Please, ikke søt bie!

God Halloween, dere!

Nå sitter Bjørn Erik og jeg med hjertet i halsen og nistirrer på mobilen. Tøffe jenta vår, ba seg selv til to klassevenninner på andre siden av øye her. Nå går hun Halloweenrunden med dem alene uten en av oss for aller første gang. Jeg så hun var veldig usikker i det hun gikk, men satser på at hun fikser dette også.

Planen at de skal gå et par timer i nabolaget der før Bjørn Erik henter dem så de kan gå her også. I mellomtiden skal jeg rydde av spisebordet. Finingene Kristin og Dennis har vært her, og vi har sitti og gofla i oss snaddermat i timevis.

Alt av dagens sprell må jeg få dele med dere i morgen. Jeg er helt nødt til å springe frem og tilbake til døra nå og ta godt i mot alt “skrømtet”.


Jeg foreslo for Mille at hun skulle låne et av mine gamle kostymer, men ikke pokker om hun ville være “søt” bie. Fikk fort overtalt henne med nyinnkjøpte linser. Jeg kan love dere at hun er langt fra søt i kveld….

God kved, dere!

Klem Nina

Onepiece morning…

God morgen, kjære dere ❤

De mornigene her hjemme hvor jeg har fri fra jobb, er nokså koselige. Bjørn Erik og jeg har alltid lagt stor vekt på at ungene skal ha god tid, og de får aldri gå på skolen uten å ha spist skikkelig frokost. Mille har blitt ganske så flink, alt går på rutine, så nå i det siste har det også blitt tid til litt sofakos før hun blir hentet.

I dag har jeg ingen planer, og jeg nyter det. Hadde helt glemt at det er noe som heter “onepiece”, som jeg plutselig fant trøkt ned langt inne i klesskapet. Super “harry” men super “nice” på en slappedaskdag som dette.

Nå går jeg bare rundt og pusler og steller og får unnagjort ting som har hopet seg opp i løpet av uken. Det dukker stadig opp poser på kjøkkent med små hemmeligheter i, så nå har jeg fått pakket dem inn og stuet de bort. 

Etterpå skal jeg få lokket han far til å skjære ut morgendagens gresskar. Halloween er en av de dagene Mille elsker mest i året. Hun blir dessverre aldri invitert til å gå med de andre ungene i gata her, derfor gjør vi som foreldre alt vi kan for at denne kvelden skal bli perfekt for henne. I fjor gikk hun og jeg i sammen, men hun synes nok jeg var litt pinglete. Sa etterpå, ganske så skremt, at det var siste gang hun gadd det der. I morgen derimot er pappaen på plass, så nå har hun plutselig skiftet mening igjen. Jeg har en ny idé om hva hun kan kle seg ut som…og håper jeg får henne med på tanken. Gleder meg!Nå skal jeg steke meg rundstykker og lage meg en stor kopp te fra Bali. Tror jeg har en usett episode av “Homeland” på tittekassa, så nå blir det sofakos delux.

Ønsker dere alle en fantastisk fin dag og ikke minst en riktig God Helg!

Klem Nina

Kræsjlanda!

God kveld i stugo, dere!

Endelig helg og kræsjlanding på sofaen. Mille har endelig lagt seg og jeg kan ta en pust i bakken for aller første gang i dag. Opp kl. 05:30, jobb kl. 07, hjemme igjen til stående middag ved kjøkkenbenken kl. 16:30 og klar i stallen kl. 17:15. 

Nå tar jeg meg altså en velfortjent pause i go´hjørnet, sammen med Pippi-luska. Kan ikke huske sist gang jeg kjøpte en utgave av motebladet Det Nye, må ha vært på 80-90-tallet engang, men i dag kunne jeg ikke la være. Flinkis Kristin er på coveret pga. et portrettinterjuv, og som “svigermor” blir man jo en smule stolt. Vel, litt mer enn “en smule”. Det er ganske rått! Sååå velfortjent, etter årevis med hardt arbeid.

Gleder meg noe enormt til denne helgen. Dennis og Kristin kommer til Stavanger i morgen, og det er en evighet siden sist vi klemte. På lørdag skal vi ha en lang brunsj i sammen her hjemme, før det braker løs med Halloween for snuppeline Mille på kvelden. Det er meldt finfint vær på søndag, så da avsluttes helgen med bål og grilling i Trollskogen med gode venner. Looking forward to these lovely days ❤For aller første gang har jeg kjøpt nelliker. Har alltid sett på nelliker som “bestemorblomster” (min mommo kjøpte de alltid) eller begravelsesblomster, men nå kommer de i alle farger og er altså så nydelige. Pryder flere plasser her hjemme nå…


Nå skal jeg bare lese bittelitt til før vi avslutter kvelden med opptak av den danske spenningsserien “Broen”. Må se den med Bjørn Erik, for jeg fæler litt av alt det creepy som skjer der.

Håper dere alle nyter kvelden og at dagen har vært god ❤

Klem Nina

Brillefin!

God kveld, kjære dere!

Dagen har vært hektisk, men flott. Før klokken var ett, var tre viktige møter unnagjort. Jeg må innrømme at jeg har vært litt sløv i det siste og satt en del ting på hold, men i dag har jeg altså vært “flittigelise”.

Sånn kort fortalt har jeg endlig fått testet synet mitt hos de flinke damene på Synsam Sandnes Storgata, vært hos dyktige Sigbjørn som er manuellterapeut på Ganddal og til slutt klarte jeg altså å karre til meg litt venninnetid med Andrea på Ikea hvor vi samtidig fikk shoppet et par små greier. Ikke verst!

Jeg må få komme tilbake til disse møtene litt seinere, for jeg er nødt til å være litt mamma før det er leggetid her, men sjekk ut disse fabelaktige Marc Jacobs brillene da dere. Er de ikke knallfine?! Har siklet på de en evighet, eller i hvert fall siden jeg var på denne VIP kvelden her, og nå er de altså mine. Hvis ikke de gjør en glad og får en til å trekke på smilebåndet, ja da er og blir man en surpomp. 

Jeg var helt nødt til å kline på litt rød leppestift og teste de ut i finværet i stad. Tok med meg Pippi-luska opp på utsikten rett borti høgget her. Tror nok sauene synes jeg var litt overpynta der jeg kom, men jeg var helt nødt til å lufte disse unike brillene. Følte meg så brillefin!


Nå er det hjemmelaga pizza på gang. Far har fyrt i peisen og hele flokken er samla.

Håper dere har hatt en fin dag så langt. Fortsatt godt kveld!

Klem Nina

 

 

#synsam #hverdag #mammablogger #yorkshireterrier

Vi skal på…interrail!

God morgen!

Hver bidige gang vi er på sommerferie, begynner vi allerede å lufte ønskelige feriemål for året etter. Nå som det kun er trioen Bjørn Erik, Mille og myself som skal ut på sprell, er alt mye enklere. Særlig når vi i det siste har kjent på at det er ganske så kult å impulsivt pakke sekken og reise litt på måfå uten så alt for mye planlegging.

Så nå skal vi på interrail! Tenk, det da dere! På kryss og tvers gjennom Europa med tog. Først var det meningen å ta bilen, for vi har en ganske stor bil vi elsker å kjøre langt med. Etterhvert fikk Bjørn Erik tenkt seg om, og fant ut at det var en dårlig idé. For de siste to åra har han alltid måtte kjøre, fordi jeg ser mitt snitt til å redigerer bilder da. Så derfor blir det tog på oss, jippi! 

Det er en evighet til vi skal reise, men halve moroa er jo å planlegge. Målet er at alle tre skal få noen av ønskene sine oppfylt, og kjenner jeg oss rett, blir det mange diskusjoner og kanskje en del forandringer før ruta er spikra. Bjørn Erik vil helst til øst i Europa, jeg har kun Nord-Italia for øyet og Mille vil møte Astrix og Obelix i Parc Astérix ikke langt fra Paris. Åhhh, dette blir spennende.

Vi har kjøpt inn et stort kart og hengt det opp på soverommet vårt. Det er det første og siste jeg ser hver dag, og jeg kjenner det kribler i magen allerede av reiselyst. Dette har jeg ønsket meg siden jeg var 18 år. Venninnene mine den gangen var noe forfengelige og likte ikke tanken på å loffe rundt med sekk. Jeg liker ikke helt tanken på å bære tung sekk nå heller, men vi har blitt enige om å prioritere gode hoteller med høy standard underveis. Dette blir moro!Noe av det jeg elsker mest med Bjørn Erik, er at han er like eventyrlysten som meg. Han sørger for at drømmer stadig går i oppfyllelse, og det er søren meg på tide å leve ut dette nå som en nærmer seg 50 år med stormskritt.

Nyt dagen!

Klem Nina

 

#interrailtravel #nsb #reiselyst 

Vi tester ut nytt terreng…

God mandag, fine dere!

Det er en koselig helg vi har lagt bak oss. Jeg holdt på å skrive stille og rolig, men det ble den jo ikke. Egentlig skulle Bjørn Erik og jeg på oktoberfest med venner her på øya vår, men når Mille ble bedt på Halloweenfest på lørdag og vi i tillegg hadde hestehelg, styrte vi unna alkohol og var heller friske og raske fra morningen av.

I siste liten fikk vi lov til å melde på Mille på et søndagskurs i stallen. Oppmøte til fellesfrokost var allerede klokken ni, så hun var ikke sein med å legge seg på lørdagskvelden, for dette elsker hun. Hun har vært med på et slikt kurs en gang før, for ikke så lenge siden, og elsker fellesskapet det gir.

Dette er meget spesielt for oss. For aller første gang, gjør hun noe på egenhånd. Vi slipper henne av på parkeringsplassen, og så er hun altså uten oss til hun selv skal i ilden, være seg stevne eller intensivt kurs med trener. Dette er skummelt for oss alle, men tid og sted føles riktig. Hun sier selv hun føler seg veldig trygg i dette miljøet, og så har hun jo fått egen mobil. 

Når Bjørn Erik og jeg ankom stallen i går, for å se henne ri bommer, kom vi akkurat i det det var hennes tur. Jeg var en smule stressa, for hun sliter med finmotorikken når det kommer til å ta på hodelag og stramme salen, og ennå er det tungt for henne å komme seg opp på hesten selv. Jeg hadde ikke trengt å uroe meg. Aner ikke hvordan hun klarte det, men hun satt nå der så fornøyd og blid oppå Vilja, klar til dyst.

Stolt mamma og pappa stod med rusk i øyet igjen og så prinsessa forsere banen uten problemer. Vi ser hun er mye mer konsentrert enn tidligere. Hun er gira og viser enda mer glede over det å mestre. Utrolig moro!

Det som også gleder meg, er å se at hun har begynt å gi Vilja ekte omsorg og kjærlighet. I begynnelsen var alt rutine, men nå merker jeg at hun uoppfordra klemmer og roser henne. Det er utrolig viktig for meg, for da kan jeg la de være litt alene i sammen, og det er jo det som har vært målet.

Så etter endt sløyfesermoni, dro Bjørn Erik og jeg hjem…alene. Mille var bestemt, og ville ikke være med. Veldig uvant. Må innrømme at jeg satt litt på nåler her hjemme og så på mobilen i ett sett. Etter et par timer, som føltes som en evighet, kom første melding:”Kom og hent meg”. Da vi var på vei, kom kontrabeskjeden:”Nei, ikke hente meg endå”…og sånn fortsatte det.

Til slutt dro Bjørn Erik avgårde, og fant ei opptatt jente langt ute på beite. Hun ville selvfølgelig ikke bli med hjem og ble litt oppgitt når hun så han, men da regner jeg med at hun har lært litt til neste gang. For en “neste gang” er jeg sikker på at det blir. Hun er på vei til å bli ei skikkelig stalljente. Ei selvstendig flink stalljente ❤


Nå skal jeg få på meg treningsklær og karre meg opp på Pulz. Har ikke lyst, men må…

Ønsker dere alle en god start på uken. 

Klem Nina

1-0 til Mille!

Grøss og gru!

I går kan dere tro jeg sendte avgårde ei superstolt lita frøken på fest! Hun var nemlig bedt på Halloween-fest med jentene i klassen. Det var skikkelig ruskevær ute, og jeg tror neppe jeg ville møtt på frk. Thorsen uventa slik hun så ut.

Hun var enkelt sminka, men prikken over i-en var at hun uten problemer klarte å få inn mine røde linser, som jeg aldri har brukt. Jeg kjøpte disse for to år siden, og det var helt umulig for meg å få de på. Mille som bruker linser til daglig, smatt de inn på nullkommaniks, og holdt på å steile når hun fikk se seg selv i speilet. OMG, mamma, nå ble jeg redd meg sjøl! Sååååå kult!

Dere kan tro hun gledet seg til å møte de andre jentene, for dette var stas. I det jeg slapp henne av, smilte hun lurt til meg og sa:”1-0 til meg. Jeg klarte å få til linsene, ikke du”.

Kvelden ble en suksess. Hun var blid som ei lerke når hun kom hjem. La seg tidlig med et stort smil rundt munnen.

Nå må vi løpe, for hun skal ri stevne allerede klokken ti. Jeg har sterkt i minne hva som skjedde sist, så jeg har litt sommerfugler i magen…

Ønsker dere en finfin søndag!

Klem Nina

På tur i tussmørket…

God lørdag, fininger!

Nå sitter jeg i den koselige nye sofaen min med Pippi og Lala rundt meg, mens hele huset fortsatt sover. Jeg våknet med et rykk i akkurat den samme stillingen jeg sovnet i ni timer før. Tenk å sove i ni timer da dere! Er det mulig?! Har ikke opplevd det på flere år, og det er en himmelsk følelse å være så uthvilt. Det kan nok kanskje ha noe å gjøre med at vi ikke var hjemme fra stallen før i åtte-tiden i går kveld. Etter å ha dusja og spist sein middag, var det noen slitne men fornøyde jenter som fant armkroken til han far. 

Det er noe helt spesielt å være så seint i stallen og omtrent være der helt aleine. Mille valgte å skippe å trene, og heller ta med seg meg og Pippi på tur i tussmørket. Litt skummelt, men også litt kjekt å få ri med hodelykt og lyse opp veien for oss alle. Pippi synes ikke det var noe stas å måtte sitte på hesteryggen hun også, men det er alltid litt morsomt for oss andre.

Det frister lite å ta på seg hestetøyet igjen å gå ut dørene her nå. Det småregner og blåser, så det hadde vært kjekkere å fyre i peisen og krype under pleddet. Hmmm, nei det går ikke, og nå veit jeg hva jeg skal gjøre. Jeg skal lage tomatsuppe og kakao som vi kan ta med oss. Det er ikke mer som skal til for å lage litt ekstra hygge. Veit jo at vi får det koselig uansett når vi møter gode snille Vilja igjen ❤


Nei, nå må vi komme i gang her. Mille har avtale i kveld også, og trenger å hvile seg mellom slaga.

Dere får nyte lørdagen!

Klem Nina

Typical Friday…

Endelig helg, dere!

Så langt har denne dagen vært nokså lazy. Jeg har ingen avtaler hverken med venninner eller hjelpeapparatene rundt vesla vår, så jeg har kun drevet med småplukk her hjemme. 

Jeg er ganske så hjemmekjær. Trives med å pusle rundt, og i dag har jeg fått gjort masse. Stod opp med resten av flokken i morges og mens Bjørn Erik gikk ned og lagde frokost, flettet jeg håret til Mille og fant samtidig ut at hun hadde betente tær igjen. Da var det fram med “verktøyet” og operere litt, og denne gangen var vi heldige og oppdaget det i tide. Tror ikke hun skulle ha gått så mange dager til med slike nedgrodde negler, før det hadde gitt negativt utslag på resten av kroppen.

Etter at ungene forsvant ut døra her, fant jeg atter tilbake til senga og den nye boka mi av Mr. Horst. Elsker krimmen hans, og slo liksågodt i hjel et par timer med spenning. Hoppet i dusjen etterpå og satte i gang egenpleie delux. Fikk kuret håret, hender og ansikt, skikkelig etterlengtet liksus. Pippi fikk også en omgang. Hun gjorde seg paddeflat og trodde hun skulle slippe unna, men den gang ei. Negler og lugg ble kortere, så nå kan hun endelig se igjen.

Før Bjørn Erik dro på trening, fikk jeg haiet til meg bilen og kjøpt inn helgens blomster fra lokalbutikken her på øya. Samtidig fikk jeg hentet pakken på posten med ny parfyme. Jeg har vært tom et par ukers tid nå, og det var godt å få Clean-duftene i hus igjen.

Ellers så har bildet i stua fått plass i gangen, og mine kjære små flamingobarn i hagen blitt vakset og pakket bort for vinteren. Nå nytes nybakt bagels, og enda et par sider av krimboka mi, før snuppeline kommer hjem fra skolen. Vi skal mer eller mindre bo i stallen de kommende dagen, noe som alltid er kjærkommet, men først litt stillhet og ro…


Ønsker dere alle en superduper helg!

Smask Nina

Vi må følge med i tiden!

God ettermiddag, kjære dere.

Dere har sikkert fått med dere at Mille-mor snart har bursdag. Tenk det da dere, attpåkladden er snart 10 år. Synes ikke det er lenge siden det lange lille nurket var baby, og helt hjelpesløs, og nå er hun altså snart mini-ungdom og så flink. Helt toppers!

Det er delte meninger om hvorvidt disse unge frøknene skal bruke sminke eller ikke. Jeg må innrømme at jeg ble nokså sjokkert da jeg i våres var med klassen på svømming og oppdaget at noen av jentene så ut som små vaksebjørner. Det var visst helt normalt for ni-åringer å så smått begynne med litt sminke. Jeg synes egentlig det er alt for tidlig, men hva kan jeg gjøre?

Jeg husker veldig godt når jeg var ung, og begynte å gå med tanga-truse. Det var så populært, og jeg husker jeg synes så synd på de to som ikke fikk lov. De ble regelrett småmobba for det, helt på trynet, men alle veit at jenter i mellom kan være super-råtne mot hverandre.

Så når jeg oppdaget at Kaja, venninnen til Mille, også hadde begynt å bruke maskara hver dag på skolen, shoppet jeg liksågodt en egen til henne i dag, til bursdagen hennes. Innerst inne er jeg helt i mot det, men vil rett og slett ikke at hun skal føle seg utenfor…på det også. Snuppa vår har mer enn nok utfordringer å hanskes, men det her skal hun ikke være nødt å vente en evighet på. Er jeg heldig, så synes hun kanskje det er for stress å måtte bruke sminkefjerner hver bidige kveld. Det er lov å håpe…


Nå begynner hestehelgen vår. Mille har time snart, så vi må løpe.

Ønsker dere alle en finfin kveld!

Klem Nina