Sweet dreams…

Første mandagen i året…

Det har vært planleggingsdag på skolen til Mille, i barnehagen der Pelle jobber også, så her i huset er det vel egentlig bare han far sjøl som har startet på den normale hverdagen igjen. Vel, kjøleskapet ble ribba for digg i går, vi var alle tilbake på knekkebrødet igjen, men jeg må si at både kropp og sjel synes det var helt ok. Denne familien har levd med overflod siden i sommer, så nå strammes det inn på flere hold. Helt himmelsk egentlig, for det hadde ikke holdt i lengden å ha lørdagstendenser hver dag.

De resterende deilige veganer sjokoladene, ble derimot med Dennis hjem i dag. Jeg har sagt det før, og nevner det igjen:”Det er ei lykke at det finnes genuine flinke folk rundt oss, som lager det vi andre ikke helt har overskudd til å prøve på selv”. Min sprudlende venninne Andrea kom meg til unnsetning før jul, da hun introduserte meg for Corina sin smakfulle selvlagde sjokolade. Hun er ildsjelen bak Xocolatl, og jeg har tidligere fått med meg kunstverkene hennes på diverse spisesteder. Jeg ropte en solklart “jaaaa” når Andrea haiet inn de siste sjokoladekunstverkene som ble laget før jul, for jeg hadde ingen idé om hva jeg skulle servere til kaffien på julaften til Kristin og Dennis.

Jeg må få presisere at jeg langt fra er veganer, men jeg leker som sagt med tanken på å kutte ned på kjøttinntaket her i familien. I tillegg er det utrolig spennende å lære seg noe nytt, og ikke minst følge med på hva en døtter i seg. Det gjør ingen verdens ting om en er litt kritisk til hvor råvarene kommer fra og hvordan de blir fremstilt, og som sjokoladen her, det er helt innafor at de har lavt sukkerinnhold.

Disse snadderbitene slo i alle fall an nå. Det er ikke bare bare å vite hva man skal servere veganere, så det var helt fantastisk å få hjelp fra uventet hold. Jeg tror kanskje jeg fikk et par pluss poeng i margen også, som kommende svigermor…og det er jo slettes ikke feil.

Jeg skrev til Dennis nå at han måtte legge sjokoladen i kjøleskapet og ikke minst huske å by vår kjære Kristin på en go´bit i ny og ne. For det er ikke uten grunn at man blir glad av å spise sjokolade. Da frigjøres nemlig serotonin og dopamin i hjernen vår, hormonene som gjør oss lykkelige, thihiii…

I dag skal jeg faktisk atter en gang begynne å se Farmen igjen. Har ikke sett en eneste episode siden Gaute vant, men denne gangen må det jo bli bra TV. Så akkurat introduksjonsepisoden av alle deltagerne, og jeg må si det jeg så underholdt godt. For en gjeng! I tillegg er det sesongpremiere på NrK sin helt fantastiske serie “Arvingane” i kveld, så jeg må nok komme meg avgårde til stallen for å hente Mille snart hvis jeg skal rekke sofakroken.

Håper dagen din har vært fin, klem Nina

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg