Neglelakk på diamantene…

God lørdag fininger.

Det frister lite å gå ut i dette været, men vi tuppene er snart på vei til stallen. Vi får satse på god stemning i hallen i steden for å ta de lengere turene ute.

Men sjekk hva jeg gjorde under herrestafetten i går. Jeg tok altså i fra hverandre et gammlet hodelag, pusset det og skiftet ut et par deler. Ble kjempefint igjen, så dere kan tro det var ei jente som stolt stilte med sitt eget hodelag på Vilja i går.

Vilja er jo som sagt en god gammle istandshoppe på hele 24 år. Hun er supersnill og utrolig flink, og nesten alle jentene i stallen har vokst opp med henne og ridd henne. Her for leden kom en av de eldre jentene og ga oss Vilja sitt aller første hodelag. Det lå ubrukt i garasjen hennes, og bar preg av å ikke ha vært i bruk på lenge. 

Etter et par runder med lærfett, svamp og en bøtte med lunka vann ble det fullt brukelig igjen. Ble altså så fint, og Mille synes det var så kjekt å kunne bruke sitt eget utstyr. 

Herlige hestejenta mi ♥
Nei, nå må jeg løpe avgårde. Dagen er fullstappa av gjøremål. Mille skal sove over hos venninnen min i kveld, og gleder seg masse til å være lenge oppe med hennes Hannah og Sondre. Så nå må det pakkes og planlegges litt før vi kommer oss ut av dørene her.

Ønsker dere en super lørdag!

Klem Nina

 

#hesterbest #hest #hverdag #mammablogg

Fargerikt treff!

God fredag dere!

I dag ble det sein start på dagen for frua i huset. For i går var det endelig min tur til å ha Me&i treff og vi hadde det altså så koselig at siste gjest ble til rett over klokka to på natta. Da var det godt å få sove lenge i dag.

Jeg kan virkelig anbefale dere å møtes på denne måten. Før var det kun mammaer jeg inviterte, men nå som Me&i har blitt så gode på dameklær også, ber jeg alle. Det er så kjekt når flinke selger Line kommer inn dørene her og viser for oss det ene kjekke plagget etter det andre. Når spreke kollega Merete i tillegg stiller opp som supermodell, ja da koser vi andre oss godt tilbakelent i safakroken. Skulle nesten tro Merete jobbet med dette til daglig, for hun ser smashing ut i alt hun ikler seg.

Jeg hadde egentlig tenkt å holde meg til en sunn servering, men det gikk ikke helt etter planen. For kakemonsteret mitt Bjørn Erik, syntes disse flotte jentene mine trengte litt søtsaker på bordet også. Hjelpedumeg! Av erfaring holdt jeg meg langt unna sjokolade cookiene hans, for de er og blir vanedannende. Det nytter ikke å bare ta en kake og nøye seg med det. Man klarer rett og slett ikke å stoppe med å forskyne seg. Derfor var det snilt av damene og la noen være igjen…for i morgen er det lørdag og min tur.

Ti damer og en liten herremann, Linus på 8 uker, fant veien hjem til meg i går. En fin kveld ble det med gode venner, flink selger og superdupre flotte fargerike klær som står mitt hjerte så nært…


Happy time – happy life ♥

Ønsker dere alle en riktig god helg! Kos dere!

Klem Nina

 

#meandi #hverdag #mammablogg #klær #mote

Tatoveringene shines opp før sommeren!

God torsdag!

I dag føler jeg meg meg rett og slett skambankt. Det var kanskje ikke så smart å gå over omtrent alle tatoveringene på en gang. Det var litt av en utfordring å gå å legge seg i går når begge skuldrene og ryggen hadde fått kjørt seg? Sutresutre! Det gikk på et vis, men turde ikke å røre meg en centimeter. Våkna støl som pokker, og var nødt til å finne frem sommeroutfiten uten armer. Trengte nedkjøling…

Nå vimser jeg rundt her og synes litt synd på meg selv, men bare bittelitt. For dette er selvforskyldt “pain”, så jeg får vel bare holde smella og lide i stillhet. Må tilbake en gang til før sommeren, men da er det kun noen småting igjen. 

Det er ikke så mange år siden jeg tok disse tatoveringene. Den siste i fjor våres. Men jeg synes det er viktig og gå over de en gang i blant, få freshet de opp. Flinke Kristina på Solid Tattoo fikser gudskjelov det på et blunk!

Soon ready for summer!

Nå skal jeg lage meg en salat og nyte den mens jeg ser sesongavslutningen av NrK1 sin serie Broadchurch. Synes den er råtøff og gleder meg allerede til sesong 3.

Ellers skal jeg ha jentene på besøk i kveld, og må tenke ut noe sunt å servere. Kan ikke gå på en smell allerede på en torsdag 🙂

Håper dere alle har en fin dag! Her i Stavanger regner det sideslengst, så jeg tror jeg holder meg inne resten av dagen…

Klem Nina

 

#tatovering #tattoo #hverdag #mammablogg

Jippi, mere Tassen!

Heldige meg!

Bjørn Erik opprettet for en tid tilbake en privat gruppe på Facebook kun for han og meg som han kalte “Nina og Bjørn Erik´s ønskeliste”. Han synes nemlig det alltid er morsomt å “overraske” meg til jul og bursdag med små ting jeg har ønsket meg lenge. Problemet har vært at han som regel har spurt meg bare noen dager i forveien om hva jeg kunne tenkt, men da blir liksom spennigen litt borte, synes jeg. Da kunne jeg liksågodt kjøpt meg det selv, og da er jo hele poenget borte.

Derfor kom han opp med denne brilliante ideén med denne gruppa. Først var det faktisk kun “Nina´s ønskeliste”, men jeg sliter jo like mye som han med å kjøpe gaver, så det var bare å føye til han også. Her legger jeg inn absolutt alt av små herligheter. Ikke så mye kostbart, men ting som er “kjekt å ha”.

Men overraskelsen var stor når det dukket opp hentelapp på posten her om dagen og jeg kom bærende hjem med den digre esken. Den var adressert til Bjørn Erik, men når jeg nevnte den for han der han satt offshore, ba han meg pakke den opp…som forsinket Valentines gave. Herrejemeni jeg fikk jo blomster den dagen, og synes det er mer enn nok, men han hadde altså hatt lyst til å gi meg en ekstra oppmerksomhet. 

Åhhh herliga London! Søte han! Han hadde slått på storetromma og kjøpt flere nye Tassen skåler til meg. Har en del fra før av, men nå har jeg fått så mange at jeg kan servere Taco og masse annet stasj i dem også, jippiiii!

Det er lenge siden jeg la min store elsk på disse artige ansiktskålene. Blir aldri lei, og de lyser ekstra godt opp på lørdagskvelden når snopet blir servert. Synes jo det var litt drastisk av Bjørn Erik å kjøpe så mange på en gang, han kunne jo ha fordelt dem ut over tid, men jeg bukker og neier og tar ydmykt til meg gavmildheten hans ♥


Nei, nå må jeg få i meg den ikke så vellykka smoothien min for deretter å komme meg opp på den forbaska treninga. Ja, for i dag er det en sånn dag. Ikke særlig lysten, men må. Nakken trenger det, eller rettere sagt hele kroppen, så det er bare å hive seg rundt.

Ønsker dere alle en god onsdag, klem Nina

Deilige Stavanger!

God morgen, fininger ♥

Jeg har altså blitt så glad i byen min. For jeg har vel lov å kalle den “min” etter 26 år? Jeg har tross alt bodd her i Stavanger over halve livet mitt nå, og føler derfor jeg hører hjemme her.

Men selv om jeg kun bor 2 minutter unna med bil, er det sjeldent jeg tar meg tid til å vandre rundt å nyte hva den har å by på. Derfor var det koselig å gå hånd i hånd med den snille mannen min her forleden, i finværet kun med kos for øyet. Ingen shopping, ingen stress, kun øl, vin og mat med gode venner.

Kameraet var selvfølgelig med…
Nå skal jeg karre meg opp av sofaen og komme meg på trening. Stiv og støl fra i går, men får bite tenna i sammen. Så blir det tannlegen med snuppeline for deretter å dra i stallen.

Ønsker dere en god tirsdag!

Klem Nina

Stilige Scandic!

God mandag dere!

Et par ganger i året flotter vi oss litt ekstra og tar inn på hotell i vår egen by. Gjerne i forbindelse med en eller annen event, så vi kan rusle hjem uten å stresse med taxi. Denne gangen hadde jeg lyst til å sjekke ut et av byens nyeste innlosjeringer, derfor gikk turen til Scandic Stavanger City

Jeg har alltid likt meg på Scandic hotellene, og ble ikke skuffet denne gangen heller. Det første som slo meg når vi entret dørene der, var de utrolig kule omgivelsene. Fargeglad og hipt, og jeg hadde lyst til å ta med meg alle lampene hjem til mitt eget hus med en gang. Moderne og stilreint, ja her kan man leve og bo og nyte velfortjent luksus.

Uansett hvor sliten jeg er etter å ha “rangla” natta før, er det alltid et “must” å rekke hotellfrokosten. For hva er vel ikke deiligere? Da tar jeg litt av alt og storkoser meg. Det gjorde vi denne gangen også og del ble en perfekt start på dagen. 


Så hvis dere lurer på hvor dere skal bo når dere kommer til den flotte byen vår Stavanger, så nøl ikke. Scandic Stavanger City er i alle fall mitt første valg. De innfrir på alle hold med utrolig god service og delikate omgivelsene. Et stort pluss var at de hadde parkeringsmuligheter også…

Det var deilig å pleie kjærligheten!

Ønsker dere alle en god start på uken, klem Nina

 

#scandic #scandicstavangercity #hotell #hverdag #mammablogg

 

YES, tommelen opp for Mr. Grey!

Hello sundaypeople ♥

Gårsdagen var så absolutt “my cup of tea”! 100 flotte jenter møttes med bobler under hver arm og entret kinosalen med åpent sinn. Jeg var jo i utgangspunktet litt grinete over at kjekkasen Charlie Hunnam i “Sons of Anarchy” ombestemte seg og takket nei til rollen som Mr. Grey, men jeg hadde lovet meg selv å gi filmen en sjanse.

Jeg elsket den! Kan virkelig anbefales! Bare ha i bakhodet at dette er en triologi og at man derfor tålmodig må vente på to filmer til før man får avslutningen. Men jeg venter gjerne, og håper gjengen igjen kan treffes å se godbitene i sammen.

Ja, jeg ble altså positivt overraska! Digget den kvinnelige supersøte rolleinnhaveren Dakota Johnson, og som bestis Tonje sa om Jamie Dornan som Mr. Grey:”He is growing on me…or in me”. Kremt, jada, det var slettes ikke så ille spilt av ungfolen. 

Det var litt moro, for jeg satt med en bunch av venninner som i utgangspunktet var litt negative, men samtilige skiftet altså mening. Hjalp jo selvfølgelig med litt bobler innabords. Dere kan tro stemning gikk til vers hver bidige gang det gikk en sjampiskork i taket. Kommentarer hang løst, det ble en del morsomme replikker med påfølgende fnising.

Turen gikk selvfølgelig videre på pub etterpå. Vi ble en god gjeng som samla oss på Arkivet hvor vi fikk slått oss skikkelig løs på dansegulvet. Det er rart det der, men hvis jeg får et par gode gamle slagere servert så jeg får lyst til å røre på meg, ja da er kvelden redda. God musikk og gode venner, hva mer kan man ønske seg?! 

Det har vært mye negativ publisitet rund “Fifty Shades of Grey”, og det som overrasker meg mest er at folk faktisk uttaler seg uten å ha sett filmen. Jeg kan være enig om at bøkene til tider kan være kjedelige, ja skikkelig trøttende med setningen “Min indre gudinne”-preik, men filmen er faktisk ikke så ille. Men styr unna hvis du kaster opp av filmer som “Pretty women” og “Askepott”, ikke er noe særlig seksuell eller rett og slett ikke liker å bli “blown away” av klissete romatikk. Jeg mener jo at alle har litt godt av det, så jeg har faktisk pålagt min kjære mann å se den med meg når den blir tilgjengelig på hjemmekinoen.

Nyt søndagen videre, fininger!

Smask Nina

 

#fiftyshadesofgrey #hverdag

Klar for Mr. Grey!

Jada, nå er jeg megaklar for sprell altså!

Med veska full av “voksendrikk”, setter jeg nesa mot Stavanger by. Skal møte et par venninner på burgerplassen Døgnvill for et par drinker før vi skal fjolle oss inn på kinoen. 

Tenk det da dere, 100 gale kvinnfolk små tipsy på kino, det må jo bli gøy?!


Skrives i morgen, smask ♥

 

Lover å ha et åpent sinn!

Halloen, kjære dere ♥

Ja, nå er de kosemoseoverdose tid på Mille og meg. For jeg skal ut på sprell i kveld med jentene mine (de store altså), derfor nytes formiddagen maksimalt. Vi har vært ute og shoppet yndlingsmaten, ostesnitzel og pommes frites, for det synes Pelle er kjekt å lage når de skal være alene. Nå derimot, nytes god gammeldags oppvarma frøhorn med ost og skinke, ketchup og sennep og ikke minst Gastromat krydder, jammi!

Jeg ser virkelig fram til kvelden. Det kommer til å bli skikkelig “Gale Mathias”. Vi er altså 100 “småpiker” som skal på privat kinovisning av den mye omtalte “50 Shades of Grey”. Jaja, de om det er det sikkert mange som tenker, meg jeg gleder meg i alle fall noe enormt! Vi får nemlig lov å nyte medbragte “bobler”, så jeg tror stemningen kommer til å bli tipptopp underveis. 

Jeg har lest bøkene, og jeg må nok innrømme at de gikk i veggen et par ganger. Forferdelig dårlig skrevet til tider, og så laaaaaaangtekkelig. Jeg har ikke noe imot å lese litt god husmorporno, men dette ble til tider skikkelig crappy. Tror jeg brukte tre måneder på den tredje og siste boka, holdt på å gi opp, men kom nå i mål til slutt. Men når det er sagt, så skal jeg se filmen med et åpent sinn. Jeg satser på at jeg kommer til å le masse…det er hovedmålet!


Ønsker dere en superduper lørdag! Nyt den!

Klem Nina

Åhhhh rompa mi!

God morgen og god fredag dere!

Åhhh, dere kan tro vi hadde det kjekt i går. Mille var fortsatt skeptisk 30 minutter inni selve rideturen, men til slutt ga jeg henne ingen respons på alle “tenk hvis, hva hvis”-spørsmålene og da hørte jeg plutselig:” Eg e lykkelig, eg e friiiii!”. Ehhh, jada følelsesregisteret går opp og ned og er vidt bredt, men hun kvitrert faktisk bak meg der og kom med det ene gledsshylet etter det andre.

Vi må nok jobbe litt med den jabbinga hennes under selve turen, for når vi “tølter” og “galopperer”, vil ridelærer Karen forståelig nok ikke ha snakking. For skulle det skje noe, så må hun kunne høre foran der at noen gir beskjed. Men det skal vi øve på, og garantert få til etterhvert.

Turen ble i alle fall en suksess! Vi fikk utdelt hester etter erfaring og ønsker, og jeg storkoste meg på Stormur. Den 15 år gamle vallaken ga alt med gamla på ryggen. Med tanke på at det er 8 år siden sist jeg fikk kjørt meg skikkelig, var det deilig å fortsatt vite at gamle kunstner ikke var glemt. Jeg klarte til og med å få han til å “tølte” og det dere, er sabla kjekt. Å tølte er en helt spesiell gangart, som islandshesten er kjent for å være flink i. Du kjenner stor forskjell på å trave og tølte. Når den traver, ja da kan det humpe godt, men ved tølt så er det nesten som om hesten svaier litt, du svever uten å humpe og er i alle fall for meg å foretrekke som er nakkeoperert. Av og til ble Stormur litt ivrig og begynte å trave, men da satte jeg meg godt ned og holdt litt igjen, og vips, så var han tilbake. Looooooved it!

Mille og resten av gjengen min klarte seg også godt. Hverken venninnen min Kirsten eller sønnen Sondre har gått på kurs, men dette er sprekinger som tar alt på strak arm. Karen så hva som måtte justeres på underveis, og jeg synes virkelig de var flinke. Råtøffe faktisk! Hannah og Mille har begge litt erfaring, men dette var nytt for dem. “No problem”, de satt som limt fast i salen og fulgte Karen´s minste vink.

Det som fascinerer meg så med islandshester og som gjør at det er de jeg alltid faller tilbake på, er det utrolige mangfoldet den har. Supersterk, utrolig dyktig i skog og mark og helt fantastisk moro å ri på grunn av alle gangartene. Samtidig synes jeg det er helt ok at de ikke er så store. Skulle en ulykke skje, ja da er det ikke så langt ned, og det er faktisk veldig greit. Jeg husker engang jeg var med på en skikkelig rå terrengtur med mye jobbing i ulent terreng og hesten jeg red på snubla. Da var det bare å plante føttene i bakken til hesten fant balansen igjen og klarte å karre seg opp. Helt udramatisk og innafor spennende.

Vi jentene (og Sondre) har i allefall planlagt å ta turen til Tryggvi igjen. Når den tid kommer, skal jeg få med venninnene mine også. For dette er livet, dette er gøy!Da skal jeg få den vonde rompa mi (er så støl!) opp av sofaen og lage til en god frokostlunsj til meg og ungene. 

Ønsker dere alle en fortsatt fin fredag og en super helg!

Smask Nina

 

#hest #hesterbest #mammablogg #sotos #hverdag