Heia Brasil!

Ja, nå er det like før det smeller, vel, må nok smøre oss med bittelitt tålmodighet, et par timer til!

Endelig VM, men hvem skal vi heie på?! Når vi ikke er med selv, og heller ikke Sverige eller Danmark, tja hvem ligger hjerte nærmest? Ingen egentlig, England kanskje?

Nei, jeg håper Brasil kommer langt, nå når de først ber opp til fest. Det har kosta skjorta å få til det her, og forberedelsene har ikke bare vært en dans på roser. Det har blitt rydda opp i slummen, med militærmakt og myndighetene er ikke akkurat kjent for å gå stille i dørene. Vi snakker tross alt om en politistyrke som dreper flest sivile på verdensbasis. Hvis gjengkriminalitet har blitt røska grundig opp i, håper jeg det vil vedvare, selv etter at vi har vendt nesene våre hjemover igjen.

Vi er vel alle enige om at VM i et allerede fattig land, ikke vil gangen de som allerede står nederst på rangstigen. Mange mener at fotballen har blitt et sirkus, et pengeslukende sirkus, og jeg er på en måte enig. Dessverre så tror jeg ikke disse “øremerka” pengene hadde gått til de trengende uansett. I et land hvor korrupsjonen herjer så til de grader, er det omtrent nytteløst.

VM blir det, og det er lov å håpe at også den lille mannen i gata, høster noen kroner på dette. De er en stor fotballnasjon og kan brife med mange gode toppresultater og ikke minst gode spillere. Familien Thorsen forsøkte lenge å få tak i billetter, for vi hadde muligheten til å låne en leilighet i Natal. Ungene var så gira, men det var umulig å få jackpot. Vi søkte på alle kampene, uansett sted og arena, men ingen kom vår vei. Derfor blir det å benke seg foran TV´n i stedet. Ikke akkurat det samme, men vi skal nok få frem stemningen etterhvert.

Bjørn Erik er fast bestemt på å heie på Costa Rica, ikke akkurat en bombe. Diego Calvo fra Vålerenga spiller der, og det er vel det nærmeste han kommer å heie på laget i sitt hjerte. Pelle heier på Belgia, han mener de stiller sterkt, så da setter jeg min knapp på Brasil. Måtte de samle folket sitt!Godt VM godtfolk!

Klem Nina

 

Siste innlegg