Natteranglerne…

God morgen 🇪🇸

I går kom vi ikke hjem fra stranda før halv ti på kvelden, og selv om byen var full av helgegjester fra Barcelona og det sydet av god feststemning, klarte ikke undertegnede å komme seg i klærne igjen etter en god og lang dusj. For man blir faktisk litt sliten av å være en hel dag på stranda også, og jeg veit at det om noen få dager, kommer til å brake løs fra morran til kveld.

Vi har derimot dratt´n helt ut og vært ute en kveld her nede. Bjørn Erik fikk nemlig lokket med meg inn på en pub som spesialiserer seg på gin. For meg som stort sett velger søt cider, blir gin noe i overkant bittert, men bartenderen var dreven og klarte faktisk å oppdrive en som til og med jeg kunne kose meg med.

Rimlig var det ikke, vi måtte ut med 50 Euro for fire gin, men jeg betaler gjerne litt ekstra for god oppvartning og ikke minst god lære. Hvordan isbitene sullel være, hvordan ginén skal helles uten å få luftbobler i seg, osv. osv. Jeg vet ærlig talt ikke om det smakte noe bedre her enn andre steder, men det var nå i alle fall litt gøy å prøve ut noe nytt. 

Det ene tok det andre den kvelden, og etterhvert havnet vi på nattklubb, meg og alle gutta. Vi dansa og koste oss, og et av høydepunktene var faktisk å gå på do, fellesdo faktisk. Dere kan tro jeg skvatt rimelig godt da selveste Mr. President møtte meg i døra. Vel, ikke i egen høy person, men som pissoaret…

Sjekk ut det kule pissoaret da dere!

Just me and all the boys…

Det blir nok stranda i dag også, men ikke til sola går ned. For i går fikk hunken min abstinenser av å at det ikke var fotballkamp, men i dag er gudskjelov VM tilbake igjen.

Ønsker dere alle en finfin lørdag, kos dere!

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#ferie #spania #sitges #sommer

Vi ligger litt lavt i terrenget med solbrentheten vår…

God morgen ☀️

I går ble det tidlig kveld på oss ellers så livlige natteravnene, og hadde jeg planlagt litt bedre så hadde jeg fått med meg soloppgangen. Den missa jeg med noen få minutter, men det er gudskjelov mange feriedager igjen å ta av, så det er fortsatt en mulighet til å få den med seg.

En ting er i alle fall sikkert, når de ellers så bleike kroppen våre får noen få solstråler på seg, selv med faktor 30 og 50 møysommelig påsmurt, blir vi griserosa på et blunk. Vi har selvsagt gått til innkjøp av en parasoll, men det bades og vraltes en del, og så har jo jeg også en greie med at jeg aldri vil hjem. Den aller beste tiden på stranda er fra fem om ettermiddagen og utover. Det minskes drastisk med folk, og roen som senker seg da, er helt himmelsk. We just love it, men kroppene våre tåler det rett og slett ikke.

Når dagene derfor blir noe i overkant lange på stranda, må vi ta noen reale pauser fra den dagen derpå. Litt dumt, for da blir vi noe i overkant rastløse, så da må vi ut å gå, finne på noe. Det fine med Sitges by, er at den består av mange små trange gågater, med restauranter og butikker overalt. Det å shoppe orker jeg rett og slett ikke, det har jeg gjort nok i år, men det er utrolig koselig å bare gå rundt å nyte alt og alle. Vi hadde glemt et av de ti-talls backgammon spillebrettene våre hjemme, og klarer oss egentlig ikke uten, så da tok vi beina fatt, på jakt etter et nytt et.

Bjørn Erik og jeg sender alltid kort med litt slibrig motiv hjem til et par utvalgte venner som vi veit tåler det. Disse kortene var ganske så enkle å få tak i på 80-tallet, men er omtrent umulig å oppdrive i dag. Ikke særlig enkelt her i Sitges heller, men vi fant da noen til slutt. Mon tro om venninnene mine kommer til å trykke på play-knappen utallige ganger…

Vi spiller altså backgammon hele sommeren, og som regel skiller det kun et par poenger mellom oss mot slutten. Årets start var derimot ganske så frustrerende synes Bjørn Erik.

Love you all 💕

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#ferie #spania #sitges #sommer

Nudisten i meg lever igjen!

Hei igjen, fine dere 💕

Når gutta var små, var vi annet hvert år i sommerhuset til svigers i Spania. Der fant vi oss en bortgjemt helt fantastisk liten nudiststrand, og bodde der mer eller mindre fra morran til kveld hver bidige dag. Gutta likte også og løpe nakne i hagesprederen hjemme, men vi har som foreldre alltid valgt å ha badebukse på dem de gangene de har vært med oss på en nudiststrand. Egentlig veldig synd, for jeg husker det var helt normalt å la unger bade nakne når jeg var liten, men i disse mobiltider hvor bilder kan havne i feil hender, valgte vi å “skåne” ungene våre for det.

På  “Playa Balmins”, nudiststranda her i Sitges er alle velkomne. Store som små, tykke og tynne og de både med og uten badebuksa på. Her nyter Bjørn Erik og jeg late dager, og så sant jeg får bestemme, rusler vi ikke hjem før i åtte tiden på kvelden. I disse VM-tider taper jeg som regel, og det har jeg har full forståelse for, og det er faktisk ikke så ille å kose seg med en sangria i den stappfulle sportsbaren her på hotellet. 

Jeg var ikke særlig lysten på å ta frem kameraet her, men på avstand var jeg litt tøffere…

Inni denne bukten finner du altså Playa Balmins, og som dere ser (med lupe) trenger man nødvendigvis ikke å være naken.

My big love, bittelitt solbrent.

Vårt hotell ligger etter denne viken her, så vi får faktisk litt trim av all gåinga.

Det er så viktig å ta seg tid til å se litt opp når man går rundt og trasker.

Hugs and kisses, Nina 🌸

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#ferie #spania #sitges #sommer

Sitges by night 🇪🇸

God morgen, dere 

I dag blir det en pause fra stranda, for han fine hunken min har dessverre blitt solbrent. Det blir han alltid, selv om jeg passer på å smøre han. Han er nemlig som en snurrebass på håndkle, snur og vender på seg i ett sett og da gnir han derfor av seg all solkremen ganske så fort. Så nå er han ganske så rød “all over”.

Apropos snurrebass, i går prøvde vi ut en ny strand, “Playa Balmins”, nudiststranda her i Sitges. Det heter seg at den er mest populær blant alle de homofile her, men de tar gjerne i mot et par heterofile bleikfiser fra Norge også. Det var helt innafor å ha badebuksen på også, men vi slang den nå av som vi gjorde i “the good old days”. Helt herlig var det, selv om det føltes litt kleint å slenge rundt på alt man har de første dukkertene, men etterhvert nøyt vi det. Vi var ikke tilbake på hotellet før i åtte tiden på kvelden, så det er nok ikke så rart at vi må ta en solpause i dag.

Man knipser ikke bilder på en nudiststrand, men jeg har plenty av andre ting å vise dere, “Sitges by night”. Vi har fortsatt til gode å havne på nattklubb, men stortrives med seine middager og rusleturer rundt om i de koselige gatene her. Det er så yndig og fint, jeg er rett og slett litt bergtatt. Jeg er ikke helt sikker, men noe sier meg at det er meget upopulært å bygge hus med mer en fem etasjer. Jeg har nemlig ennå til gode å se det, og det er nok litt av grunnen til at det er så flott her. Er det ikke vakkert?

Håper dagen blir god mot dere 

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#ferie #spania #sitges #sommer

Sitges leverer!

Hola!

Nå er vi skikkelig i gang med badeferien vår, dere. Undertegnende har vært i sjøen mange ganger allerede, og det er rett og slett helt herlig, forfriskende deilig. Jeg kjenner det var et godt valg å starte å slappe av i den første delen av ferien og heller ta alle konsertene mot slutten av andre uke.

Sitges er søren meg en fin by. Sandstrand så langt øyet rekker, og små koselig kafeer og barer på hvert bidige hjørnet. Det er ikke overloaded med turister her, i hvert fall ikke hvis man velger som oss. I steden for å ligge rett på strande nedenfor gågata, går vi et par hundre meter sydover, hvor det er mye roligere. Ingen musikk, ingen skråling, kun lyden av bølgene og glade unger som bader og koser seg i vannkanten. Livet smiler 

Vi praktiserer selvsagt å rydde stranda etter oss, og tar alltid med oss tre søppelting etter andre også…

Hugs and kisses, Nina 🌴

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#ferie #spania #sitges #sommer

A room with a view!

Det ønskes dere alle en riktig god morgen fra Sitges 

Flyturen nedover i går kveld gikk helt uproblematisk. Det var rett og slett rein lykke å skulle fly en kort avstand for en gangs skyld, vi var jo fremme på et blunk. Stakkars Bjørn Erik som hadde tenkt å ta seg en velfortjent lur på overfarten, men hallo dere, tre timer er et minimum av hva jeg trenger å tatle på når vi plutselig er aleine og får verdens beste service av flyverten vår. Det var ikke måte på hva som kom vår vei i et sett, og denne dama her sier så absolutt ikke nei til godsaker, for nå er det tross alt ferie.

Forrige gang når vi var her i bryllup i fjor, tok vi en drosje fra flyplassen. Det kostet rundt 500,- og var helt innafor når vi ivret etter å få møte alle de andre, men denne gangen hadde vi god tid. Vi rusla derfor bort til bussen og tok den for den nette sum av 14 Euro. Slettes ikke dumt når han far disket opp med snop fra kiosken og vi fikk sitte sammen helt bakerst som rampungene når vi var små.

Bussen tok en snau  halvtime og det tok oss fem minutter og rusle ned til hotellet vårt Subur som ligger helt nede ved strandlinja. Vi fikk dessverre ikke veranda ut mot sjøen, men hjørnerommet, så vi ser allikevel ut mot det blå hvis vi lener oss litt utover. Rommene er bittesmå, og senga likeså, men det er reint og har en en supervennlig staff.

Hotellet har egen sportsbar, så jada det blir plenty av fotball på oss her også. Vi startet der med burger og pizza i går kveld og tok deretter rusleturen rundt i nabolaget. Vi kom akkurat tyve meter bort i gata, for der ligger gågata med alle sine små barer og butikker. Vi bor altså midt i smørøyet.

Nå skal vi snart ta oss en liten tur ned på stranda, og sjokkere de andre badegjestene med de hvite kroppene våre. Målet er å få litt farge på leggene, men ellers så er vi ikke så nøye. Hasta la vista, dere, vi skrives snart igjen 🇪🇸

Vi hadde egentlig lov å sjekke inn seks kofferter, men tre fullstappa kolli fikk holde.

Joda, det gikk fint å ta buss også.

Flinke mannen min.

Klokka er ni på kvelden, og det er fortsatt lyst ute.

Utsikten fra rommet vårt.

Her ble vi sittende i går kveld, begge vendt ut mot den lille gågaten. Som å sitte på teater.

🌸Nina 🌸

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#ferie #spania #sitges #sommer

Barcelona, nu kjem vi 🇪🇸

Endelig på flyplassen!

Nå venter vi på å få komme ombord i flyet som skal ta oss direkte til Barcelona kl. 16:45. Jeg har egentlig ikke kommet i feriemodus riktig ennå, men regner med at den sniker seg innover på meg i det vi setter oss på flyet. 

Det har gått i ett sett hele dagen med å pakke, rydde og vaske hus. Jeg har ikke satt meg ned et sekund, for det er viktig at mellomstemannen Pelle synes det er stas og flytte hjem igjen. Han gjør nemlig egentlig ikke det, han trives best i det lille redet sitt, men nå trenger vi hjelp til alle dyra våre i de femten dagen vi blir bortreist.

Tenk det da dere, i morgen skal vi på stranda. Veldig rart å tenke på her jeg sitter og ser ut på gråværet her på Sola Flyplass. Jeg kom forresten på at jeg har glemt Backgammonbrettet hjemme. Litt surt, for vi liker best å spille med det gamle gode, så nå blir vi altså nødt til å kjøpe oss et nytt et så fort som mulig. Jeg holder nemlig ikke ut å være på stranda uten å gjøre noe. Har selvsagt med meg bok og ukeblader, men i god tradisjons tro må vi gamble litt også.

Skrives fra Barcelona, dere! 

Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#ferie #sommer

…og der dro hun avgårde!

Sees igjen om 22 dager Mille 🌸

Tenk, det da dere, 12 år og på vift helt ene og alene. Vel, ikke de første dagene, da er hun hos mommo i Oslo, men etterhvert bærer det avgårde på Frambu leir. Vi har vært ekstra flinke i dag, og pakket absolutt alt mellom himmel og jord som snuppa skulle trenge underveis. Alt er nøye merket med små “Mille” merkelapper, og vi har stiftet en utstyrsliste i kofferten, så hun vet hva hun skal ha med seg hjem igjen.

Hun har gledet seg til det her i hele seks år. Telt ned, og endelig er altså dagen her. I ti hele dager skal hun skape gode sommerminner med en rekke andre ungdommer i samme situasjon, og jeg gleder meg altså sååå til å høre om hvordan det har gått. Tenk hvis det blir så kjekt som hun tror, at hun vil gjenta det, år etter år. Det er lov å håpe, innstillingen hennes er nå i alle fall positiv til tusen 

Klem fra spent mamma Nina 🌸

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Tusen takk for syv helt fantastiske år!

Tenk det dere, nå har Mille tilbakelagt syv år på skolen 🌸

Vi som foreldre var nokså ferske i systemet da vi valgte å la den litt spesielle attpåklatten vår gå på vanlig skole. Vel, Lunde Skole her på Hundvåg var en “forsterket skole”, med en til to elever med spesielle behov i hver klasse, men jeg husker allikevel vi var veldig usikre på om vi valgte riktig den gangen. Burde Mille gå der eller bli tatt ut og kun gå med elever i en mindre klasse med tilrettelagt undervisning?

I dag høster vi fruktene. Vi angrer ikke et sekund på at Mille fikk gå på vanlig skole, vel og merke uten lekser forutenom litt lesetrening. Hun har hele tiden hatt assistent, som jeg er overbevist har gagnet de andre elevene også, og hun har på sitt nysgjerrige vis klart å henge godt med i timene. Hun har lært så utrolig mye på disse årene, samtidig som hun omtrent hver bidige dag har gledet seg til å stå opp og møte den nye dagen med stor iver.

Fra første dag tok vi foreldre ordet og fortalte åpent om Mille sitt syndrom. Hvordan det påvirket hennes oppfattelse, dømmekraft og besluttsomhet. Vi ba alle foreldrene om å snakke om Mille rundt middagsbordet, legge frem at Mille gjerne trengte litt mer takhøyde. Alle elevene har stort sett vært greie mot henne fra første stund, akseptert og inkludert henne med god hjelp av observante og flinke lærere. Det har selvsagt vært episoder vi gjerne skulle vært foruten, men alt i alt har Mille hatt det bra, og det dere, har vært det aller viktigste.

I dag hentet jeg en nokså trist Mille på skolen. Det hadde vært vanskelig å ta farvel med lærerne, følelsene flommet litt over der et øyeblikk der. Vi hadde derimot avtalt med en klassevenninne at jeg skulle hente dem og kjøre dem rett i stallen etter endt skoledag, så smilet lå ikke så langt unna når vi alle ropte i kor:”ENDELIG SOMMERFERIE!”

Gurimalla som tiden har flydd 

God helg, klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Ikke spør meg om hva jeg har gjort i dag…

God morgen 🌸

I disse Trolljeger-, topptur- og “jag sommerkroppen” tidene, forsvinner jeg. Det er ekstremt “inn” for tiden å være femti år og mestre utfordringene tyve- og tredveåringene gjør. “Drikk en shake og hopp opp på nærmeste høye fjell over tusen meter på førti minutter”, it´s easy peasy lemon squeezy. Eller kanskje ikke?

Nå må jeg innrømme at jeg aldri har vært tyve år og gått fjelltopper heller da. Jeg har vel aldri vært en atlet, og gymtimen på skolen var vel egentlig ikke favoritten. Der var jeg en streber, så jeg er litt stolt av å ha gjennomført “Trenerlederkurset” som valgfag på videregående. Det var nok min glansperiode, selv om jeg var en av de dårligste.

Bjørn Erik kommer hjem fra jobb. Det er ikke unormalt at han har vært innom tre fire storbyer i løpet av en uke, og han har alltid mye spennende å fortelle. Han elsker jobben sin, elsker menneskene han møter på sin vei, og han elsker å gjøre nytte for seg, hjelpe andre til en bedre hverdag. Han spør:”Hva har du gjort i dag da, snuppa mi?” Jeg tenker over spørsmålet en stund og svarer noe molefonken:”Ehhh, egentlig ingenting”.

Etter å ha kjørt en ivrig Mille til skolen, som skulle hele dagen i Kongeparken, dro jeg av meg BHén igjen, tok en smertestillende og fant 220 dyna mi og raggsokkene og la meg på sofaen. Jeg fikk besøk av en hund under dyna og to katter oppå, og sånn lå jeg mer eller mindre hele dagen. 

“Ikke spør meg om hva jeg har gjort i dag, er du snill, for da føler jeg meg så ubrukelig”. Min “topptur” var å få ordnet bursdagsgave til mamma og sendt den avgårde, og så har jeg ordna smed til hesten dagen etter at vi kommer hjem fra ferie. Ikke mye, men noe, og av og til så er det mer enn nok…

🌸Nina 🌸

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell