Ledd på meg ribbeinsbrudd!

God søndag og første advent dere!

Ja, tenk nå begynner den koselige førjulstiden. Er dere klare?! Jeg har ennå ikke funnet frem en eneste ting, men i dag skal vi brette opp ermene og sette i gang. Vaske, rydde og pynte. Deretter skal vi til byen og være med på å tenne julelysene på puben Beverly. Det er superhyggelig og ungene elsker det.

Men først må jeg få lov til å dele gårsdagens “Lattergalla 2014” med dere. Fyttikatta så morsomt! Jeg lo så jeg grein så i dag er jeg øm i ribbeina, magen og ikke minst kinna. Det kjekke med kvelden var jo at vi fikk med oss Anne Mai, Terje, Simone og Brede også. For når vi kom til resepsjonen hvor vi skulle hente billettene Dennis hadde fått av Ørjan Burøe, så lå det ikke bare to stykker der, men seks! Halleluja! Dere kan tro vi fikk fletta! For vi fikk vite at forestillingen var helt utsolgt og da kunne søren meg ikke vi sitte der aleine med all denne herligheten. Ringte første og beste som jeg vet kan være gærne nok til å hoppe på karusellen i en fei, og bare tyve minutter etterpå var firerbanden på plass. Takk for det altså!

For dette vil man så absolutt ikke gå glipp av når sjansen byr seg. For en gjeng! Nå vet jo dere at Lisa Tønne er min store favoritt fra før av, og hun leverete så til de grader. Når jeg våket i dag tidlig fikk jeg altså ikke sove igjen, for den mammografihistorien begynte plutselig å surre i hue på meg igjen, og da var det gjort. Dama er altså så til de grader rå, hun er ikke sann! Jeg fikk ikke sove mer og måtte opp og skrive til Anne Mai og Simone, for de visste jeg ville forstå meg. 

Nå var det ikke vare Lisa som imponerte. Konferansier Ørjan Burøe var også helt konge. Han underholdt oss en god stund mellom de forskjellige artistene, og da var det ikke bare jeg som gapskrattet. Det tok helt av til tider. Digget at han hadde gjort masse forhåndsundersøkelser om byen vår, og dro frem ting så på spissen som vi er så inderlig klar over. Ole Klementsen fikk gjennomgå og Lisa Tønne fikk også harselert litt med vår kjære Mia Gundersen. Ikke noe vondt ment, bare småting som jeg vet de begge hadde tatt på strak arm.

Vår lokalhelt Jan Rune Holdhus var jo også bare helt super. Han spilte selvfølgelig stort på homofilkortet sitt, og tok oss med på en gapskrattende runddans med lokalhistorie, julebordtips og ikke minst sang. Tror nok Anne Mai holdt en knapp på Jan Rune. Hun lo i alle fall så til de grader at hun nesten rullet av stolen ved siden av meg. 

Må også nevne for dere at kvelden startet veldig koselig på “Spiseriet” hos Valdimar. Hvis dere ikke har tatt turen dit ennå, så bør dere få fingeren ut og bestille bord. Makan til god service på betjeningen må man leite lenge etter. Nå fikk ikke vi gleden av å spise der i går, for vi hadde dessverre ikke bestilt bord, men BE og jeg har planer om å ta turen dit snart igjen.

Derimot klarte spreke Ranveig som er restaurantsjef på Salza Steakhouse å lage til det krembordet til oss på rekordtid. Aner ikke helt hvordan hun fikk det til i disse travle julebordtider, men plutselig satt vi nå der og gomla i oss verdens deiligte entrecote og hjort. Herrejemeni for et avslutnige på en helt perfekt kveld. For Ranveig og mannen Svein Petter er jo de perfekte folka å ha rundt seg i tillegg til familien Neumann. Når snille Anne Mai også tilbyr seg å kjøre oss hjem, så vi kommer oss i seng før klokken ett, ja da kan man virkelig ikke klage ♥


Nå må jeg hjelpe han far med julepynten. Vi får heller skrives seinere.

Nyt første advent!

Klem Nina

Overraskende kveld i vente…

God lørdag dere.

Ja, da var jeg hjemme igjen etter å ha vært hos mamma i Oslo siden onsdag. Det var en koselig flytur hjemover, for Dennis reiste sammen med meg. Vi kom hjem til sovende hus og sultne dyr, for i går fikk han far endelig lufta seg litt med gutta. Han er ikke helt i storform nå, tror det ble litt mye sprell i natt, men han er snart nødt til å våkne for vi fikk plutselig en stor overraskelse av Dennis.

Vi skal på “Lattergalla 2014” i konserthuset, Jippiiii! Endelig skal jeg få se Lisa Tønne “live”, og jeg er i lykkerus. Dennis var nemlig på fest med selveste Ørjan Burøe tidligere denne uka og ble derfor satt på gjestelisten hans i dag. Dennis var litt for sein med å få med seg kompisen sin på dette, og da var det helt greit for Mr. Burøe at vi kom i steden. Dennis skal uansett vise han Stavanger by seinere i kveld, så jeg regner med at de kommer til å ha de moro etterhvert de også.

Så da skal jeg snart hoppe i dusjen og få på glitter og stas. Må det når det er fest på gang i konserthuset synes jeg.


Ønsker dere alle en super lørdag! Kos dere!

Klem Nina

Alle skal få…

Endelig helg dere!

Da har jeg tatt farvel med bessen for denne gang, og i dag var han i turboform. Satt å skravla med en annen beboer, og jeg følte nesten vi ødela litt når vi kom og ville ha han med inn på rommet sitt. Gikk selv, uten gåstol, så det er tydelig fremskritt på gang. Han surrer fortsatt litt med fortid og nåtid, men vi bare jatter med og gjør besøkene så enkle som mulig for han. 

Men i dag har jeg faktisk rukket å stjele til meg til en klem fra Dennis og Kristin også. Duoen møtte meg så jeg kunne overraske med julekalender. For det får hele hurven vår ennå, selv om de har forlatt redet. Dennis sin pakkekalender er egentlig Bjørn Erik sitt ansvar, men siden jeg nå en gang er i Oslo, tok jeg oppgaven. 24 stk. forskjellige ølsorter pakket inn i aluminumsfolie. Det har han fått siden han var 18 år, og er fortsatt en stor innertier.

Fine gutten vår, alltid så kjekt å se han ♥


Pelle på snart 18 spurte så fint om han også kunne få en slik kalender, med sider i. “Niks triks barbafiks”, må nok vente et år til.

Ønsker dere alle en superduper kosemoseoverdose helg ♥

Klem Nina

Sammen er vi sterke…

God kveld fininger.

Da har vi endelig kommet hjem etter en lang dag på farta. Jeg fikk vært med mamma på Storo-senteret og handla inn alle julegavene til de som skal til Bergen. Deretter var vi hele gjengen samla hos bessen på pleiehjemmet. Jeg er nemlig så heldig å ha to flotte stebrødre, Morten og Magnus. Morten bor her i Oslo, mens Magnus bor i Bergen, så i dag kan dere tro stemningen var god hos den gamle. Vi lo og tulla, og jeg så at mamma også fikk seg en pause i alt alvoret.

Vi valgte å komme litt seinere i dag, sånn at vi ble “kasta” ut når Steinar skulle til sein middag. Tror han kommer til å sove godt i natt, snille bessen vår. For når vi søsknene først setter i gang, ja da er vi ustoppelige. Vi snakker høl i hue på hverandre og på et tidspunkt sa Steinar: “For et kakkel!”

Vi sitter her nå og er alle enige om at dette har vært en god dag. Så glimte i øyet på bessen et par ganger. Han var med på spøken og lo på riktig plass ♥

Ønsker dere alle en fortsatt finfin kveld!

Klem Nina

The moment…

God morgen kjære dere.

Ja, da er vi tuppene våkne og klare for dagen. Tror klokka ble nærmere halv tre i natt før vi tok kvelden, men så har vi mye å snakke om også da. Nå skal vi ta det litt med ro og spise god frokost for deretter å dra ned på senteret og handle litt julegaver. Vi tenkte det kunne være kjekt å komme litt seint til bessen i dag, sånn at vi får til en naturlig avskjed når han selv skal ha middag. For det er ikke så lett for oss å forlate han når vi er der…

Dagen før jeg kom hit til Oslo, hadde Mille nok en fantastisk ettermiddag i stallen og bildene taler for seg selv. For det å komme til Vilja når hun møter oss sovende i båsen sin er bare helt magisk. Det blir å holde pusten og bare nyte øyeblikket, “the moment”… Denne gangen ville hun ikke reise seg i det hele tatt, så Mille satte seg ned, og da var jeg glad jeg hadde kameraet i lomma. De var altså så søte i sammen ♥

Var litt spent på kveldens ridetime, for det var på tide å gjøre litt Voltige, turn på hest. På grunn av Mille´s syndrom har hun ingen særlig god balanse, men det stoppet henne ikke. Hun kjørte på, og endte opp med å galoppere baklengs. Må innrømme at jeg var litt engstelig der og da, men hun hadde hele roen. Latteren satt løst, dette var moro.


Den nye grima passet perfekt.


Fine Vilja og Mille ♥ Jeg er så glad for at vi får ha denne hesten på fór neste år også, for dette vennskapet ser jeg er godt for Mille.

Ønsker dere alle en finfin torsdag!

Klem Nina

På plass i Oslo hos bessen…

God kveld kjære dere.

Ja, da var jeg endelig på plass i Oslo. For som dere vet er min stefar veldig syk. Han har fått uhelbredelig kreft, som har spredd seg til hjernen og vi er livredde. Derfor var det godt å ta turen hit nå. 

Fine mammaen min kom og hentet meg, og det var helt merkelig å sitte på med dama som ikke har kjørt bil på åtte år. Hun har måttet ta alt ansvar selv nå, og det tar hun på strak arm. Godt å se, men også tøft å vite at hun er så ensom. Derfor har jeg ingen avtaler i Oslo denne gangen, skal være 100% tilstede, kun for mamma…og bessen så klart.

Gruet meg litt til å se han i dag, men det hadde jeg ikke trengt. Han satt på TV rommet med de andre beboerne når vi kom, og vi fikk han med oss inn på sitt eget enmannsrom. Der snikksnakket vi og koste oss med kanelboller og kaffe. Han var nå med på notene, så jeg er overbevist om at han kommer til å bli hos oss en stund til. Vi håper i alle fall det, men tar kun en dag av gangen.

En ting er sikkert, guriland for et flott system vi har her i landet vårt og rundt Steinar nå. For øyeblikket pleies han på “Lillohjemmet”, 2 minutter unna der mamma bor, og her mangler det absolutt ingenting. Nå krysser vi armer og bein for at han får bli her, for her vet vi han får all den pleien han trenger.

Nå er vi gode og mette etter deilig ribbemiddag og har funnet hver vår sofakrok her på Grefsen. I morgen skal jeg hjelpe mamme med litt julegaveinnkjøp, og så blir det å tilbringe ettermiddagen med Steinar. Vi skal nyte de dagene vi har i sammen nå og ta vare på hverandre.

Ønsker dere alle en fortsatt fin kveld.

Klem fra Nina

Med god planlegging fikk vi til alt!

God kveld kjære dere!

Guriland i dag ble det seint, men bestis har kommet på besøk og vi har hatt så alt for mye å snakke om. Jeg har gått i gjennom alle de 400 bildene som ble tatt på overnattingsbursdagen til Mille på fredag, og det er sannelig ikke enkelt å redigere dem når snakke propellen Tonje setter i gang. Hun har vært bortreist hele helgen på Rock´n Roll og med mange felles venner er det mye snakkis på gang.

Men tilbake til Mille´s bursdagskalas, som ble en stor suksess. Jentene var storfornøyde der de rusla avgårde etter en god lang fellesfrokost dagen derpå. Takket være god og lang planlegging, og ikke minst god fordeling av de ulike oppgavene fikk vi alt til på et vis. Jeg sørget for at alt vi trengte kom i hus, pyntet og hadde fokus på selve planlegginga, mens Bjørn Erik ordnet alt av stoler, bord, madrasser og det populære eventyrtaket.

I tillegg fordelte vi oppgavene slik at mens Bjørn Erik kjørte dansekonkurransen, ryddet og vasket jeg og ordnet klar til neste bordsetting. For mens det holdt på en aktivitet i stua, gjorde jeg klar spisestua til neste innhugg, og sånn holdt vi på hele kvelden. Vi startet med å åpne pakkene, deretter ble det taco, så danskekonkurranse, overraskelseskaken, Quiz, coockies og gelé, Bingo, Piñata og leggetid med film. Det gikk i ett sett og dere kan tro alle snellene sovna fort når den skumle Jumanji filmen var ferdig 00:30. Da hadde han far tatt kvelden for lengst og jeg var rask med å plugge ørene og sette på vekkerklokken til 08:00. Vekte jentene med en koselig bok som jeg må få komme tilbake til dere seinere med, og så avsluttet vi med deilig frokost og isen vi ikke rakk kvelden før.

Det ble som sagt en suksess, og jeg så at Mille solte seg i glansen hele veien. Selv om jentungen vår er ganske så venneløs på fritiden så ser vi at klassen står sterk i sammen rundt henne. Det er ikke det at de gir henne viljen sin, men de gir henne tid og tålmodighet til å være Mille. De overser de negative opptrinna hennes men gir henne masse gode tilbakemeldinger når hun er positiv og med på notene. Elsker de jentene og takker dem for at de alle var med og gjøre denne bursdagen så minnerik.
Jeg må få nevne at jeg ble noe overrasket over at alle grønnsakene forsvant på et blunk. Unger i dag er superflinke til å spise sunt.

Selv om Mille egentlig ikke fylte år denne dagen, fikk hun lov til å åpne den store gaven fra oss, nemlig Isak Elliot konsert billetter. Mye kjekkere å hoppe i taket med jenter rundt seg som er like store fan av guttungen.

Han far hadde stålkontroll på dansekonkurransen som selvfølgelig han og Mille åpnet.
Takk gud for Anne Mai sin Enjo mopp! Rusk og rask forsvant på nullkommaniks mellom slagene.
Tallet er 64, jeg gjentar 6  4, BINGO!Ønsker dere alle en god natt. Sov godt og drøm søtt ♥

Klem Nina

En firedagers feiring går mot slutten…

God kveld kjære dere!

For en flott gjeng dere er! Nå har Bjørn Erik og jeg gått i gjennom alle gratulasjonene på mobilene, Facebook og Blogg Fansiden og Mille er helt overveldet. Dere aner ikke hvor mye det betyr for oss å se den vesle jenta vår så fornøyd og blid. Hun stråler! Det var egentlig ikke helt meningen, men det ble altså en firedagers bursdagsfeiring. Fest og overnatting med jentene i klassen, kakespising i stallen, teater, middag på byen og i dag gavedryss og sang. Mangler kun voksenfest med vennenne våre, men det fikk vi altså dessverre ikke til i år.

For etter å ha våknet grytidlig i dag og sendt snuppeline til skolen, kapitulerte mora. Da visste jeg nemlig at vi hadde klart å gjennomføre alt det planlagte, så lufta gikk ut av meg. Tok med meg nybada Pippi i senga, proppa ørene og våknet halv fem i ettermiddag til ferdig middag. Alle sitter nå gode og mette etter at han far har lagd biff stroganoff til hele gjengen med deilig is med størkna sjokolade på til dessert.

Mille sitter nå og pakker ut av alle Monster High dukkene hun fikk i morges, og vil prøve ut noen av de nye Disney Infinitiv figurene. Hun er storfornøyd, og nevner ikke med et ord at hun faktisk har bursdag i dag og kanskje burde feires mer. Tror hun faktisk er litt sliten selv, og bare vil nyte alle gavene og roen…fine jentungen vår ♥

Nå fikk vi akkurat en telefon fra venninnen min Kirsten som spurte om hennes Hannah kunne stikke bortom med en gave til snuppeline. Det kommer til å bli en perfekt avslutning på en fin lang feiring.

Tuuuuuuuusen takk dere, for alle de gode hilsningene. Setter stor pris på alle og enhver ♥

Klem Nina

Gratulerer med dagen, engelen min <3

Ja, da var endelig dagen her!

Vår alles kjære Mille, fyller 9 år! Jenta med det store hjerte, så ærlig og så levende ♥

Du starter som regel hver bidige dag med et stort smil og en deilig varm klem. Du er nær, og slipper til alle som strekker ut en hånd. Livet med deg er fargerikt og spennende. Det vi ofte tror skal bli en stor utfordring for deg tar du på strak arm, og er ting litt vanskelig, gir du aldri opp. Du er og blir en vinner!

Gratulerer så mye med dagen snuppeline! Elsker deg av hele mitt hjerte ♥

Nå er klokka seks på morningen og pappa, Dennis, Pelle, Pippi og jeg skal liste oss inn på rommet ditt med pakker og sang. Regner med at du har ligget våken en stund og venter i spenning på at vi skal komme. Måtte dagen din bli som deg…superduper!

Klem fra mamma Nina

Pysj-jentene…

God søndag morning, kjære dere ♥

Lykken er å våkne skikkelig utvilt, frisk og rask i kroppen og finne ut at eldstemann ligger og sover på sofaen nede. Vi visste selvfølgelig at han kom til Stavanger denne helgen for å jobbe litt, men man vet jo aldri hva Mr. spillopper kan finne på å gjøre en lørdags kveld. Superkoselig at han valgte å finne vei hit. Kan ikke huske sist gang vi alle var samlet, og det skal nytes.

For nå fremover er det ikke sikkert vi kommer til å se Dennis så mye som før, for han har nemlig fått seg jobb i Oslo, Jippiiiijaiijoooooooh! Det blir skikkelig spennende å se hvilken retning livet hans tar nå fremover, og som mamma og pappa sitter vi på første rad og følger nøye med.

Nå skal jeg opp og vekke Mille-mor med kilekyss. Hun fikk være lenge opp i går, dagen før også og har derfor fått sove lenge i dag. Hun er nok utslitt etter alt hun har opplevd de siste dagene, men helgens overraskelser er ennå ikke slutt. Først skal vi i stallen og kose oss med Vilja, men så blir det teater med gode venner og middag ute etterpå. Alt for den lille snuppa vår som fyller 9 år i morgen ♥

Vi har forresten bodd i de nye pysjene våre de siste dagene. Når Cubus kjører 30% på alt natt-tøy, ja da kan man gjøre noen skikkelig gode kupp. Vi jentene elsker å hoppe inn i slike go´dresser, babydresser i voksen størrelse…love it!


Ønsker dere alle en super søndag, nyt den!

Klem Nina