Vi kom så vidt i mål til forestillingen…

Endelig, Tor og Loke forestilling!

Det har vært en nervepirrende uke for Mille, når det kommer til prosjektet hun har holdt på med i en evighet nå. Hun har hatt en av hovedrollene i “Tor og Loke” forestillingen på skolen, men den dårlige formen hennes de tre siste ukene har gjort at hun mer eller mindre har vært fraværende på skolen. Først slo operasjonen i beina henne ut, og så en infeksjon som faktisk herjer ennå. 

Det var med tungt hjerte å måtte gi beskjed til skolen at Mille hverken kunne være med å øve eller delta på forestillingen i forrige uke. Vi trodde først vi skulle klare å få henne opp av senga for noen få timer, så foreldrekvelden kunne gå som planlagt, men neida snuppeline klarte rett og slett ikke å fungere. 

Mille var sønderknust, men kun for en stakket stund, for lærerne bestemte seg raskt for å ta hensyn til Mille sin helse og utsette det hele i en uke. Wow, hvor flott er ikke det dere? Vi ble så happy, for Mille har mer enn nok negativitet rundt seg akkurat nå, så dette var et kjærkomment positivt innslag. 

Bjørn Erik og jeg pustet lettet ut, og senket skuldrene over denne rause avgjørelsen. Vi trodde selvfølgelig Mille skulle blir frisk som en fisk på disse ekstra dagene, men neida der tok vi feil. Når jeg kom hjem fra London, var smilet gudskjelov på plass, men kroppen fortsatt ganske så skrall. Crpén hadde gått noe ned, men det var ennå tegn etter basilusker. Det hjelper heller ikke at hun neste ikke spiser noe, hun er bare en skygge av seg selv nå, så vi har fortsatt en hard kamp å kjempe. 

Ingenting kunne derimot stoppe Mille i går. Endelig ble det show og skuespill. Energinivået hennes var nådd bunnen, men hun klarte å gjennomføre sin rolle med glans. Hele to solosanger og to lange scener gikk knirkefritt, og vi som foreldre var altså så stolte. Hun var ganske så nervøs til tider, stressa nok litt mer enn nødvendig både før og under forestillingen, men det er vel litt av livet det også, eller hur? Det er godt å mestre noe man gjerne for noen år siden bare kunne ha drømt om, og litt nerver innimellom er bare sunt det.

 

Så stolte foreldre…

My girl…

Nå skal jeg kle meg for stallen. Det er en hel uke siden sist jeg red, og nå gleder jeg meg til å la tankene vandre på hesteryggen.

Håper dere alle har hatt en finfin dag så langt, klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Landa…

God morgen, godtfolk!
 

Ja, da var jeg på plass hjemme rundt spisebordet mitt igjen, og sitter og skuer ut i den vante kjære heimen. 

Vi var ikke hjemme før halv ett i natt, så det ble ganske så seint før vi fant senga. For jeg var jo helt nødt til å snakke på inn- og utpust til Bjørn Erik om alt det jeg har de siste dagene i London. 

Det frister veldig å reise tilbake til herlige Shoreditch. Jeg får mer og mer sansen for akkurat det stedet, og er på langt nær ferdig med å utforske område. Det yrer av liv der, og er så absolutt noe å anbefale hvis man som meg synes London sentrum med Oxford Street kan bli litt for masete i lengden. Jeg må faktisk snart ta meg selv i nakken og gjøre alvor av å skippe det kaoset å tråkke i de gatene der, for humøret er aldri helt på topp etter de besøkene der.

Jeg må innrømme at det har vært litt spesielt å være bortreist denne gangen med tanke på at Mille-mor ikke er frisk. Hun har vært sårbar over at jeg ikke har vært der for henne, men allikevel tapper ved å hele tiden ønske og unne meg å ha det kjekt. Pappa Bjørn Erik har heller aldri vært alene om ansvaret når hun har vært syk så lenge, men det har gått så bra så. 

Nå skal to kofferter pakkes ut, og et par maskiner vaskes i en fei, så “normalen” kommer på plass så fort som mulig. Tro det eller ei, men denne gangen har jeg faktisk med meg penger hjem igjen, selv etter å ha handla på taxfreeén. Jeg har selvfølgelig shoppa litt, men denne gangen var det faktisk viktigere å bruke tid på venninnene. Jeg skal selvfølgelig vise dere alt hva som har blitt med hjem, men Mille er faktisk fortsatt syk og ikke på skolen, så hun trenger meg.

Det første som derimot dukket opp nå, var disse fargeglade bildene jeg håper skal spre litt inspirasjon og glede her hjemme. Kjøpte de av en aldeles hyggelig kunstner/fotograf på Old Spitalfield Market. Han forklarte opphavet til alle “øyeblikkene”, og jeg synes altså jeg gjorde en fabelaktig kupp der og da. Er de ikke fine?

 

De to øverste bildene er fra Paris, og blir nok plassert i sammen da jeg synes de er i samme stil…

Fra Marokko

India. Jeg er ikke helt sikker på hvor jeg skal henge de opp, det får jeg tygge litt på til jeg har fått ramma dem inn.


 

Det gikk ikke å få Mille på skolen tidligere i dag, men nå skal jeg forsøke igjen. Hun trenger å få øvd på rollen sin i teaterstykket som skal fremføres på skolen i kveld. Egentlig skulle dette vært gjort i forrige uke, men da var snuppeline så alt for syk. Nå håper jeg hun klarer å holde ut i et par timer, så hun får gjennomført det hun har gledet seg så mye til i en evighet.

Håper dere alle er friske og raske og klare for dagen! Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Tenk at det finnes slike perler…

Hellu, hellu, fininger!

I dag var vi oppe og hoppet etter en superslapp kveld i går. Det var ikke mulig å hente seg inn etter den seine kvelden i forveien, så vi var alle enige om å ta en rolig hjemmekveld.

På dagen derimot, hadde vi for lengst booket oss inn på “Sketch Afternoon Tea“, en opplevelse helt utenom det vanlige. Jeg elsker te så til de grader, og trodde vel egentlig jeg skulle bruke litt tid på å sette meg inn i alt som omhandler akkurat det, men ble nok distrahert av det “rare” i dette konseptet. Dette miljøet var langt utenfor mitt vante jeg, men guriland så kjekt å få oppleve.

På Sketch blir man oppvartet etter alle kunstens regler. Man sitter i rosa plysjstoler, og får servert små sandwicher og kaker som kaster deg rundt på en smaksorgie uten sidestykke. I tillegg har de verdens kuleste doer. Det er en opplevelse uten like å tre inn i “eventyr-eggeland”, bare se selv under her…

Inngangspartiet. Alt er ekte, dere…

My flowergirl….

Kaviarmannen. Hans eneste oppgave hver bidige dag er å formidle og servere kaviar…

Ja, dere kan jo gjette hva hans eneste oppgave er hver dag er…

Ja, her har dere altså “do-himmelriket”…

Så snodig og merkelig altså…

Oppstilt? Ehhh, ja!

Jeg vil egentlig ikke beklage meg over litt for “magre” innlegg fra denne herlige turen vår, for jeg håper dere har forståelse for at jeg er i farte “all the time”. Jeg lover derimot å lage noen ekstra innlegg når jeg har “landa” igjen, forhåpentligvis langt uti neste uke en gang. 

Nå skal jeg bytte filler igjen, for nå er det musical på gang. Skrives mer i morgen dere, smaks!

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

“Electric Ballroom”, råeste plassen ever!

Wow, for en kveld!

Hvis dere noensinne skal til London, så sjekk ut om “Ultimate Power” skal opptre på fantastiske “Electric Ballroom” i Camden. Det er det mest ultraharry konseptet jeg har opplevd ever, men fyttikatta så morsomt. Bjørn Erik og jeg plumpa borti dette sist vi gang vi var her i London, og det var full klaff for jentene mine også.

Dette er en mimrekveld for rock listelåter fra 80-tallet, og hallo dere, hvem digger vel ikke det? Den ene høydaren etter den andre blir servert som perler på en snor, og stemningen går rett i taket. Vi klarte å haie til oss både luftgitarer og saxofoner, og til og med en mikrofon kom vår vei. Folk var elektriske, og jeg har aldri opplevd makan til allsang før. Et par ganger der rant faktisk tårene også…av nostalgisk glede.

Dette dere, er så absolutt et “must” hvis man år muligheten. Peace, love and Rock´roll, hva mer kan man ønske seg?

 

 

Nei, nå må jeg se å få liv i jentene her, for vi har faktisk spennende ting på agenda i dag også. See you all later!

 

Hugs and kisses from London

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Good morning, London!

Tenk, nå er vi her!

Nå inntas fellesfrokosten i en alldeles nydelig leilighet midt der alt skjer i vakre Shoreditch. Det er søren meg hele 22 grader allerede, og det var helt sykt deilig å ikle seg shorts og t-skjorte. Skravla går i hundreogti, for vi har ikke sett hverandre på over et år, så her sover vi så absolutt ikke bort dagen. Vi er faktisk allerede klare for sprell.

Denne dagen kommer nok til å bli ekstrem lang. Det er bestilt bord på Hakkasan seinere i kveld, og rett etterpå skal faktisk hele gjengen på skikkelig Rock´n Roll, vi har billetter til et meget spennende prosjekt .

Det ble litt kort innpå det her, men jentene roper. Nå skal vi ut og rusle i gatene og bare flyte med…

Leiligheten leverer så til de grader…

Vi har faktisk ingen naboer. Leiligheten er nok laget ut i fra en gammel fabrikk, og vi storkoser oss.

 

Skrives seinere! God helg!

 

Klem Nina

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Vil dere være med, så heng gjerne på!

Javel, da var alt pakket og klart.

Nå drar vi fem kvinns på tur til herlige Shoredish i London, Oslo´s svar på Grünerløkka. I følge værmeldingen er det meldt sol og hele 26 grader, så plutselig måtte den allerede ferdigpakka kofferten helomvendes. Hettegensere og tykke klær generelt er byttet ut med skjørt og t-skjorter, så nå satses det fullt på at blåhvite legger skal få lufta seg seg skikkelig.

Rikke og Jannicke flyr direkte fra Oslo, mens Tonje, Ranveig og jeg tar strake veien fra Stavanger. Jeg er altså så spent på om Airbnb leiligheten med den lille bakhagen, er så koselig som bildene viser, se gjerne her. Det viktigste er uansett den sårt trengte tiden jeg har lengtet etter med jentene. Endelig er det vår tur igjen, og jeg har ikke ord for hvor viktig det var at dette dukket opp på kalenderen nå. Jeg tror alle er skikkelig gira nå, det bærer i aller fall alle meldingene oss i mellom preg av.

Så heng gjerne på dere, London, here I come!

Fyttikatta! Takket være snill mann, er jeg denne gangen “loaded”…

Skoa er sikkert over tyve år gamle, men fortsatt det gjeveste jeg har, og som alltid pakkes med på tur…

Så ille har det altså blitt! Når en er noen måneder fra fylte 50, er ikke dette uvanlig tror jeg…

Reiseleder “Ninapina” er klar. Alle har klart å spare, så lommepengerkonvolutter skal snart deles ut…

Amalie har gjort meg superklar med nye vipper og Torunn har gitt meg noen helt magiske negler. Det er så stas å føle seg litt ekstra “pønta” nå man skal på tur…

Håret ser ikke så galt ut på bildene her ser jeg, men i virkeligheten har det blitt alt for blått etter hjemmeherjingen…

Jeg skulle nok ha tatt meg tid til å besøke min kjære venninne Andrea og fått fiksa fargen på håret før jeg dro også, men jeg var nødt til å prioritere andre ting denne gangen dessverre. Det viktigste nå, er uansett å senke skuldrene og bare flyte med i venninnerushet. Dere kan tro jeg gleder meg til å snart skulle plukke opp Tonje og Ranveig og fyke videre ut mot Sola flyplass. Tenk det dere, nå begynner eventyret snart, fullbooka med spennende opplevelser fra dag en.

Vi skrives i London, kjære dere!

Klem fra en megaklar, Nina-mor

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Reisefeber…

Nå er jeg klar, dere!

Kofferten er pakka og nesten alt er på stell her hjemme. London, here I come!

Det har vært litt spesielt å forberede seg til denne turen med en pleietrengende Mille-mor rundt seg, men nå ser det ut som om ting snur til det bedre. Mille har ligget til sengs siden søndag, uten å ha spist eller drukket noe, men nå får hun altså i seg litt væske for aller første gang. I tillegg har hun et ønske om å komme ned i stua, så da tror jeg sannelig hun er over den verste kneika. 

Hva synes dere forresten om epletreet denne gangen? Påskeeggene og alle de fargeglade fjærene har fått hengt på overtid, men nå hjalp Pelle meg med å ta de ned. Nå prydes det yndige lille treet til Mille (dåpsgave fra venninnene mine) med blomsterlys i stedet. Det er helt nydelig om kvelden, ser nesten litt kinesisk inspirert ut, særlig nå som treet i tillegg blomstrer. Tror allikevel det må litt mer stæsj på, før jeg er fornøyd. Jeg tenker jeg skal være på vakt, eller på jakt heter det vel, etter noen fargeglade fugler også. Tenk å funnet en lyskjegle med det “over pytten”. 
 

Nå driver han far og hjelper meg med en del småting, blant annet med å nagle de svarte gamle Conversa mine. Det vanskeligste å pakke til slik en “heisa-tur”, er sko, men et par sorte pimpa Converse gjør alltid susen, passer til alt.

Nei, dere, klokka er mye, og jeg har lyst til å fall til ro i armkroken til hunken min så vi kan se en nye episode av “The walking dead”. Herrejemeni så forbanna skummel og spennende den serien er. Vi har begynt på sesong tre nå, og det er jo ikke lenger zombiene som er de verste “folka” å komme ut for. Kampen for tilværelsen er jo så tilspissa og grusom, og jeg sitter som et stort spørsmålstegn etter hver bidige episode. Han som har skrevet det her må jo vært noe inni hampen gale Mathias. 

Nattinatt, dere!

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Ting du kanskje ikke visste om meg vol. 1

God kveld i stugo, dere!

Her er vi sykepleiere på skift. Mille ligger fortsatt til sengs uten særlig fremgang, og det er en kamp om å få i henne de pillene hun trenger for å få fortgang på “get well soon”. Nå klarer hun derimot å sove mye mellom slaga, og det er jo den aller beste medisinen. Hvis vi bare får henne til å drikke også nå, regner jeg med at hun snart er på beina igjen.

Jeg tenkte derimot jeg kunne invitere dere inn i en sånn morsom fjortis-greie, som veldig mange bloggere hiver seg på når de gjerne ikke har så mye å skrive om. Det handler om deling av dagligdagse ting, kall det gjerne små hemmeligheter. Så da kjører vi en liten liste på tre ting, ok? Let´s go!

 

 1. Jeg elsker ketchup…
  Jeg må til enhver tid ha minimum 4-5 flasker i huset “just in case”. Helst den helt vanlige til Idun, men digger også chili varianten. Er jeg ekstra heldig, har vi en utenlands i hus også, med karrysmak, og den kan jeg altså lage alt mulig med. Nå tror sikkert mange at jeg “ødelegger” hver bidige matrett med denne røde herligheten, og ja til tider gjør jeg nok kanskje det. Har venninner som passer på meg som en hauk, så jeg ikke tilfeldigvis putter en liten dæsj oppi både her og der. Ja, hva er nå favoritten “med ketchup”? Rista loff, med smør og brunost på…og en dæsj…ketchup! YES!
   
 2. Jeg var avhengig av nesedråper i hele 11 år…
  I januar 2016 var det nok. Da styrte nesedråpene hele hverdagen min. Julen 2015 ble en oppvekker, for da måtte jeg sette meg opp i senga 2-3 ganger hver bidige natt for å spraye meg. Jeg fikk ikke lenger puste når jeg sov, og jaget etter 6-timers søvnen ble et mareritt. Overalt i hele huset hadde jeg mitt lille lager, og jeg tør ikke å tenke på hvor mye penger jeg brukte på denne jævelskapen. Jeg var så til de grader avhengig, og var altså nødt til å ta et skikkelig oppgjør med meg selv.
  I en uke satt jeg mer eller mindre aleine i stua og pusta og pesa med åpen munn. Når det var som verst, skylte jeg nesebora med saltvann, men det hjalp ikke stort der og da. Psyken var nådd bunnen, men jeg ga meg ikke. Selv om jeg var som en narkoman, var det “nå eller aldri”. Jeg har ikke rørt en spray på nesten 1,5 år, og kommer neppe til å gjøre det igjen. Sliter fortsatt med nesa, blør mye og har faktisk ikke vegg inni selve nesa mellom nesebora, men det kan jeg fint leve med.
   
 3. Jeg bruker lite tid på sosiale medier…
  Helt sant, dere, jeg er nesten aldri på nett og klikker i vinkel når folk velger mobilen sin fremfor meg. Øhhh, det hørtes kanskje litt feil ut, men jeg blir faktisk forbanna. Jeg elsker macén og iPhonen min, men det betyr ikke at vi trenger å omgås “all the time”. Bloggen tar selvfølgelig tid, men når jeg er ferdig for dagen med den, legges alt vekk. Jeg har heller lagt meg til rutiner to ganger i døgnet hvor jeg går en runde og sjekker alt, som Instagram, Snap og evt. tilbakemeldinger på bloggen, men utover det, lar jeg alt ligge. Jeg kan nok med hånden på hjertet si at det er dette Bjørn Erik og jeg krangler mest om i hverdagen. Få nesa vekk fra mobilen asap!

  Min viktigste hylle på kjøkkenet…

Jøss, dette ble et tøysete innlegg, men det må da være innafor av og til? Tror kanskje jeg kan kjøre en runde i ny og ne med slike fakta, bli litt bedre kjent.

Fortsatt god kveld!

 

Klem Nina

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Min egen lille urtedrøm…

 

God mandag, folkens!

I dag skulle jeg virkelig ønske vi hadde den gode gamle ordningen hvor man enkelt kunne få legebesøk hjem. Mille har altså vært så dårlig i natt, og morningen likeså. Vi har derimot verdens herligste legefolk med oss på laget her lokalt på øya, så pjuskeline fikk seng å ligge i på legekontoret. Selve undersøkelsen var unnagjort på nullkommaniks, og selv om det var et ork for henne å komme seg dit, var hun tilbake i senga si på under en halvtime.
 

Det er et faktum at det herjer basilusker i halsen hennes, og kanskje også i det ene øret, så det var ikke til å unngå å begynne på penicillin igjen. Av erfaring fungerer det veldig bra, så jeg regner med at hun er på beina igjen til helgen. Det som allikevel er litt krise, er at Mille egentlig skulle stått på scenen på skolen i morgen og fremført en stor rolle i et skuespill hun har øvd på i månedsvis. Det er altså helt uaktuelt nå, for hun kan hverken synge eller snakke med “piggtråd” i halsen, så jeg er litt usikker på hva skolen kommer til å gjøre. Kanskje de rett og slett må utsette det hele, for jeg tipper det blir vanskelig å erstatte henne på så kort tid.

På slike “gråværsdager” er det godt man som blogger har litt annet “stuff” i bakhånda. For hvor fin er ikke det nye urterstativet mitt fra Ikea da dere? Jeg er ikke så inni hvilke urter man kan bruk til hva i matverdenen, men håper jeg lærer etterhvert. Det var forresten umulig å finne hele tolv forskjellige urter der og da, så jeg supplerte de tomme pottene med jordbærplanter, og jeg synes altså det ble så koselig. Eller hva synes dere?
 

De små yndige krittskiltene ble også hanka inn på Ikea…

Litt gressløk ble allerede høsta på 17. mai…

Stativet kan også “knekkes” på midten, så det kan plasseres i et hjørne…

Det må ærlig nevnes at jeg allerede har klart å drepe to av urtene. De fikk direkte sollys og ble også vannet rett ovenifra, rett på jorda i steden for at jeg pottevannet de. Altså tok ut planten og vannet tom potte. Blæ, blæ nybegynnertabba (hilsen bestis Tonje), men jeg lærer nok etterhvert. Urteplantene kjøpte jeg for en slikk og ingenting på Rema1000 til 10,- pr. stk., så jeg skal nok få bytta de ut ganske så snart.

God mandag, dere! Skrives mer i morgen.

Klem Nina
 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Vil Mille klare å komme seg i form til den viktige dagen på tirsdag?

 

Heihei kjære, supre lesere! Hva skulle jeg gjort uten dere?
 

Det er nemlig ingen hemmelighet at det er tungt å blogge for tiden. Jeg står dønn fast i et ganske så tungt sinn, så stakkars Bjørn Erik har tatt musikk på øra og begynt på prosjekter ute i hagen. Selv kan jeg glemme å hjelpe til med helsa jeg har nå, så det planlegges en del forandringer ute både foran og bak, som letter vedlikeholdet. Jeg kunne holde på med hagearbeid i timesvis tidligere, satt faktisk å klipte gresskantene med en vanlig saks, men det er historie. Alle bedene skal bort nå, de skal tettes igjen med belegningsstein, og rullesteinsbedet med stauder i bak, skal byttes ut med hekk i stedet. Nå blir det å satse på fargeglade potter i stedet, og ikke minst alle de herlige flamingoene mine.

Mille har som sagt vært hos vår kjære Hege i helgen, og jeg gledet meg til å se henne komme hjem og se reaksjonen hennes når pappa Bjørn Erik skulle rulle frem den nye sykkelen sin. Han hadde nemlig planlagt å ta henne med på en skikkelig rundtur rundt øya i dag. Dessverre kom Mille hjem full av feber. Ikke helt overraskende, siden Pelle har vært sengeliggende siden fredag. Stakkars snuppeline, hun fikk derfor heller nytt sengetøy på i senga, og ble putta til sengs med en gang. Hun har nemlig en viktig dag foran seg på tirsdag. Da skal skuespillet hun har øvd på i månedsvis fremføres, og det dere kan hun rett og slett ikke gå glipp av. Hun spiller en av hovedrollene, er altså så flink, så uansett form kommer hun til å stille den dagen. I morgen derimot får hun heller bli hjemme. For siden hun allerede har sovet i tre timer nå på dagen, regner jeg med at døgnet blir snudd litt opp ned. Jeg krysser i alle fall alt av fingre og tær for at hun skal bli fort frisk.

 

Undulatene Snow og Sunny var også nødt til å natte tidlig i dag…

 

Jeg er så glad jeg har mer Apocillin igjen fra siste betennelse i huden min, for ikke pokker om jeg kan bli syk nå. For absolutt alle hangler her nå, både Bjørn Erik, Pelle, Linni og Mille så jeg hiver dem inn uten å nøle. For nå er koffertene tatt ned fra loftet, for om fire dager er det tur igjen, “nothing´s gonna stop me now…”
 

Håper helgen har vært god mot dere, smask

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell