Disco på gang, både for store og små!

 

Nå går det unna her hjemme!

Han far vasker vinduene, for i morra er det jo frem med julestjernene. Mille skal i bursdag, på diskotek, og selv må jeg freshe meg opp selv for jeg skal jo på date. I mellomtiden skal Bjørn også hente foreldrene sine på flyplassen, levere Mille i den bursdagen og ordne seg selv. Phuuuu, men gud så gøy, for en dag dette kommer til å bli!


Dere er enige med meg, at vinduene må vaskes før stjernene henges opp? Tre ganger i året skjer det, til jul, påske og 17 mai. Kommer ikke på tale å sluntre unna.


Dyra er dovne tilskuere…

Mille spurte pent om å få sminke seg. Ville ikke nekte henne det. Første jentediskobursdag. MEN kjente på det! Alt for tidlig, så det blir med denne ene gangen.

Nei, da får gamla også komme seg i dusjen. Allerede kl. 16 skal vi entre byen så jeg lurer spent på hvor lang denne kvelden kommer til å bli.

Kos dere videre, klem Nina

 

Har du lyst på julekort?

 

God morgen!

Søvn er tydligvis oppskrytt. Mille og jeg har allerede spist frokost og er godt i gang med dagen. Egentlig dumt å ikke nyte godt av skolefrie unger som sover lengere, for i dag skal han far og jeg ut på årets siste date. Noen timer mer med søvn hadde  vært tingen, men å ligge å dra seg når man egentlig kan gjøre nytte for seg med koselig juleforberdelser, er bare tull. 

På med masse stearinlys, på med tevannet og frem med julekortene. Skal sende 110 kort så greit å få begynt.


Kan røpe at i år er kortene rosa, og vi har forsøkt å få frem et viktig poeng.


Har gjort det enkelt i år også, og fått bestilt inn avsenderklistrelapper. 


Så satt vi her da, i mørke morgenstuden. Mille, Pippi og jeg. Koser oss med deilig frokost og selvfølgelig sjokomelk, er jo lørdag, juhuuuu.


Har du forresten lyst på julekort fra familien Thorsen? Har 5 stk. til overs, så send meg gjerne adressen din på [email protected]. De fem første sender jeg gjerne til ♥

Ha en riktig fin lørdag, klem Nina

 

#Julen

Kalenderne er å plass!

 

Da har roen senka seg i heimen og han far har starta på tacoen. Jeg har fått pakket inn 48 julekalendergaver og fått hjelp til å henge de opp av Bjørn Erik. Har over lang tid handlet inn små nyttige gaver, men det blir en del snop også må jeg innrømme. 


På tjukt hampetau har Bjørn Erik hengt store runde ringer i 12 knuter. Øverste ring er hengt på krok i taket og to og to pakker bundet fast til dem.


Tidligere har vi hatt tre tau hengende ned fra taket, og jeg synes det er gaske så dekorativt og koselig. Dennis som nå er 22 år og bor 2 min. unna fikk som tidligere nevnt DENNE varianten i år, så nå når vi kun har to tau hengende har vi fått plass til akvarium i tillegg.

Pelle på 16 år får altså mest snop, men til Mille har jeg spart opp gaver i månedsvis. Kjekke filmer, perler, penal, fargeblyanter og selvfølgelig snop på lørdagene blir nok tatt vel i mot.

Tacotime!

Klem Nina

Åhhh, Babor lykke på gang!

 

God morgen, kjære lesere!

Tenk endelig fredag! Jeg har en spennende helg å se frem til. Mannen slapp å dra offshore i går, så vi skal på date i morgen. Juhuuuuuuu! Får omtrent ikke se han mer i år, for han må ta igjen en del jobbing fordi han var med på Robinson i sommer, så helgen skal nytes i fulle drag.

Men se hva jeg fikk av kjekken i dag da. Årets julekalender fra #Babor, 24 deilige ampuller som skal gjøre godt for huden gjennom hele desember. Det er rein hverdagslykke det. Gleder meg til luktene. Deilige freshe lukter, egenpleie hver kveld før jeg legger meg. Happy, happy!


Ble veldig overraska. Hadde ikke trodd jeg ville få den i år også, men regner med at lille frøken Silvia har hatt en finger med i spillet.Men nå må jeg komme meg avgårde. Skal ha mer egenpleie, møte jentene og deretter ha kosekveld med mine kjære.

Klem Nina

 

Musa er herved foreviget…

 

I dag har jeg kost meg! Møtte Simone og Anne Mai til lunsj for deretter og snoke rundt i forskjellige butikker i byen. Timen innom Fretex, var et av høydepunktene. Klærne der tok oss med på en runddans av mimring tilbake til barneårene. Helt utrolig hva folk har tatt vare på i så mange år, fantastisk.

Men møtet oss damene i mellom i dag hadde en misjon. Snart er det jo #Musember og for noen dager siden satt vi å tenkte tilbake på fjoråret hvor det hele startet. Først som en intern spøk, men som rask ble satt ut i livet og som ble en kjempesuksess. Vi er vel alle enige om at dette er stort. Ikke minst stort av Simone som igjen tar opp tråden og kjører på i år som i fjor. “Kanskje det er på denne måten jeg kan lage spror etter meg som menneske”, sa hun en dag. Fine Simone legger nok igjen positive merkbare spor etter seg uansett #Musember eller ikke, men ideén om å forevige Musember-logoen ble i dag gjennomført.

Derfor tok vi turen innom Leading Light Stavanger i dag. De var nemlig villige til å merke vår kjære ildsjel forever. 


Anders tok vel i mot oss, og sørget for at vi damene fant oss godt til rette i salongen.Så var det bare å hoppe i det da. No way back!


Plasseringen er selvfølgelig ingen tilfeldighet.


Så flott atte, og for alltid et minne på det fantastiske engasjementet Simone går så inn i med kropp og sjel ♥

Som tidligere nevnt HER, starter #Musember opp 1. desember. Vi oppfordrer oss jenter i mellom til å la “busken” gro nedentil frem til juleaften. Men for all del dere, DET er en privatsak og opp til hver enkel å gjennomføre. Uansett, ved å støtte saken, kan man bestille en søt muserefleks på [email protected]. Minstepris er 50,- som settes inn på et kontonummer man får oppgitt med refleksen.

I år har jeg kjøpt reflekser som vil bli lagt ved jentenes julegaver. I tillegg har jeg bestilt “muse”-sjekk, for det er jo vel så viktig. Dette tror jeg på, og jeg gleder meg til å følge saken.

Klem Nina

 

 

Ja, da har vi opplevd å ha et barn som er juletre også…

 

I går var det duket for årets første korforestilling. Eller rettere sagt, Mille sin første opptreden med koret noensinne. Hun begynte i fjor og vi ser at dette kan være en fritidsaktivitet som passer henne perfekt. Øyane Bydelskor er et opplegg i regi av Stavanger Kulturskole, og dirigenten Sapfo fra Hellas gjør en glimrende jobb med jentene. Til vanlig lærer de sanger på norsk, engelsk og faktisk japansk, men i går var det de tradisjonelle julesangene som stod for tur.

Av en eller annen merkelig grunn hadde Mille bestemt seg for å være juletre. Ikke vet jeg om hun egentlig skulle det, men hvem gidder vel å krangle om en slik uskyldig ting? Den dagen hun sa det til meg, heiv jeg meg på nettet og fikk tak i noe av det glorete jeg har sett noensinne. Egentlig en trang selskapskjole til dame, men med en sikkerhetsnål bak, satt den perfekt.

Det var noen som trakk på smilebåndet da hun dukka opp på Øyane sykehjem i går, men de fleste syntes nok hun skinte flott der hun stod…som et juletre med stjerne på toppen.


Noen trodde selvfølgelig jeg hadde vært kreativiteten selv og lagd denne “herligheten”. Der tok de feil! Jeg er nok den mammaen som kjøper meg tid der jeg kan. Det vil si, hvis ting kan fåes tak i for en relativ billig penge og jeg kan spare meg arbeidet, ja da er det som regel førstevalget mitt.

De flinke jentene våre ventet spent på å få opptre. Fullstappa sal med forventningsfulle besteforeldre.

Endelig var turen kommet til den lille jente-gruppa vår.


Den første sangen var det så vidt vi hørte. De var så sjenerte i den noe uvante situasjonen. Men med litt oppbakking fra Sapfo kom stemmene ut og fram. Det var en glede å høre de uskyldige barnestemmene synge for de eldre som satt der med “rusk” i øynene.

Forstod godt hvorfor prinsessa vår ville være juletre. Fikk stå i midten og skinne mens de sang “Så går vi rundt om en enebærbusk”. Hun elsket oppmerksomheten.


Etterpå dro de tilbake til skolen og fikk kose seg med musikalen Annie. Dere kan tro det var ei trøtt men fornøyd jente vi fikk hjem i svarte natta etterpå.


Nei, nå må jeg hive meg i dusjen dere. Skal møte Simone. Hun har noe skikkelig sprell på gang i dag, og det skal jeg selvfølgelig komme tilbake til seinere.

Snakkes, klem Nina

 

#Julen

Surrehue…

God morgen!

Det er nå to dager siden bursdagen til minstejenta vår, og gjett hva jeg glemte på dagen hennes? Å gi henne en av de gavene jeg visste hun ville sette størst pris på. Åhhh, for et surrehue jeg er til tider!

Fikk skikkelig panikk da jeg trodde den var blitt kastet. Trodde nemlig den lå gjemt mellom alle de andre gavene, i en liten konvolutt. Var sikker på at vi hadde oversett den og kastet den med alt papiret.

Må få takke snartenkt mann som sjekket “To do” tavla vår. Der hang konvolutten, og gudskjelov for det!Regner med at jeg har full kontroll på jula innen denne dagen kommer. At jeg og snuppeline kan nyte hverandre og kvelden. Var på Melodi Grand Prix junior julekonsert i fjor også, og det var superkoselig. Ikke rart når fineste Marcus og Martinius sang “To dråper vann” til stående applaus. Søtere smårips finnes neppe. 

Det er litt snodig å overvære at minsten vår begynner å få idoler hun ser opp til. Tårene hennes rant i fjor når M&M sang. “Se mamma, eg grine gladtårer”! 

Klem Nina

24 bottles of pure christmas spirit!

 

Tenk dere, det er snart søndag og 1. advent. Her i heimen er vi godt i gang med planlegginga. Han far har akkurat kommet inn dørene etter en overtidsuke offshore, går på igjen til torsdag, så det er viktig at han tar del i de tradisjonelle oppgavene før han setter avgårde igjen. 

Alle tre barn på 8, 16 og 22 år får selvfølgelig julekalender, og i dag ble eldstepodens ferdig. Den er nemlig den enkleste.


Da Dennis ble 18 år, var ønske stort om å fortsatt få kalender, men herrejemeni, å pakke inn 72 stk. forskjellige ting og tang, is toooooo much. Godt at han far kom på ideén om å handle inn 24 forskjellig varianter øl.


På nullkommaniks var de pakket inn i aluminiumsfolie.


Hjemmelaga nummerering fungerer det også.

Kjekt med alt som er gjort.

Bare å glede seg igjen, Dennis ♥

Klem Nina

 

 

#Jula

For en feiring!

I dag kjenner jeg på hele kroppen at det var fest i går. Den startet kl. 07 og siste gjest gikk 18 timer seinere, men guriland for en flott dag. Du vet du har naila det, når ungene i barneselskapet etter 5 timers lek sier: “Æsj, jeg håper ikke det er jeg som blir henta først”.

Jeg synes ingen barn må vente lenge i sengen sin om morningen på at vi foreldre skal komme syngende inn med kake og pakker. Så selv om vi ikke var ferdigpynta og klare i stuen før kl. 03 natta før, stod vekkerklokka på kl. 07. Gjett om hun var klar? Kjempeklar var hun!


Det er så koselig å starte dagen på denne måten. Heldig at den falt på en søndag også, så slapp vi å stå opp enda tidligere. For dette tok tid.

Så var det for 8-åringen vår Mille å få på seg one-piecen og løpe ned å se om det var klart til fest, og det var det!


Første selskap med helium ballonger. Fantastisk dekorasjon, men husk at de ikke varer en hel dag, de blir mindre på 5-6 timer og faller ned og dette leste vi gudskjelov om på forhånd.


Så deilig for første gang å ha “kosedressbursdag” i fem timer med lek og moro.


Ei spent jente satt i midten og leste alle kortene nøye, pakket opp en og en pakke og takket med en god lang klem.


Så var det pølser og kyllingpizza på gang.Selvfølglig måtte prinsessa vår drikke av liters glasset.


Endelig lek på gang. Vi hadde laget flere lekestasjoner i stua. Lego, Monster High, Skurkeslottet, Prinsesseslottet og My Little Pony stasjoner. På et blunk var ungene spredd rundt og i full gang med rollespill. Oppe satt en liten gjeng og perlet og noen spilte Disney Infinitiy på PS3.Det var nesten litt vanskelig å løsrive dem fra leken for å få sunget bursdagssangen. Pappa´n hadde ordnet kaken dagen før og dere kan tro hun ble overraska og glad for å få Monster High kake!


Så var det på tide med litt dans og moro. Vi hadde kjøpt inn 40 masker fra Kina til en slikk og ingenting, og ungene fikk nøye velge ut sin favoritt.


Dere kan jo gjette hvilken sang som ble dagens dansehit. Noe med en “fox”…

Hvert år sender Mille julekort til alle jentene i klassen, og i år skal det se sånn ut.


Ikke rart vi trengte 5 timer på denne festen. Ungene måtte hankes inn fra leken til tider for å bli med på noen av de få planlagte tingene. Nytt for i år var Piñata stappfull av godis. Ikke den tradisjonelle hvor man slår, men den nye varianten hvor en og en trekker i en snor og til slutt går det hull på den. Kan anbefales, for en hit!


Klokken fire var en vellykket barnefest over, men halv fem kom vennene til Bjørn Erik og meg. Da var det å fyre opp pølsevannet igjen og få varmet opp pizzaen. Kaken ble båret inn på nytt og Mille var klar for ny fest.

Endelig kom storebror Dennis også. Alltid deilig å finne roen i armkroken hans.


Åhhh, for en dag! Alt gikk etter planen. Bare fryd og gammen. Håper bare ikke tante Tonje får varige mén etter all heliumen hun inhalerte.

I dag har jeg fått sove lenge, så nå er jeg uthvilt og kan starte på opprydinga. Ser faktisk ikke så ille ut, og med tanke på hvor kjekt det ble i går er alt verdt det.

Klem Nina

#bursdag #barneselskap #tipsbursdag #8år

The big day is finally here!

 

Åhhh, herliga London! Klokka er snart to på natta og Tonje og jeg sitter kaputt i sofaen og ser rundt på et ferdigpynta bursdagshus. Tenk, nå er endelig dagen her. Snuppeline, Mille, er 8 år!

Dagen skal feires med brast og bram fra morran til kveld. Første ladning mennesker kommer fra kl. 11 til kl 16, og 16:30 kommer neste bøling. For det er sånn her hjemme. Den ene dagen i året skal man gjøres stor stas på. 

Kan se tilbake på nok et spennende år. Det går fremover, sakte men sikkert. Det er gøy å følge utviklingen hennes, og vi gleder oss til årene fremover.

Hvem hadde trodd at hun kom seg opp på Preikestolen i år? Det gjorde jeg! 

Gjett om hun var stolt?


Ser tilbake på denne dagen her for 8 år siden som rein lykke. Hun ble tatt med planlagt keisersnitt, så tre timer etter dette bilde ble tatt lå hun i armene våre.


Ikke visste vi at dokka ikke var som alle andre. Hun var bare et ekstra roligt barn trodde vi. Godt vi ikke visste hva fremtiden ville bringe av utfordringer.


Nå gleder vi oss til å vekke henne grytidlig i morgen. Som vanlig blir det sang, kaker og pakker på senga. Blir også moro å vise henne stua som er pyntet til randen.

Med hjelp av tante Tonje, er alt på stell.


Endelig skal hun få den etterlengta Piñataen også.


Nå er den tradisjonelle trefarga geleen også endelig ferdig.


Nå skal jeg stupe i seng og sette klokka på 07:00 sharp, slik at hun får den overraskelsen hun fortjerner.

God natt, skrives i morra, klem trøtt men happy Nina