IDIOT!

God morgen fininger ♥

“Nei, nei, nei, Mille du trenger IKKE å skrive IDIOT med tusj på den allerede “idiotiske” gule hjelmen!”

Ja, hva gjør man ikke for at de små skal ha det moro i påsken, når man først velger å være noen dager hjemme. For vi må ut og lufte oss og ikke minst skru av kopekassa en gang i blant og samles rundt spisebordet for litt hygge. 

Nå har Mille-mor altså blitt introdusert for kortspillet “idiot”. Det tok ikke lang tid før hun var med på notene og vrei seg av latter når mora tapte ikke bare en gang med tre ganger på rad. Da synes ikke jeg det var noe moro lenger, trengte en pause, men lover å komme sterkere tilbake og da forhåpentligvis med Pelle og Dennis rundt bordet også.


Egentlig skulle vi avgårde til Arboretet nå, men den turen drøyer vi til Kaja har reist til Bergen. Kaja er ei nabojente som bor noen få hus borti veien her og Mille og hun er blitt ganske så gode perlevenner i det siste. Nyter hvert øyeblikk jeg hører latteren fra andre etasje. Om en liten stund drar vi hele gjengen på kino, og så får vi heller lage niste og pakke sekk i morgen.

Ønsker dere alle en fortsatt fin tirsdag!

Klem Nina

Vi nyter…

God ettermiddag!

Det er akkurat slike dager som vi opplever nå, som jeg har lengtet lenge etter. Nå nyter og lever vi i nuet. Late dager, med få planer, seine frokoster og fine små utflukter i nærmijøet. Det hadde selvfølgelig vært deilig å være til fjells, men i år har vi valgt å ta ting litt på sparket. Det ser også ut som resten av flokken min også setter pris å ha ferie. 

Sola varmer, kveldene blir lysere og lysere og vi lokkes utendørs. Good Times, Good Vibes ♥

Nå skal jeg endelig sette meg ned og ta meg tid til å gå i gjennom alle gratulasjonene jeg fikk i går. Når folk først tar seg tid til å tenke på en en stakket stund, ja da fortjener de også en takk. 

Ønsker dere alle en fortsatt fin dag, smask

Min dag i dag!

God kveld fininger!

Ja, i dag er det altså miiiiiiin dag! Hjæææælp, 47 år og “snart” voksen!

Det er ikke akkurat et rundt tall og noe stort å feire, men jeg må innrømme at det har vært kjekt å bli gjort ekstra stas på i dag. Fikk nesten tårer i øynene når jeg fant Dennis sovende på sofaen nede. Jeg visste jo at han kom til byen i går kveld, men var ikke helt sikker på om han hadde funnet veien hjem i natt etter å ha vært ute på vift med lillebroren sin.

Det er flere måneder siden hele familien har vært samlet, og det dere, var vel den aller største og beste presangen jeg kunne fått. Bjørn Erik og Mille lagde i stand påskefrokost og det var rein lykke og nytelse å ha alle mine kjære rundt meg.

Turen til og fra stallen ble meget spesiell. Min kjære Bjørn Erik hadde nemlig bestemt seg for at bilen skulle dekorers, en stor overraskelse. Det ble tutet i hytt og pine, for i bakruta stod det: NINA = 47 år, 1 Tut = 1 Gratla. Ellers stod det: BE + N = SANT. Snille fine mannen min, snakk om å elske meg i offentlighet ♥


Egentlig hadde Bjørn Erik bestilt bord på en av favorittrestaurantene mine i byen i kveld, men jeg spurte pent om å heller få være hjemme å kose meg. Det er så sjeldent Dennis er her, og nå har bestis Tonje også kommet på besøk. Hva mer kan man ønske seg? Så da blir det hjemmekveld med kake og brus i stedet. Etterhvert får jeg kanskje tid til å se i gjennom alle gratulasjonene også, hvis ikke så har jeg noe å glede meg til i morgen også. Løøøøve it!

Ønsker dere alle en fortsatt fin kveld!

Klem Nina

 

Vel overstått 18-års dag!

Puhhh, i dag puster jeg lettet ut!

Det er godt å lene seg tilbake i sofaen og bare nyte stillheten med Mille i den ene armen og Pippi (yorken) i den andre. Det er så deilig og vite at alt gikk akkurat som planlagt i går. Må innrømme at jeg var litt skrekkslagen i forkant av 18-års feiringen til mellomstemann. Det er ikke bare bare å åpne huset sitt for 15 ungfoler. Det å by på bobler, øl og cider og tro at alt skal gå stille og rolig for seg, er jo en stor vits.

Men det gikk godt, sikkert fordi alle visste at Bjørn Erik og jeg ville dukke opp like før de skulle reise til byen. Vi hadde på forhånd bestilt “Rocke-taxien” til dem til kl. 23, og det var litt av gjeng som ble sendt avårde! Tror nok det var en del “potteplanter” i vinduene til nabohusene når de dro, men pytt, pytt. En gang i blant så må vi alle tåle sunn frisk glad ungdom som synger av full hals. Regner med at de så at vi som foreldre var til stede, og at vi hadde full kontroll.

Pelle er som tidligere nevnt den i familien som ikke vil bli tatt bilde av eller være på blogg, men på en sånn viktig dag klarte faktisk pappaen og snike seg til en snap inne i taxien. Prøvde som vanlig å snike seg unna, men ikke denne gangen. Fine gutten vår! Håper kvelden ble minnerik!
Bjørn Erik, Mille og jeg hadde “utestraff” til kl. 22:55. Først gikk vi på kino med tante-Tonje, og så tok vi oss en matbit siden det var helt fullt på bowlingen. Må innrømme at klokka gikk veldig sakte, og at jeg hadde et hav av tanker i hodet rundt det som foregikk der hjemme….
Det var en spent og sliten mamma som sovnet noe seinere enn vanlig i natt, men det var så absolutt verdt det! Det siste jeg hørte før jeg slokna var at Pelle og en kompis låste seg inn dørene her, og det var bare godlyder fra kjøkkenet. Forhåpentligvis var kvelden vellykket!

Ønsker dere alle en superduper lørdag og ikke minst GOD PÅSKE!

Klem Nina

Gratulerer med dagen, gutten min!

Ja, da var endelig dagen her, som jeg vet at i alle fall Pelle har ventet en evighet på!

Vår flotte gutt, blir altså 18 år! Gutten med sin store sjarm og sterke stå-på-vilje, så trygg, trofast og ærlig!

Du er den i familien som ikke liker å stikke seg ut. Du velger dine egne veier, er krystallklar på egen kurs, og står støtt selv i motvind. Det er beundringsverdig! Jeg er så stolt av deg, og gleder meg til å følge deg videre på ferden!

Gratulerer så mye med dagen! Glad i deg ♥


Stor klem fra mamma Nina

 

Se og Hør…og mer forberedelser!

God ettermiddag skjønnasser!

Ja, da kan jeg endelig kaste BH-en (det første jeg gjør med en gang jeg kommer inn dørene her) og fortsette morgendagens forberedelser. Dagen har gått med til å ha besøk av Svend Aage i Se og Hør, og det var et helt alright avbrekk i bursdagspyntingen.

Jeg ble kontaktet av Se og Hør for over et år siden, etter at jeg stod fram i VG og fortalte om Mille sitt noe sjeldne syndrom. Nå fant vi endelig en dag som passet for oss begge å møtes. For nå er det en stund siden sist jeg stakk hodet fram og fremmet viktigheten i det å være åpen om det å ha et annerledes barn. Samtidig er jeg alltid på evig jakt etter flere tilfeller av Sotos Syndrom. Gruppen vår vokser stadig, og sammen høster vi frukter av å dele erfaringer med hverandre.

Så oppi besøket med Svend Aage så dekkes det bursdagsbord, ordnes med siste innkjøpt, skiftes vann i akvariumet, pakkes pakker og påskepyntes. Vi har også vært ute og plukka ris og mose. Nå står det snart påskedekorasjoner i alle kriker og kroker i tillegg til en et par store buketter med gule tulipaner fra Se og Hør.

Snart fest, snart enda en myndig gutt i hus!
Nå blir jeg servert middag her…kylling alá Bjørn Erik, så da får vi heller talas i morgen.

Ønsker dere alle en god kveld!

Klem Nina

Planlegging på høyt plan!

God onsdag dere!

Ja, nå har vi stått på hue siden klokka seks i morges. Huset skal skinne og pyntes, for nå er det snart stor feiring på gang. Tenk at lille Pelle-mann blir 18 år om to dager! 

Har gudskjelov litt tid på meg før den store dagen, for det er helt klart at gutten skal feires fra morgen til kveld. Han er ikke typen som liker så alt for mye blest rundt seg, men nå har han faktisk ikke noe valg. En slik stor dag skal så absolutt ikke gå i glemmboka, det kan jeg love dere.

Nå driver jeg forresten og tester ut et helt nytt kamera. Jeg har et par Canon lekkerbisker å velge mellom, men nå har jeg faktisk tenkt til å prøve ut et fra Sony. Jeg finnes ikke teknisk. Synes vel egenltig det er best å kjøre automatisk funksjon hele tiden, men nå snuser jeg faktisk på bruksanvisningen. Må innrømme at det er litt kult å lære bittelitt mer om disse dingsene.

Pippi og Mille stiller opp som modeller som vanlig samtidig som vi fresher oss opp i fargeklattene fra Me&i


bubbles & dots cap sleeve dressNei, nå er det Pulz neste! Dobbelt økt før det bærer til fjells for å plukke ris. Nå skal det pyntes til påsken!

Ønsker dere alle en solfylt onsdag!

Klem Nina

 

#meandi #mammablogg #yorkshireterrier #hverdag 
 

VIP kveld!

Reklame | Avea Klinikken, Synsam Sandnes

God tirsdag, dere!

Hjelpedumeg nå skriker kroppen! Du veit du er noe i overkant desperat i å komme i form til sommeren når du legger opp to treningsøkter før klokka 12. Det straffer seg selvfølgelig i dag i form av ømme muskler og stive bein, MEN det blir å kjøre omtrent samme løp i dag, phuuu!

Innimellom alle strabasene, blir det også tid til litt hygge og samvær. Her forleden ba Avea Klinikken meg med på VIP kveld til brillebutikken Synsam Sandnes Storgata. Det fristet så absolutt med fingermat og overflod av bobler, men etter en uke i Østerrike, valgte denne frøkna her å ta bilen og la boblene stå, bhuhuuu. Neida, det var faktisk helt greit. Jeg er ingen ungfole lenger, og av og til må det være lov til å takke pent nei.

Kvelden ble uansett en fin opplevelse. En flott bukett kvinns i alle aldre møtte opp, og det å blande konseptet årets hotteste brilletrender med skjønnhetstips og velvære var faktisk en genial idé. Jeg var ikke sein med å teste ut en rekke flotte brillekreasjoner, samtidig som praten gikk livlig for seg. Falt pladask for de store marihønebrillene. Vet ikke helt om de er så praktiske, men de var så absolutt en av mine store favoritter.

Etterhvert som stemningen steg, fikk vi en gjennomgang av hva de dyktige jentene har å tilby på Avea Klinikken. Viktigheten med solfaktor, nå som påsken er like om hjørnet, forebyggende arbeid og ikke minst hva som kan gjøres når skaden allerede har skjedd. Jeg er jo et levende eksempel på en som har fått kosmetisk medisinsk behandling over lang tid. Litt spesielt å se seg selv på lerret, se hvor store forandringer jeg har vært i gjennom, men jeg håper virkelig folk som sliter med det samme som meg forstår at det aldri er for seint å få hjelp.

Smilende kunder gikk ut dørene med gode brillekupp i handleposen, og ei var også så heldig at hun vant en behandling utført der og da av flinke Heidi på Avea. Kvelden ble med andre ord veldig vellykka. Et fint kosept som så absolutt kan gjentas!


Ønsker dere en god tirsdag!

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Fetehelgen er over!

God mandag dere!

Denne dagen har jeg grua meg til lenge! For nå er det slutt…igjen! Det har lenge vært en plan denne dagen, å sette foten ned etter flere uker med festeligheter. Nå skal kroppen svette og svi fra morran til kveld, hjelpedumeg!

Så denne helgen har vi ikke gjort noe annet enn å slappe av og kost oss med det beste vi vet. For min del har det vært ostefondue og Bjørn Erik har gafla i seg hjemmelaga crispy chicken. Jeg tror faktisk jeg kunne ha spist ostefondue hver bidige helg. Tro det eller ei, men denne dama her har faktisk slitt ut fire fondue sett. Som regel er det noe man gjerne får i presang og stuer vekk langt inn i kjøkkenskapene, men ikke her i huset. Det fine er at jeg har gått over til elektrisk i steden for å leke med rødsprit og flammer. Mye enklere og det smaker helt likt.

Jeg bruker alltid Tine sin taffel ost med tomat smak. Skjærer den i terninger før jeg rører den ut i 1 dl vann og 1 dl hvitvin. Så smaker jeg til med litt hvitløk og pepper og sper på med mer vann og hvitvin for at den ikke skal tykne. Som tilbehør har jeg oppskåret loff, paprika og druer. Det er lurt å skjære opp loffen minst en time i forveien. Blir den for fersk og myk, ramler den av i gryta og da må du på fisketur.

Dette tar meg 10 minutter, det er utrolig lettvint, supergodt og ikke minst en innertier å servere i godt lag!


Nå skal fettet brenne! Først blir det å gå rundt øya og dertetter blir det å pumpe jern på Pulz. Gi meg styrke!

Ønsker dere alle en super start på uka!

Klem Nina

 

Dette visste du kanskje ikke om meg!

Hei fininger!

Det har vært en trend i det siste å legge ut “funfacts” om seg selv. Det ville min kjære mann Bjørn Erik gjerne være med på. Neste år har vi vært gift i 20 år, gulp, og da sier det seg selv at han sitter på en del fakta om meg som dere kjære lesere kanskje ikke vet om.

Så hold dere fast, her har dere 10 funfacts fra min kjære til meg, ENJOY!

 1. Nina ser UANSTENDIG mye dritt på TV! Det går i Honey Booboo, Kardashians, Housewives fra Hollywood, Beverly Hills, San Diego, Atlanta, New York osv. Samtidig ser hun også norsk reality: Bloggerne (hun sier det er pga Dennis og Kristin, men hun så på det før de ble med også), Robinson (kjedelig), Paradise Hotel (kill me now!), Unge Mødre (eller bare “Mødre” som vi kaller det i Arendal).
 2. Nina er IKKE redd for edderkopper! Derfor er hun min store helt hver gang huset vårt blir invadert av de aller giftigste dyrene i universet. Hun tar ansvar og dreper dem. Alternativet hadde vært at jeg brant huset ned til grunnen flere ganger i året.
 3. Nina er IKKE for likestilling i heimen. Der er det fremdeles mann og dameoppgaver. Damene tar seg av sminking, hårføning og innkjøp av klær. Guttene tar seg av tungt arbeid utendørs, innendørs, oppussing, osv.
 4. Nina er en STOR dyrevenn! Hun har for tiden hest, hund, katt, undulat og fisker. I løpet av 18 år i Sjarkveien har hun også hatt chinchillas, hvittoppet kakadue (en ondskapsfull rosesaks med vinger), flere katter/fisker/undulater og en ekstra hund.
 5. Selv om Nina er glad i dyr, hadde hun ingen problemer med å “tynne ut” rekkene når vi fikk kattunger. Det hendte en gang at Nina måtte ta seg av oppgaven med å redusere antall kattunger når Lala (den nå steriliserte katten vår) hadde vært ute og horet seg. Dama er iskald.
 6. Nina MÅ ha kos på ryggen om kvelden når vi legger oss. Av og til holder det med 5-10 minutter hvis hun er trøtt og vil sove, men som regel må det koses i minst 30 min. Dette er visstnok nødvendig for å få sove med meg i senga.
 7. Nina snorker IKKE. Det er bare koselyder for at jeg skal være sikker på at hun har det bra.
 8. Nina lider av ett spesielt syndrom som gjør at hun blir fortere lei av farger enn vanlige mennesker. Derfor må det males mye oftere hjemme hos oss enn i andre hjem. Syndromet kommer visst ofte hos kvinnfolk som har sett litt for mye på tv-programmer som “Norges styggeste rom”, “Sinnasnekkeren”, “Ekstrem oppussing”.
 9. Nina liker ikke å lage lister, sier hun. Men hvis jeg skal klare å holde orden på alt hun vil ha gjort, må det skrives ned. Så det blir en del lister allikevel.
 10. Nina har en feilkobling i hjernen, som gjør at hun bruker feil ord i forskjellige setninger. Det kan være frustrerende for meg, da jeg liker å gjøre nøyaktig det jeg får beskjed om, for å ikke “vekke dragen”. Eksempler kan være; Feil bruk av navn (Ombytting av Bjørn Erik, Pelle, Mille, Dennis, Pippi, Lala). Ganske vanlig, men av og til frustrerende. Feil bruk av stedsnavn, feil navn på saker og ting. For oss her hjemme går det greit, men det skaper morsomme situasjoner der jeg med vilje gjør nøyaktig det jeg får beskjed om, selv om jeg vet hun mente noe annet. For Nina merker ikke at det er feil ord som kommer ut, hun tror jo at det hun tenker er det samme som det hun sier.

For uinnvidde kan det sikkert høres ut som om det er masse negativt jeg har listet opp her (unntatt det med edderkoppene), men det er det ikke!

 • Det at hun liker andre programmer enn meg på TV, betyr jo fint lite så lenge hun godtar at jeg ser mine program (Alt på Discovery/Max og Sportskanalen).
 • “Mangel på likestilling” gjør at jeg får muligheten til å være MANN! Ikke noe er mer deilig enn å få gjøre “manneting” og så å få skryt av det etterpå. Skifte dekk på bilen, hogge ved, male huset osv.
 • Det at Nina klarer å “fjerne” nyfødt kattunge er jeg sjeleglad for. Jeg hadde nemlig aldri klart det. Jeg er en stor pyse der også.
 • “Kos på ryggen” gir meg en god måte å bevise for Nina hvor høyt jeg elsker henne. Det er en fin avslutning på dagen å kunne gi kona mi noe av det beste hun vet, uten at noen av oss trenger å bli svette.
 • Lydene til Nina om natta plager meg ikke i det hele tatt. Jeg klarer å sove på helikopteret til og fra jobb i Nordsjøen, så litt godlyder fra kvinnen i mitt liv er bare koselig.
 • Nina sitt “oppussingsyndrom” gir meg igjen muligheten til å gjøre henne glad. Og det er ikke alt hun ønsker seg kom går i oppfyllelse. Siden det er jeg som står for oppussingen, så blir det bare gjort hvis jeg er enig 😉
 • Nina sine lister redder dagene mine. Jeg er ikke alltid like oppmerksom på alt hun sier, så hvis ikke det er skrevet ned, blir det glemt.
 • Nina sin ombytting av ord er en stor kilde til humor i min hverdag. Samtidig er det enda en av de tingene som gjør Nina til Nina, og som gjør at jeg elsker henne høyere enn månen! Til slutt vil jeg si at Nina er uten tvil det beste som har skjedd meg. Uten henne tør jeg ikke tenke på hvor jeg hadde vært i dag. Hun er en kanonbra kone, kjæreste, venn og kilesteinen i vår families bro. Uten Nina ville vår familie falt sammen som ett korthus! Jeg takker skaperen for at jeg var så heldig å finne ei så bra dame 💕

 

#funfacts #ommeg