Vår skyld, vårt ansvar

Slutt å bruk plastposer! 

I fjor ble det totalforbud i Frankrike å bruke plastposer tykkere enn 0,05 millimeter, og når jeg leste denne fantastiske nyheten gikk jeg selv til innkjøp av flere handlenett. Det har ikke vært enkelt å alltid huske å ta de med seg inn fra bilen hver gang, selv om de som regel ligger i passasjersete og omtrent er umulig å ikke få øye på, men jeg har blitt flinkere.

Jeg hadde først tenkt å legge ut bilder av skadene disse ikke nedbrytbare plastposene (tar flere hundre år) våre gjør, men jeg holdt på å spy når jeg googlet “plastposer dyr”. Alle vet hvilken skade de gjør på miljøet vårt, alle har sett de grusomme bildene av hvalen som ble avlivet for ikke så lenge siden eller andre hendelser hvor stakkarslige dyr har blitt reddet eller tatt av dage. Det er vår skyld, og derfor vårt ansvar.

Jeg husker bestemor hadde handlenett, og da snakker vi om nett med hull i. I tillegg husker jeg hun brukte den samme posen om og om igjen. Det var også normalt å se folk gå rundt med kurver av strå, og jeg skulle så ønske vi kunne se mer av det i dag også. 

I Frankrike har de altså tatt steget fullt ut. Plastposene de fortsatt selger er nedbrytbare og begynner å råtne ved 26 grader, og er altså mye tynnere enn de vi har her hjemme. De tilbyr også nedbrytbare papirposer, laget av mais eller poteter, og jeg synes altså det er så genialt. For i dag selges det over 100 milliarder poser bare i EU-landene, og jeg blir så kvalm bare av å tenke på det. For det er jo så enkelt å ta i bruk disse handlenettene man blir tilbudt overalt til en billig penge, ikke sant?

 

Jøss, det var jammen meg godt å få lufta, og nå som jeg har gjort det offentlig her, så må jeg jo skjerpe meg. Tror neppe noen kommer til å se meg gående rundt med poser mer, i så fall så får dere lov å komme bort til meg å “ta” meg.

Ha en super dag!

Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg