Kattedrama og Gamlingen…

Happy days, folkens!

Ja, i dag har vi alle her hjemme god grunn til å smile. For katten vår Lala er hjemme igjen, takket være snille Bjørn Erik. Under kveldens siste luftetur med Pippi i går, lurte Bjørn Erik på om vi skulle forsøke å gi katten vår en sjanse til. Ehhh, jeg ble helt satt ut, for nå hadde vi akkurat lagt bak oss en krevende helg med en sørgende Mille-mor. Bjørn Erik mente uansett det var verdt et forsøk, for han hadde lagt av litt ekstra penger til sommerferien vår, som han mente vi helt klart heller burde bruke på å redde den 17 år gamle syke katten.

Bjørn Erik kaller meg “is-dronninga”, siden han mener jeg “så enkelt” klarer å ta så tunge avgjørelser når det kommer til dyra våre. Lala har vært syk lenge, og i den alderen kan man jo nesten ikke regne med noen annet. Når jeg ringte dyrlegen i forrige uke, og fortale hvor ille det stod til, var de ganske så klare i talen om at 17 år, var en “god” alder.

Bjørn Erik dro tidlig avgårde med henne i morges, og på klinikken kunne de konstantere at ja, hun hadde fått blomkåløre, men nei, det var så absolutt ikke vondt. Det hun derimot led av, var en kraftig ørebetennelse. Helsa var ellers tipp topp og tennene var i ypperlig stand. Så hvis vi ville satse på å ha henne i noen år til, så ville de gjerne hjelpe oss med å gjøre henne frisk igjen. For behandlingen og medisinene hun må ta en liten stund fremover nå, kom hele regningen på litt over 1700,- og det var det søren meg verdt. 

Det ble noen nervepirrende timer å slå ihjel i dag, for vi turde på ingen måte å fortelle dette til Mille. For selv om dyrlegen enkelt mente hun kunne hjelpe Lala, var det mye usikkerhet rundt narkosen. Det å fortelle Mille den plutselige forandringen i planene våre, for så å kanskje måtte skuffe henne igjen, det å dra henne med på en slik følelsesmessig berg og dalbane uten sidestykke, var helt uaktuelt. Så da var vi nødt å finne på noe annet i stedet.

Vi har lenge snakket om å dra en tur på nye Gamlingen. Et deilig utendørs anlegg ikke langt fra Stavanger sentrum med godt oppvarma bassenger. Hovedbassenget på 25m skal holde 28 grader, mens det noe mindre bassenget hele 33 grader. Det innfridde til forventningene, det var blitt skikkelig flott, men undertegnede hoppet ikke selv i badedrakten denne gangen. Jeg elsket Tøyen- og Frognerbadet i Oslo som liten, men er ikke like begeistra for å plaske rundt i svømmebasseng i dag. Mille derimot elsket det, og nøyt den nesten folketomme plassen. Det ble en perfekt adspredelse på en vond dag for henne, selv om jeg hele tiden krysset fingrene over å kanskje kunne gi henne en positiv overraskelse når vi kom hjem.

Bjørn Erik kom hjem samtidig som oss etterpå, med en illsint Lala i passasjersete. Mille ble bedt om å åpne døra å hjelpe han å bære inn handleposene, men hun nølte fælt når hun så at katteburet stod der. Det var derimot ikke tomt som først antatt, for vår kjære Lala var kommet hjem igjen ❤

 

Med dette båndet kommer man seg enkelt inn og ut av anlegget, og man låser og åpner garderobeskapet med det også.

I følge værmeldingen skulle det bli sol og strålende vær etter klokken 13 i dag. Det så lenge ut som om det skulle fortsette å regne, men plutselig klarnet det opp.

Så langt, men ikke lenger.

Flotte “mamma passer på” benker.

Lala har ennå ikke kommet inn etter at vi slapp henne ute på gårdsplassen tidligere i dag. Jeg regner med at hun skal straffe oss litt for alt hun har måtte gå igjennom i dag, men det er helt greit ❤

Fortsatt god kveld, dere!

Klem Nina

 

Instagram: nthorsen 
Facebook: Nina Sprell Levende
Snapchat: ninasprell

 

 

#mammablogg #sommer #blogg #hverdag #katt

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg