God morgen, vakre Agia Marina <3

Ja, da har jeg gått første morgentur med lille Pippi-luska, og det er akkurat dette jeg har lengtet etter og ventet så lenge på!

Tror ungene sover, aner egentlig ikke, for de bor i etasjen rett over oss. Akkurat nå sitter jeg i en myk limegrønn sofa ved bassengkanten mens hele hotellet sover. Det eneste jeg hører er gresshoppene. Tanken på at dette blir min morgenstund i 14 dager fremover er bare helt magisk ♥

Men jeg kan jo begynne og fortelle dere om morgendagen, for den var vel helt annen en magisk! Stod opp halv fire på natta, gikk tur med Pippi for så å reise til flyplassen og være der halv fem. Det gikk forsovet ganske ok, for Mille-mor stod i klærne før det var gått 2 minutter, med verdens største smil om munnen og det smitter alltid over på oss andre. Tror nok hun er den største eventyreren av oss alle. Bare det å sjekke inn baggasjen er moro, alt er spennende!

Første fly tok oss til Kastrup og 1,5 time senere gikk flyet til Athen. Gutta sov seg gjennom hele turen, mens vi tuppene løste Suduko, spilte Candy Crush og ikke minst skravla. Deretter tok vi bussen en times tid inn til selve Athen, og det er da reisens verste etappe begynner. For skal man videre ut til alle de greske øy-perlene, ja da må man innom helvetes Pireus havn. Det er fjerde gangen min nå, og jeg kan ikke fordra det! Møkkete, støvete og ikke minst noe av det styggeste jeg har sett. Ikke en gang Pippi ville tisse på den lille gressplenen der! Kanskje ikke så rart når den er full av halvdøde løshunder og sovende sigøynere, makan til skumlere plass skal du leite lenge etter!

Men, men han far gjør det beste ut av alt, og jeg tier stilt og smiler pent. For ungene skal selvfølgelig ikke få adoptere den ekle følelsen jeg alltid får her. Men de så nok at jeg ble litt fælen når den ene tiggeren etter den andre kom med ungen på slep samt masete useriøse selgere som prøvde å prakke på oss all mulig dritt. Dere kan tro jeg ble happy når fergen vår “Alexandros” endelig kom og hentet oss. Der og da begynte ferien!

Turen med ferge fra Athen til Egina er bare helt fortryllende. Den tar ca 1,5 time og jeg nyter hvert minutt. Gjengen vår var omtrent helt alene på taket, og vi storkoste oss. Vel, ikke alle, for Pelle-mann sovna…igjen. Han har en finurlig måte å bare putte seg selv i dvale når han ikke har lyst til å delta, så jeg regner det blir mye “dvale” på den gutten fremover.

Vakre, vakre Egina! Endelig er vi altså her! Eller Agia Marina som det heter der vi bor. Det tok vel Mille og Bjørn Erik to minutter å skifte til badetøy og hoppe ut i bassenget. Her kommer nok familien Thorsen til å tilbringe alle ettermiddagene fremover…


Vi foretrekker å ta buss inn til Pireus, rett og slett fordi vi har så mye baggasje med oss, at bilene her sliter med å få alt med. I tillegg kjører de som noen tullinger, og jeg orker rett og slett ikke å sitte med hjertet i halsen i 1,5 time…


Det går hurtigbåt til øya vår også, men da må man ta taxi fra den ene siden til den andre fordi den ikke går direkte til Aegina Marina. Vi foretrekker heller å sitte på taket og nyte utsikten.

Farvel stygge uhyggelige Pireus…


Et ganske utrolig syn! Lastebåtene står i kø for å bli klargjort til havna.
Nå skal jeg gå opp til trollungene mine og se om det er noe liv. For nå blir det stranda!

Ønsker dere alle en riktig god fredag!

Klemmer sendes i fleng fra vakre Hellas ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg