Livet videre med diagnosen Fibromyalgi…

Da har jeg vært i tenkeboksen en ukes tid. Tygd og smakt på ordet “Fibromyalgi”, som plutselig som lyn fra klar ble lagt i fanget på meg, papirer som beskriver min nye tildelte diagnose. “Du har helt klart Fibromyalgi, en sykdom du dessverre ikke blir kvitt, men som du kan lære å leve med”.

Et helt ukjent begrep for meg, noe gresk jeg aldri har hørt om før, definerer plutselig “meg”. Dama som ikke kan fordra “merkelapper”, må plutselig forholde seg til et helt nytt begrep, ta over seg det som blir fortalt…og lære.

Etter fem år inn og ut av sykehus og legekontorer, etter to operasjoner og utallig prøving av smertestillende, må jeg omstille meg og begynne helt fra begynnelsen igjen, ta nye grep. 

Jeg er fortsatt opptatt av at en utfordrende helse ikke skal få definere meg, at alle rundt ikke skal måtte ta hensyn, men noen forandringer blir det nok. Nå ventes en 12 ukers rehabilitering og opplæring blant fagfolk, og jeg tror egentlig jeg venter med de større forandringene til den tiden er omme. 

Jeg har Fibromyalgi, sånn er det bare, men det kan jo ikke bli verre enn det det har vært? Nei, jeg tenker det skal bli godt med veiledning og noen nye leveregler å forholde seg til…

 

Tankefull Nina

 

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

2 kommentarer

Siste innlegg