Det gikk ikke så bra…

God kveld, kjære dere…

Da har jeg fått hjem lille Pippi, med et bein mindre. Det gikk ikke å redde. Yorkéne har ofte dårlig beinbygning, og dette bruddet ville dessverre ikke gro etter tredje operasjon. I to timer i dag kjempet vår flinke dyrlege for henne, men til ingen nytte. Eneste utvei var å amputere.


Det var uhyggelig å få henne i fanget igjen. Såret er nemlig ikke bandasjert, så jeg var livredd for å komme bort i det. Hun peip og var helt utafor, og det hjalp ikke at jeg også begynte å ule. Jeg så nemlig aldri på amputasjon som et alternativ, fikk aldri vendt meg til tanken, men nå som det er gjort, aner jeg ikke hva godt jeg kan gjøre for henne. 


Det er viktig å ta frem et av mine favoritt leveregler nå:”Vi har tross alt vært heldige, for det kunne gått mye verre”! Tross alt så kommer hun jo fortsatt til å være den sprudlende, supersnille hunden vår. Hun er lett på tå, slank og fin, så jeg garanterer at hun skal bli akkurat som før, i alle fall nesten.

Det er helt absurd at man går så inn i en hund. Rundt meg nå, har jeg en venn som kjemper sin viktigste kamp mot kreften, en annen som våker over sin datter på sykehuset og en pappa som ikke lenger mottar livstegn fra sin datter. Livet er urettferdig for dem, ikke oss, vi klarer oss fint ♥

Klem Nina

#hund #yorkshire #terrier

Pippi, round three!

God morgen!

Da var det mandag igjen gitt. Ungene er sendt på skolen og jeg tar farvel med lille Pippi-luska. Bjørn Erik tar henne med seg til dyrlegen nå. Hun skal operere beinet sitt for tredje gang siden det knakk i sommer. Før helgen skulle metallbitene som var operert inn taes ut, og sjokket var stort når ingen verdens ting hadde grodd.


Nå håper jeg virkelig den flinke legen vår får det til. Savner å ha med den lille apekatten vår på lange turer. Vi tar henne med nå også, men er nødt til å bære henne på de vanskeligste partiene.


Går sånn nogenlunde greit å fortsatt ha henne med overalt, men merker jeg må passe ekstra nøye på henne. Livredd for at hun skal bli utsatt for noe som gjør at hun får vondt…

Tvi, tvi Pippi! Måtte det gå bra denne gangen ♥

Klem Nina

 

#yorkshire #terrier #hund

Et steinkast unna paradis…

 

Jøss, detta var sein blogging. Klarte å forspise meg på tur i dag, og ble så dårlig at jeg måtte finne senga noen timer…what a waste (å sove bort kvelden altså)!

Det er så flott med Facebook, for noen venner meldte i morges at de skulle ta med ungene og stikke på tur til Trollskogen. Da var vi ikke seine med å henge oss på. Sola steikte og pokker heller, kan jo ikke sitte inne da. Frem med alt man har av digg i skapet, og komme seg de få meterne det er bort til skogen.

Sekken med telt, sovepose og et lass av dukker ble pakka.


Teltet måtte opp først. For når ungene har det bra, ja da har vi voksne det bra også.


Ikke lørdag i dag, men av og til er det lov å gå på en smell…


Alltid like spennende å se hvem som dukker opp i Trollskogen når enn annonserer det på Facebook. I dag ble vi en fin gjeng på 14 stykker, stort og smått.

Mille og Mie storkoste seg i hverandres selskap ♥


Tuppene koste seg også ♥


Så klart vi må ha Troll-Gott i Trollskogen vår.


My hunk, grillingkongen!


Helt genialt å ha med seg jekkestropper. Disse pappaene vet å få disse ungene våre sysselsatt.


Lille Mie-bie, elsket det!

Dette ble en deilig dag for alle. Jeg endte som sagt opp med å overspise. Er ikke så vant til å spise så mye av gangen lenger, men i godt selskap tenker man ikke alltid på hva man putter i seg. Jeg åt og åt, og plutselig sa det stopp. Tooooo late! Fikk mageknip og spøy som en gris. Godt man alltid pakker med seg wipes…

Nei, nå er det natta. En spennende uke i vente, som skal avsluttes med tur til München. Har aldri vært på Oktoberfestivalen før, så dette gleder vi oss til.

Nattinatt, klem Nina

PR-kåte? Nish…

Åhhh, du deilige lørdag. Nå har roen senka seg i stua til familien Thorsen. Det ble en fuktig kveld i går, men det har ikke stoppa meg i dag. Jeg var tidlig oppe og gikk tur. Nå derimot, har vi fortært deilige kyllingvinger og er snart klare for haugevis av sjokolade, chips og brus. Det er fråtsedag!

Det var litt rart å gå i butikken i dag, når  dette møtte oss i kassa. Vi visste selvsagt at vi skulle i avisen, men ikke på forsiden!


Jaja, det var bare å få på seg solbrillene og stikke til fjells! NEIDA, herrejemini, det var jo ikke noe usant i den artikkelen. Vi kan fortsatt se folk i øya.


Dere kan jo gjette hvem som ble “grusa” her?


God reklame for bloggen min, supert!

Nei, nå skriker sjokoladen på meg! Kos dere!

Klem Nina

 

#robinson2013 #poppe #RA #rogalandsavis #reality

Luxus Leverpostei løfta taket!

God morgen!

Wow, i går var det hæla i taket! Møtte de herligste jentene mine fra Randaberg og bestis Tonje tidlig på byen. Det er ikke så mange i vennegjengen som er så stor fan av Kvinesdalbandet Luxuz Leverpostei, men vi elsker dem! Man må ha en stor porsjon ironi innafor når sanger fra album som “Bare ræva”, “Tarmgass” og “RØLP” skal synges, og det har vi massevis av.


Stille og rolig på Munken noen timer før vi tok turen videre på Beverly…

Eldstemann Dennis stakk også innom en tur ♥Og så sang vi da, for full hals. Taket løfta seg: “Jeg er bare 4 år, det er så lite jeg forstår…men det jeg vet, ja det vet jeg godt”

You and me forever ♥

Det ble ikke seint i går, så nå er faktisk familien Thorsen klar for tur til Månefossen. Kos dere, så skrives vi seinere…

Klem Nina

Harry sa du? Ohhh yes!

 

God morgen!

Nå er vi snart på vei til Østerlide, barnehabilitering med Mille. Vi skal få hjelp av en sosionom med en søknad til NAV som vi tidligere har fått avslag på, samt bli kjent med ny lege. Deretter skal jeg møte fineste bestis Tonje på Café Sting hvor vi får fint besøk av Jorun fra Flekkefjord.

Men den deilige starten på helgen slutter ikke der. Kl. 18 presis blir det å treffe Randaberg-gjengen i byen. Vi skal på Luxus Leverpostei konsert litt senere på kvelden, noe av det morsomste jeg vet. De er så til de grader “harry”, så jeg vet jeg kommer til å ha vondt lenge i lattermusklene, gleder meg!

Men mens vi snakker om “harry”, sjekk her hva vi har fått oss! Er ikke dette snålt?!


Tungt reinsdyrhode i gips på veggen, har dere sett noe så kult?! Vi har det så minimalistisk her hjemme, sjekk http://ninasprelllevende.blogg.no/1379052040_stua_vr.html, kun litt rødt som bryter i alt det hvite. Det er ikke alltid så enkelt å få noe til å passe inn, men dette måtte jeg ha.


Tviler på at jegeren i familen, altså svigerfar, synes dette er særlig fint. Han hadde nok foretrukket noe “ekte”, med dette holder lenge for meg.

Nei, da får en sette hjulene i gang! Kjenner at dette blir en god dag. Helg er det også, herlig!

Smaks, Nina

 

#interiør

Gutta danser etter MIN pipe!

For en dag!

Bare kort innom. Venter på at Rogalands Avis snart entrer dørene her etter at VG har vært her tidligere i dag. Blir så spennende å få fremme Mille sitt Sotos syndrom. Få det frem og ut til folket. RA reportasjen blir noe helt annet, så nå er det klesskift på gang, litt mat og så på´n igjen, kjempe artig!

Sjekk hva gutta mine fikk i dag!


Det har liksom blitt en tradisjon å spandere denne moroa på Dennis og Pelle og i år ble det intet unntak. MEN, for pokker altså, de må jo gjøre noe for det, kan ikke bare få og få, eller hur? Nå skal gresset klippes og trampolinen pakkes fint ned. Skulle vel bare mangle?


De var ikke seine med å komme hjem i dag, og de blir vel hjemme noen dager fremover nå tenker jeg…

God middag! 

Klem Nina

Jentene i klassen sier jeg er penere uten briller…

I dag er det ekstra hverdagslykke i heimen, Mille har begynt med linser! Etter å ha øvd seg en hel uke, fikser hun dette helt alene, kjempeflink!

En måned før skolestart for 2 år siden fant legene ut at Mille ikke så særlig bra. Etter nøye testing viste det seg at hun var + 5,25 på begge øynene, og vi var i sjokk! Stakkars lille engelen vår som hadde gått uten briller i så mange år allerede. Godt det kom på plass før skolen startet.


I ferien rundt middagsbordet sa Mille plutselig:”Jentene i klassen synes jeg er mye søtere uten briller”. What?! Ble veldig irritert og skuffa der og da, men jeg fikk faktisk en rask forståelse av at ingen hadde mobbet henne eller vært stygge med henne, det var kun en ærlig observasjon. Som foreldre var vi selvsagt ikke enige, vi synes hun er kjempesøt med brillene sine, men Mille var veldig enig med jentene. Så der og da bestemte vi oss for å se hva vi kunne få til når vi kom hjem.

Øyelegen til Mille var klar i talen. Så klart hun kunne få linser, så sant hun klarte å sette dem i og ta de ut selv. I tillegg var det superviktig at vi valgte engangslinser. De hadde nettopp hatt to tilfeller hvor barn hadde fått stygge infeksjoner uten at det var blitt oppdaget, så dette var et av kriteriene. 

Den første gangen hun skulle ta i linsene selv, brukte hun hele 45 minutter. Stakkars liten! Øynene ble såre og røde, men hun ga allikevel aldri opp. I dag fikser hun det på første forsøk, og hun går hele dagen med dem uten problemer. For en lykke!


“Lurer på om de ser forskjell på meg i dag, mamma?”

Med ekstra linser i sekken og selvsagt et par briller også, var det ei skikkelig gladjente som tok farvel i dag. Det blir moro å høre hva hun har å si når hun kommer hjem ♥

I dag skjer det forresten andre spennende ting her hjemme også. VG kommer og skal intervjue Mille og oss om tilstanden Sotos syndrom, så nå er det litt sommerfugler i magen på alle mann.

Ha en fin dag, klem Nina 

 

#barn #linser

På tide! For noe dritt!

 

God kveld i stugo!

Jeg elsker akvarium! Har hatt det hele livet og det gir meg en indre ro å ha fisker å hvile øya på. Det har vært en kjempeutvikling på dette de siste åra, særlig utseende messig. Elsker mitt 2 år gamle BiOrb akvarium på kun 60 liter. Stilrein design, som passer utrolig godt her hjemme.

Men pokker også, slik så det ut når vi kom hjem fra ferien! Hello, er det noe liv der inne?!


Nei, ikke noe særlig, helt dødt!


Frem med bøtta, her må alt tømmes og skrubbes!


Det fine med å ha et så lite akvarium er at man kan ta det med seg ut å vaske det, hvis man har muligheten da. Frem med hageslangen og svamp. Lyril håpet på rester av fisk, men ble skuffa.


VOALA!

Fem tøffe tigerbarber har fått flytte inn. Hvis de trives får de kanskje fem familiemedlemmer til etterhvert. Fisk er i alle fall kult…synes jeg 🙂

Snakkes, Nina

#akvarium

SUS besøk i dag…

Hei fininger!

I dag ble det sein blogging, men her har det gått i hundreogti. Siden minstejenta vår Mille har Sotos syndrom, er det mye som skal på plass nå ved skolestart. I dag var det på tide å besøke sykehuset og ta en skikkelig gjennomgang.


Mille var ikke skeptisk eller redd for hva dagen ville bringe, for vi lovet henne at hun slapp sprøyter denne gangen. Egentlig litt rart at hun tar det så avslappa, for her har hun mange dårlige minner å se tilbake på. Alt er glemt så lenge hun får leke litt.


Nå er det egentlig sånn at Østerlide barnehabilitering har tatt over for SUS barnepoliklinikk, men vi har ennå noen små medisinske ting som oppstår med jenta vår som vi synes sykehuset bør stå til ansvar for. Godt at de møter oss på det og tar i mot oss med åpne armer.


Snart 8 år gammel, men rager allerede 148 cm over bakken. I tillegg har hun 39 i sko. Ikke alltid like lett når ting går så fort. Bruker klær til en 14 åring…


Det ble en koslig dag på sykehuset. Vi fikk gått i gjennom masse. Nå skal legen ordne MR av hode her i Stavanger, for å sjekke at svultsen fortsatt holder seg ødelagt og ute av syne. Deretter blir det ny runde med ortoped, foten og storetåa må under kniven igjen. Godt å vite at vi igjen får den hjelpen vi trenger til prinsessa vår ♥


Da var vi hjemme igjen. Kun en time igjen av skoledagen, så vi tar en velfortjent pause og fri resten av dagen. Kor senere i kveld, alltid i farta!

Klem Nina