillet, og gikk tur igjen. Selv så sovnet Pippi og jeg i hengekøya, og det var altså så fornøyelig at vi liksågodt ble der til sola gikk ned. Jeg tenker vi etterhvert gjentar det i dag også, men først tar vi oss altså en tur i stallen.

Nyt dagen, dere!

Vi kan faktisk se byen fra der vi bor.

Bak det blå og brune huset, bor vi.

På tide å skifte ut påskefjærene i epletreet med blomsterlys.

Oskar begynner å bli noen år nå.

Gjødsel og bark bak på den nye hekken er unnagjort.

Ups, bare se, ikke røre.

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell