Supertips – Geocaching i nydelig påskevær!

God morgen fininger!

Dere kan tro vi var på litt av en spennende skattejakt i går! Bjørn Erik, som får med seg det meste, har altså introdusert Mille og meg for Geocaching. Fyttikatta så moro! Kort fortalt så er dette et verdenomspennende prosjekt. Det er poster overalt der ute, som venter på å bli funnet. Små gjemte bokser, registrert på et elektronisk kart, mot en GPS. 

Vi har lastet ned appén på iPhonene våre som viser hver bidige post. I går valgte vi å reise til Arboretet, ca. 30 minutters kjøretur fra oss. Der visste vi at ni poster var å finne. Etter fire timers herlig gåtur, som normalt hadde tatt oss en time, klarte vi å finne syv av dem. Utrolig engasjerende, morsomt og ikke minst spennende. Av og til måtte vi jukse litt, og hente frem bilder og hint på mobilen som folk har lastet inn, for ikke alle var like lette å finne. 

Noen av postene var bittesmå og var gjemt i trær eller lagt under en stein, mens flere av dem var mellomstore plastesker med leker oppi. Meningen er at du skal legge igjen en ting selv for så å ta med deg en annen. Samtidig ligger det små notathefter i beholderne som du kan skrive navn og dato på. Hvis du ønsker det kan du tillegg logge deg inn på appén og registrerer at du har funnet den. Kjempekjekt for store og små!

Turen tok ekstra lang tid denne dagen, rett og slett fordi vi la inn tre lange rastepauser. Kakao, pølser, sjokolade og brus gikk ned på høykant under all jobbinga!Ikke alle poster var like lette å oppdage. Det fristet ikke noe særlig å stikke hånda si inn overalt…Denne posten var søren meg ikke lett å finne! Satt fast med borrelås under en rastebenk!
Dagens minste post. Hang i treet i en vaier…For en fantastisk fritidssyssel! For en dag! Dette kan jeg anbefale dere på det sterkeste. Sjekk ut turområdene dere normalt pleier å ferdes i. Jeg er ganske sikker på at det finnes Geocache poster der også.

I dag skal vi stelle litt i hagen, for i morgen blir det ny tur ut. Kristin og Dennis kommer på middag i ettermiddag og jeg tror faktisk Pelle-mann skal være med å dem å ta livets første utepils med dem seinere i dag.

Ønsker dere alle en super langfredag!

Klem Nina

 

#geocache #adventure #nature #arboret #spring #utpåtur #yorkshireterrier

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg