Kjærlighetens mekka ❤

Da var eventyret over for denne gang. Vi har lagt bak oss tre minnerike dager i hjertet av gamlebyen i Gdansk, noe jeg kan anbefale til alle som sårt trenger et avbrekk fra hverdagens kjas og mas. 

Gamlebyen
Byen overrasket stort med sitt mangfold, vakre historiske bygninger og koselige gamle bakgater. Samtidig fant jeg byen utrolig moderne, inspirerende og lokkende. Tror nok vi gikk glipp av en god del interessante severdigheter, men først og fremst var denne turen planlagt som en skikkelig turteldue tur. God mat og drikke stod øverst på lista, så jeg merker kroppen i dag skriker høylydt etter å ha fått kjedelig hverdagskost igjen.

Spisesteder
Vi kunne som sagt helt sikkert fått med oss mye mer, men denne gangen var det viktigst å senke skuldrene og bare flyte med og ta ting litt på sparket. Det heter seg at man burde bestilt bord på de aller beste restaurantene hver kveld, men vi ville så absolutt ikke styres av klokka. Det resulterte i at vi hverken fikk spist på Fellini, Goldwasser eller La Pampa, men det gjorde ingen verdens ting. Jeg tror nesten det er umulig å komme over dårlig mat i Gdansk.

Shopping
Kunst er så absolutt tingen å shoppe med seg hjem. Vi tok med oss bittelitt, men angrer stort på at det ikke ble mer. Er du forresten glad i steinen “Rav”, finner du den på hvert bidige gatehjørne. Merkeklær finner du på shoppingsentrene, men prisen er ganske så lik som her hjemme. Fikk uansett tak en del småting som passet Mille-mor (10) år. Vi valgte å handle alt under et tak, på shoppingsenteret Galeria Baltycka.

Utesteder
Det er umulig å finne de kjekke plassene uten å vite om dem på forhånd. De ligger godt gjemt i bakgatene, ned trapper og bak lukkede lydløse dører. Vi likte oss godt på Labeerynt, Red Light Pub, og rockeplassen Gazeta. Det var plenty av trendsettende fancy plasser å velge i mellom også, men vi trivdes best blant lokalbefolkningen.

Boforhold
Kan anbefale på det sterkeste å teste ut Hotels.com sine leiligheter “Dom & House Apartments Old Town”. De ligger sentralt i en sidegate til gågata i gamlebyen, og i samme bygning finner du noen av de beste restaurantene å oppdrive i byen. Du får oppgitt en kontaktperson når du bestiller disse leilighetene, og tar kontakt med vedkommende når du lander. Du vet ikke på forhånd hvilken leilighet du vil få utdelt, men vi var i alle fall kjempe fornøyde. Bygningen er betjent med en sikkerhetsvakt noe som selvfølgelig er betryggende, men jeg så eller opplevede aldri noe i Gdansk som overhode var ubehagelig eller som stressa meg.

Pris
Selv om den norske krona står dårlig i kurs, fikk vi utrolig mye for pengene. En øl kostet mindre enn tyve norske kroner og jeg tror den dyreste retten jeg noen gang bestilte, kostet rundt åtti spenn. Frokosten kostet rundt tredve kroner på finfin restaurant, så det er ikke rart vi “fråtset” noe i overkant mye til tider. 

Skulle som sagt satt av tid til mer velvære i form av en spabehandling eller to, men tiden løp i fra oss. Det er umulig å få med seg alt, i hvert fall for sånne “vi tar det som det kommer” folk som Bjørn Erik og meg. Jeg skal derimot snart tilbake til Polen. Vi er syv prudlende kvinns som skal på tur til Warsawa, så jeg skal nok få fleska meg rundt på et spa eller to da.

See you soon, Poland ♡

Gjett hvem som har fått seg “polaroid” kamera?


Jeg snakket med mamme nå nettopp og hun spurte om det var godt å komme hjem igjen. “Borte bra men hjemme best?”. Vel, ikke denne gangen. Jeg kunne fint ha levd slikt et luksusliv for en billig penge noen dager til…


Den obligatoriske “julepynten med hjem fra nytt reisested”, ble selvfølgelig prioritert denne gangen også…


Klart gutta fikk en liten flaske med “ekte” gulldrikke i gave…


Noe uvanlige “Monster high” babydukker, ble selvfølgelig også med oss hjem…

Vi har ikke godt av det, men tror vi har handla med oss et par bæreposer med snop…


Litt mer julepynt…


Nå må jeg sette i gang med det kjedeligste jeg veit, pakke ut møkkete tøy og få det vaska. Vi hadde gudskjelov ikke med så mye, kun hverdagslige gode og varme plagg, så får nok vaska alt ferdig i kveld.

Håper dere likte å være med oss på tur denne gangen også. Skulle det være noe dere lurer på, så hyl ut, så svarer jeg så godt jeg kan.

Fortsatt god kveld, klem Nina

 

Instagram: nthorsen          

Facebook side: Nina Sprell Levende         

Snapchat: ninasprell

 

#reiselyst #polen #gdansk #ferie

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg