Vakre, spennende Warszawa, klart vi kommer tilbake!

Halloen, fininger!

Da har jeg endelig klart å få summa meg til å lage en oppsummering fra jenteturen vår til Warszawa. Jeg lovte å komme med gode råd og tips, so here we go!

Når jeg sitter og blar gjennom alle bildene og mimrer tilbake på de flotte sommerdagene i mai, er det uten tvil et stort ønske å få lov å oppleve denne storbyen igjen. Jeg håper Bjørn Erik vil være med meg tilbake igjen, så vi kan øllebølle og kose oss i sammen. 

Denne fargerike noe sære gjengen vår, joda det må jeg få lov å kalle oss, planlegger allerede neste tur, og jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg. Neste år blir vi enda flere også. Da blir vi fulltallige igjen, og det skal bli en fryd å leke med dem.

Så hvilke inntrykk er det vi sitter igjen med da? Hva var det som gjorde denne turen så spesiell? Spurte jentene om hva de synes var aller aller best…

Hotellet
InterContinental Warszawa må oppleves! Rommene er delikate, sengene himmelske og frokosten et eventyr i seg selv. Bassenget og spaavdelingen i 44 etasje ble flittig brukt av hele gjengen, og var et kjærkomment avbrekk de hektiske dagene. Servicen var upåklanderlig, det er ikke en ting de ikke kunne hjelpe oss med. Et lite tips, det er ikke fri internett tilgang, så sant du ikke søker om det på forhånd. Jeg fikk det ordnet det fordi jeg ikke synes de var tydelige nok der, men det er greit å ha gjort det på forhånd.

Segwayturen
Segway City Tours med guiden Olga, gjorde dagen vår komplett. Vi valgte en 3-timers “Praga Tour”, som ikke velges så ofte. Den gikk utenom turistenes vanlige veier, og ga oss et godt innblikk i hvordan Warszawafolket lever. Det må nevnes at et par av jentene aldri hadde forsøkt dette før, de var litt nervøse i starten, men fikset det på nullkommaniks. Dette er så enkelt og bør prøves av alle. Min første tur utførte jeg med armen i fatle, og det sier jo litt. Denne gangen filmet jeg og tok bilder i fleng, så dette anbefales på sterkeste.

Shopping
Zlote Tarasy shoppingsenter er helt fantastisk. Det lå i gåavstand fra hotellet vårt og vegg i vegg med Hard Rock Cafe. Her finner du mange kjente billigkjeder, merkebutikker og lokale spennende krypinn. Noen av jentene dro også på marked, Barkalaska. Jeg holdt på å dåne, når jeg så alle duppedittene de handlet med seg hjem. For en deilig galskap!

Mat
Det aller aller beste med Polen, må jo være all den billige maten og drikken. Vi fikk dessverre ikke besøkt så mange plasser, men en av favorittene var soleklart Aioli. Fyttikatta for noe burgere, og drinkene, de var helt “stunning”. Jeg kunne nok spist alle måltidene mine der, men dagene strakk dessverre ikke til. Jeg tror ikke jeg hadde et eneste dårlig måltid på denne turen, alt smakte fortreffelig.

Uteliv
I år planla vi litt dårlig i forveien, hva vi ville gjøre om kvelden. Mange av oss var hektisk opptatt før vi reiste, og orket ikke tanken på å danse hele natta. Litt “swung” ble det allikevel. “The View” er en cocktail bar på taket, med guddommelig utsikt over hele byen. Her er det hipt, hvite sofaer og leken musikk. Vi var her på “happy hour” en dag klokken fem, etter den svette lange Segwayturen vår, og et par av jentene dansa seg gjennom en hel natt her også. Jeg var først litt redd for at musikken ville dunke ut hjernebarken min, men jentene som dro tilbake kvelden etter, roste DJén opp i skynene, så jeg angrer litt på at jeg ikke ble med. Jeg trivdes ellers veldig godt i smuget vi ble anbefalt av hovmesteren på Hard Rock Cafe. Pawilony Novy Swiat er omtrent umulig å finne, men er så absolutt verdt et seint kveldsbesøk. Inni et mørkt smug, finner du et tredvetalls små puber, og det er her de lokale urbane folka går. Drinkene koster en slikk og en ingenting, det var litt spennende skummelt her, så hit vil jeg gjerne tilbake. Vi var også på homseklubb. Ja, selvfølgelig var vi det. Vi storkoste oss på Club Galeria, for det synges jo karaoke der, så dette var en soleklar innertier.

* Bildedryss*


The View…


Club Galeria…


Shop til you drop…


InterContinental Hotel…

Åhhh, som jeg lengter tilbake! For en tur! Selv om vi var i Warszawa fra torsdag til mandag gikk dagene unna så alt for fort dessverre.

Håper dere likte å være med på turen…

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg