Ufrivillig bloggpause

Heihei, kjære dere.

Pga forandringer hos blogg.no, har jeg dessverre måtte ta en ufrivillig bloggpause. Designet mitt har kræsja, og jeg får ikke logget meg inn på siden min via Mac’en, passordet mitt godtas ikke.

Jeg har spurt designeren av siden min om hjelp, samt support på blogg.no, så i mellomtiden må jeg forsøke å smøre meg med litt tålmodighet.

Jeg har via mobilen nå klart å komne meg inn på den noe reduserte siden min, men jeg klarer kun å få gitt dere denne beskjeden, ikke jobbet dessverre.

Stay with me, fininger, så håper jeg dette ordner seg etterhvert.

Hilsen en smule frustrert Nina

Tuuusen takk 💕

For en helg, og for en feiring!

I skrivende stund sitter jeg her på kjøkkenet mitt og skuer utover stua, som de siste dagene har vært i fullstendig kaos. Et deilig kaos vel og merke, fylt av barnelatter fra morran til kveld. Det har ikke vært stille et sekund, så nå tillater jeg meg å punktere litt. Nå settes tempoet helt ned, roen og stillheten skal nytes før jeg skal inn og lese alle gratulasjonene og takke dere alle for lykkeønskninger som har kommet vår vei. Mille skal også etterhvert få lese dem, og dere skal alle vite det at dette er stort for både henne og oss som familie. Tusen takk!

Jeg har selvsagt brukt kameraet flittig, foreviget mange gode stunder underveis, så dere må regne med at det blir en del bursdagspreik i dagene fremover. Først vil jeg derimot få vise dere gaven Mille fikk av Bjørn Erik og meg.

En skulle kanskje tro at en 13 åring, som på toppen av det hele eier sin egne hest, har en lang lang liste over ting hun ønsker seg til bursdagen sin, men ikke jentungen vår. Nå tror sikkert noen av dere at hun er bortskjemt til tusen, at hun har alt mellom himmel og jord, men nei, hun har egentlig aldri vært den ungen som må ha alt. Vel, hun ønsker seg selvsagt mobil, spillkonsoller og enda en ny ridepisk, som de aller fleste andre hestejenter, men hun har til dags dato aldri ødelagt noe, så når hun først har fått det, ja det trengs det ikke flere. Bjørn Erik og jeg visste derfor ikke helt hva vi skulle gi henne, helt til jeg fikk en yrende idé, hvorfor ikke få noen til å male Sol og henne?

Jeg var først veldig skeptisk til dette, litt engstelig for at hun kanskje var litt for ung til å ville sette pris på en slik gave, men der tok jeg gudskjelov skammelig feil. Jeg forklarte henne på forhånd der hun i spennende iver forsøkte å få av alt papiret bildet var pakket inn i, at dette gjerne ikke var den ultimate gaven å få som trettenåring, men at hun gjerne ville sette mer pris på det når hun ble eldre. Fine Mille begynte derimot å gråte i det hun fikk se det, og tvilen om at hun ikke ville sette pris på dette, forsvant som dugg  for solen. Gledestårene trillet, og det var en sann lettelse, dette var og ble tidenes gave.

Det er Inga som er den flinke kunstneren bak mesterverket, og jeg bøyer meg i støvet for hvordan hun har løst oppgaven. Det er på ingen måte noe tvil om at dette er Sol og Mille, det har hun virkelig lagt sjela si i for å få frem, og Bjørn Erik og jeg er altså så takknemlig. En venninne av meg spurte i går om det var slik jeg hadde sett for meg at det skulle bli, men for  være helt ærlig, jeg hadde ingen formening om noe som helst. Jeg overlot dette helt og holdent til kunstneren, jeg stolte på at hun tok de riktige avgjørelsene underveis, og det klarte hun med glans 💕

Jeg ønsker dere alle en riktig god start på uken!
Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#kunst #maleri #barn #hest

Ja, sånn ser en rykende fersk tenåring ut!

I dag skinner sola for den fine Mille-jenta vår. Hun visste ikke hva som var på ferde, før den ene stalljenta etter den andre plutselig entrer døra her i morges, med fullpakka bagger, klare for flytte inn her et helt døgn. Alt i alt ble de ni små frøkner, alle superklare til tusen for å feire den rykende ferske 13-åringen.

Hva dagen bringer, må jeg få lov til å komme tilbake til seinere, for akkurat nå gjelder det å nyte hverandre og øyeblikket.

Jeg kunne nok skrevet side opp og side ned om den lille lange snuppelinen vår, og jeg har vel egentlig gjort det en rekke ganger allerede. Hun slutter nemlig aldri å overraske oss, hun når stadig nye høyder og mål, og er nok ei av de tøffeste vi kjenner. Hun er sårbar på en ærlig måte, noe som i seg selv kan være nokså skummelt for oss foreldre, men til nå har det vel egentlig gått ganske så bra. Hun elsker høyt på sin vinnende og appellerende måte, og er derfor ei jente det er lett å like å bli glad i. 

Kjære fine Mille-mor 💕
Gratulerer så mye med 13-års dagen!
Av gledestårene i dag,
vet vi at du allerede har 
“the time of you life”.
Kos deg videre,
det fortjener du 💕

 

Noe av overraskelsen i dag var å få ri tur på fjellet, og bildet under ble tatt like før de satte avgårde.

Klemmer sendes i fleng fra stolt pappa og mamma til en rykende fersk 13 åring 💕

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Dagen før den store dagen…

Kort innpå, kjære dere!

Nå sitter Bjørn Erik og jeg på kjøkkenet og forbereder taco-stæsj, til hele 40 personer som skal innom her og feire bursdagen til Mille i helgen. Vi kutter grønnsaker til den store medaljen, og gleder oss noe enormt til å feire 13-åringen to dager til ende.

Den kommende jubilanten har forresten sovnet for lengst. Rett etter at hun kom hjem fra stallen, kom hun en rask tur innom stua og konstaterte at pyntinga var i gang, før hun hastet inn i dusjen og så videre rett til sengs. Hun orket rett og slett ikke å vente lenger på den spennende dagen i morgen, og fant derfor ut at det lureste var å legge seg tidlig.

Vi har nok et par timer til på å forberede en del småting her, men da trenger vi ikke å gjøre særlig mye i morgen. Da er det bare for oss å flyte med å nyte timene med alle de spente tenåringene. Gjett om vi gleder oss! 

Jeg har faktisk fått mange gode råd om hvor mye kjøttdeig jeg trenger til 40 mann, inkl 7 barn, men her i huset tar vi ingen sjanser. Ingen skal måtte gå sultne hjem.

Kortet er viktig, og ordene er nå omhyggelig valgt ut.

God helg!

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#bursdag #selskap #barnebursdag

Helt på tuppa!

God kveld, kjære dere.

Nå er det nesten helt uutholdelig å være her hjemme, særlig hvis minsten Mille er i hus. For nå er det kun to dager igjen til bursdagen hennes, og hun gleder seg så mye at hun nesten blir syk. Hun gleder seg, og så gruer hun seg, og så gleder hun seg, og så gruer hun seg, ja sånn går no dagene.

Mille hadde egentlig ikke de helt store planene for dagen sin. Hun hadde ingen ønsker og hun visste heller ikke hvem hun ville be. Hun har som sagt begynt i en helt ny klasse på ungdomsskolen, og selv om hun trives, var hun var ikke særlig gira på å be noen av jentene der, noe hun til i fjor har gjort hvert bidige år. Hun har nok alltid hatt et indre ønske om at det å be til selskap skal være gjensidig, at de hun ber også ber henne tilbake, men det har som sagt stort sett uteblitt. Derfor gjorde vi en vri på det i år, Mille har overlatt hele kalaset til meg. Hun vet ingen verdens ting, mens jeg har kontroll på alt…vel, nesten.

Jeg kan selvsagt ikke røpe noe riktig ennå, men jeg er overbevist om at hun blir storfornøyd. Det skal ikke mangle på noe, hverken gode venner eller kjekke ting å finne på. Hun skal på ingen måte føle seg hverken utenfor eller aleine. Det skal bli tidenes selskap fra morran til kveld, to dager til ende. Nå er hun derimot veldig nyskjerrig. Nyskjerrig på hva som skal skje og hvem som kommer. Jeg er derimot tett som ei potte, forteller henne ingen verdens ting…tenk, bare to dager igjen.

– Nina –

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#bursdag #selskap #barnebursdag

Ja, jeg elsker julekort 🎄

God morgen, fininger.

Da var det denne tiden på året igjen. Da jeg setter av litt tid hver dag fremover til å mimre og tenke på gode gamle venner og familie, sender de julekort. Hvert bidige år, lenge før jeg fikk både mann og barn, har jeg tatt vare på denne koselige juletradisjonen. Jeg elsker rett og slett å gi og få julekort.

Det er noe deilig magisk å sitte å putle med det her. En får en deilig indre ro. Man blir tvunget til å sette ned tempoet, ta seg tid til å la tankene vandre. Hva har skjedd med deg siden sist? Har vi satt av nok tid til hverandre i år? Burde vi kanskje treffes snart?

I år som i fjor har jeg bestilt mange kort. Flere enn jeg egentlig trenger, for de fire siste årene har jeg også sendt til noen av dere lesere. Det er koselig å få gjøre en liten forskjell for noen, for jeg håper og tror en slik julehilsen varmer. Så send meg gjerne navnet og adressen din, enten her på bloggen eller på mail [email protected], så sender jeg så langt kortene rekker 💕

 

🎄Nina 🎄

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#julekort #tradsjoner #jul

Nedtissa sko, Duracell kanin på scenen og gode samtaler bakerst i bussen…

God kveld, kjære dere!

Denne dagen tror jeg rett og slett må viskes ut av historieboken. Den inneholder egentlig ingenting annet enn at undertegnede har sovet, helt frem til klokka var kvart over to. Jeg klarte nemlig ikke å sove i natt, nesa mi lagde alt for mye bøll ved å være pottettett, så etterhvert stod jeg heller opp for å se serier nede i stua. Når flokken min omsider begynte å røre på seg, var jeg selvsagt veldig klar for bingen, men sørget selvsagt først for at matpakker og frokost stod klappet og klart. 

Jeg skulle nok egentlig ikke ha dratt til Sandnes på lørdag for å overvære favorittbandet, Valentourettes, men formen var faktisk ganske så grei, så jeg tok sjansen. Det er nemlig svært sjeldent vi får besøk av favorittbandet vårt, så vi kunne rett og slett ikke la være. Vi har som sagt lagt bak oss noen krevende uker, så dette var et koselig avbrekk i hverdagen.

Det å få besøk av tributebandet til avdøde Jokke, synes altså duoen Thorsen er kjempestas. Det er som om vi får en liten bit av vårt kjære Oslo på besøk. Gode gamle minner vekkes til livet og det er nesten, men bare nesten, som å være tilbake på det nedlagte legendariske rockestedet, Elm Street. Her levde og åndet vi på 90-tallet, og hadde the “time of our lives”. Jeg husker derimot ikke at jeg ble tissa på under den tiden, men det gjorde jeg altså på lørdag. Var på dametoalettet som består av to avlukker, og mens jeg satt på det ene, starta det å plaske noe helt forferdelig fra det andre avlukket. “Koffor tisse du på veggen her inne”, hørte jeg plutselig en grøtete damestemme si, og da skjønte raskt hvilken avskyelige væske jeg fikk spruta opp på de nye skoa mine. ÆSJ altså, for noe forbanna griseri, men, hva kunne jeg gjøre? Jeg hørte allerede av diskusjonene som forgikk der inne, at her villet det ikke nytte å komme med noen klage eller påstand om fornærmet “tisse-attack”, så jeg rusla heller stille ut for å fortsette å nyte kvelden med min kjære. 

Jeg elsker som sagt de gamle Jokke-sangene, og jeg elsker Valentourettes. Det er rett og slett en fryd å se gutta opptre. Vokalist Tarjei er raus, og tåler det meste av hva rogalandspublikummet har å by på, og det er søren meg godt gjort av han til tider. For det blir ofte fort trangt om plassen på den lille scenen, for av en eller annen merkelig grunn er det alltid noen som utnevner seg selv til nye bandmedlemmer og joiner gruppa. Det skjer stadig, og gutta synes visstnok det er helt innafor. Det er helt kaotisk der oppe til tider, og for meg som gjerne vil få tatt litt bilder underveis, sliter. Hverken Tarjei eller Duracell kaninen, gitaristen “Petter”, står i ro, så bildene blir alltid “så som så”. Det spiller uansett ingen verdens ting, for vi to turtelduene, har det som sagt så fint under disse opplevelsene våre. Bjørn Erik hopper og danser seg svett gjennom hele seansen, mens jeg også denne gangen var nødt til å trekke meg unna det siste kvarteret. Da tok det nemlig noe helt sinnsykt av, og “lille” meg er redd for å bli skada.

Dette ble altså “A night to remember”, som endte med å ta bussen rett hjem etterpå, noe som i seg selv var kjempekoselig. Jeg kan ikke huske sist gang jeg satt bakerst i bussen og fnisa som en fjortis, ivrig etter å få stjålet til meg et kyss og en klem mellom de “dype” samtalene våre. Det fristet etterhvert lite å begi seg inn i vrimmelen av folk i Vågen, vi orket rett og slett ikke å forholde oss til mer fulle folk den kvelden (jajaja, jeg skjønner at dere kan heve litt på øyebryna av det her). Da lokket det mye mer med grandisen i fryseren, og ikke minst den gode varme senga mi.

– Nina –

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

#valentourettes #rock #tributesandnes #jokke

FY SKAM DEG, ERNA!

 • SKAM DEG, Erna, for at du vil umyndiggjøre kvinners selvbestemmelsesrett for egen kropp!
   
 • SKAM DEG, Erna, for at du leker bøddel og var raskt ute med å tilby mørkemannen og nestleder i KrF, Kjell Ingolf Ropstad, endringer i abortloven! Du er altså villig til å selge kvinners rettigheter ved abort, kun for å redde egen plass ved kongens bord!
   
 • SKAM DEG, Erna, for at du gir lys til KrF sitt allerede innleverte forslag om å endre Grunnloven, slik at abort skal bli helt ulovlig!
   
 • SKAM DEG, Erna, for at gufs fra fortidens mørke og at skrekkscenarier der menn igjen bestemmer over kvinnens kropp “A handmaids tale” blir vekket til livet!
   
 • SKAM DEG, Linda Hofstad Helleland, som så til de grader slikker ræva til Erna, og ikke klarer å komme med noe annet i denne saken enn “ingen kommentarer” og så sender du spørsmålene, som så til de grader gjelder kvinners likestilling, videre til helseminister Bent Høie”! FY SKAM DERE!

– sinnatagg Nina –

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#BlackProtest #ikkerørabortloven

God helg!

Jabadabadooo, helg jo!

Det skal bli så deilig med noen fridager på hele gjengen et par dager nå, og det er helt herlig å se at lille snuppeline virkelig er på bedringens vei. Hun klarte seg utrolig bra i stallen nå nettopp, så i morgen får hun være der alene igjen. Vi må selvfølgelig gå etter henne og sørge for at hun kler på seg godt og ikke fryser, for hun har allerede glemt hvor kipt det var å være så syk over så lang tid.

Nå roper derimot flokken på meg, vi skal på kino med tante Tonje, så helgen kunne jo ikke startet bedre. Sendere mange gode fredagsklemmer, kos dere!

 – Nina –

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

Pottetett!

Heihei!

Bjørn Erik har kommet hjem fra Bergen, og godt er det, for nå er jeg skikkelig ubrukelig som mamma. Venninnen min spurte tidligere i dag om hun kunne stikke innom en liten tur på besøk, men ombestemte seg rask når jeg sendte henne en video av meg. Jeg tror bakteriene formelig kom gjennom videoen til henne, snørra rant, så hun ombestemte seg fort.

Jeg må le litt da, for forkjølelsen kom dagen etter at jeg endelig etter x antall dager (tør ikke å si hvor mange dager det har gått) vasket håret. Jeg går stort sett med “dult” her hjemme, så håret blir sjeldent møkkete, og for å bevare fargen lengst mulig, kan det altså gå litt tid mellom hver gang. Nå synes jeg derimot det var gått alt for mange dager, selv om håret egentlig så helt greit ut, fikk vasket og kuret det, men våknet altså opp pottetett dagen etter.

En syk Nina, er egentlig ganske så ubrukelig. Hun trives best under pleddet med gode serier (Homeland) på tittekassa. Mille har også pådratt seg litt snufs, så denne sykdomsperioden hennes drar dessverre ennå mer ut. Jeg føler uansett hun ser litt bedre ut, hun følger mere med og smiler og ler igjen. Hun skulle egentlig få gå på skolen i morgen, da den dagen er kort siden hun har fått permanent fritagelse fra gymmen de to siste timene av dagen, men nå fikk vi akkurat høre at det er planleggsdag. Egentlig ikke så dumt, for da får hun ennå noen dager å komme seg på.

Så innimellom all tv-tittingen, tvinger jeg meg til å gjøre noen små huslige ting. Jeg må innrømme at det går mye i juleforberedelser nå. Det kommer stadig poser inn dørene her med overraskelser i, og de må selvsagt pakkes inn. Det er noe av det kjekkeste jeg gjør, og er et kjærkomment avbrekk til “syndes synd på meg selv” klagingen. Neida, jeg klager ikke så mye, joda jeg gjør det, neeeeiiii jeg vil ikke være sånn en sutrekjerring, men godt det skjer nå og ikke om en uke. For nå telles det ned til bursdagsfeiringen til Mille-mor. Alle planene begynner å ta form, og jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg til overraskelsen hun skal få…

Jeg har egentlig for lengst sagt at vi ikke har plass på treet til mer julepynt, men disse formelig skreik på meg om å få flytte inn til oss. 

– Nina –

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

#jul #julepynt