Ja, da har vi opplevd å ha et barn som er juletre også…

 

I går var det duket for årets første korforestilling. Eller rettere sagt, Mille sin første opptreden med koret noensinne. Hun begynte i fjor og vi ser at dette kan være en fritidsaktivitet som passer henne perfekt. Øyane Bydelskor er et opplegg i regi av Stavanger Kulturskole, og dirigenten Sapfo fra Hellas gjør en glimrende jobb med jentene. Til vanlig lærer de sanger på norsk, engelsk og faktisk japansk, men i går var det de tradisjonelle julesangene som stod for tur.

Av en eller annen merkelig grunn hadde Mille bestemt seg for å være juletre. Ikke vet jeg om hun egentlig skulle det, men hvem gidder vel å krangle om en slik uskyldig ting? Den dagen hun sa det til meg, heiv jeg meg på nettet og fikk tak i noe av det glorete jeg har sett noensinne. Egentlig en trang selskapskjole til dame, men med en sikkerhetsnål bak, satt den perfekt.

Det var noen som trakk på smilebåndet da hun dukka opp på Øyane sykehjem i går, men de fleste syntes nok hun skinte flott der hun stod…som et juletre med stjerne på toppen.


Noen trodde selvfølgelig jeg hadde vært kreativiteten selv og lagd denne “herligheten”. Der tok de feil! Jeg er nok den mammaen som kjøper meg tid der jeg kan. Det vil si, hvis ting kan fåes tak i for en relativ billig penge og jeg kan spare meg arbeidet, ja da er det som regel førstevalget mitt.

De flinke jentene våre ventet spent på å få opptre. Fullstappa sal med forventningsfulle besteforeldre.

Endelig var turen kommet til den lille jente-gruppa vår.


Den første sangen var det så vidt vi hørte. De var så sjenerte i den noe uvante situasjonen. Men med litt oppbakking fra Sapfo kom stemmene ut og fram. Det var en glede å høre de uskyldige barnestemmene synge for de eldre som satt der med “rusk” i øynene.

Forstod godt hvorfor prinsessa vår ville være juletre. Fikk stå i midten og skinne mens de sang “Så går vi rundt om en enebærbusk”. Hun elsket oppmerksomheten.


Etterpå dro de tilbake til skolen og fikk kose seg med musikalen Annie. Dere kan tro det var ei trøtt men fornøyd jente vi fikk hjem i svarte natta etterpå.


Nei, nå må jeg hive meg i dusjen dere. Skal møte Simone. Hun har noe skikkelig sprell på gang i dag, og det skal jeg selvfølgelig komme tilbake til seinere.

Snakkes, klem Nina

 

#Julen

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg