Det er en ære å få henge med så mange solidariske mennesker på en gang!

God mandag, folkens!

Da kjører vi i gang enda en uke, i kjent optimistisk ånd. Det blir viktigere og viktigere for meg å fylle kalenderen med energifylte handlinger. Nå som jeg er i en posisjon hvor jeg har mulighet til å gjøre det, har det blitt mitt soleklare “numero uno” motto.

I går feiret vi 1. mai med å gå i tog. Det var et stort priviligeum å få henge med folk, som deler den samme tankegangen som en selv. Det er til tider tøft å være offentlig med sine egne meninger og tanker, uten at man skal måtte forsvare seg i hytt og pine, men i går så var vi alle i samme båt og på samme lag.

Det har alltid vært god oppslutning rundt arbeidernes markering her i Stavanger, men i går var vi nok samla flere enn på lenge. Folket er tydeligvis misfornøyde, og krever snarlige forandringer. Hver bidige måned siden regjeringsskifte, har så mange som femti personer mistet jobbene sine hver måned. En uvant og utrygg tilværelse for mange, som dessverre sprer seg som styggen sjøl. Vi betaler visstnok mindre i skatt, samtidig som oljefondet tappes, men til nå har dette kun gagnet de som allerede har mest å rutte med. Handlingslamma lite humane ledere, som skaper fremmedfrykt og hat i stedet for å støtte og hjelpe til i verdens største flyktningkrise, var også brennhete temaer. Dagens sittende regjering ble sammenliknet med Vasco Da Gama. Som kjent oppdagelsesreisende visste han ikke hvor han skulle, visste hvor han var eller visste hvor han hadde vært, og det beskriver nok det meste.

Engasjementet var på topp, og det ble en lang og travel dag. Først rosesermoni på Oljemuseumet for de tretten omkomne, deretter fellesfrokost på Folken, tog fra Folken og til Byparken med taler og sang, for så å avslutte dagen med middag hvor flere av vennene våre dukket opp. Det ble med andre ord, en god og innholdsrik dag. Det å stå samlet og fremme gode verdier, gjør noe med en og jeg er stolt av å få være en del av dette samholdet. 


13 roser til minne om de omkomne…

Nå er det ei oppe som skal legge seg. Mille har hatt besøk hele helgen, og det er et deilig luksusproblem. Hun er altså så sliten, men smilet går allikevel trill rundt.

Håper dere alle har hatt en finfin start på uken.

Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg