Arrene vi bærer med oss for alltid…

Hei hei, kjære dere ❤

For fem år siden våknet vi opp i San Francisco til fullstendig koas. Lite visste vi hva som hadde skjedd hjemme i Norge noen timer før, og det var helt uvirkelig å fordøye det vi fikk servert på BBC nyhetene. Redselen snek seg inn i årene våre, og det eneste som stod i hodet på oss, var å finne ut om alle “våre” var i god behold.

Dennis var ikke med oss på denne turen til USA, og jeg visste at planen hans for denne sommeren var å dra til Oslo. Det var umulig å gjøre noe den dagen, før jeg fikk tak i han og visste at han hadde det bra. Vel, bra og bra, han var like sjokkerte som oss, og der og da var avstanden så alt for stor husker jeg. Det ble ingen planlagt utflukt på oss den dagen. Vi satt klistra til TV-skjermen, og forstod vel egentlig ikke der og da omfanget av grusomheten som vår til da fredelige nasjon ble slått ut av. 

Så hva har denne hendelsen gjort med oss? Hva har det kostet oss alle?

Jeg føler selv vi lever i et mer skeptisk samfunn. Landet vårt har fått dype arr i sjelen, som kanskje aldri vil gro. Vi sier høyt at slik ondskap ikke skal få grobunn og styre oss, men det er nesten umulig å ikke la seg påvirke. 

Jeg tror uansett at det er svært svært få mennesker på vår klode, som vil oss noe vondt. Jeg tror på det gode, jeg har rett og slett ikke noe annet valg, og at det til syvende og sist vil seire. Uansett så ser jeg at denne hendelsen har gjort noe med oss. Vi ønsker alle trygghet, og setter dessverre oftere og ofter spørsmålstegn rundt alt som er nytt og uvant.

Vi har alle ansvar for egen lykke, så vi må aldri slutte å leve, men vi skal heller ikke glemme dagen for fem år siden…

Mens hele huset sov i dag, listet jeg meg opp og plantet tolv nydelige margeritter i pottene mine. Jeg lot tankene vandre i stillheten, og tror dagen 22. juli alltid vil slå oss litt ut.

Dere får ha en god helg dere! Kristin og Dennis er på vei, og egentlig skal vi i stallen nå, men vi får heller drøye det bittelitt…

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg