Godt nytt år!

 

Ja, da var årets siste dag kommet. Jeg har akkurat kjørt Mille til en venninne, og kan derfor sette meg ned en stund og reflektere over året som har gått og glede meg over det nye som er i anmarsj.


Det har vært et spennende år, et lærerikt år og ikke minst et år fylt av glede. På den andre siden har min helse dessverre tatt mye plass, og den har nok preget oss som familie mer enn ønsket. Derfor er det nå godt å vite at jeg er på bedringens vei, og at vi forhåpentligvis snart skal få tilbake det normale livet vårt. 

Bjørn Erik, “the one and only” og jeg fortsetter nok den nye året som før. Vi pleier kjærligheten til hverandre med små hverdagslige ting og gir hverandre rom til å være oss selv. Samtidig blir det nok små utflukter, kanskje til en ny by, for voksentid er viktig. Vi har mange ønsker og drømmer og kjenner jeg min kjære mann rett, så innfris kanskje noen allerede neste år. Vi er eventyrlystne, elsker byer med historie og deler gudskjelov den interessen. Samtidig har han fått en unik ny sjanse innen arbeidet sin, og jeg gleder meg til å følge han og se hvor han havner.


Dennis ser nok også frem til et nytt år og nye muligheter. Nå som han har lagt Paradise og Robinson bak seg, er det nye spennende ting på gang. Kjærligheten blomstrer, og det er så deilig å se at han og Kristin virkelig har funnet roen nå og vil satse på hverandre. De reiser snart til Hawaii og jeg er så glad på deres vegne. Hva som skjer etterpå vet bare de. De har hele livet foran seg og jeg gleder meg til å følge dem.


Pelle fortsetter utdannelsen sin. Snart 17 år og full av nyskjerrighet på det gryende voksenliv. Han er en flott gutt, som jeg stoler masse på. Vi er i ferd med å gi han friere tøyler og må nok innrømme at det er litt skummelt. Vi vil jo det beste for barna våre, og helst skåne de for alle farene, men det er jo også viktig å høste frukter av egne erfaringer. Skal i alle fall bli spennende å følge han videre.


Mille håper jeg kan fortsette å utvikle seg som hun gjør nå. Hun er vel alltid den jeg vil bekymre meg mest for. Jeg beskytter henne for verden og verden for henne, men vet jo at det ikke er bra i lengen. Hun må også få lov å høste egne erfaringer, men som åtteåring trenger hun fortsatt å passes godt på, lille prinsessa vår. Det er godt å vite at hun har en trygg arbeidsplass å gå til hver dag, altså skolen. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med hvordan hun har det der, og gleder oss til å følge henne videre. Samtidig skjer det andre spennende ting rundt henne, som vil forandre familien vår noe, men det må jeg få lov å komme tilbake til senere.


Pippi må vi ikke glemme. Min 3-beinte lille bestevenn har fått en stor plass i denne familien. Har veldig lyst til å forsøke å ta apellmerke med henne. Hun er supersmart og lydig til tusen og jeg tror vi begge hadde hatt godt av å “komme oss opp på hesten igjen”. Det må være lov å sikte litt høyere enn kun å være mors lille kosedott, så jeg tror vi satser på det.


Familie skal egentlig være deg nært, men er dessverre noe vi har lite av og ser veldig sjeldent. De lever sitt eget liv, og jeg må bare innse at vi må ta vare på de få stundene vi har i sammen i steden for å lengte etter det vi aldri kan få. Man kan jo alltids håpe på mer nærhet og tilstedeværelse, men jeg tror jeg skal forsøke å la det ligge. Bjørn Erik og jeg er voksne selvstendige personer som har vært flinke til å skape vår egen familie basert på egne tradisjoner. Vi vier oss til ungene våre og bør nå være så selvsikre på at de valgene vi tar er riktige og vil gagne oss alle.

Venner er vi så heldig å ha mange av og de har bare blitt viktigere og viktigere å ta vare på. De stiller opp og har blitt den familien vi ikke har rundt oss til daglig. Folk sier ofte at det er bedre med et par veldig gode venner i steden for et flertalls sånn halvgode, men det stemmer ikke hos oss. Det er tull å si at man ikke har tid til mange venner. De har kommet inn i livene våre for å bli, og jeg skal sørge for i året som kommer å dyrke dem og gi dem den oppmerksomheten de fortjener. Uten disse gode vennene, hadde livet vært fattig.

Helsen satser jeg stort på dette året! Allerede i morgen er det å piske seg selv rundt øya. Deretter blir det å oppsøke legen som opererte meg sist og se på bilder igjen av nakke og skulder. Kanskje jeg snart kan begynne med litt behandling. Nye mål skal nås, og jeg skal virkelig gjøre alt i min makt å komme skikkelig i form igjen.

Jobben må jeg dessverre søke permisjon fra et år til. Selv om jeg ikke skriver om helsen min hver uke, så skal jeg love dere at den påvirker alt som skjer. Nå er det slik at arbeidsplassen min, som jeg har vært hos i snart 16 år, ikke går så bra. Store avtaler løper ut og det er et tøft marked der ute. Jeg har vært litt overalt og kan brukes til mye, men vi får se hva som skjer. Jeg vet jeg kommer til å bli 100% frisk og vil ut å yte mitt igjen, men akkurat nå trenger leg litt mer tid. Er fortsatt fagorganisert og det er godt å vite at jeg har de i ryggen i tilfelle jeg skulle trenge litt hjelp.

Ja, det var vel en kort oppsummering av livet i dag. Jeg gleder meg til å få Bjørn Erik hjem på torsdag. Sammen skal vi gå inn i det nye året akkurat som før. Med struktur, gode rutiner og ikke minst masse kjærlighet vet jeg vi kommer til å klare å holde stø kurs. Vi har blitt et godt team, og har lært å takle det meste. For utfordringer kommer det til å bli, det vet vi. Har allerede ting på agendaen som må tas tak i og det er ikke alltid det går vår vei. Noen omveier og dumper må vi nok regne med, men satser på at vi klarer det meste i sammen.

Vil med dette ønske dere alle et riktig Godt Nytt År! Dere vet selv hva som må til for at livet skal bli så godt som dere selv vil det skal være. Stå på, og lev hver dag som om det skulle være den siste, vel ikke bruk opp alle pengene deres eller gjør noe overilt. Se dere ikke tilbake, for det er kun fremover som gjelder ♥

Klem Nina

Party-time…

Åhhh halleluja!

Ja, i går var det fest! Romjulsdisco med gode venner. Det er vel tredje gang jeg er med på denne tradisjonelle bursdagsfeiringen til Gitte, og jeg gleder meg allerede til neste år!

Det var glitter og stæsj overalt og eget puterom med helium hjerteballonger, lykkerom!

Bøllefrøa på silkerusjakt…


Bursdagsbarnet åpnet det flotte nye hjemmet sitt for 24 feststemte.


Som regel “mister” man vin glasset sitt underveis på en slik fest, men jeg fikk låne en selvlysende fake-isbit som hele tiden “ropte” på meg. 


En god fest tar dessverre slutt, men stakk innom disse fine fyrene her, og ble kjørt hjem.


Nå skal nyttårsmaten handles inn. Deretter skal snuppeline hentes på SFO. “Finværet” har nok en gang satt en stopper for utelek, så tenkte vi heller skulle se “Grinchen” og kose oss med noe godt å spise.

Skrives, smask Nina
 

 

Må få hylle kreativiteten…

God morgen!

De fleste har merket uværet denne jula, og hverken vi 2, 3 eller 4 beinte har hatt særlig lyst til å ferdes utendørs. I går bestemte jeg meg får å fatte mot å gå de femti meterne til postkassa, og for en glede som møtte meg.

Flere julekort! Har aldri noensinne fått så mange. Det er helt tydelig at den gamle tradisjonen med å sende hverandre hilsninger i jula er på vei tilbake, og jeg elsker det!


Det som er nytt, er kreativiteten. Noen bruker tydligvis mer tid på dette enn jeg gjør. Kortene er reine kunstverkene og jeg vil gjerne få vise dere noen av dem.

Jeg blir som en nyskjerrig liten unge, som pakker opp en gave!

Så flott!


Noen tar seg til og med tid til å gi oss julekort i form av tre cdér med årets egen favoritt musikk. Hvor kult er ikke det?


Det mangler ikke på humor heller!


Helt utrolig, og det beviser at folk fortsatt har tid og ikke minst lyst til å glede andre. 

Jeg skal i alle fall fortsette med å sende kort til mine venner. Det gir meg en indre ro å sitte der å lime konvolutter og gi disse menneskene litt av min tid, for det fortjener dem ♥

Skal la alt henge fremme og pryde stua vår til Bjørn Erik kommer hjem fra jobb. Han må få oppleve dette, om det så kun er for noen få dager.


I kveld skal jeg ut å svinge meg. For første gang ever har det ikke eksistert alkohol her hjemme i det hele tatt i jula, men i kveld skal det danses! Venninnen min Gitte har bursdag og har invitert til romjulsdisco. Kan ikke gå glipp av det, moro-de-lux. Gaven er klar og vi skal glitres om kapp med store parykker og slengbukser. Gleder meg noe enormt! 


Men først og fremst skal Mille og jeg fortsette vår pysj-fest. I dag skal vi ta frem spill og momse kaker. Må jo nyte disse siste fridagene til det maksimale.


Håper dere har hatt en fin jul og romjul!

Klem Nina

 

Home alone pysj party…

God kveld!

Ja, da har vi snuppene hoppa i pysjen og spiser hjemmelaga pizza som vi fikk med oss i en “doggy bag” fra en venninne i går. Åhhh som vi jentene koser oss, hjemme alene. Savner gutta våre, men vi vet å sette pris på litt alene tid også.


Dagen startet tidlig i morges når Mille ble med meg til vippe extansion dama mi. Vi hoppa over frokosten…eller rettere sagt vi rakk den ikke, men tok den igjen på “Jordbær Pikene” etterpå.


Så ble det “på sparket” besøk til venninnen min Simone og Mie-Bie. Der sneik vi til oss en kopp te og fikk kost oss med hamsteren Frida. Merkelig vesen, den derre retro-klumpen. Dere skulle hørt de lydene hun lagde, ble helt fortapt jeg.


Pakke fikk jeg også! Noen har fått med seg at jeg elsker Poul Pava, heldige meg ♥

Jeg kommer forresten ikke over at de hamstrene er så kjærlige og lager verdens deiligste koselyder. Godt de har to stykker, sånn at alle får låne.


Det er nå lommeboka skulle vært god og tykk. Salg plakatene skriker mot meg overalt. Tidligere i uka, stilte Simone opp avbilda i den stilige pysjen. Jeg var ikke sein med å få den shoppa i dag, når den var på 30% salg. Snuppeline måtte selvfølgelig også få en.

Nå blir det sofakroken og “Labyrint”, barneprogrammet som Mille elsker. 

God kveld, klem Nina

“Mama”

 

Ja, da var vi kommet til tredje juledag og årets store byttedag. Mille og jeg var ute av huset tidlig og stod klare når butikkene åpnet. Fiksa to ting for Pelle, for han dro uventa til fjells i går. Deretter ville Mille shoppe noen flere Barbie dukker til det nye huset sitt. Fikk penger til både bursdag og jul, så det var jo egentlig greit.

Gårsdagen var helt perfekt. Vi startet med sein deilig frokostlunsj mens vi så på opptak av den gamle og kjære musikalen “Med Grimm og gru” eller som den heter på russisk “Mama” eller engelsk “Rock´n Roll Wolf” fra 1976. I Norge ble den sendt for første gang på NrK i 1983. Den har ikke vært et fast innslag på TV´n hvert år, men jeg har den kjært i hjertet som et fint barndomsminne. Tror nok jeg må ha sett den på svensk TV, for husker den som ganske skummel og da må jeg jo ha sett den tidligere enn -83, ikke sant? Mille syntes også den var skummel. Oversatte hele filmen for henne, og hun satt som paralysert. 
I dag tok jeg henne i å synge sangen, er den ikke vakker? 

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=

Senere i går kveld var vi bedt i middag hos venninnen min Kirsten, på Bru. Hun har to jevnaldrende barn som Mille elsker å være med. Tilsammen ble vi en fin gjeng på 11 stk. som koste oss ved middagsbordet helt til over midnatt. Kirsten fikk nytt Bingo-sett til jul, hun har nemlig slitt ut to spill allerede, så vi hadde juleBingo til alles store glede. Ungene fikk være Bingo-vertinner, etter å ha lært av mesterinnen selv, altså Kirsten. “Tallet er tolv, en to”. Eller som Mille foretrakk å si :”Tallet er en to, tolv”Nå skal vi leke litt og slappe av før vi skal i nytt middagsselskap. Trengte ikke å være redd for å være aleine i jula vi, for gode venner har stilt opp hver bidige dag. 


A big happy Barbie family….

Klem Nina

 

Total ydmykelse, moooaaahhh!

 

Når du er mindre enn ei Barbie dukke, ja da må du tåle å bli litt herja med. Blir stiv som en pinne og vil helst snu rompa til, men hun er jo verdens snilleste så hun finner seg i det.

Nå er det slik at det er kun jeg som får lov til å gjøre slike sprell mot henne. Totalt forbud for Mille som hun i utgangspunktet er litt redd for. Må jo ikke bli skrekkslagen heller, lille snuppa vår ♥

Nå skal vi på julemiddag til ei venninne ute på Bru. Skal bli koselig og ikke minst godt å skifte sofa.

Klem Nina

 

 

#yorkshireterrier

Testing, testing!

 

For aller første gang, har jeg fått meg eget ull-undertøy. Overraskende julepresang fra mannen. Tror aldri jeg har kjøpt dette selv, eller fått det for den saks skyld. Har trengt det mange ganger, men har snoka i skapet til gubben, som har fått plenty gjennom jobben. Nå er det i alle fall slutt med å ha ie-logo på alt (Industri Engeri), har endelig noe eget.

Opp med stativet og på med selvutløseren på kamerat, juhuuuu! 

Blei litt varm i trøya der et øyeblikk, men det er vel ikke meningen at man skal springe frem og tilbake inne med det. Flink han mannen min i alle fall. Flott og nyttig gave, passet midt i blinket. Litt mer spennende med Kari Traa sine fine farger, så nå er det slutt på å gå med Bjørn Erik sitt. Kommer ikke til å savne å gå med gylf heller.

Klem Nina

 

#karitraa

Skuldrene er senket og dagen nytes…

 

Dagen er godt i gang nå, men vi er akkurat ferdig med en sein brunsj. Sitter nå og nyter roen og hører på ungene som plundrer rundt med sitt. Vi skal ikke ut å farte i dag heller, kun nyte hverandre.

Ser tilbake på en noe annerledes juleaften i går, men det gikk mye bedre enn jeg hadde forventet. Var tross alt bare ungene og jeg. Litt engstelig for om jeg klarte å fylle alle tomrommene. Uansett, før klokka var 12 i går hadde vi skypet med han far offshore, mommo og bessen i Oslo, samt mor, far (farmor, farfar) og tante Lene på Fevik. Åhhh ja, må jo ikke glemme fine Kristin til Dennis også da! Helt utrolig hvor fantastisk det er med all den nymotens greier som gjør dette mulig. Ble ikke så ensomt allikevel da.

For føste gang i sitt liv fikk Mille sett Donald Duck og vennene hans, og det syntes jeg var på tide. Ingen stress, ikke noe å ta hensyn til, bare “go with the flow-feeling”. Det var deilig for oss alle å rusle rundt i pysjen, ferdig dusja så klart. Samtidig hadde jeg full kontroll på det som skjedde på kjøkkenet. Men hallo, hvor vanskelig er det å lage middag til fire stykker da? Piece of cake!


I god tradisjons tro var jeg akkurat tidsnok ferdig slik at vi kunne sette oss til bords kl. 17.


Mille syntes dagen i går gikk så sakte! Kan ikke skjønne det…Førstemann til å sette seg, og ville helst hive i seg maten på nullkommaniks.

Jeg var så glad for at Dennis ikke skulle begynne på jobben så tidlig som først antatt. Ingen hadde plass til dessert, og jeg ville ikke stå på kjøkkenet å rydde og vaske. Ville nyte alle barna mine fullt ut og legge til side det som var uviktig. Det var deilig å få begynne med pakkene tidlig syntes de.Gutta har alltid ønsker når det nærmer seg jul. De fleste ble nok innfridd, men det var nok en gave som ikke stod på ønskelista men som allikevel ble satt stor pris på. Pappa´n offshore insisterte på at gaven skulle “lekes” litt med.
Pelle skal ut å reise ja! Til Manchester. Endelig er det hans tur til å se yndlingslaget spille ♥

Flere som gleder seg til å reise… 

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=

Kjørte Dennis på jobb, og når jeg kom hjem så det altså sånn ut. Shit au, maten hadde jeg rydda inn i kjøleskapet, og i morges hadde jeg nye krefter og føyk rundt med sopelina.


Synes nesten denne dagen er bittelitt bedre enn juleaften. Stressnivået til ungene har sunket og vi har tid til å se nøye gjennom gavene og leke sammen. I morgen og tredje juledag er vi bedt i middag, så da er det lov å ta det helt easy i hele dag.

Kos dere videre, klem Nina

 

Endelig!

God morgen!

Ja, da sitter vi tre jentene Mille, Pippi og jeg og nyter en stille og rolig morgen. Sa god natt til gutta kl. 2 i natt, etter å ha spist nattmat og sett Die Hard 4, men fantes ikke trøtt når snuppeline vekte meg i morges. Hun sprang rett ned i stua og fant nissens julestrømpe. 

Jeg venter med å spise til gutta våkner, men Mille har fått gi-gass-med-sukkersjokk frokost. Loff med Nugatti på og sjokomelk!

Vi skal selvfølgelig pynte oss seinere, men nå blir det pysj i flere timer først, med favorittfilmer i fleng på TV´n. Pippi syntes forresten hu mor trengte en ekstra vask, pjuk!

De skal nok få metta si de store gutta også…
Nå skal jeg snart trylle frem årets julefrokost. Aner ikke når gutta la seg i natt, men regner med at egg og bacon lukta vil friste dem ned i stua etterhvert.

Ha en koselig juleaften dere ♥

Klem Nina

 

 

#yorkshireterrier

Eldstemann hjem i hus…

God kveld, fine dere.

I dag kom eldstemannen Dennis endelig hjem. Han skal ligge over til i morgen. Sammen skal ungene og jeg ha lang frokost/lunsj og deretter skal han få åpne pakkene sine før han skal på jobb.

I kveld var det altså grøt. Min kjære Linda kom også på besøk og vi hadde noen koselige timer i sammen.

Akkurat nå er gutta oppe for å se ferdig en fotballkamp, det er vel Arsenal og da må alt annet vike, men de har lovet å komme ned etterpå å sitte i armkroken min å se film.


Stakkars Dennis. Er det ikke kjæresten Kristin som tar bilder så er det meg, men sånn er det bare 🙂


Det var Pelle som fant mandelen og derfor vant marsipangrisen, men han er ingen fan av å bli tatt bilde av og det respekteres.


En dag igjen dere, lykke ♥

Smask, Nina