Vi har vært med på en trillingfødsel…

For en dag og for en opplevelse!

I går søkte jeg etter en gård å besøke. En gård med sauer og lam som har sett dagens lys de siste dagene. Satt til slutt med fire gårder å velge mellom, for en fantastisk respons, folk er greie altså. 

Ikke visste vi hva dagen ville bringe, men at byassene skulle få oppleve trillingfødsel i 3D, på veeeeeldig nært hold, var helt utenkelig. 

Verdens koseligste par møtte oss på gården. Makan til gjestfrie folk skal du leite lenge etter. De tok oss først med inn til kopplamma. Helledussen, er det mulig å bli søtere? De var plassert i gamlehuset, på et rosa soverom, akkurat passe nusselig til slike skjønnasser. Her ville vel egentlig ungene blitt hele dagen, kunne nok flytta inn, og det forstår jeg godt. 

Tror nok ikke ungene angra på at de ble med inn i fjøset, for akkurat når vi kom, var det fødsel på gang. For en jobb! Tøffe sauemor fikk hjelp, for det første lammet var neimen ikke samarbeidsvillig. Det stod bom fast, og ville ikke rikke seg. Etter mye om og men, kom det til slutt, men dessverre var det dødfødt. Småjentene våre synes ikke noe særlig om det. Brutalt og absolutt ikke det de hadde forventa seg. De synes det var så trist og leit for mora. Godt hun hadde to spreke gutter til inni i den store magen sin. Det endte godt allikevel. 

Simone og jeg var i ekstase. Dette var stort. Er dypt takknemlige og ikke minst ydmyke over å få være med på så kloss hold. På denne gården er det garantert godt å leve, både for folk og fe. 
Tror ikke det er mange sauebønder som sover noe særlig for tiden. De bor nok i fjøset og passer på at alt står bra til. Det er tøffe tak når det står på og helt nødvendig å hjelpe til der det trengs. 

Igjen, helt fantastisk at vi fikk lov å være med på dette, tusen takk!

Nå har jeg fått bestis tante Tonje hjem fra Miami. Gjett om vi skal skravle i kveld da, og se masse gode filmer, gledings…

Håper dere har hatt en fin helg, klem Nina

    1. Så fint dere har hatt det, tenker Mille syntes det var spennende med fødsel!!!! Husker jeg gjorde det samme med Bjørn Erik og Lene da de vae små…… Lenge siden jeg har ringt, prøver imorgen…… Klem…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg