Sola er min aller verste fiende…

Reklame | Avea Klinikken

Endelig helg dere!

Jeg har fortsatt en kneskada Mille-mor her hjemme som pasient, men hun er mye kvikkere og gladere enn det hun var for et par dager siden. Sykehuset sa vi skulle få en innkallelse til MR denne uken, men den er utsatt til begynnelsen av neste uke. Smerten er ikke like stor, så nå klarer hun å humpe rundt på krykker. Hun er så flink atte, selv om hun klager over vonde armene når kvelden kommer. Det må hun bare tåle, det er viktig med bevegelse, så kneet ikke stivner.

Jeg tenkte jeg skulle oppdatere dere litt om Isotretinoin behandlingen min. Jeg er snart halvveis, og det går tilsynelatende ganske bra. Det må nevnes at jeg kun tar medisinen to ganger i uken, er på lavdose, og det er jeg glad for. For det gir bivirkninger det her, men jeg synes uansett seg har vært heldig. Øynene mine er tørre, og de klør. Det har resultert i at jeg har mistet noen av øyevippene mine. De er skjøre, så jeg er veldig forsiktig med extension nå. Leppene mine sprekker også. Jeg må konstant smøre de, så de ikke revner. Jeg er litt usikker på om humøret mitt har endret seg. Kjenner av og til på en tomhet, men det trenger ikke å være medisinene. Jeg står midt oppi noen personlig greier, men håper snart på en løsning så jeg endelig kan dele det med dere. Disse medisinene slår ofte ut på sinnet, men så langt har jeg i hvert fall overlevd.

Hadde det vært opp til meg, så hadde jeg sluttet tvert på medisinene nå. Selv om huden fortsatt er litt tørr, er den helt perfekt. Den har ikke vært så fin på lenge. Ingen utbrudd, ingen irritasjoner og ingen talgansamlinger. Jeg er altså så fornøyd, men er nødt til å stå løpet ut. Det blir å fortsette å ta blodprøver hver måned hos fastlegen, som sender svarene videre til hudlegen min på sykehuset. Får krysse fingrene for at de fortsatt er brukbare, så jeg kan kjøre på videre. Jeg håper virkelig jeg kan legge bak meg hendelser som det her, og at jeg går en sommer i møte med en glødende frisk hud.

Det jeg må passe ekstra nøye på, er sola. Sola har alltid vært min verste fiende. Mens de fleste rundt meg elsker å slikke sol og bli brune, har jeg bare blitt rød og og i verste fall fått utslett. Min venninne Irene ringte meg på mandag, og spurte hva jeg beskyttet meg med på fjellet, sist gang vi var i Trysil. Hun så jo at jeg hadde meg meg “vidunderkremer”, som gjorde at jeg klarte meg supert. Vel, jeg tar jo alltid forhåndsregel. Jeg er alltid den som spør om å få bytte plass, så jeg ikke sitter med ansiktet vendt mot sola, men det viktigste er selvfølgelig hva jeg bruker av solfaktor.

Motemagasinet “DET NYE” anbefalte nylig den kremen jeg bruker hver bidige dag. Jeg går aldri ut dørene her uten solbeskyttelse, og Colorescience “Tint de Soleil” er helt perfekt. Den har SPF 30, og er full av antioksidanter. Fargen dekker og roer ned rødheten min, så jeg kan med hånden på hjertet love dere at dette er den eneste “sminken” jeg sverger til i det daglige. Jeg farger øyebrynene mine, men utover det, bruker jeg ingenting. Det er en luksus jeg ikke har kunnet unne meg siden jeg var femten, og jeg setter altså så stor pris på det.

Jeg må også få anbefale Colorescience sitt pudder med faktor 30 eller 50, som alltid er med meg i veska. Jeg går en del med solbriller, for å beskytte huden rundt øynene så klart, men brillene fjerner litt av beskyttelsen jeg påførte om morningen. Da er det perfekt å pudre seg litt utover dagen. Fargen dekker godt og fjerner også blankheten i pannene min og på haken. I just love it!

Jeg synes bildet av amerikaneren Bill McElligott tydelig forteller oss hvor ille det kan gå hvis man ikke bruker solbeskyttelse. Han har jobbet hele livet som trailersjåfør, og jevnlig blitt utsatt for UVA-stråler gjennom vinduet.

Denne helgen er det seriestart for amerikansk fotball. I morgen blir vi derfor å se på Lura Stadion fra klokken 13. Jeg grugleder meg litt, for motstanderne er av beste sorten, så det kommer til å bli beintøft for han far. Wish him good luck!

Ønsker dere alle en fantastisk flott helg. Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg