Ja, jeg tror helt klart Mille kan få seg sin egen hund

Snart helg!

Det er mange som har lurt på hvem de to nydelige hundene har vært som hele tiden har florert rundt oss på Snapchat og Instagram. Emma og Ella, er to nurk av rase Pomeranian, som eies av en jeg har jobbet i sammen med på Statoil. Når hun skulle på ferie til Danmark i påsken fikk vi passe den ene, Emma, og fra første stund ble ansvaret tatt av flinke Mille.

Mille har aldri helt klart å knytte det helt varme båndet til vår egen lille Pippi, antagelig fordi Mille var litt vill av seg når vi fikk henne, men mye har skjedd på seks år. Mille er mye mer kalkulerende og som regel ikke så utagerende og høylydt. Hun er med andre ord mye roligere, og det falt i god jord hos Emma. De to hang sammen som erteris hver bidige dag i en hel uke, og selv om jeg passet på og ga veiledning, klarte de to seg veldig bra på egenhånd. Før jeg hadde stått opp, var morgenturen unnagjort, og mat- og vannskålene fylt opp til randen. 

Jeg har lenge skjønt at dyra er redningen for jentungen vår. Det er en grunn for at vi har vår egne lille dyrehage, og at vi i fritiden bruker omtrent all vår tid på dette. Det er ingen hemmelighet at selskap med dyr ikke bare gir oss kosestunder, men også flere helsefordeler. Visste dere at studier viser at man har åtte ganger større sjanse for å overleve det første året etter et hjerteinfark, hvis man er hundeeier? I tillegg så viser det seg at i man har styrket immunforsvar i familier med hund, og eksem og allergier foregår også sjeldnere.

Det å leve med dyr er nesten som å ha en form for terapi rundt seg “all the time”. Man faller sjeldnere inn i depresjoner og angst, for man har alltid en venn å komme hjem til. Når Emma hadde reist hjem til eieren sin, spurte Mille om hun noensinne kunne få seg sin egen hund, og da var jeg raskt til å svare et rungende “Ja, så klart”. Jeg fikk selv min første hund i konfirmasjonsgave, så hvorfor ikke hun også etterhvert? 

Når venner mer eller mindre uteblir, tror jeg tilknytningen og ansvaret for dyr kan være en god løsning på å opprettholde den aktive livsstilen til jentungen vår. Mille = hest, hund, katt og fugler går nok helt fint, så lenge vi foreldre stiller opp. Godt vi er dyreelskere vi også ❤

 

Da skal jeg hive meg i dusjen for å dra å spise frokost med et par venninner. Så går ferden videre rett i stallen, så Mille får seg en velfortjent hvilepause så hun klarer å gå i “åpen hall” i kveld. Dennis har reist hjem til Oslo, og Linni har avsluttet permisjonen sin og dratt samme veien for å “joine” Garden igjen, fortsette militærutdannelsen sin. Pelle er på jobb, og gruer seg nok til å komme hjem til vasking av bad, men det blir som sagt ingen helg uten. Bjørn Erik er i Oslo, men kommer gudskjelov tilbake igjen i kveld, og jeg gleder meg ❤

Go´hælj da, fininger!

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg