En Sankthans utenom det vanlige…

Endelig helg dere!

Flaks at det regner i dag og ikke i går når heile hurven var utendørs og feiret Sankthans. Vi pleier alltid å benke oss godt til rette på Vistestranda, men etter at de valgte å ha fyrverkeri med knallerthyl i toppen av bålet, har denne dagen vært et sant mareritt de siste åra. Mille har en del fobier som stresser henne nos så inni hampen, og et av dem er høye ukontrollerte smell. Vi har ikke vært ute på nyttårsaften på flere år, og de siste feiringene på Vistestranda har heller ikke vært så koselige. Hun snakker uavbrutt om det som skal skje, med fingrene langt inni ørene, og tårene er aldri langt unna. Dette året forandret vi derfor på tradisjonen, og takket heller gladelig ja til invitasjonen å dra hjem til en venninne.

Familie hennes eier og driver Åmøy Fjordferie, en perle ikke så langt i fra der vi bor, vel så sant du tar båt. Vi kan faktisk se over til Vestre Åmøy, fra andre siden av øya vår. Jeg var så heldig og ble hentet av kaptein Brede og hans mannskap Simone og Mie, og i sammen putret vi avgårde og feiret Sankthans stille og rolig i nydelige omgivelser. Ungene hadde så vidt tid til en matbit, for det var mye kjekkere å fiske og drømme seg bort i vannkanten. Etterhvert tok de seg også en tur ut med båtene og dro opp stappfulle krabbeteiner, og dere kan tro jeg var betenkt. Snuppeline klarer rett og slett ikke å være i nærheten av krabber, og pleier å lage mye ståhei og dramatikk rundt dette. Redselen herjet i henne, særlig når hun så at den ene etter den andre holdt dem. Hun kjempet lenge en indre kamp, hylte og skreik, men til slutt ga hun opp for presset. Hun turde for aller første gang å holde en, og jeg fikk til og med tatt et bilde. Et stort høydepunkt, og så absolutt den store snakkissen i dag og det neste året tenker jeg.


Denne nydelige skapningen har jeg aldri sett før. Noen som vet hva det er?

Nå er Bjørn Erik på vei til Oslo for å spille semifinalen i amerikansk fotball, Pelle er snart på vei til byen for han skal jobbe som ryddehjelp i et av de store partyteltene som er satt opp under volleyballen , og jeg, jo jeg skal kose meg inne med alle jentene mine. Mille har besøk av en klassevenninne, og jeg tenkte vi skulle vaske Pippi-luska og kanskje etterhvert se en film mens vi spiser restene av fruktsalaten med vaniljes til.

Håper dere alle hadde en finfin feiring i går. God helg!

Klemmer sendes i fleng fra Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg