Mellom bakkar og berg…

Jaaa, endelig kom vi oss til Forsand og fikk innblikk i hvordan man konkurrerer med islandshest!

Dette har stått høyt oppe på ønskelista til Mille-mor, og i dag slapp vi alt vi hadde i hendene og dro avgårde. Vi fikk med oss slutten av det tre dagers Villingurstevnet, og sitter igjen bittelitt mer opplyst om hva dette dreier seg om. Samtidig er vi så til de grader overbevist om at vi har satset på riktig type hest. Islandshester er så utrolig unike, og jeg tror at vi etter i dag, ja til og med han far, sitter igjen med en god følelse av å ha staket ut riktig vei videre for snuppa vår.

Det er noe veldig spesielt å konkurrere med disse robuste dyra. Man stiller med 4-gjengeren sin (skritt, trav, galopp og tølt) eller med 5-gjengeren, som har akkurat de samme gangartene som 4-gjengeren, men “pass” i tillegg. På en bane mye mindre enn en travbane, viser man seg frem og får karakterer etter nøye å ha blitt vurdert på stilrenhet, fart, form og bevegelse. Rytter og hest må vise godt samspill, og etter endt konkurranse blir hest og utstyr også nøye sjekket.

Dette var rått å få oppleve, dere. Det motiverte oss til å ville lære mer om na´Sol, som vi snart har hatt i et år nå. Vi har all verdens flinke folk med oss på laget, som er villig til å hjelpe oss, så i fra høsten av skal snuppeline få enda en ridetime med instruktør i uka. I tillegg skal vi gjøre alvor av å ta privattimer hos hun som trente Sol før vi kjøpte henne, vi gir rett og slett jernet.

Det er også en stor drøm for Mille å få kunne ta med egen hest på rideleir til denne plassen. Fossanmoen Islandshestsenter har et rykte på seg til å ta godt vare på de “litt spesielle”, og jeg regner med at Mille og Sol er klare for nye eventyr på egenhånd etter enda et år i sammen. Litt skummelt å ikke ha de faste vante rammene rundt dem begge, men jeg tror det kommer til å gå bra. De er uansett bare en ferjetur og en liten biltur unna, så vi kan være der på 1-2-3 hvis det skulle være noe.

 

Vi våkna alle opp galtrøtte i morges, men heiv oss i klærne og spiste frokost i bilen på vei mot Forsand…

Wow, for noen flotte skapninger…

Ikke bare for små søte jenter det her, gutter og voksne menn faller også for disse robuste atletene…

Mille har litt hastverk, og fikk lurt til seg klokker/vekter hun vil teste ut på frambeina til Sol. Strenge meg, er selvfølgelig ikke helt med på notene der riktig ennå, jeg synes det er bedre og skynde seg sakte, men å shoppe utstyr til hesten er jo uansett alltid kjekt. Jeg er derimot litt engstelig for å gjøre noe feil, bruker de mot sin hensikt, så jeg får nok få ut fingeren med å få fagfolk til gården.

Det var uansett godt med en impulsiv familiedag i sammen. Det var akkurat det jeg trengte for å få frem smilet igjen.

Har helgen vært god mot dere? Er dere klare for en ny uke?

 

Klem Nina

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg