American Girl

 

Ja, da var ungene sendt til skolen og jeg er snart på vei til heliporten for å hente min kjære. 

Ser tilbake på en annerledes, men veldig rolig og koselig jul og nyttårsfeiring. Apropos nyttårsfeiring. Har dere hørt om “American Girl”? Alle småpikers dukkedrøm i Amerika? Andre juledag kom jeg plutselig på en kjole jeg har lagt til side, til Mille. Det er en sånn kjole som er så fin, at du ikke helt vet når du skal bruke den. Egentlig helt idiotisk, for hun voker jo så fort at den burde jo brukes så ofte som mulig.

Kjolen ble altså kjøpt inn i sommer når vi var i Florida, Miami. For mange herrens år siden så jeg nemlig dette noe spesielle innslaget i et eller annet reiseprogram fra statene. Noe av det mest populære du kunne gi din datter var altså et besøk i en av disse butikkene som selger disse dukkene. Det er en eventyr verden uten like, et paradis for jenter som elsker dukker. Du kan velge en dukke som ligner deg, få den frisert, gi den hull i ørene og deretter kan du reservere bord i kafeen hvor dukken får egen stol og blir behandlet som et lite menneske.

Pjuk, sier kanskje mange, for en klisje. Men dere skulle sett vår lille prinsesse når hun entret dørene der. Hun og jeg hadde en hel dag alene, hvor vi bare koste oss og hun fikk gå bananas med sparepengene sine. For dette dere, for oss som kommer så langveis fra, er “once in a liftime” opplevelse.

Uansett, kjolen hadde jeg nesten glemt. For det har seg nemlig slik at man kan kjøpe klær helt opp til 20 år, som matcher dukkens klær. Helt ubegripelig at jenter/små damer helt opp i den alderen synes dette er stas, men det er det faktisk. Kjøpte størrelse 16 år, selv om snuppa vår bare er 8 år. Godt å ha noe å vokse i, særlig når det er noe så vakkert.


Tok nesten 3000 bilder denne sommeren, og selvfølgelig ble det noen i American Girl butikken også.

Det var mange å velge mellom, men Mille fant fort en som lignet henne.

Var rask til å plukke ut like t-skjorter og selvfølgelig måtte dukken ha briller!

Ikke rart ungene synes dette er morsomt. Jeg ble også imponert og skulle nesten ønske jeg var en unge igjen.

Med sekken full av stasj, og lommeboka mye tynnere, dro vi for å treffe gutta igjen. Vi hadde ikke reservert bord i kaffeen, og det må man hvis man har lyst til å oppleve skikkelig te-kalas med en hang av små piker med flotte dukker. Dette er så populært i statene at folk reserverer bord ukesvis i forveien. Mange feirer bursdagen sin der. Kommer stivpynta, med lik oppdressa dukke under armen. Kjempesøtt, men helt fjernt egentlig for oss som kommer fra lille Norge.


Vi fikk oss heller bord på Fridays, 20 menter borti gata. Hun skjønte vel egentlig ikke helt hva hun gikk glipp av og det var nok like greit.


Hold dere fast…dette er crazy!

<a href="http://instagram.com/p/

Vi har nå vært heldige å få oppleve dette. Mange småpikers store drøm


Nå må jeg løpe! Gleder meg til å få en stooooor klem av Bjørn Erlik, det har jeg savna!

Klem Nina

 

 

#Americangirl #sotos

Siste innlegg