Overraskelsen som ankom i romjulen, forandrer Mille sin hverdagen til det bedre…

Ja, da var vi ved årets ende, dere ❤

Jeg har egentlig ikke tenkt å dvele så mye over det som har vært, men ser heller positivt på det som ligger framfor oss. Vi må leve i nuet, sette på bremsen og nyte det vi har. Vi har tak over hodet og mat på bordet, og ikke minst så har vi mer eller mindre helsa med oss. Vi er rett og slett en av de få heldige her i verden.

Mille er i lykkerus, hun er i ekstase, for hun hadde helt glemt hva NOF, Norsk Ortopedisk Klinikk, lovte henne sist gang de var i byen. De skulle gjøre alt de kunne for at hun skulle få det første skreddersydde skoparret sitt før nyttår. Det var meningen at første par skulle være ridestøvler, men det er såpass omfattende så vi gikk heller for et par vanlige sko for å få de testet. Mille ble faktisk ikke så lei seg, for de påtenkte ridestøvlene er allerede i produksjon. De trengte nye avstøpninger helt opp til kneet, og det har de fått, så drømmen går uansett i oppfyllelse ganske så snart.

De nye skoene sitter som støpt på foten hennes. Myke til tusen, men allikevel støttende der det trengs. Fotsengen, altså den spesiallagde sålen, er integrert i skoen, og kan derfor ikke legges i feil lenger og gi henne hodebry. Den tiden er forbi, så dette er en soleklar forbedring i hverdagen. Ikke bare føles de helt perfekte å ha på, de ser faktisk kule ut også. De er mer eller mindre prikk like Conversene, noe Mille aldri før har kunnet gå i. Nå derimot, svever miniungdommen vår. Skoene kom altså med posten nå, og det var jammen meg en flott måte å avslutte det gamle året på…eller rett å slett begynne det nye året med ❤

Da gjenstår det bare for meg å få takke for året som har gått, og ønske det nye velkommen. Takk for følget, gode diskusjoner, utvekslinger og erfaringer. I love you all a lot ❤

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #hverdag #jul

Årets siste sprell!

Heihei, dere!

Da har vi akkurat kommet hjem fra en lang dag i stallen og bursdagsfeiring hos en venninne. Nå skal det bli godt å synke ned i sofaen, for denne dama her er helt gåen. For i går var det fest. Fra tidlig kveld til lang ut på morrakvisten. Discodronninga vår Gitte fylte år, og dagen hennes har de siste åra alltid blitt feiret med en skikkelig romjulsdiscofest. 

Noen av gjestene var kreative og stylet seg opp etter noter med glitter og stas, mens denne dama her gikk i favorittplagget sitt…onepiecen. Komfort gikk foran glamour, og det var nå kanskje ikke så praktisk når noen av oss etterhvert ville på byen. Det var godt jeg hadde ikledd meg stor mumie jakke “dyna mi”, for da klarte jeg å lure meg forbi vaktene.

My hunk and I ble til krampa tok oss, till the bitter end, for ikke pokker om noen av oss backa ut og ville hjem når vi tross alt en sjelden gang går ut. Syngende med hver vår store pizza i magen, kom vi hjem til barnevaktene, og natta ville ingen ende ta. Klokka var nærmere fem om morningen før hodet traff puta, men da hadde vi tross alt gått tur med hunden og katten også. 

Det ble dessverre tatt veldig få bilder av kveldens begivenhet, jeg var nemlig mer eller mindre limt fast til sofaen og skravlehønene mine…

 

Jeg hadde selvsagt med meg julepresangen min fra Kristin og Dennis, discokuledrikkekopp…

Herr og fru bøllefrø, fjollsa…

Er dere klar for å avslutte året 2017 da dere? Jeg tenker det skal bli godt å få ryddet vekk jula nå og ikke minst bli kvitt alt av søtsaker som står overalt her. Mille skal få med seg restene i stallen i morgen. Simsalabim så er det vekk.

Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#hverdag #jul #venner

Harry Pepper lunsj…

God kveld, dere!

Tenk, i dag klarte vi å samle hele 14 stykker til lunsj i byen. Jeg var så absolutt ikke vanskelig å be, for venninnen vår Rikke som har flyttet til Halden var på snarvisitt og ville treffes. Det var herlig med skravletimer med jentene igjen, og denne gangen ble til og med Mille med. Minsten er egentlig ikke så begeistra for å sitte i ro så alt for lenge, men når hun fikk vite at de andre ungene også skulle delta, var hun velvilligheten sjøl.

Restauranten Harry Pepper har utvidet konseptet sitt og overtatt de 12 år gamle tomme sjøhuslokalene etter Nilsen og Vold. Råkult og stilig, så absolutt noe etter min smak. Sprekt design med fargeglade farger preger de seks etasjene, og utsikten til Vågen er jo helt magisk. Prikken over i-en og ungenes favoritt, på dagen vel og merke, er baren i underetasjen. De har husker, altså hengebenker fra taket, og de skal jeg så absolutt besøke neste gang jeg skal ut på sprell. 

Ikke sant palmeblad tapeten under her er helt fantastisk?! Jeg forsøker å overtale Bjørn Erik til å få den opp på en av veggene i stua her, har vært på utkikk etter noe lignende en evighet, og denne falt jeg pladask for. Råstilig!

 

Sjekk ut tapeten! Må ha, sant?

Monica sin lille Aiden var selvsagt også på plass…

I skrivende stund pakker mamma og gjør seg klar for hjemturen til Oslo. Trist, men selvsagt helt uunngåelig. Det store spørsmålet er om vi klarer å få katten Sofia inn i reiseburet. Hun kan ikke fordra det, gjør seg nok vrang til tusen, men jeg håper nå vi får det til så mamma får med seg bestissen sin hjem.

Håper dagen har vært god mot dere, klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Fortsatt i romjulshvilemodus…

Oioioi, bedre seint enn aldri!

Her hjemme er vi ennå i hvilemodus. Vel, Bjørn Erik er tilbake på jobb, men vi andre bor fortsatt i pysjen så sant vi ikke er hos Sol i stallen. I går slo vi derimot to familier i sammen og feiret andre juledag. Da kom finstasen på igjen, og vi mimret og koste oss rundt middagsbordet i hele fem timer. Tjukketia er altså ennå ikke over, vi tenker overhodet ikke over hva vi trøkker i oss. Vi storkoser oss og nyter hverandre.

Det er alltid kjekt å besøke Simone og Brede. Det er altså så mye nostalgi under det taket der, og jeg digger å gå rundt på skattejakt. I tillegg så har de jo også fått seg nytt husdyr, og som mange sikkert vet, er edderkopper Bjørn Erik sin store skrekk. Et par ganger ble det noe trekkfullt, for han hunken min kaldsvettet noe inni hampen mye så vi var nødt å lufte litt. Mille derimot overgikk seg selv og sin redsel, og klarte faktisk å sitte å småkose med lille frøken Solfrid.

Festlighetene er altså ennå ikke over for i år. I morgen er vi tretten til bords til lunsj i byen og dagen etterpå blir det tradisjonell romjuldisco hos ei venninne. Jeg prøver å få med meg alt ❤

 

Jeg håper av hele mitt hjertet at dere alle har det bra. At dere koser dere og skaper varme og gode minner ❤

– Nina –

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #jul

O, jul med din glede og barnlige lyst…

1. juledag, og den beste juledagen av de alle…spør du meg ❤

I dag er lufta gått ut av oss alle mann, på en god måte vel og merke. Forventningspresset er over, alle sommerfuglene i magen er sluppet løs. Så lenge man har barn i huset, så vil julaften alltid være litt spesiell, og i år som før var minsten overgira. Hun fikk det hun ikke trodde hun skulle få, og tårene kom ikke bare en gang…gledestårene altså. 

Vi har nok litt bortskjemte barn, særlig når det kommer til bursdager og jul. Det er utrolig kjekt å være litt ekstra snille mot dem disse dagene, for de har alltid satt så stor pris på det. De viser stor glede og takknemlighet over hver minste lille ting, og da ofrer jeg gjerne egne julepengepresanger til dem for å kunne oppfylle ønskene de gjerne har hatt gjennom hele året. De eldste vet gjerne hva de får, for der kreves det liste over hva de trenger, minsten derimot klarte vi altså igjen å ta på senga. 

Vi voksne hadde det også utrolig gøy under gaveåpninga i år. Takket være Kristin fikk vi oss en god latterkrampe. Fem små pakker lå inne i en større en, og vi fikk beskjed om å åpne de samtidig og ta gaven i bruk asap. Dusjhettene med dyremotiver var knallstilige, og ble selvsagt tatt på av oss alle (ja Pelle også) og så ringte vi ungene i Oslo og viste vårt store engasjement over overraskelsen. Den gode latteren gikk altså hele veien bort til Snarøya ❤

Gavene jeg fikk i år, var gitt med mye varme og omtanke. Jeg tror de fleste rundt meg har fått med meg at jeg fryser noe inni hampen mye for tiden, for jeg fikk flere pledd, raggsokker, tøfler og ny ekstra lang dundyne. Vi satt faktisk ekstra lenge opp i natt bare for å få tørket det nye sengesettet, så jeg fikk tatt alt i bruk. Ikke rart jeg sov godt og lenge i dag ❤

 

Nå skal jeg opp og hjelpe Mille-mor med å få de nye tingene hennes på plass på rommet hennes. Hun får besøk av en klassevenninne om få strakser, og er derfor helt i ekstase. 

Håper julen er god mot dere ❤

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #jul

Endelig er dagen her ❤

Goood julemorgen, dere ❤

Vi spratt opp med vekkerklokken i dag for å være i stallen tidlig og helt ferdige med hestestellet til Helle kom med rykende fersk julegrøt. Det er altså så koselig å starte juleaften blant disse nydelige skapningene, og vi er selvsagt ekstra snille mot dem i disse dager. Sol har egen julestrømpe, og den fylles til randen hver bidige dag. Vi kommer også til å la henne få hvile litt den kommende uka. Hun må selvsagt ut å strekke på beina hver dag, men vi tenkte mest å trene “Horsemanship”, og det er jo bare moro.

Nå er hele gjengen nydusja og har hoppa inn i pysjen igjen. Bjørn Erik har satt TV2 sin “Timmi gresshoppes julefest” på pause, så vi igjen kan få det med oss. Mille har faktisk bare sett dette en gang før, så hun er i ekstase der hun sitter med julestrømpen sin.

Ja, da var altså dagen her. Endelig er det jul. Ta godt vare på hverandre og nyt de kommende dagene ❤

* Nina *

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #hverdag #jul #hesterbest

God Jul ❤

Ho, ho, ho, nå nærmer det seg, dere ❤

I dag så tør jeg faktisk ikke å si hvor lenge jeg fikk sove, for det er regelrett flaut. For å si det sånn, jeg våkna opp til ferdig støvsugd hus og frokosten stod klar. Da var det bare å komme seg i dusjen for deretter å ta på seg pysjen…igjen. For denne dama skal heller ikke ut av huset i dag heller, for i god tradisjons tro har vi klart å bli ferdig i tide til lille julaften i år også. Bremsene er satt på, og vi tar livet med knusende ro. 

I skrivende stund er Bjørn Erik er akkurat ferdig med å bake sine berømte cookies og mamma har begynt på aller siste sort, nemlig kromkakene. Selv skal jeg begynne å pynte middagbordet til i morgen for alt må være på stell før vi drar ut i stallen og til Sol for å overraske henne med en julestrømpe full av godsaker.  

Så da kjære venner og trofaste lesere, er det bare å ønske dere en fantastisk fin jul ❤

Klemmer sendes i fleng, Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #hverdag #jul

Ydmykelsens time…

God kveld i stugo, dere ❤

For en herlig slabbedask dag, dere. Den snille forverten våre drar snart på en liten juleferie, så hun har vært med hesten vår Sol i dag og kommer til å ta hånd om henne i morgen og første juledag også. Derfor har mamma, Mille og jeg kun vært hjemme og kost oss. Mille vekte meg ved å spørre meg hvor kakeformene var, og da dere, drøyde jeg dusjinga, treiga meg skikkelig med vilje vel vitende om at jeg kanskje slapp å delta.

Jeg stod altså opp til et hus hvor alle var i fullt arbeid. Det ble bakt på alle kanter, og de var altså så godt i gang at jeg heller kunne styre og stelle med mitt. Jeg fikk pakket inn de siste gavene og ryddet vekk det siste rotet, så jeg kun har igjen å støvsuge og tørke litt støv i morgen. Bjørn Erik tok seg også av siste matshoppinga i dag, så nå er vi egentlig snart helt klare til nyte de kommende juledagene til det fulle.

Pippi og Mia ble forresten ofre for Mille sine rampestreker i dag. Vi har jo som sagt alltid hatt dyr i huset, og da har det selvsagt blitt en del unødvendig julestæsj kjøpt inn til dem også. Ydmykelses time var et faktum da de begge ble kledd opp i hver sin nissedrakt. Jeg tror derimot ikke dyr generelt liker denne form for behandling, så vi lot dem slippe unna alt ståheiet etter få minutter ❤

 

Mia stivna fullstendig…

Nå har vi fortært hvert vårt store stykke med delfiakake, og er snart klare for film. Det blir en del gamle slagere som går igjen år etter år, men vi forsøker å få sett noe nytt innimellom også.

Fortsatt fin kveld, dere ❤

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #hverdag #jul #husdyr

Fargeglad galskap!

Hallaisen dere!

Nå er det jul, dere ❤ Mamma og katten hennes Sofia kom med nattoget i dag, og Mille har hatt sin aller siste skoledag for i år. Bjørn Erik er i Kristiansand, men fra i morgen av, setter også han inn bremsen og tar seg noen dager velfortjent juleferie. 

Juletreet, vårt fargesprakende galskap står endelig ferdig pynta. Jeg har for lengst gitt opp den reine stilen jeg hadde før, hvor alt kun ble holdt i et par farger. Nå klæsjer jeg på alt. Hadde noen fortalt meg for ti år siden at det kom opp rosa og lilla dill på treet, så hadde jeg nok vært fort ute med et “yeah reigh ” og himla med øynene, men i dag elsker jeg alle de rosa flamingoene og de eventyrlige enhjørningene. Treet bærer også preg av alle reisene våre. Jeg er nemlig alltid på utkikk etter julepynt, selv sommerstid.

Nå krysser jeg fingre og tær for at kattene våre Mia, Lala og mamma sin Sofia lar all stæsjen få henge i fred, så den kan lyse for oss i alle sin prakt helt til trettende dag jul ❤

 

Nå har Pelle-mann kommet på besøk for mamma har laget kjøttkaker i brun saus og pottitter. Så absolutt ingen hverdagskost her i heimen, men så absolutt favoritten når besteforeldre tilbyr seg å lage. Mille er i stallen, og nå gleder hun seg over å kunne være der så lenge hun vil, men regner med at mamma sine kjøttkaker lokker henne hjem etterhvert.

Klem Nina
 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#mammablogg #hverdag #jul

Noe gammelt og noe nytt ❤

YES, i år er julelandsbyen på plass igjen!

I fjor var jeg ikke kreativ nok dessverre, og fant altså ikke ut hvor den tradisjonelle julelandsbyen vår skulle plasseres. Den har vært et fast innslag hvert bidige i år siden ungene var små, men når romdeleren i stua ble bytta ut med bjørkeskog, var det “no space” til den. Skikkelig kipt, den ble savne, men nå er den det første jeg ser når jeg kommer ned i stua om morningen.

Jeg fikk ikke plass til hele skogen, rådyra og Santa Lucia toget, de ble forvist til bjørkeskogen og kommer nok til å forbli der, men de viktigste elementene er funnet frem igjen. Jeg elsker de små eldgamle dukkemenneskene med filt til klær og miniatyr fuglenekene som Bjørn Erik sin mormor laget, og det er koselig å finne frem Betlehem figurene kjøpt i London for femten år siden. De knallharde sjokolade- og marsipankulene vi ikke rakk og spise for ti-tolv år siden er fortsatt urørte og har blitt til en snøball lykt, og jammen har marsipan grisene også overlevd. 

Det blir spennende å så om lekne Mia klarer å motstå fristelsen og lar alt dette spennende være i fred, det er i alle fall lov å håpe…

Om noen få timer henter eldstemannen vår Dennis mamma på Grefsen og får henne og katten hennes Sofia trygt på nattoget hit til Stavanger. Det skal bli godt å få de i hus så vi i sammen kan få gjort unna de siste gjøremålene her hjemme. Det er jo så mye koseligere å være to om disse tingene, særlig nå som Bjørn Erik jobber så mye.

Hvordan ligger dere an til jul da? Får dere kost dere innimellom slaga?

Skrives igjen i morgen, klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#jul