Ål you need is love!

Heihei igjen, kjære dere!

I skrivende stund kjører Bjørn Erik og jeg Stavanger-Gardemoen, og for å få tiden til å gå, koser jeg meg med bildene fra ferieuka vår på Topcamp Hallingdal. Det kommer flere innlegg fra den minnerike turen vår, og de blir som det her, bildedryss i massevis.

Det er ingen som drar seg lengre om morran enn hun her. Mille stortrives like mye på telttur som oss. 

Vi lagde langbord mellom teltene og spiste alle måltider i sammen med familien til Jannicke og Vibecke.

Selv om venninne Ranveig, sjefen sjøl, jobbet lange dager, kom hun stadig innom og sjekket at vi oppførte oss. Neida, vi er godt skolert, men det var kjekt å endelig se blidfisen vår igjen.

Et av høydepunktene til ungene våre er teaterforestillling “Tråll”. Sånn passe skummelt, morsomt for både store og små og selvsagt med en skikkelig finfin slutt. Stykket vises to ganger i uka, og minsten vår klarte selvsagt å få med seg begge.

Mille er som sagt storfan av denne gjengen, så når skuespiller Jesper Malm plutselig var å se i restauranten, sneik hun seg til en hilsen (hun er lik mammaen sin der). 

Gjengen vår sier ikke nei til musikkbingo eller quiz, og går alltid inn for å vinne.

Ranveig måtte lage hele 60 milkshake den kvelden her.

Det er en rekke ting å gjøre for de små på dagen, og opplegget rundt ungdommene denne kvelden her falt virkelig i smak for jentene våre. 

På neste års camping skal jeg stjele med meg den lille krabaten her. Dere kan tro jeg ble glad når vi plutselig fikk besøk av trioen fra Drammen.

Ranveig sin Henrik i farta, med hele flokken vår med på lasteplanet.

Aldri kjedelig å vaske opp med han her.

 

Naturens badeland

Hallaisen!

Koronaviruset er og blir noe forferdelig drit, men det finnes faktisk en god ting å trekke frem i all denne elendigheten, nemlig de fantastiske Norgesferiene vi alle har måttet velge i vårt langstrakte flotte fedreland. Jeg tror neppe vi hadde landet i Hallingdal uten denne pandemien, vel vi ble selvsagt lokket av det å ha en venninne som driver dette stedet også, og nå ser det altså ut som om campinglivet en uke hver sommeren blir en tradisjon for meg og noen av oss i venninnegjengen.

Det er heller ingen hemmelighet at alt blir så mye bedre når værgudene også er med oss. Vi har hatt strålende sol fra morran til kveld gjennom hele uken utenom en liten etterlengta regnskur i går, så badetøyet har blitt flittig brukt. Vi har brukt Topcamp Hallingdal sin egne badeplass mest, men det å kjøle seg ned i Gol sitt badeparadis, Glitre Friluftsområde, er også noe jeg kan anbefale.

Dette er naturens eget badeland. Kulper og små stryk i forfriskende klart kaldt vann. Minsten Mille klarte selvsagt å bli tatt av strømmen der et lite øyeblikk, men vannet var jo ikke særlig dypt, så hun tok raskt tilbake kontrollen ved å plante beina i bunnen.

På land rigga oss til rundt en benk, og all verdens god snack og brus ble servert. Da jeg lå der og koste meg på pleddet med minsten Mille ved min side, kom jeg plutselig på gode ungdomsminner fra badeplassen “Stemmern”. Jeg kommer aldri til å glemme disse fine stundene med venninne mine hvor vi badet dagen lang og lå og delte matpakker og saft og leste Tuppen og Lillemor, og etterhvert også bladet Romantikk. Da hadde vi høytlesning og kniste rundt den faste spalten “Mitt første kyss”, så koselig ❤️

 

Vårt ferieparadis

En nydelig god morgen, ønskes dere igjen fra Hallingdal ☀️

Nå må tiden virkelig stoppe opp litt synes jeg, for nå fyker dagene her i Hallingdal Feriepark avgårde så alt for fort. Vi kaster overhodet ikke bort tiden, vi er oppe tidlig og legger oss seint, men ingen av oss 10 campere har lyst å tenke på at det kun er tre dager igjen i dette flotte paradiset.

I forhold til i fjor legger vi lite planer for dagen. Værgudene er så absolutt med oss denne gangen, tenk hele 30 grader i går, så det viktigste er vel egentlig bare å få avkjølt oss litt i ny og ned. Vi har nydelig badeplass rett borti høgget her. Forfriskende fjellvann som vekker en skikkelig opp, og det er stor stas med stupebrett og ikke minst flytebrygge som ungene selvsagt tar som en stor utfordring å svømme frem og tilbake til.

Kveldene går til grilling og plapring rundt langbordet vi har rigget opp mellom teltene, og mens vi voksne holder fortet, fyker ungene rundt omkring. For å si det sånn, ungene kommer til nød innom for å spise litt, og Bjørn Erik og jeg legger oss faktisk før snuppeline kommer ruslende (les fykende på el-sparkesykkel) rett over midnatt. Da skal det nemlig være ro her i leieren, og det overholdes faktisk av alle som bor her. Kanskje ikke så rart, for all denne friske fjellufta tar jo på. Litt søvn innimellom er et absolutt “must”.

Nei nå må jeg avslutte, for Bjørn Erik i gang med egg og bacon og nok en solrik dag er i anmarsj. Jeg fikk også verdens fineste melding akkurat nå, Falk er på vei, og jeg gleder meg altså så til å vise han alt dette fantastiske stedet har å by på.

Vi skrives snart igjen, og husk i morgen snappes det på “Mammabloggerne”, så det blir det mye “live”.

Nyt dagen dere ❤️

 

Gamlisser våkner tidlig fordi de må tisse…

God morgen fininger ☀️

Har dere sett noe så vakkert?

En soloppgang over elva er jammen meg ikke dagligdags, og takket være en blære som melder seg på grytidlig om morran, får jeg oppleve dette magiske helt ene og alene. Jeg kunne selvsagt krøpet inn i armkroken til Bjørn Erik igjen etterpå, men jeg foretrekker faktisk denne morgenstunden i eget selskap.

Endelig er vi altså på plass her i Hallingdal i sammen med våre kjære venner. I år ble vi seks voksne og fire barn, og er vi heldige får vi slått ihjel noen timer med sjefen sjøl her oppe også og hennes bedre halvdel. Det er derimot ekstremt travelt her nå for vår venninne Ranveig og Henrik her i Topcamp Hallingdal, men vi skal så absolutt få til å treffes.

Dette blir garantert en finfin uke. Tre telt tett i telt, med alt ungene kan ønske seg i gå avstand. Når ungene har det bra og stortrives har vi voksne det også prima. Hva mer kan man ønske seg?

Jeg ønsker dere alle en flott start på uken, og hvis ønskelig så følg meg gjerne på:

Snap: ninasprell
Instagram: nthorsen

Sommeren så langt ☀️

Da var det jammen meg ferie for oss også, og i skrivende stund kjører vi mot ferieparadiset vårt, Hallingdal Feriepark. Der skal vi boltre oss med gode venner en ukes tid, og dette er i følge minsten Mille året høydepunkt.

Sommeren så langt har vært veldig fin, rett og slett deilig travel. Vi har nemlig hatt to perioder med besøk av eldstemann og hans lille flokk. Jeg har vært farmor på heltid, og nå begynner den lille krabaten vår virkelig å få personlighet som sjarmere oss i senk. Han lærer seg nye ord hver bidige dag, gjør seg derfor forstått i det meste og det er altså så stas. I tillegg er han verdens beste lille turkamerat og jeg har derfor igjen fått øynene opp hvor fint vi har det i nabolaget vårt. Jeg har gledet meg hver dag over å lange av gårde på tur. Falk har staket ut kursen, mens jeg har løpt etter i en fei. For å si det sånn, gode joggesko er virkelig et “must”, for man får virkelig kjørt seg hvis man skal klare å holde følge med han.

Ellers har vi vært mye med familie og venner, feiret bursdager, gått ut og spist, vært på stranda og hatt dyr rundt oss som vanlig på alle kanter. Mille har som vanlig bodd i stallen og også vært på rideleir, samtidig som hun innimellom har hjulpet meg her hjemme med resten av flokken. Jeg er fortsatt godkjent som hundehjemmekennel, men satte profilen min på pause når Mille fikk vesle Poppy. Kunne derimot ikke motstå fristelsen av besøk i en uke av hunden Oskar, og i går fikk vi gleden av å passe vesle Wilma også.

Det har altså vært liv og røre hjemme i ukevis, men nå som Pelle har flyttet inn for å passe kattene og fuglen, regner jeg med at det roer seg betraktelig. Vi har det forresten ganske så chill her i bilen nå også, for Hege ville gjerne ha selskap av Pippi og Poppy mens vi er borte. Misforstå meg rett, jeg elsker å ha med våre tre- og firbeinte på ferie, men nå mer frihet til å kunne gjøre akkurat hva jeg vil. Vi går nemlig aldri fra hundene i teltet, så det har hendt jeg ikke har kunnet være med ut å spise, men nå blir det deilig pizza og quiz på meg også.

Nei, da skal jeg spørre Bjørn Erik om han vil ha en kjørepause, få på en podkast og ta fatt på de siste mila. Dere får ha en fortsatt finfin søndag, nyt den, og så skrives vi snart igjen.

Klem fra Nina som er i skikkelig feriemodus nå ☀️ 

Oskar

Vi var fem familier som møttes på stranda for å bestille pizza og se ungene boltre seg i vannkanten.

Mille synes det er stas å tulle med at jeg nå er minst i flokken med mine 174cm.

 

 

 

 

Nei, nei, nei ingen bading på den divaen her!

God søndag, kjære dere.

Her hjemme har vi i skrivende stund slapper vi av og har beina på bordet mens vi humrer og ler av Amazon Prime serien “Clarkson´s Farm” som har fått hele 8,8 score på IMDB. Den handler om den tidligere Top Gear programlederen Jeremy, som blir bonde. Utfordringene står i kø, og han er altså så klønete og uvitende. Det høres kanskje ikke så morsomt ut, men vi ler i alle fall godt.

Ellers så må jeg jo nevne at vårt vesle barnebarn Falk er på besøk igjen, og nå skal vi få være besteforeldre i en hel uke. Mamsen og pappsen skal på jobb, og det er altså så stas å endelig skulle få ha han helt for oss selv. Huset er gjort om til en gigantisk stor lekegrind, uteplassene også, og nå høster vi fruktene av at han far har laget hekk bak med to nye porter. Falk får lov å løpe inn og ut som han vil, og har allerede blitt en flittig liten kokk i lekehuset der han lager de deiligste retter til farmor og farfar. Eller rettere sagt, vi får en plastikk banan eller en drue.

På fredag var det derimot duket for litt aleinetid for hu farmor. Fineste Simone har nemlig fått seg et gigantisk basseng i hagen og hun inviterte altså til en aldri så liten dukkert. Jeg var selvsagt ikke sein med å takke “ja”, særlig når det skulle drikkes bobler i tillegg. 

Det er rett og slett magisk å kunne møtes på den her måten. Så avslappende og ukomplisert. Skravla går i hundre og latteren sitter løst, og det spises snaddermat på inn- og utpust. Prikken over i-en var selvsagt å få plaske i bassenget, men jeg må innrømme at jeg ikke dyppet stortåa en gang. Jeg hadde nemlig akkurat teipet på plass puppene igjen, og stod derfor over denne gangen. Jeg var også livredd for å fryse etterpå, pyse som jeg er, så da stod jeg heller for skravlinga på sidelinja i stedet.

Fredagen kom og gikk, og det fine med det hele var at vi alle kom hjem tidlig så vi kunne stupe fornøyd til sengs i normal tid. For dagen etter var nøye planlagt, da var det duket for nok en koselig “Falk og farmor dag”, og i et forsøk på å sette ord på hvor mye jeg gledet meg, så lå jeg altså våken i to timer og ventet på at han skulle våkne så jeg kunne ile inn for å hente han. Det gjør jeg faktisk nå også, venter og venter på at hvilen hans snart er over, så vi igjen kan finne på noe sprell. Det er forresten ekstra kjekt i dag, for han farfar er også med leken ❤️

Vi har alltid tid til litt Facetiming i all moroa.