Det blir ingen jul uten Gabbas, det er snickersogtwist! Har bodd her i Stavanger i 25 år nå og et besøk i den gode gamle slakterbutikken er et “must”.
Søvn er for tiden oppskrytt, så hvorfor ikke være der når det åpner kl. 09 i dag, tenkte jeg. Men det tenkte visstnok mange andre med meg. Var der 5 min etter åpningstid og da var det allerede 27 før meg i køen. Pytt, pytt, hva gjør vel det. Helt greit å ha god tid til å tenkte over hva man vil ha.
Folk må ha stått i kø på utsiden før jeg kom, tror jeg.
Det er altså så mye digg her!
Deilig å ha medisterfarsen i hus, finnes ikke bedre. Er så gullgode de damene som jobber der. Gir råd om absolutt alt: “Denne bør du steke opp i morgen, egg i den vet du”. Jada, jada, det skal jeg nok få ordnet.
Dere kan tro det gikk varmt for seg på bakrommet! Moro å se de samme “voksne” damene år etter år bak disken. De er så travle, men har allikevel tid til å spøke og le samt ønske deg god jul.
Hvis ønskelig fjernes beina fra ribba og den rutes. Dette kan de!
Helt greit å stå å vente litt. Stemningen er god og jeg har ikke dårlig tid.
Trenger faktisk ikke å lage mye selv, her får du tak i alt og det er garantert hjemmelaga.
Litt grønt må man også ha.
En time senere var dagens shopping-gjøremål unnagjort. Tok med ferske baguetter hjem til Mille og Pelle, for det er jo på tide å prøvesmake det deilige pålegget.
Ha en fin lørdag, klem Nina
#Julen #Julemat #Husmoren #gabbas
Å, nå kjente jeg at jeg savnet Gabba, beste slakteren i landet!!!