Det vanskelige valget er tatt…

Åhhh, nå er det tutekonsert her hjemme.

Vår snart 17-år gamle huskatt ser sine siste dager denne helgen. På tirsdag er eventyret over for den fine trofaste jenta vår, og det smerter oss alle.

Lala har ikke hatt det særlig bra de siste månedene. Vi klarer rett og slett ikke å få henne frisk og sprek mer, etter flere gangers tapping av et blodøre. Det har kapslet seg til det man kaller et “blomkåløre”, slik boksere får etter utallige slag, og i følge mennesker som går med dette, er det ikke særlig godt. I tillegg har hun fått midd i samme øre, og siden det nå er helt lukka kommer vi ikke til. Tre runder har hun pint seg gjennom sterke kurer, men nei, vi blir ikke kvitt skiten. Med tanke på at hun på sine gamle dager har fått ligge i sofaen og pleddene våre, veit jeg ikke mine arme råd. Selv om kattemidd ikke kan leve på oss mennesker, kan det gi oss kløe og eksem til de til slutt dør uten næring, og bare tanken på å ha de krypa på meg, får meg til å grøsse. I tillegg har vi Pippi å tenke på, for hun kan så klart også bli smittet.

Så etter mye frem og tilbake har altså mor i huset tatt det vanskelige valget. Alle i husstanden har fått beskjed, og mens de eldste foreslår å skaffe oss et ny kjæledegge, går Mille og jeg her og snufser. For Lala har gitt oss noen helt fantastisk år. Hele fire kattekull har vi hatt gleden av å oppleve, og enklere og snillere katt å ha i hus skal man leite lenge etter. Hun har foretrukket å jakte på mus hele natta, og vært inne og sovet om dagen. Hun har aldri ødelagt noe, eller vært ugrei med de andre dyrene vi har hatt, kun forlangt litt mat i skåla si hver dag. Det er en mager trøst at vi har denne helgen igjen med henne, men vi får gjøre så godt vi kan å ta et skikkelig farvel… 

 

 

❤ Lala ❤   

 

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

 

#mammablogg #katt #mamma

2 kommentarer

Siste innlegg