Et siste farvel ❤

Åhhh, hjertesukk dette var tungt…

Denne dagen her har jeg grua meg til lenge. Vi begynner nemlig å få en del eldre hester i stallen vår, og da sier det seg selv, at vi til slutt er nødt til å ta et tungt farvel med noen av dem etterhvert.

Dette er tøft både for store og små, og Mille har til nå vært skånet for å miste noen av sine gode firbeinte venner. Jeg må innrømme at jeg først var frista til å ikke være helt ærlig, å dra en hvit løgn om at hesten nå var blitt så gammel at hun var flyttet over til et beite hvor hun bare gikk og koste seg med mange andre gamle pensjonerte hester, men jeg er redd det hadde biti meg i ræ.., og gjort ting verre.

For vår alles kjære Zenta har så absolutt levd livet, mye lengre enn mange andre hester. Snart 30 år, og har helt til det siste vært sprek som ei fole. Dessverre ble hun syk og derfor også veldig tynn, og alderdommen har vel også vært med på å gjøre sitt.

Mille har ikke ridd denne nydelige hesten så mange ganger, for hun var nok litt for krevende for henne, men hun stod i boksen ved siden av forhesten vår Vilja før, og var dronninga i stallen. De to fine hvite hestene fikk alltid samme mengde gulrøtter og snop, for vi kunne jo ikke skape sjalusi mellom dem.

I morgen er det altså slutten, og jeg er så glad over at hun får ende sin siste dag i stallen, der hun er tryggest. Det var derimot fryktelig vondt for Mille å ta til seg den triste beskjeden i dag, men jeg tok ikke sjansen på å komme til tom boks i morgen, uten at hun hadde fått ta skikkelig farvel.

Det var hjerteskjærende å se de ta den siste klemmen. Midt i blant alle de andre triste jentene, begynte hun å stortute stakkar, og gjorde det ikke akkurat enklere for de som også var tilstede. Det er mye følelser i den fine jentungen vår, og det var godt for henne å få det ut. En hard realitet, en tøff lærdom og jeg er helt enig med Mille at det her er jammen meg ikke enkelt for noen. Vi kommer alle til å savne Zenta ❤

Disse minnene er i fra april i fjor. Lite visste vi at dette var hennes siste sommer…

Det vonde vi kjenner i hjertet vårt nå kommer til å avta etterhvert, det har jeg lovet Mille. Det var uansett en utrøstelig 11-åring som sovnet i kveld, med kinn fulle av tårer, og mammahjertet mitt blør…

Snufs, Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook side: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg