Slik teiper jeg brystene mine

Jada, da har jeg altså endelig fått manna meg opp til å vise dere hvordan jeg overlever en hel kveld ute på vift, uten at vonde skuldre melder seg på og sender meg rett hjem. Jeg kan nemlig ikke gå med BH lenger, ingen av de utallige variantene jeg har prøvd fungerer uten at det belaster skuldrene. Det kan selvsagt hende det løser seg når den siste kalken blir operert ut og utfordringen “frozen shoulder” er historie, men akkurat nå så fungerer det kun å teipe brystene på plass.

Det nytter dessverre ikke å gjøre dette på egenhånd, du må ha hjelp. Så nå har min kjære Bjørn Erik blitt reine eksperten. Jeg låner han selvsagt ikke ut, men hvem vil vel ikke hjelpe en kvinne i nød? Det er litt plundrete i begynnelsen, derimot ingen hokuspokus, alle klarer det. Jeg har måttet fri til gode venninner på jentetur, har med meg “puppe-kittet” mitt overalt, og det er ingen hemmelighet at dette får frem latteren i oss alle.

Så kjære lesere, dette er på ingen måte pent, dere får bære over med meg, men jeg har lovet det i en evighet, so let´s go! La oss få teipet på plass disse til tider håpløse puppene!

La meg først starte med å si at jeg kun bruker elastisk “kinesiologitape”. Starter med en lang remse under brystet, fra midten av, som føres rundt hele brystet, opp over skulderen og ned på motsatt side nedover ryggen. Hvis du zoomer inn på bildet over, så ser du at det er bommet litt. Teipen burde ha startet lengre inn mot midten, så arret etter brystreduksjonen min ikke hadde vært synlig, særlig den dagen her hvor jeg skulle gå med utringet kjole.

Deretter legger du fire remser, eller flere hvis behov, start på teipen under brystet (fra midten og gå utover), og før den rett opp over skulderen. Skal du ha utringning så er det lurt å tegne opp noen markeringer på hvor langt inn du må gå med første teipen, så den ikke synes.

Avslutt med en liten teipbit under hele brystet. Du teiper altså over starten på de fire teipremseneSom en ekstra 

Ja, slik ble sluttresultatet.

Da var jeg klar for en ti-timers økt på “Tons of Rock” uten å tenke på vonde skuldre.

Jeg håper dette kan være til hjelp for flere med vonde skuldre og rygg. Kom gjerne med spørsmål, klem Nina

 

#teipedebryster #brystløft 

 

Med mange dyr i hus, kreves det helt klart mer vedlikehold

God mandag 🍃

Hund, katt og fugler i hus, krever helt klar mer arbeid. Jeg ville selvsagt ikke ha byttet de bort med noe, vi har faktisk planer om å anskaffe oss enda flere dyr i løpet av neste år, men av og til så trengs det noen ekstra tak for å få fiksa ødeleggelsene de gjør.

Vi har blant annet to enorme gulvtepper, så til de grader langhåra, som må renses. Det gjør vi to ganger i året, og da skriver vi under på at vi er klar over at de kan bli ødelagt under prosessen. For jeg vil nemlig ikke ha de renset som vanlige tepper, de skal industrirenses, og da går det hardt for seg. De har klart seg til nå, og er faktisk som nye hver gang vi får de tilbake.

I tillegg så er urokråka vår Mia, glad i å bruke klørne sine på sofaen vår, og av og til også på stolene vi har på kjøkkenet. Tro meg, dette er selvsagt ikke noe hun får lov til, så det går helt klart en kule varmt her hvis jeg får tatt henne på fersken, men i løpet av noen måneder så er det allikevel tydelige spor etter henne. Jeg fikk tips om å bruke en barberhøvel på sofaen for å få vekk alle nuppene, men de høvlene vi har virket ikke noe særlig. Det er sensitiv beskyttelse på de, så jeg er nødt til å se om det fortsatt er mulig å få tak i de billige engangshøvlene i butikken som jeg husker dro av deg huden når jeg brukte dem.

Nuppemaskinen er derimot effektiv. Eller effektiv og effektiv Fru Blom, du må jobbe litt med den, men hvis man setter seg ned med en god Podcast på øret, så går det på et vis. Rolige bevegelser utallige ganger over samme sted, gir resultater. Så nå, dere, er sofaen atter en gang som ny.

Jeg elsker som sagt å ha dyr rundt meg, men det betyr ikke at det nødvendigvis trenger å være spor etter dem overalt. Det må støvesuges hver dag, selv med en allergivennlig hund, og gulvene her nede må vaskes 1 til 2 ganger i uken. Men som sagt, jeg ville ikke ha vært dem livet foruten 🐾

Bildet under er tatt før nuppemaskinen har fått gjort jobben sin.

Etter, ganske stor forskjell, ikke sant?

Dagens resultat etter en intens time med jobbing.

Håper dagen og starten på uken så langt har vært god mor dere 💕

 

#nupper #katteklor #reparasjon #ødelagtsofa #katt

Trioen i farta!

God lørdag, dere!

I dag har jeg det sånn deilig travelt. “Deilig” fordi det kun er kjekke ting på agendaen. På sånne dager, er den lille Twisyen vår god å ha, for jeg må nok av brua vår hele 3-4 ganger.

Den lille flokken min er spredd ut over alt. Bjørn Erik har reist til Arendal på klassegjenforening, Mille skal på stor Halloween fest i stallen, og frua sjøl skal i Stavanger Konserthus for å få trimma lattermusklene. Jeg ga nemlig “Schøyen, Skåber & Cess” billetter til bestis Tonje i julepresang i fjor, så da er det jammen meg på tide å få brukt de før det er på tide å kjøpe nye presanger.

By the way, etter å ha kjørt Bjørn Erik til toget i dag, dro jeg ut og shoppa meg nye blomster til kjøkkenbenken. Jeg ser fler og fler fyller opp kjøkkenet sitt med tropiske grønne planter, det regelrett bugner, og jeg synes det er så fint. Derfor har jeg bestemt at det skal florere litt hjemme hos oss også.

Jeg skulle selvsagt ønske at jeg var mer kreativ, eller kunne legge vekk ocdén min når det kommer til det å velge potter, men dere kjenner meg. Tre nye hvite runde potter er derfor hanka inn, og oppi dem har jeg putta en Peperomia Obtusifolia, en Ctenanthe burle-marxii og en nydelig Peperomia Red Luna.

Nyt lørdagen videre, dere! 

Nå begynner det forresten å mine på Gastromat krydderet, er det noen som vet når butikken får inn nye?

#grønneplanter #peperomiaobtusifolia #ctenantheburlemarxii #peperomiaredluna

 

Kontroll på kaoset igjen…

Åhhh, endelig var stua vår på stell igjen. Vi har levd i et forferdelig rot for tiden, fullstendig kaos, og nå holdt det rett og slett på å tilte for meg. Å dra “prosjekt loft” helt ned i første etasje, var så absolutt ingen god idé. Bjørn Erik bar ned den ene esken etter den andre, det var sikkert tyve av dem her på det meste, og til slutt mista jeg tråden i hva jeg holdt på med.

Det har vært min oppgave å sortere og rydde alt, men til slutt ble det for mye å ta tak i på egenhånd. Derfor bretta Bjørn Erik og jeg opp ermene og tok et skikkelig skippertak i sammen. Prosjekt “loft” er nå under kontroll igjen, og fra nå av fortsetter det oppe, det har flyttet inn på promperommet til Bjørn Erik (spillerommet) i stedet.

Endelig er stua hjemmekoselig igjen, nå trives jeg. Hengekøya, som har vært “ute av drift” siden vi har trengt plassen til å male barneseng på, er hengt opp og er endelig i funksjon, så nå smiler jeg. Stua har i tillegg fått enda flere grønne planter, selvsagt i like potter på grunn av ocdén min, så nå er jeg veldig fornøyd. Home sweet home…

 

 

Langt fra i mål med loftet, men vi har nå klart å funnet frem litt kjekke ting etter ungene som Falk nå skal få gleden av.


 

#grønneplanter #hjemmehosmeg #yorkshireterrier

 

Klimaks!

Først i dag, etter fire dager, våknet jeg opp uten at foten rocka. Jeg tuller ikke, jeg har faktisk våkna opp med en eller annen Turbo-sang på hjernen hver eneste dag nå og formelig rocka meg ut og opp av senga.

Vi har som sagt lagt bak oss noen intense dager hvor vi har møtt på mange nye mennesker som har gitt oss mange nye gode inntrykk. Vi har hatt det sabla gøy i sammen, og jeg er enig med Bjørn Erik at det er kjekt å ha funnet en slags “hobby” vi kan ha i sammen. Vi styrer nemlig mye med egne ting hver for oss, er nokså forskjellige, men dette samler oss.

Klimaks for helgen var selvsagt konserten med Turbonegro lørdagskveld på mitt kjære Rockefeller. Bestis Tonje og jeg fikk perfekt tribuneplass sammen med våre nye danske venner, langt unna “trøkket” foran scenen. Det frista nemlig lite å stå med Bjørn Erik og hans venner der nede, for der ble det bydd opp til dans i ett sett, og jeg liker ikke å bli tråkka på tærne…eller dunka på. Jeg er livredd for å havne i en moshpit, så det er bare å holde seg på lang avstand.

Det var forresten litt morsomt at folk i etterkant trodde Bjørn Erik hadde fått seg en på trynet, siden han endte opp med “blåveis”. Sannheten var at han bare hadde svetta bort kveldens sminke…

Helgens Turbojugend i skjønn forening utenfor Vaterland pub.

Gutta fikser seg sjøl.

Roy Destroy åpnet kveldens bøtteballett.

 

#turbonegro #turbojugend #rockefeller #turbonegro30år

The Age Of Pamparius

God mandag dere!

Da var vi hjemme igjen etter en uforglemmelig helg blant gode venner i Oslo. Det er som minsten sier:”Det ser nesten ut som om dere har vært i en barnehage og lekt”, og ehhh ja vi har jo på en måte det, og det ga så absolutt mersmak.

Nå planlegger Bjørn Erik og jeg å reise til de årlige eventene både i Hamburg, Las Vegas og Mexico, for vi har det så himla gøy i sammen. Vi kan selvsagt ikke ta alt på et år, men tenke å starte med Hamburg allerede til neste år. I tillegg så har vi blitt kjent med nye kjekke folk som er spredd utover hele kontinentet, så dere skal ikke se bort i fra at vi takker “ja” til invitasjonene som har kommet vår vei denne helgen.

Vi har som sagt vært en stor gjeng Turbojugend i Oslo denne helgen, og gleden var stor når vi fant ut at vi skulle på busstur til Kolbotn. Det høres kanskje ikke ut som verdens kuleste event, særlig ikke for meg som tross alt har vokst opp i Oslo og omegn, men Turbonegro har jo som sagt en låt om pizzabua der, så da var jeg ikke sein med å takke ja.

Pamparius pizza hadde allerede fått beskjed om at to stappa busser med øldrikkende pizzaelskere var på vei, så lekkerbiskene kom som perler på en snor. Turbonegro, Turbojugend, øl og pizza, hva mer kan man ønske seg?

Litt travelt kanskje?

“The Age Of Pamparius”

From the ashes of this golden age of confusion
The denim recruits came ti be
Known as the apocalypse dudes

So you think you had an Opera?
Well not like this!
So you think you had a Napoli?
Well not like this!
So you think you had a decent pizza?
Well not like this!
So you think you had a real good pizza?
Well not like this!

You got nothing to lose at Pamparius
Gonna wear them happy shoes tonight
You got nothing to lose at Pamparius
Gonna bake a motherfucking pizza tonight

Alright!

So you think you had a pepperoni?
Well not like this!
So you think you had a calzone?
Well not like this!
So you thought you could make your own?
Well not like this!
So you thought you could take it home?
Well not like this!

You got nothing to lose at Pamparius
Gonna wear them happy shoes tonight
You got nothing to lose at Pamparius
Gonna bake a motherfucking pizza tonight
Motherfucking pizza tonight!

Apocalypse dudes got nothing to lose
Gonna stomp some teenage ass tonight
Apocalypse dudes got nothing to lose
Gonna bake some motherfucking magic
Tonight…tonight…tonight..well alright!

 

#turbojugend #turbonegro #pampariuspizza #oslobloodbath #turbonegro30år

Oslo Bloodbath er i gang!

Javel, da lå vi her da, i senga på hotellet og mimrer over gårsdagens første møte med “storfamilien”. For Turbojugend er og blir en “big happy family”, og de levde så opp til forventningene jeg hadde til dem. Jeg har møtt mange før på diverse konserter og festivaler de siste åra, men har aldri trukket de på et såkalt fellesarrangement.

“Oslo Bloodbath” er et årlig event som har pågått i ti år nå, og samtidig denne gangen feires også Turbonegro sitt 30´års jubileum. I den anledning har det altså ankommet folk fra hele verden til tigerstaden, og det var så kjekt å endelig få møte mange av dem man bare har hørt om. En fargeglad gjeng med samme mål og mening for helgen, få hæla i taket og tenna i tapeten.

Det skal med andre ord lekes mye denne helgen!

 

#oslobloddbath #turbojugend #oslo #kosert #vaterlandpub

Oslo, here we come!

Da var vi altså på vei til Oslo igjen. Bjørn Erik og jeg reiser derimot aleine denne gangen, for nå er det Rock´n Roll for alle penga. Turbonegro sitt 30 års jubileum fortsetter med et kjempetreff av Turbojugend fra hele verden. En liten minifestival som selvsagt avsluttes med et skikkelig fyrverkeri av en konsert med jubilantene sjøl.

Alt av billetter er utsolgt for lengst. Det blir stappfullt på Rockefeller på lørdag, og det blir så stas å skulle møte Turbojugend fra både statene, Japan og Mexico. Mest av alt så gleder jeg meg til å treffe på kjentfolk igjen, for vi har blitt en ganske så stor gjeng nå som møtes hvert bidige år. 

God helg folkens, vi skrives forhåpentligvis i morgen også 💋

 

#oslobloodbath #turbonegro #turbojugend

En godt bevart skatt

God kveld, kjære dere.

Vi har fått mange fine tilbakemeldinger på gaven Falk fikk av oss til navnedagen sin. Kristin og Dennis var ekstremt kreative og hadde laget en lang ønskeliste i snill prisklasse til minsten, men jeg hadde som sagt for lengst bestemt at vi skulle gi en gyngesau.

Gyngesauen ble bestilt fra ei som heter Tone, og siden vi ønsket å få meier på den, så den kunne gynge, ble den videresendt til en god gammaldags snekker. Bjørn Erik og jeg trodde ikke våre egen øyne, når det midt blant masse blokker og rekkehus, plutselig dukket opp et lite koselig hus med skiltet “Snekkeren på Storhaug”.

Gjennom en port og inn en dør, så stod vi der da og ble ønsket velkomne inn av snekkeren sjøl, og lukta som slo i mot oss var helt himmelsk. Det lukta som sløyden på barneskolen, og jeg ble kasta drøye førti år tilbake i tid. Eldgamle maskiner og verktøy stod på rekke og rad, og nydelige forseggjorte produkter laget med kjærlighet lokket oss til nærmere øyesyn.

Tenk at det faktisk finnes så flinke håndverkere ennå da dere. Det går altså an å få tak i håndlagde solide gaver til både store og små. Snekkeren på Storhaug kommer nok til å få flere besøk av meg etterhvert. Kanskje Falk skal få en stor lastebil i tre til 1-års dagen sin, eller en settekasse med hjul på, en slags garasje for småbilene sine? En skal ikke se bort i fra det, for denne skatten bør man ta godt vare på.

Selve sauen er fra Tone Weber Skjærpe men meiene er fra “Snekkeren på Storhaug”.

 

#snekkerenpåstorhaug #treleker #snekker #gavetips

 

En minnerik helg

Ja, da er jeg tilbake til prosjekt “rydde loft” og også godt i gang med å planlegge ny reise tilbake til Oslo igjen til helgen. Jeg fatter egentlig ikke hvorfor jeg dro hjem for å snu i døra, men det har nå engang blitt sånn i livet mitt nå at jeg ikke helt klarer å planlegge så alt for langt frem i tid. Jeg er vel egentlig sånn delvis fornøyd med å få ordna et par ting hver dag, i stedet for å dvele over alt jeg ikke får gjort.

Helgen har vært minnerik, og det er ikke til å stikke under en stol at høydepunktet har vært å få være med den lille sjarmøren vår Falk. Jeg hadde vel egentlig som mål å få treffe han hver bidige måned, men september gikk dessverre uten en eneste barnebarn klem. Jeg kan derimot trøste meg med at vi Facetimer hver bidige dag, og på sikt så vet jeg jo at han forstår at det er farmor i den andre enden.

Det har som sagt vært mange fine stunder å se tilbake på denne helgen, og et av de første var ankomsten i Oslo for Bjørn Erik, Pelle, Mille og meg i Lakkegata på tjukkeste østkant. Først likte jeg ikke traskinga vår i de mørke bakgatene, men var raskt i å bite i meg skepsisen min ovenfor hotellvalget Bjørn Erik hadde tatt når vi etterhvert ble installert. Jeg elsket rommene og planløsningen, og det gjorde ungene også. Jeg kan ikke huske sist gang vi hadde med oss Pelle på tur, og jeg nøyt å ha han rundt meg. Det var så koselig å se søsknene dele lørdagsgodt i sakkosekkene de hadde slått seg ned i, og de pratet og lo om hverandre. Det har jeg savnet.

Navnedagfesten til Falk på Rådhuset startet med strålende solskinnsvær og frokost ute i det fri.

Rusleturen nedover mot Rådhuset var vakker og stemningen upåklanderlig.

Jeg synes denne form for feiring sammenlignet med en vanlig dåp i kirke er mye vakrere og mer rettet direkte til barnet. Jeg var aldri så gira på å døpe ungene våre, så det skjedde ikke før de var 5, 3 og 1/2 år. Med andre ord jeg tvilte og ikke hadde hastverk, men følte på presset. Mille som kom sist, ble døpt samtidig som eldstemannen Dennis ble konfirmert, og jeg overlot alt til en rekke staute menn i kretsen vår inkludert storebror. 

Dere kan tro tårene mine rant i strie strømmer når trioen “Thorsen Gjelsvik” dukket opp. Hjertet mitt flommer over av kjærlighet til den lille familien, og bare tanken på at de er “våre” gjør meg så stolt.

For meg som har røtter på Torshov og derfor også Akerelva, ble Månefisken det perfekte sted å ha fest på for lille Falk etterpå.

Se så fine de er.

Jeg var heldig å få ha Falk for meg seg et par ganger denne helgen her, og han er altså en fryd å ha rundt seg. Han virker så fornøyd med livet og så enkel å please. Vi synger og leser, danser og herjer og etter litt mat, drikke og ny bleie er det kosetid med en liten hvil.

– Nina –

 

#navnedag #humanetiskforbund #barnebarn #familie